maanantai 19. elokuuta 2013

SITTEMINKIN NOPEAA, TÄRKEÄÄ JA SIKSES VIISASTA KUNTATOIMINTAA

Odotettiinpa erään yhteiskunnan ylläpitämän kiinteistön käyttäjien taholta po. kiinteistön ympäristömiljöön moderniksi päivittämistä. Vuodet vieri, odottajat käärmeissään verta nieli. Mutta eräänä aamuna tuohon ympäristömiljööseen pölähti herroja, duunareita ja maansiirtokoneita. Kaikkien riemuksi viimeinkin alkoi kauan odotettu modernisointipäivitys. Mikä ihmeellisintä, homma alkoi yllättäen ja loppui nopeasti. Vain kotva ja herrat, duunarit ja maansiirtokoneet häipyivät.

Voidaan todeta, että kerrankin kaikki sujui nopeasti. Piha ei jäänyt vaarallisine kaivantoineen päiviksi auki vaan kaikki oli sikses ohi hyvin pian. Entäpä lopputulos? Lopputulos oli sittemminkin mahtava: ei kaavoitettu sinne, minne kukaan ei halua rakentaa; ei rakennettu asuntoja sinne, minne kukaan ei halua muuttaa asumaan eikä siirretty katulamppuja ajoradalle vaan lopputulos oli sama kuin viisas lähtötilanne! JAHUU: MIKÄÄN EI MUUTTUNUT HUONOMMAKSI VAAN KAIKKI JÄI ENNALLEEN!

Näin tämä tärkeä yhteiskunnallinen organisaatio ylitti viisaasti itsensä: se oli nopea, se oli tehokas, se ei pilannut mitään! Tästä mittavasta suorituksesta täytyy antaa oikea SITTEMMINKIN SUURI, SIKSES TÄRKEÄ JA WIELÄPÄ WIISAS KANNUSTINLISÄ! Nyt ei säästetty pelkästään kunnan rahoja, vaan jopa valtion varoja. Olipa virkahenkilö sikses unohtanut tms. tehdä sittemminkin anomuksen urakan, kunnan ulkopuolisesta, rahoitusosuudesta, joten paikalle kerääntyneet herrat ja duunarit komennettiin tahoihinsa: MENKKÄ SITTEMMINKIN POIS EI OL SIKSES RAHOJA!

51 kommenttia:

 1. onko java hauska häpäistä ihmisiä. kaikki epäonnistuvat joskus.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailuista ja kysymyksestä! Minähän kehun, mitenkään asiaa personoimatta, organisaatiota sen herkkyydestä löytää säästöjä. Kaikki epäonnistuvat joskus, jotkut ei vaan kykene myöntämään sitä koskaan!

  VastaaPoista
 3. Mukäs juttu tää nyt on?

  VastaaPoista
 4. Tämä on Javan perinteistä paskaa. Tuosta ei kukaan selvää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vierailusta ja viesteistä! Eiköhän tuo ole ihan selvä tolkun juttu.

  VastaaPoista
 6. Jotain metafooran tapaista tms. pukkaa. Veikkaisin ympäristömiljööks kai ehkä jonkun koulun pihaa. Meniköhän edes yhtään oikeaan suuntioon???

  VastaaPoista
 7. En nyt ole seurannut päivän politiikkaa, enkä hoksaa mistä alustus tekstissä on kyse.

  VastaaPoista
 8. Tarina alkoi että
  ...Odotettiinpa erään yhteiskunnan ylläpitämän kiinteistön käyttäjien taholta po. kiinteistön ympäristömiljöön moderniksi päivittämistä...
  Mitäs niitä yhteiskunnan kiinteistöjä on muuta kuin koulut, päiväkodit, terveyskeskus, kirjasto ja virastotalo.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuon ymmrärsin, mutta mikä kiinteistö on kysymyksessä kun niitä en tunne kovin tarkoin sivullisena.

  VastaaPoista
 10. Tervedys ja kiitos lukijoille ja osallistujille! Kouluhan siinä on kyseessä, mutta sitä en sanonut ensin minä. Kaupungintyöntekijältä kuulin, että olipa jäänyt joku raha-anomus lappunen täyttämättä ja paikalle saapuneet tekijät poistutettiin saman tien. Kai tämä on supersäästämistä, kun säästetään kunnan osuus kokonaan ja valtioltakin kymppitonneja!

  VastaaPoista
 11. Kyllä tuon tiesin vanha juttu jo.
  Mutta tämä tontonmäki, kun siihen ollan antamssa taas lisää rahaa ja onko taas annettu lisää rahaa virkamiepäätöksellä????
  Sosialitoimesta säästetään, vammaispalvelusta ja omaishoidosta muttta tontonmäken rahaa riittää.
  On kaupunkissa vain tolloja esimiestasolla töis, kun tähän ei loppua saada???

  VastaaPoista
 12. http://www.vspshop.fi/kalantivayla-sivustolla-ongelma-taalta-loydat-linkin-webmailiin/

  VastaaPoista
 13. Tontonmäki on "elinkeinolahjakkuuden muistomerkki"

  VastaaPoista
 14. Hakametsän piharemontin perseelleen meno on aikas tuore juttu. Mitä luottamusmiehet tai virkamiehet teki kesällä Tontonmäen myynnin eteen?

  VastaaPoista
 15. Menen ihan eri asiaan. Uudessakaupungissa on valtava viehtymys kaikkeen alkoholiin liittyvään. Oma etanolitehdashanke (kuplaksi osoittautunut) oli veronmaksajien rahoilla toteutettu konsulttitili. Panimon rakentaminen kaljatehtaalle on todellisuutta, firma toimii ja on näyttöjä.
  Meitä oluen ystäviä riittää, valtuustossakin niitä oli runsaasti. Olut on sympaattinen juoma. Tunnetaanko meidät pian todellisena olutkaupunkina?

  VastaaPoista
 16. Ei. Naapurikaupungissa pannaan olutta paljon enempi.

  VastaaPoista
 17. Java haukkuu muita ökyiksi ja mustasieluiksi, mutta Kokoomuksen Järvisen kanssa kaveeraa facebookissa. Ei mitään logiikkaa Javalla. Molemmat on omahyväisiä läskejä.

  VastaaPoista
 18. Aika moni kaveeraa facebookissa. Olen pikkuhiljaa alkanut itseasiassa Järvistä arvostaa. Mies uskaltaa sanoa sanottavansa omalla nimellään ja fiksusti

  VastaaPoista
 19. Kyllä Järvinen sanoo asiansa fiksusti vaikka onkin asioista erimieltä.
  Olen monesta asiasta samaa mieltä ja joistakin jyrkästi erimieltä.
  Mutta joillekin on punainen vaate edes olla asioista erimieltä.

  VastaaPoista
 20. Java ja Kokoomus Järvinen ovat omahyväisiä häiriköitä, julkisuuden kipeitä linnisiluteita ja läskimahoja. Juuri kun päästiin eroon Aaltosesta tuli joku Järvinen tilalle.

  VastaaPoista
 21. Anonyymi klo 14:29 ei taida paljon asiapolitiikkaa hallita. Sivistystasokin näyttää olevan kiertokoulutasoa. Kuka tässä nyt tietoisesti kenestäkään eroon on yrittänyt päästä... vai onko oikeasti. Kaupunginjohtaja Koski taisi suorastaan yrittää Aaltosta politiikan ulkopuolelle, ja pystyikin kyseenalaisin keinoin vaikuttamaan miehen äänimääriin.
  Järvinen ei ole omahyväinen häirikkö, mies osaa asiansa ja haluaa sen myös sanoa. Näin oikeat poliitikot toimivat.
  Ja Java Valkonen on luku sinänsä. Mielipide 14:29 ei pääse valovuoden päähänkään hänen älytasoaan.
  Valitettavasti U:gissa on luku- ja kirjoitustaidottomia valtuutettuja pilvin pimein. Lukuunottamatta Forssia, Järvistä, Valkosta, Kontua, Tähtistä ja miksei vielä Aaltostakin, joka voi yhä joskus valtuustossa varalla istua (jos haluaa).

  VastaaPoista
 22. Parin edelliseen sen verran, että en ole mihinkään politiikan pelikentältä hävinnyt. Toden totta, saatan vielä löytää itseni valtuustostakin -tässä vielä.
  Erityisesti kommentoijalle "Anonyymi 21. elokuuta 2013 14.29":
  Miksi olit mitä ilmeisemmin iloinen ko kö? kun kirjoitit, että: "
  Juuri kun päästiin eroon Aaltosesta tuli joku Järvinen tilalle."
  Perusteluja kaipaisin kovasti.
  JAa

  VastaaPoista
 23. KIITOS KÄYNNEISTÄ JA KOMMENTOINTI OSION KÄYTÖSTÄ! On jotenkin käsittämätöntä kuinka jotkut klimppaavat ihmisiä yhteen aina tutkintapyyntöjä myöden. T A(klass)Järvinen on esittäessään asioita aina perustellut esityksensä. Hän on ollut aina valmis kuulemaan esityksiinsä tarjottuja vaihtoehtoja ja ottamaan ne huomioon. Minun maailmankuvani ja elämän kokemukseni ovat hyvin erilaiset kuin Järvisellä, siksi juuri arvostan hänen kanssaan käytyjä keskusteluhetkiä - niistä molemmat saavat jotain!

  Joitakin harmittaa ja jotkut jopa kadehtivat toisen taloudellista onnistumista. Minunkaan mielestäni kenenkään ei pitäisi tienata kohtuuttomasti, jos toiset seisovat leipäjonossa. Tämä on ainoastaan minun mielipiteeni ja se siitä; sillä, jos joku laillisesti tienaa muita enemmän, on hän saavutuksensa ansainnut. Näin on Järvisen kohdalla, joten mielipiteet sikseen.

  Amerikan lännessä sanottiin aikoinaan: He ovat ratsastaneet yhdessä, oppivat tuntemaan toisensa ja he ovat kavereita! Suomen lännessä on hyvä sanoa: He ovat juoneet yhdessä, oppivat tuntemaan toisensa ja he ovat kavereita! Tähän vedoten totean, että te, jotka muiden pahansuopien puheiden ja vääristelevien lehtikirjoitusten perusteella haukutte muita: OLKAA HILJAA JA HÄVETKÄÄ! Oli sitten kyseessä Harto, Aaltonen, Rake, Järvinen, Kangas, Kontu jne., niin soittakaa heille, keskustelkaa heidän kanssaan. He vastaavat puheluihin, soittavat jopa peräänne - VAI SEKÖ PELOTTAA?

  Aaltonen ei ole lähtenyt mihinkään eikä kukaan ole tullut korvaamaan ketään, sillä kaikki me olemme yksilöinä korvaamattomia - ketään ei voi kloonata toisen tilalle. Järvisiä, Aaltosia jne. tarvitaan, heillä on päättäjinä arvoa, he ovat jotain mieltä, he ottavat asioista selvää ennen päätöstä - HE TEKEVÄT PÄÄTÖKSIÄ TIEDON EIKÄ USKON TAI OMAN VALTAEDUN PÖNKITTÄMISEKSI!

  Mitä taas tulee Järvisen minun vatsarakenteisiin, niin Järvinen ei ole läskimaha ja minullakin on vain äärettömän suuret navanreiän reunukset! Yleensäkin toisen ulkonäköön puuttuminen kertoo melkoisesti sanojan itsetunnosta, sosiaalisista taidoista ja ennen kaikkea siitä, että asiasta hän ei pysty keskustelemaan. Jos kuitenkin täytyy solvata, keskittykää minun vatsaani ja käyttäkää luovuutta edes Tin Tin papukaijan verran!

  VastaaPoista
 24. Mielestäni uusi poliitikko U:gissa pääsee helposti "suosioon" ns. demari- ja pimeimmissä kokoomuspiireissä olemalla vain olemassa. Mutta jos uusi poliitikko pääsee terävien kavereiden suosioon niin sanotussa uudistajien keskuudessa, on hänellä oltava oikeasti jotain sanottavaa.
  Mielestäni Järvinen on paikkansa ottanut. On aika omituista kun juuri ja juuri kirjoitustaitoinen homepää haukkuu täällä ihmisiä pystyyn millään lailla hakematta esimerkkejä ja perusteluja.
  Se, että joutuu Kari Kosken epäsuosioon, voi olla jo niin vanhaa perua, että se on voinut tapahtua koulun välitunnilla. Tai vaikka Telakkakiinteistöt OY:n Pariisinmatkojen kuohunnassa.

  VastaaPoista
 25. Klo 19:14 on jäljillä. Vielä kun huomaa, että saimme luottamusmiesorganisatioon juristin. Kankaan Tarmohan ei enää ole mukana.Järvinen paikkaa, ja hyvä että on mukana.
  Virkamiehenäkin meillä oli juristi, mutta hänen osaamisensa rajoittui osakeyhtiölakiin eikä aina veronmaksajien edun mukaisesti(esim. Tontonmäki).
  Seuratkaapa joskus valtuuston puheenjohtajaa ja toista hapsea, sitä putkimiestä. Mikä tenhovoima heidät saa aina valtuustoon, vuodesta toiseen. Forssin ymmärrän, mutta nämä kaksi...

  VastaaPoista
 26. Kokoomuksessa on muuten nyt kaksi juristivaltuutettua. Heidän jäljiltään alkaa näkyä muutokset tuulet päätöksissä. Sanoisinko että jo oli aikakin katkaista hallituksen pöydän pään veljeily työväentaloon ja Ugin sanomiin.

  VastaaPoista
 27. Heikun Keikun!

  Ei mitään hätää JOULUPUKKI tulee myös Uuteenkaupunkiin 125 päivän kuluttua.

  VastaaPoista
 28. Kiitosta aktiviteetista vierailuille ja viesteille! Tärkeimpiä luottamushenkilöiden ominaisuuksia ovat jääkiekon ymmärtäminen, keskustelukyky, vastaanottavuus ja luovuus. Tällöin erilaiset mielipiteet täydentävät toisiaan ja laihan harmaan kompromissin sijaan päätös on eri osa-alueiden parhaiden puolien yhdistelmä. Keskustelussa on vilissyt rutkasti nimiä, mutta mielestäni muutama on unohtunut: Sanna Loven ja Pertti Haverinen!

  VastaaPoista
 29. Sannahan ei ole enää poliitikko

  VastaaPoista
 30. Kiitos sivulla seisahtumisista ja huomiosta! Minusta Sanna ei koskaan ollut ns. poliitikko. Hän teki yhteistyötä yli puoluerajojen selkeästi asiapohjalta eikä kulkenut puoleensa muiden valtuutettujen tapaan virkahenkilöiden tai virkamiespuolueen lieassa. Siksi kai hänet yllättäen vaihdettiin pääomatoimikunnassa tai vastaavassa sopivampaan ja kyselemättömämpään salaiset sopimukset hyväksyvään poliitikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Sannaa silloin yksin vaihdettu. Demarit heitti silloin kaikista toimikunnista Vasemmistoliittolaiset pöpelikköön. Ei ole hauskaa demareilla, kun vasemmalla on niitäkin joilla polla toimii.

   Poista
 31. Mieluummin sopivasti vaikka pullea veitikka kuin vaihdevuotinen moukka hameensa niellyt vallanhimoinen joka yrittää raivata tieltään ne jotka eivät hänen esikuntaansa kumarra.

  VastaaPoista
 32. Olen samaa mieltä sannasta vassarit menettivät paljon ja minäkin jouduin äänestämään toistta puoluetta olevaa henkilöä.
  Minä äänestän henkilöä kunnallisvaaleissa en puoluetta.

  VastaaPoista
 33. Voisiko joku henkilöidä ne demarit, jotka tätäns.valtaa U:gissa käyttävät. Tiedän ainoastaan tämän Sjölundin, joka ei mielestäni vaikuta miltään härskiltä ryhmäpäälliköltä.

  VastaaPoista
 34. http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20137705&c=mobile&rss=mob

  Tässä

  VastaaPoista
 35. Jouko Antola, Lea Myllymäki ja Arto Kallinen.

  VastaaPoista
 36. Matti Jussila,Kosket ja demari virkahenkilöt??????????????????????????????????????????????????

  VastaaPoista
 37. Asuuko Kari Koski raumalla? Vaimo ugis.
  Näin Turunsanomat tänään.

  VastaaPoista
 38. Plus ex hallituksen pj harmaalla alueella

  VastaaPoista
 39. Onko vaimo jäänyt peittämään jälkiä
  demareiden avulla?

  VastaaPoista
 40. Loppujen lopuksi sama mitä täällä kirjoittaa, kun ei pysty mitään vaikuttamaan asioihin.

  VastaaPoista
 41. Kiitos poikkeamisistanne ja viestien viljelystä! Kiitos myös siitä, että jatkossa jätätte ikäviittaukset! Eiköhän viimeinkin ole hyväksyttävä se, ettei muutosta tule kuin totaalisella hallitusremontilla ja puolueiden sisäisellä vallan uusjaolla. Ei riitä, että Kokoomus ja Persut ottavat realiteetit huomioon, jos muut jatkavat katastrofiin johtanutta haihattelua.

  Mielestäni olisi myös kohtuullista avoimesti sekä kriittisesti tarkastella johtavien virkahenkilöiden saavutuksia ja kykyjä tehtäviensä hoitoon. Voiko nykyeväillä toteutua toiminta kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi!

  Kun kunnat kilpailevat keskenään, ihmettelen kuinka naapurikunnan napahenkilön puoliso voi olla kilpailevan kunnan hallituksessa? Vähän kuin kaksi yritystä kilpailisivat keskenään ja toisen yrityksen toimitusjohtajan vaimo valittaisiin kilpailevan yhtiön hallitukseen!

  VastaaPoista
 42. Tervehdys Sällit!

  Kertokaas viisaat kunnallispolitikot minulle tyhmälle,miten työpaikat lisääntyvät eläkeikää nostamalla?Valtion ministerit näin väittävät ja minä kun en asiaa ymmärrä.

  VastaaPoista
 43. Kiitos käymistilasta ja kysymästä! Taitaa ongelma olla se, että sinä ymmärrät, mutta ministerit EI!

  VastaaPoista
 44. Tästä samasta asiasta olla puhuttu omassa kaveripiirissä mitä anonyymi 21.44 kirjoittelee.
  Sitten valtio antaa jotain työlistämis rahoja esim: homekoulujen korjaamiseen niin ulkomaalaiset tule tekemään ne niin mitä se vähentää esim työttömyyttä suomessa.
  Toisaalta vielä velkarahalla tyolistetään ulkomaalasia osittain ei men sekään mun järkeeni.
  Telakat pahimmasta päästä ja kuljetusala on pian kokonaan ulkomaalsiten käsissä.

  VastaaPoista
 45. Kiitos vierailuista ja hyvästä näkemyksestä! Ongelma sama niin kaupungissa kuin valtakunnan tasolla normaalista elämästä vieraantuneet poliitikot tekevä päätöksiä jotka valmistelevat normaalista elämästä vieraantuneet virkahenkilöt. Politiikassa tarvittaisiin tavallisia ihmisiä, he ovat tavallisen elämän asiantuntijoita ja he joutuvat elämään tehtyjen päätösten kanssa.

  VastaaPoista
 46. Onhan meillä persut. Mutta eivät vielä hallituksessa eikä virkamiehinä. Joten odotetaan.

  VastaaPoista
 47. Se on juuri näin kun java kirjoitat 00.04.
  Meillä on päättäjät pian sellaisia, että eivät ole työpäiväkään nähneetkään vaan siirtyvät koulupenkilätä toiselle ja pappa betalar maksaa alkuaikoina.Ennen vamhaan pääsi sorvin ääreltä vielä päättämään asioita nyt se on lähes mahdotonta.
  Niin voi vaan kuvitella millasia päätöksiä tulevaisuudessa on kun ei ole minkäälaista kokemusta yrittämisestä tai työntekemisestä.
  Tämäkin suurukunnat tai suuri sotealue niin mukamas palvelut paranee ja lähidemokratia.
  Todellisuudessa käy päinvastoin edes näin yksinkertainen asia ei mene päättäjien kaaliin.
  Sitten nämä päättäjät nykymailmassa edes siedä minkäälaista kritiikiä hudetaan äiti toiset kiusaa.
  Mikä on suurin työlistymisen este on päättjien luoma byrokratia.
  Aktivuus kun on suomessa tietyltä osin rikos.

  VastaaPoista
 48. Paljonko kaupunki maksoi Metsänhoitoyhdistys Lounametsälle Ketunkallion hakkuiden kilpailuttamisesta?
  Onko jäljet siivottu sopimuksen mukaisesti?

  VastaaPoista
 49. Vuokra-asunnot sitten rakennetaan on vain sinettiä vailla enää.

  VastaaPoista
 50. Kiitos vilkkaasta vierailu innosta ja kannanotoista sekä tiedon tuonnista! Jos tuo jälkimmäinen pitää kutinsa, voi todeta: Tontonmäestä ei opittu yhtään mitään!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!