torstai 8. elokuuta 2013

HALLITUKSEN SUUNNITELMAT OVAT LOJAHTANEET AHTERILLEEN! PERUSTYÖN MAHDOLLISUUS ON AJETTU ALAS

Valtakunnan hallituksen taholta ollaan vaatimassa kansalaisten vyönkiristystä, mutta miksi? Hallitus toteaa asioiden olevan äärimmäisen huonosti, mutta miksi? Syy on hyvin yksinkertainen, meidän hallitus on muninut valtion talouden entistä pahemmin poskelleen. Samalla kun on olemme Suomen edun nimissä olleet lainoittamassa ja takaamassa saksalaisia, ranskalaisia ja englantilaisia pankkeja, muka sillä verukkeella, että pelastamme po. pankkien velkapihteihin jääneitä valtioita, olemme itse ajautuneet velkaantuvien valtioiden tielle.

Entäpä, jos edellisen kappaleen ponnistelut ja varat olisi käytetty omaan maahan, olisiko Suomen tilanne nyt toinen? Ainakin nyt kaavailtu elvytysvara voisi olla kokonaan toista luokka, jos nyt jossain elvytyksessä edes on mitään järkeä. Sitähän epäilevät kaikki asioihin perehtyneet ja vastuullisesti suhtautuneet taloustiedon auktoriteetit. Syykin on hyvin yksinkertainen, suomalaisen yhteiskunnan perustyön tulee kannattaa ja Suomessa toimivien yritysten tulee tuottaa positiivista tulosta! Tekemällä päätöksiä nuorisotakuista, yritysveron keventämisestä, pääkaupunkiseudun teiden valmistamisesta tai Guggenheimista, emme luo yhtään perustyöpaikkaa tähän maahan.

Todellisten ongelmien sijaan hallituksemme on sitoutunut, vastoin kaikkia aloihin perehtyneitä tiedon auktoriteetteja, mahdottomiin sote- ja kuntauudistuksiin. Näitä juntataan läpi vain siksi, että tulipahan sanottua eikä hallituksellamme ole joko älyä tai selkärankaa myöntää virheitään. Hallituksemme on epäonnistunut lähes kaikessa, mihin se on ryhtynyt ja tämä on noteerattu jo niin Demareiden kuin Kokoomuksen kentällä. Hallituspuolueista ainoastaan Vasemmistoliitto taitaa sokeasti seisoa istuvan ministerinsä takana.

Yritysveron lasku oli täyttä huuhaata. Se ei lisää mitenkään yritysten kannattavuutta. Jos yrityksellä ei ole edellytyksiä tuottaa voittoa Suomessa, on sille ihan sama, mikä on liiketoiminnasta maksettava vero. Kuten olen usein todennut, meidän tehtävä energiastamme edullisempaa. Etenkin polttoaineiden hinnasta reilusti yli puolet on veroa ja viime vuosina sähköveroakin on nostettu ylös. Jos dieselin hinta laskettaisiin 0,80€ litraan, laskisi se kaikkia hintoja, sillä kuljetusten kustannukset muuttuisivat edullisimmiksi. Sähköveron lasku olisi niin ikään positiivinen ruiske yritysten kannattavuudelle ja kotitalouksien ostovoimalle. Näillä muutoksilla tekisimme suomalaisesta perustyöstä tuottoisaa. Tämä työ on se perusta, jolla rahoitetaan Suomen kaikki toiminnat. Me emme voi enää taata teollisuutemme ja muun perustyön kannattavuutta devalvoimalla, joten se on tehtävä muuten. Kylmässä pitkien etäisyyksien maassa kaikki käy parhaiten keventämällä kotitalouksien, teollisuuden ja perustyön energiakustannuksia.

Kun tämä perustyö ja sen taustalla oleva yritystoiminta on tuottoisaa, alkavat investoinnit Suomeen ja samalla syntyy uusia työpaikkoja. Tästä perustyötä maksetulla verolla kustannetaan mm. homekoulujen korjaus ja muut yhteiskunnan toiminnot ja palvelut. Oma ongelmansa meillä on tämän perustyön tuoton jakamisessa. Nyt perustyön tuloksien jakajat haluavat enemmän, mitä on jaettavissa, joten automaattisesti Suomi velkaantuu ja vieläpä rajusti!

Meidän on joko sopeutettava maamme menot tuloihin eli käytännössä luovuttava osittain hyvinvointiyhteiskunnasta  tai saatava lisää tuloja, joilla turvaamme yhteiskunnan lakisääteiset tehtävät ja yhteiskuntarauhan. Valtio saa suurimmat tulonsa verottamalla yrityksiä ja kansalaisia, joten valtio tarvitsee toimintansa turvaamiseksi runsaasti tuottoisia yrityksiä ja paljon hyväpalkkaisia perustyöntekijöitä. Elvytys on juuri mainittujen valtiolle välttämättömien tulojen käyttöä etukäteen eli velkaantumista.

Kun hallitus huutaa säästöjä kansalaisilta, harmaa talous kuriin ja tehkää maltillinen tuloratkaisu, niin mitä hallitus itse tekee? Se käy hyeenan lailla kuntien kimppuun. Kunnilta niistetään valtion osuuksia ja samalla kuntien kontolle määrätään uusia tehtäviä. Samalla hallitus katsoo vierestä kuinka vuokratyökikkailulla pyöritetään sysimustaa taloutta. Tumput suorina katsotaan terveyspalvelujemme romuttamista ja aktiivisesti ajetaan kunnallista demokratiaa alas. Sitä tärkeämpää on itsenäisten kuntien itsenäinen toiminta, mitä onnettomampi hallitus maallamme on!

Hallitus puuttuu harmaaseen talouteen ja kilpailun puutteeseen silloin, kun kaksi äijää myy joulukuusia samaan hintaan tai tavallinen jeppe korjauttaa autonsa pimeästi tms. Mutta  esim. vakuutusyhtiöiden lähes identtiseen hinnoitteluun ja poskettomaan voittojen keräämiseen ei puututa muuten kuin lyömällä pökköä pesään eli parantamalle vakuutusyhtiöiden rahastusmahdollisuuksia ajamalla yhteiskunnan lakisääteistä sosiaaliturvaa alas. Kannattaa muistaa, että vakuutusyhtiöt ovat yhteiskunnan ykkössiivestäjiä, sillä ne eivät luo tai tuota yhtään mitään.

Sari Sairaanhoitajalta, Oili Opettajalta Leena Laitoshenkilöltä hallitus vaatii vyön kiristystä. Mutta samaan aikaan hallitus katsoo evää räväyttämättä, kun vuokralääkärifirma myy muutaman tonnin kuukaudessa tienaavia kandeja yhteiskunnalle hintaan 1 000€/vrk. Onko tämä harmaata taloutta vai laillista verorahojen härskiä siirtämistä harvojen taskuun ja jopa ulkomaille asti? Sitä en tiedä, mutta mielestäni moiseen rahastukseen pitäisi puuttua välittömästi. Kuinka monen sadan Sari Sairaanhoitajan palkka menee vuokralääkärifirmoille jo yhdessä kesässä?

Kuntien pakkoliitosten sijaan, kunnille olisi luotava itsenäisyyden avulla samat edellytykset vapaaseen toimintaan kuin yrityksillä on eli kuntien täytyy saada valtaa ja vastuuta. Nyt kunnan palkkalistoilta voi löytyä henkilö, kenelle maksetaan vaikkapa opetuksen ja kouluolojen kehittämisestä. Jos em. henkilö kuitenkin vie lapsilta koulut ja romahduttaa niin kouluolojen kuin opetuksen tason, saa hän jatkaa kunnan palveluksessa. Saisiko sellainen tyyppi jatkaa autotehtaalla, kuka linjan päässä ,purkaa muiden tekemiä autoja?

Suomi ja Uusikaupunki elää, menestyy tai kuolee perustyöstä. Valtakunnan hallituksen päätökset ovat meille äärettömän tärkeitä, joten meidän täytyy toivoa hallitukselta järkeä, ryhtiä ja muutosta. Parhaiten uskoisin tämän tapahtuvan, alkavana syksynä, uusien vaalien kautta. Suomelle ja Uudellekaupungille mikään ei olisi parempaa kuin Sipilän johtama hallitus, jossa istuisivat Kokoomuksen ja Demarien nyt hiljennetyt, realistiset järkivoimat. Suomi voisi perehtyä vaikkapa Mäntän kehittymiseen, siellä patruuna ja duunarit kunnioittivat toisiaan. He perustivat yhdessä jopa oman rahan taatakseen yritystoiminnalle ja tuottoisalle työnteolle mahtavat puitteet. Suomessa ja Uudessakaupungissa tarvitaan juuri nyt luovuutta ja ennakkoluulottomuutta, muuten emme pärjää näivettyvässä maailman taloudessa.


78 kommenttia:

 1. Nuo viherpiipertäjät ovat liisäämässä kaikkeen veroa ja Arhimäki on kosiskelemassa heitä.
  Meidän tosiaan täytyy muistaa maantieteellinen sijanti verrattun eteläeuroppaan.
  Tätä taustaa vasten ajetellen meidän pitäisi saada teollinen energia huomattvasti halvemmalla että kilpailukyky säilyy.

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä nyt pujahti juuri tämä ao. biisi mielen. Kyllä tässä maailmassa on niin paljon mälsää:
  http://www.youtube.com/watch?v=cAU_IBfcjtw

  JAa

  VastaaPoista
 3. On Jawa taas niin viisas. Se tietää asiat paremmin kun ministerit. Kyllä voi ihminen olla itseään täynnä. Oikein yököttää.

  VastaaPoista
 4. Ei siinä kovin viisas tarvi olla jos tietää paremmin kuin ministerit

  VastaaPoista
 5. Joku voisi kertoa millä keinoilla Suomi nousee suosta? Nokia lähti, paperitehtaiden ovia säpitetetään puolivuosittain, telakoiden pohjakorkit eivät enää tunnu pitävän. Ei tätä maata nosteta velkakierteestä millään tietokoneiden vihaisilla lintupeleillä saatikka uskomalla ikuiseen kasvuun.

  VastaaPoista
 6. On paljon toteutus kelpoisia ideoita.
  Ainoa jarru on byrokraatien ylläpitämä byrokraatti.

  VastaaPoista
 7. Hula Paloo!!!

  Syyt ovat samat MAANHALLITUKSELLA kun TUPPUKYLÄNHALLITUKSELLA Hallituksista lähtee ne butjetit jotka ovat virkahenkilöt väsänneet.Miksi valtuustot ne hyväksyvät ja miksi Tuppukylän entinen johtaja sai käytellä veronmaksajien €kuja ilman valtuuston lupaa,KYSYN vain.

  VastaaPoista
 8. Hyvä Hula Paloo. Ei meidän valtuutetut käytä sitä vähää valtaa mikä niillä on. Nevahaapavuorelainen meno oli harkitsematonta virkamiesvalmistelun siunausta.

  VastaaPoista
 9. Haapanevavuorelaiset on hyvä termi sille vastuuttomalle politiikalle mitä on harjoitte Ugissa ja mitä Forss harjoittaa vieläkin.

  VastaaPoista
 10. Java kirjoitaa hyvin, mukavasti kärjistäenkin, kuten hyvä pakinoitsija tekee. Mielipide 23.30 on lähtökohtaisesti henkilöä nimeltä "Java" vastaan. Hän varmaan kannattaa myös veroparatiisejä kuten muutamat RKP:n ja Kokoomuksen ministerit.

  Hyvä, että Java jaksaa!!!!!! Hyvällä blogilla on tarkoituksensa, ei blogi mikään virkamiesten laatima esityslista ole.

  VastaaPoista
 11. Uskotaan edelleen vanhoihin hyviin temppuihin ja rakennetaan uusia halleja kaupungin tuella. Niinhän se on ennenkin toiminut.

  VastaaPoista
 12. Eikö se jo päätetty ettei kutunjuustohallia rakenneta.

  VastaaPoista
 13. Sen sijaan tuetaan alkoholituottajaa tekemällä halli ja joka taida juuri lisätyöllistää. Kutunjuustohalli kuuluu onneksi samaan kategoriaan kuin vaalenpunainen rähinäremmi ja tyypit jotka kätketyivät alle 150 senttisen taakse.

  VastaaPoista
 14. Täällä kirjoittavat elämässään epäonnistuneet jotka hakevat itselleen hyvää oloa valehtelemalla, pilkkaamalla muita ja lyömällä matalaksi kaikki jotka yrittävät elää normaalia elämää.

  VastaaPoista
 15. Kertokaa jo nyt viimeinkin mitä valetelua???
  Valetelijat lähti jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko täällä ollut yhtään tosi asiaa esim. Forssista. Kts. vaikka seuraavat kommentit. Olette aina yhden kimpussa kuin hyeenat. Nyt on Forssin vuoro, hän kirjoittaa asiallista totta ja sekös haaskalla olijoita v...Taa.

   Poista
 16. Kertokaa yksi kaupungin onnustuminen. Kertokaa yksi haapanevavuorelaisten aikaansaannos, josta on ollut kaupunkilaisille hyötyä.

  VastaaPoista
 17. Älkää unohtako Forssia. Se on istunut kahdessa edellisessä hallituksessa ja kantaa vastuuta kieltämällä virheiden korjaamisen. Oli muuten salaa siunaamassa oluthallin rahoittamista ja jakamassa hyväpalkkasille kaanustinlisiä ja pakkankorotuksia. Forss on vasemmistolaisen pilitiikon irvikuva.

  VastaaPoista
 18. Harton suurin ongelma on kuivunut kaivo. Se ei välitä niistä, keneklä ei ole kaivoo.

  VastaaPoista
 19. Harto on jäärä, ei sillä ole omia ajatuksia. Arhinmäki on sille erehtymätön jumala.

  VastaaPoista
 20. Java se tykitttää kuten Raimo Sailas
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013080917350391_uu.shtml

  Miten vain mutta nämä normaalin elämän viettäjätkin tulevat näkemään mitä tarkoittaa elintason lasku. Se tulee näkymään yhteiskunnan levottumuutena ja epävarmuutena. Uki ei ole mikään Suomen lintukoto auto- ja soijatehtaineen eikä Suomi mikään maailman lintukoto. Suomi alkaa kohta yskiä kuin 90- luvun alkuvuosina. Sitä ennen oli devalvaatiot ja entisen Neuvostoliiton kahdenväinen kauppa tukena ja turvana. Nyt niitä ei ole. Tätä sopii oikeasti miettiä että miten:
  "Anonyymi9. elokuuta 2013 1.05

  Joku voisi kertoa millä keinoilla Suomi nousee suosta? Nokia lähti, paperitehtaiden ovia säpitetetään puolivuosittain, telakoiden pohjakorkit eivät enää tunnu pitävän. Ei tätä maata nosteta velkakierteestä millään tietokoneiden vihaisilla lintupeleillä saatikka uskomalla ikuiseen kasvuun.
  "

  VastaaPoista
 21. mielipuolipiteeseen 11:55 kirjoitti 9.8.2013 klo 13.35
  Ensinäkään haastattelussa ei mainittu Javaa eikä Salinia. Toisekseen: Java oli jutussa omine mileipiteineen, avoimen keskustelun kannattajana.
  Kolmanneksi: TYPILLINEN ukilainen yrittäjä ja ylipäätään ukilainen puskasta ampuja esitti typeriä mielipiteitään.

  Vai ei muka yleisöä pidä kuunnella?

  Mitä enemmän tämän kaupungin touhua olen seurannut, sitä enemmän kadun etten äänestänyt tätä Muutosryhmää!
  Vastaa

  VastaaPoista
 22. Edellinen on kopioiti Forssin nuorekkaasta blogista. Mitä Javan kommenttiin tulee, uskon pienviljelyn tulevaisuuteen. Eikä niille tiloille kuljeta A- mallisten mersujen kanssa. Maailma on murroksessa!

  VastaaPoista
 23. Tämä on valehtelevien kakkaläjien blogi. Porukalla vuoroin jonkun kimppuun.

  VastaaPoista
 24. Ihan sama homma vasemmistoliiton Forssin blogissa että on valehtelevien kakkaläjien blogi. Porukalla vuoroin jonkun kimppuun. Harvemmin täällä ja siellä saadaan aikaiseksi asiallista ja perusteltua väittelyä, kiistelyä, mielipide-eroja jne.

  VastaaPoista
 25. Täällä puhutaan alustuksen aiheesta ja aiheet on hyviä. Keskustelu etenee ei hypitä urheilusta kaivoon. Joku aina solvaa, mutta se ei kanna täällä.

  VastaaPoista
 26. Eikö kanna? Lue vaikka tämän alustuksen kommentit, ei juuri muuta kuin paskaa Forssista. Miksi ei saa elämän koko kirjosta keskustella. Vain möykkä on hyvää?

  VastaaPoista
 27. Molemmat blogit on tarpeellisia.

  VastaaPoista
 28. Raimo Sailaksen mielipiteitä iltalehdessä.
  Samalaisilla kommenteilla Harton ja Javan Blogissa saa riidan/kaunan kantajan maineen.

  VastaaPoista
 29. Blogit on kyllä tarpeellisia, mutta ei täällä olevan kaltainen kirjoittelu.

  VastaaPoista
 30. Kiitos täällä käkäilyistä ja kommentoinnista! Jos nyt annetaan Harton persoonan olla ja keskitytään alustuksen aiheeseen. Onhan meillä yhtäläisyyksiä hallituksemme ja valtakunnan vastaavan kanssa. Ilman harkintaa siunataan onneton virkahenkilötyö. Minkäänlaista avointa keskustelua ei ole ja uusia ajatuksia kavahdetaan.

  Emme enää pysty devalvoimalla tekemään maamme teollisuutta kilpailukykyiseksi.Eikä mitkään ihme innovaatiot enää Suomea pelasta. Jos Nokia tms. pystyy kehittämään jonkun maagisen tuotteen valtaamaan maailman markkinoita, ei sitä enää tänä päivänä Suomessa tehdä. Syy on yksinkertainen, Nokia ja merkittävimmät teollisuustoimijat eivät ole enää suomalaisia tai mitenkään Suomeen sidottuja - niillä ei ole isänmaata. Kansainväliset yritykset tekevät tulosta omistajilleen, ei millekään valtiolle ja siksi tuotteet tehdään siellä, missä se on edullisinta. Jos näin ei tehdä, saa pomot omistajilta kenkää.

  Ainoa konsti millä Suomeen saadaan töitä, on perustyön tuottavuuden nostaminen. Sitä voidaan nostaa valtion toimin esim. alentamalla energia- ja polttoaineverotusta. Meillä on hyvät mahdollisuudet tähän, jos verrataan vaikkapa Saksaan. Siellä teollisuus pyörii kohta puolin epävarmalla ja kalliilla tuuli/aurinkovoimalla. Meille on syntymässä kaksi suurta voimalaitosta, jotka tuottavat edullista ja turvallista sähköä rajusti kasvavalle ja työpaikkoja luovalle teollisuudelle.

  Myös perustyön kuppaajat on saatava kuriin. Valtio voi hyvin vaikuttaa pykälillä ja lainsäädännöllä siihen, mitä yritysten on pakko tehdä esim. kirjanpidon, vakuutusten jne. suhteen. Tarkoitan, että muutokset tehdään pykälistöä ja lainsäädäntöä yksinkertaistamalla eikä turvallisuutta vaarantaen. Tällöin byrokratia niin yrityksissä kuin valvovalla puolella kevenee.

  Kunta-alalla voidaan suorittavalle tasolle maksaa työn vaatimukset edellyttäviä palkkoja, mutta alustuksen esimerkit kallista kandityövoimasta ja tumpelo virkahenkilöistä pitää oikaista.Julkiselle puolelle on saatava tulosvastuuta, luovuutta jne.. Julkinen sektori, yksityinen palvelusektori ja kauppa elää joko perusduunareiden veroista tai tämän käyttämistä varoista. Jos duunari ei tienaa, siitä kärsii kaikki. Tämä vuoksi meidän pitäisi saada teollisuuden muut kulut alas ja palkat mahdollisimman ylös. Sillai tämä maa lähtee nousahtelemaan.

  VastaaPoista
 31. Kukaan ei ole haukkunut ketään törkeemmin kuin Harto plokissaan Ollia ja Juhaa. Koska Harto on yrittänyt pistää jonkun solvaamista poikki. Ei ikinä. Harton ploki on ala arvonen, siellä ei saa kehua kun Hartoo ja Arhinmäkee.

  VastaaPoista
 32. JA NYT JUMALAUTA, TÄMÄ BLOGIVERTAILU LOPPUI TÄHÄN! HELVETIN HYVÄ KESKUSTELU MENEE PERSEELLEEN JONKUN NAURETTAVAN JA LAPSELLISEN INTTÄMISEN VUOKSI!

  VastaaPoista
 33. Harmaa talous kuriin.
  Puhutaan harmaantalouden veromenetyksistä niiden olleessa jopa 4-6 miljardia melkein saman verran mitä valtio ottaa velkaa vuonna 2014 ja todellista lukua ei tiedä kukaan.On arvailtu olevan jopa suurempi.

  VastaaPoista
 34. Harton blogissa ei kirota.

  VastaaPoista
 35. Elä nyt huua sielä ;) Jään nyt miettimään tuota eri energiaverojen alentamista. Sitä pitäisi ihan oikeasti laskea "perusugilaisella" matematiikalla. Eli pitäisiköhän lähteä liikkeelle valtion kassaan kolahtavista vuosittaisista tuottoluvuista?
  Paljonkohan on mm. vuositasolla (tuotto euroissa):
  -dieselvero
  -bensiinivero
  -sähkövero

  Ja sitten jos niitä pudottaa, niin ketä niiden pudotus eniten rankaisee? Eli jotain pienimmän haitan periaatetta pitäisi varmaan
  pyöritellä.

  Tässä alkuun jotain veroista
  http://www.ek.fi/ek/fi/yrittajyys_ym/verotus/energiaverot.php

  VastaaPoista
 36. Kiitos käväisyistä ja viestitykityksestä! Kirotaan, jos on sen paikka. Mainitsemiesi verojen lasku lisäisi yritysten kykyä työllistää ja kotitalouksien ostovoima kasvaisi. Tämä lisäisi olennaisesti työllisyyttä ja houkutteli investoimaan Suomeen. Kaiken tämän seurauksena työttömyys- ja sosiaaliluukulle ajetuttujen ihmisten yhteiskunnalle aiheuttamat kulut vähenisivät dramaattisesti!

  Suomi saataisiin noilla konsteilla selkeään nousuun. Samalla vältettäisiin hyvinvointiyhteiskunnan alasajo, josta seuraa valtavia ongelmia: levottomuutta, väkivaltaa jne.. Se romuttaa viimeisenkin toiveen saada Suomeen minkäänlaisia investointeja.

  VastaaPoista
 37. Niin se Mahatma Gandhi sanoi aikoinaan, että oman maan kansalaisia ei kannata köyhyydessä pitää, siitä ei seuraa muuta kuin pahaa.

  VastaaPoista
 38. Suomi sai Kreikan elkakirjoista 35 miljoonaa euroa. Rahat lähtevät saman tien takaisin Kreikkaan.

  Budjetista selviää myös, että rahat eivät jää Suomeen, vaan koko summa siirretään takaisin Kreikan valtiolle.

  Kyse on Kreikan toisen tukipaketin rahoittamisesta, kertoo neuvotteleva virkamies Pauli Kariniemi valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosastolta.

  – Marraskuussa, kun Kreikkaan tehtiin toinen tukiohjelma, rahoituspakettiin kuului yhtenä osana se, että Euroopan keskuspankin hallussa olevia Kreikan joukkovelkakirjojen voittoja tuloutetaan jäsenmaiden budjettien kautta Kreikalle, Kariniemi sanoo.

  VastaaPoista
 39. Jorma Aaltonen kirjoitti 18.3.2013 klo 08.03
  Harto on tuonut esiin Heidi Hauitalan hairahduksen. En niitä millään lailla halua puolustella, vaikka Heidi on vanha ystäväni. Mutta haluan tuoda esiin todelliset "roistot", joiden toimesta joitakin suojellan.
  Hallitusneuvottelujen 'Harmaan talouden alatyöryhmän' muistio nimittäin todistaa, että erityisesti RKP ja Kokoomus torjuivat puuttumisen harmaaseen talouteen ja aiheuttivat sen, että valtiolta jää saamatta vuosittain ainakin satoja miljoonia euroja verotuloja talousrikollisilta ja muilta veronkiertäjiltä.
  Poistettuja tai vesitettyjä esityksiä on muistiossa parikymmentä. Esimerkkinä mainittakoon, että RKP vaati poistettavaksi esitystä, jonka mukaan ”Viranomaisten väliset tiedonvaihdon esteet puretaan ja viranomaisrekisterit saatetaan kaikkien harmaan talouden torjuntaviranomaisten käyttöön”. Työryhmän pohjaesityksen mukaan ”Suomalaispankkeja, jotka hallinnoivat hallintorekisteröityjä tilejä, velvoitetaan selvittämään sijoittajien todellinen henkilöllisyys”. Tämän Kokoomus ja RKP vaativat poistettavaksi.

  Lainasin Jorman kirjoitusta tänne.
  Kysymys kuuluu, että haluaako todella kaikki päättäjät poistaa harmaan talouden suomesta?

  VastaaPoista
 40. Kun kerran kysymys oli noin laajalle joukolle kohdistettu, että "haluaako todella kaikki päättäjät.." niin siihen kysymykseen on helppo jo itsekin vastata: eivät halua !

  Sitten toiseen asiaan. Taas saimme moni lukea, että Ukissa on pulaa laadukkaista asunnoista -erityisesti vuokrayksiöistä on kova kysyntä. Saas nähdä, miten laadukkaita ja erityisesti edullisia asuntoja Ukiin saadaan. Se kun ei ole vielä missään Suomessa ennen onnistunut!
  JAa

  VastaaPoista
 41. Saadaanko suomi nousuun kansakoulun opettajan voimin ja toisella sellisella henkilöllö jolla on lyhkäisessä matikassa arvosana 6.
  Lähtökohdat eivät kovin mairittelevia ja valmistelijat vievät henkilöitä kuin metrin mittaa???? vai viekö???

  VastaaPoista
 42. Kansakoulunopettajia ei ole koulutettu sitten 60-luvun...

  VastaaPoista
 43. Kiitos viesteistä ja vierailuista! Ihmettelen ettei demarit kuuntele Sailasta vaikka Sailas on Demari - ei taida olla kuitenkaan urpilalainen. Tulee mieleen eräs valtuuston istunto menneeltä kaudelata. Vaikka kuinka perusteli näkemystään Korkmannin tai Sailaksen näkemyksillä, valtuuston vasemmisto totesi ja äänesti: Lama loppuu ja nousukausi alkaa. Eipä käynyt niin!

  VastaaPoista
 44. Yksi valtuutettu sanoi vaikka vienti laskee ei vaikutusta ugiiiin.
  Tai nostetaan tuloveroarvioooooo noin 1,5 milliä saadaan tuleva budjetti näyttämään paremmalta.Siitä oikein äänestetttiin ja joltain palo melkein hihat.

  VastaaPoista
 45. Kiitos käynneistä ja kommentista! Just´noin se meni. Siinä vaiheessa, kun ryhdyin kysymään lähteitä väittämille, tuli hiljaista ja puheenjohtaja pisti pelin poikki!

  Aaltosten kommentit tuolla edelle ovat osuvia. Onkohan joku hyötyjien lähipiiristi, kun harmaantalouden miljardin euron reikää ei haluta tukkia? Väkeä houkutellaan luksusvuokratalolla, jonka yksi rahoittaja sosiaalitoimi, joka ei ole koskaan pysynyt budjetissa. Muuttaisitko sinä vieraalle paikkakunnalle luksustaloon, jonka yhtä kerrosta asuttaa sosiaalitoimen asiakkaat? Miksi yleensä tarvitaan lisää vuokrataloja, kun kaupunki on tyhjiä vuokra-asuntoja väärällään? Nyt Tontonmäen siunaajat tekevät "megatontonmäkeä", hanketta johon koko kylä kaatuu!

  VastaaPoista
 46. Annat Java sen kuvan, että kaikki muut valtuutetut on tyhmiä. Kuinka voit odottaa niiden kannatavan esityksiäsi?

  VastaaPoista
 47. Ei siitä taas kyllä sellaista kuvaa saa.
  En minä ainakaan, kun on vilkas mielikuvitus saattaa saada vaikka minkälaisia mielikuvia.

  VastaaPoista
 48. Kyllä suomen asiat kuntoon saataisiin, mutta kun ei ole yhtään puoluetta joka vain ajattelsi suomen etua.

  VastaaPoista
 49. Rehn arvosteli siitäkin suomea kun sanoi mielipiteensä eu asioissa, että suomen arvostus on hävinnyt.
  Elikä ilmeisesti tarkoitti sitä, että ei voi olla erimieltä mitä suurmaat.

  VastaaPoista
 50. Koittakaahan saada se vouhotus halvoista vuokrataloista loppumaan. Onhan päivänselvää, että niitä tosi halpoja yksiöitä tarvitsevat repputyöläiset jotka aikovat asua viikot täällä ja viikonlopuiksi palata kotipaikkakunnalleen (JOHON MAKSAVAT VERONSA!).

  VastaaPoista
 51. Laadukas ja samalla edullinen asunto on mahdoton ajatus että sellaisia voisi toteuttaa. Jos niin olisi niin joku tekisi lahjaksi asuntoja. Ketä tekisi?

  VastaaPoista
 52. U:gissa menisi jonkinlainen asuntolatyyppinen majoitustila. Juttua tehdessäni jouduin toteamaan, että esimerkiksi autotehtaalle tulevat koulutettavat olivat nimenomaan pienasuntoja vailla.
  Laadukas vuokratalo voisi houkuttaa jäämään paikkakunnallekin.
  Otin kuvan "mahdollisesta vuokrakerrostalopaikasta" ja näkymä oli U:gin kauneimpia, lahtineen ja veneineen - puistomaisine rantabulevardeineen. Näkymä sopisi toki sosialitoimellekin.

  VastaaPoista
 53. Laadukas vuokratalo voisi houkuttaa jäämään paikkakunnallekin.

  Kyllä varmaan mutta halpaa asumista siihen ei enää sitten saa mahduttettua.

  VastaaPoista
 54. Kuka jää paikkakunnalla, jossa palvelut on ajettu alas ja verot ja taksat on tapissa.

  VastaaPoista
 55. Uki on takuuvarmasti taantumuksen tiellä kun uudet ideat ammutaan takuvarmasti päättäjin taholta alas.

  VastaaPoista
 56. Verot ja taksat tapissa, juu näin on. Ja äyriin kohdistuu valtavia paineita. Toisaalta 200-300 teollista työpaikkaa on kova sana hillitsemään veronnostopaineita.
  Katsellaas pojat rauhassa vaan ja jännitetään, luottaako myös säästöryhmä näihin uusiin työpaikkoihin. Niin ei tietenkään saisi ajatella. Julkisen sektorin on saatava löysät pois ja pyrittävä kestävälle tielle.

  VastaaPoista

 57. turunsanomat kirjoittaa.
  Ajatelkaa, että kaupunkin kaikki työtekijät sairastaa lähes kuukauden.
  Vuodessa kertyy 17 sairaslomapäivää/henkilö

  VastaaPoista
 58. Sairasta porukkaa kaupungin johdossa ja virkamiehinä.

  VastaaPoista
 59. Kiitos visiiteistä ja kommentaatiosta! Saattaa vuokra-asuntojen rakentamisen vaikutus olla päinvastainen: Uuteenkaupunkiin on kannattaa mennä töihin, siellä on tarjolla edullisia poikamiesbokseja, joten jää kotikuntaan jäävälle perheelle vietäväksi enemmän rahaa.

  VastaaPoista
 60. Just näin.

  Miten on mahdollista, että virkamies opiskelee tutkintoa 200 km:n päässä, jättää hommansa hoitamatta, mutta nostaa kuitenkin täyttä palkkaa kaupungilta? Tällaiset palkattomalle opintovapaalle, niin tarpeelliset työntekijät saavat jatkaa työntekoaan lomautuksien haittaamatta. Ja jos ko. virkamiehen opintovapaa ei heikennä palveluja, voidaan hänen hommansa lakkauttaa.

  VastaaPoista
 61. Onhan Forsskin ooiskellut hallituksessa 15 vuotta eikä vieläkään ole oppinut mitä vasemmistopoliittiikka on.

  VastaaPoista
 62. Säästökohteita löytyy kyllä:
  Torin ympäristössä sijaitsevat kaupungin toimipisteet

  1)tapahtumatoimisto kohde (http://kohteessa.blogspot.fi/), jolla ajankohtaista-sivujensa mukaan on tällä hetkellä työn alla kukkamessut 21.5.2011 ja saaristotapahtuma 21.5.2011.

  2) matkailutoimisto joka myy pinssejä ja postikortteja

  3) kulttuuritoimisto "http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=589" toimenkuva??

  4) passari, myy lippuja ja jakaa lomakkeita

  OLISIKO näissä syytä organisaatioiden tiivistämiseen??

  VastaaPoista
 63. Pakko näihin on puuttua, onko KJ:lla rohkeutta ylipäätään ehdottaa EI- lakisääteisten palveluiden lakkauttamista ? Forss kannattaa kaikkien pitämistä töissä, vaikka talloisivat toimistossa toistensa varpaille. Se nimenomaan on vasemmistolaista politiikkaa: suojatyöpaikkojen ylläpito.
  Olli Haapala on realistina ja oppineena miehenä sentään katsonut puolueensa peiliin näissä kysymyksissä. Käsittää yrityksen lainalaisuudet ja kannattavuuden lait.

  VastaaPoista
 64. Kaupunkilla on löysää, mutta kaikissa toimipisteissä.

  VastaaPoista
 65. Hei,Anonyymi (13.8. klo 10,34)!
  Taidat olla oikein tutkija, kun olet löytänyt noin vanhaa/olematonta tietoa. Tapanani ei ole kommentoida puskista huutelijoille. Ihan muutama lause kuitenkin minultakin, kun kerran tästä kommentistasi tultiin minulle varta vasten kertomaan. Tarkoituksesi on varmaankin vain provosoida, mutta tässä nyt niille faktaa, jotka luulevat tekstisi olevan tietoa...
  1. Tapahtumatoimisto Kohde on fyysinen tila, jossa on tällä hetkellä vain Tul toril-koordinaattori parisen viikkoa. Koordinaattorin palkanhan maksaa nyt Ugin yrittäjät.
  2. Matkailutoimisto edistää kaupungin alueen matkailua. Sekä yksilömatkailijoita sekä myös ryhmiä (tänä vuonna yli 100 kpl ryhmiä!). Tästä kaikesta hyötyvät meidän lukuisat matkailutoimijat. Ympärivuotisena työntekijänä yksi päätoiminen henkilö. Kesällä kaksi määräaikaista matkailuneuvojaa.
  3.Kulttuuritoimisto kuuluu sivistyspalveluihin, joten lisätietoja sieltä.
  4. Passari toimii koko kaupungin organisaation palvelutiskinä; neuvovana yksikkönä, yhteistyössä mm. maistraatti. Tästä palvelusta vastaa hallinto ja talouspalvelut.
  Annan mielelläni lisätietoja asioista, jotka kuuluvat vastuualueelleni.
  Terveisin yhteysjohtaja Kristiina Salo 040 70 35203.

  VastaaPoista
 66. Valtiolta,kunnilta,kirkoilta ja sairaanhoitopiireiltä kaikilta raha loppu ja kukaan ei halua maksaa veroja saatika niiden kiristämistä hyväksy kukaan..Sekä harmaatalous rehottaa ja veroja kierretään veroparatiisien kautta.Nostetaan pelkästään osingotuloja ja näin vältytään myös kunnallisverolta, muta silti käytetään kunnan palveluja
  Jos verrataan suomen hyvinvointia pelkästään bruttokansantuotteseen niin meillä pitäisi mennä varsin hyvin historiaan nähden.
  Joskus oli työkustannukset tuotteenvalmistuksessta noin 60 prossaa nyt se on alta 40 prosssaa ja paperivalmistuksessa alle kymmenen.
  Kehitystä on tapahtunut huimasti, mutta silti jatkuva rutina työvoima liian kallista.
  Tässä tämä ongelma kun yritysten voitot jaetaan ulkomaille ne eivät jää suomeen kansantaloutta pyörittämään jos vielä lasketaan palkkoja niin sitä suurempi osa karkaa ulkomaille.

  VastaaPoista
 67. Kiitos käynneistänne ja viesteistänne! Siinä hyvä esimerkki toimista keskustelusta: Hyvä yksilöity kysymys ja Kristiinalta selvä ja selkeä vastaus. KIITOS KYSYJÄLLE JA VASTAAJALLE!

  Maailma muuttuu rajusti, kuten muualla Suomessa on huomattu. Ensimmäisen kerran Suomen historiassa maamme matkailutulot ylittivät vientitulot. Tuohonkin olisi hyvä reagoida, lymyilemmehän maailman kauneimman saariston rantamilla. Vaikka onhan matkailun kasvuun täällä reagoitu, joskin aika nevahaapavuorelaiseen tyyliin: LOPETIMME MATKAILULAUTAKUNNAN!

  Kaupungin kiinteistöjen käyttöä on hyvä suunnitella hiukan tarkemmin. Itse en ymmärrä esim. postin toimipisteen sponsorointia kaupunkilaisten rahoilla. Se tuntuu täysin järjettömältä. Varsinkin jos vielä väitetään kaupunkimme olevan elinkeinoelämän eurooppalainen helmi. Eiköhän tuolloin posti toimisi täällä tulosta tehden ilman tukiaisia!

  VastaaPoista
 68. Kiitos käynneistäne ja edellisestä kommentista! Edellisessä kommentissa tuli hyvää selvitystä siitä, että meidän on saatava tähän maahan lisää sitä perustyötä, jonka verolla valtio, kunnat jne. pyörivät. Samalla pitäisi maan sisäistä tulonjakoa rajusti tasata sekä estää hämärät valuuttavirrat maamme ulkopuolelle!

  VastaaPoista
 69. Joku pahansuopa vois tulkita asian nyt niin, että löysää tuntuu olevan kun virka-aikana surffailaan blokeis.

  VastaaPoista
 70. Kuntien henkilöstö, tehokkuus ja kuntakoko

  http://www.kaks.fi/sites/default/files/Tutkimusjulkaisu%2057.pdf

  VastaaPoista
 71. Suomen talousongelmat tiivistyvät kolmeen asiaan

  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/vartiainen+ylelle+vienti+sanelee+palkkatahdin/201308473237?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_content=Versio1&utm_campaign=Boksi

  VastaaPoista
 72. Kiitos vilkkaasta vierailusta ja nasevista näkemyksistä! Olen nähnyt matkailuihmisiämme viikonloppuna vapaa-ajalla esittelemässä kaupunkiamme turisteille, joten jos työaikana vastataan kommentteihin se on enemmänkin sitä avoimuuden hengessä toimimista.

  Kun tämän maan tai kaupunkimme ongelmia ratkotaan, kannattaa muistaa Albert Einsteinin sanonta: HE KETKÄ OVAT ONGELMAN TEHNEET, EIVÄT PYSTY SITÄ KOSKAAN POISTAMAAN; JOS HE PYSTYISIVÄT ONGELMAN POISTAMAAN, OLISI HEILLÄ OLLUT KYKY VÄLTTÄÄ ONGELMAN SYNTYMINEN! Niinistö(Sauli), Korkman ja Sailas ovat vuosia varoittaneet Suomen ajautumisesta nyky jamaan.

  VastaaPoista
 73. Java, jos Salon mainitsema matkailutoimisto toimii tarpeen mukaan, en näe jotain poliittista matkailulautakuntaa enää tarpeellisena. Olen itse istunut Turun matkailulautakunnassa vuonna 1985-88 ja sen jälkeen se lakkautettiin. Harmi sinänsä, koska en ole koskaan missään luottamustoimessa saanut niin paljon matkustaa ! No leikki sikseen, olin sen lakkauttamisen kannalla.
  Mutta. Valitettavasti taitaa olla niin, että elämme aikoja jolloin Uusikaupunki joutuu myös lopettelemaan Ei- lakisääteisiä palvelujaan. Yhä enemmän vastuu siirtyy yrittäjäjärjestöjen kaltaisille yhdistyksille - tai jopa yksittäislle kuntalaiselle tai kotiseutuyhdistykselle. Kuntien virkamiehet eivät helpolla näin kauaksi näe.

  VastaaPoista
 74. Kiitos käväisyistä ja Jormalle kommentista! Täällä lautakunta olisi puolustanut paikkaansa jo demokratian vuoksi. Meillä muutama matkailusta mitään tietämätön tyyppi teki alan kaikki keskeiset päätökset ja tälle käytännölle lautakunta olisi ollut hyvä demokratiaa, pohtivia päitä ja päätöksen teon hartioita lisäävä voima. Ikävä vaan, että, kiitos ent. hallituksen, po. lautakunnalta vietiin asema jo ennen sen aloittamista. Kaiken huippuna voidaan pitää sitä, että lautakunnan pj:aa lukuun ottamatta lautakunnan jäsenet pitivät lautakuntaa turhana. Ihmiset istuvat neljä vuotta kokouksissa, nostavat palkkioita ja myöntävät tekevänsä täysin turhaa työtä. Vika oli lautakunnan onnettomissa jäsenissä, ei lautakunnassa itsessään.

  Helmikuussa 2009 ryhmämme teki aloitteen, jossa esitettiin niin matkailun kuin kaupungin kehittämiseen tähtäävä toimikuntaa. Tämä olisi koostunut niin yrittäjistä, alan virkamiehistä kuin luottamushenkilöistä. Eipä sekään edennyt mihinkään, kiitos muutaman tyypin, jotka pitivät vallasta kiinni vaikka eivät osanneet käyttää sitä kaupunkilaisten parhaaksi.

  Nyt tilanne on kokonaan toinen, kun kivet jarrupolkimelta ja kytkimeltä poistuivat. On vaan oltava ajan tapahtumien suhteen realisti: KUN TULPAA LÄHTI RAUMALLE, NOUSI PASKA PINTAAN, mutta kyllä se siitä laskee kunhan hommat ajan myötä selkenee.

  VastaaPoista
 75. Kiva nähdä, että täällä voi vielä asioista keskustella. Harton blogissa poistetaan keskusteluja ilmeisesti jos ne ovat hänen tuttaviaan, sukulaisiaan, mielipiteitään... vastaan.

  VastaaPoista
 76. Kannattaisiko, Kristiina, näiden viranhaltijoiden edes yrittää pitää nettisivuja ajantasalla jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin?
  Koska muuten kesäaikanne päättyy?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!