lauantai 31. elokuuta 2024

PUOLUEELLINEN MEDIA - HUIPPUESIMERKKI!

Minäkin vuorostani hiukan muistelen:

Sattuipa eräänä maanantaisena iltana, että päättäjille luvattiin, jos ei kuuta taivaalta, niin ainakin utopioita ajatusten ulapoilta. Kaupunkiin oli tulossa sadanmiljoonan euron investointi: ETANOLITEHDAS. Jotta hanke onnistuisi, kaupungin pussista täytyisi pulittaa lähes miljoona, muistin varaista tietoa oikokaa, jos olen väärässä. Suu ymmyrkäisenä valtuutetut kuuntelivat, aivan kuin Jeesus olisi laskeutunut taivaasta avaaman heille paradiisin ovia. Vain yksi läsnäolija kysyi, kenen kanssa kaupunki pistää nimet paperiin, kuinka tämä voi onnistua, kun vehnän maailmanmarkkinahinta keikahti huonoksi, entä mikä on hankeen riski kaupungille? Ylimieliset vastaukset kuuluivat: Kotimaisen pörssiyhtiön kanssa pistetään nimet paperille, vehnän hinta vaihtelee ja kysy Jumalalta!

Lopulta keskustelu päättyi ja tuo yksi valtuutettu erehtyi esittämään, ettei hankkeeseen myönnetä rahaa ennen kuin tiedetään, kenen kanssa sopimus tehdään, paljonko tulee työpaikkoja sekä mikä on hankkeen aikataulu. Ja kuinka kävi, kukaan ei kannattanut mainittua esitystä, joten etanolitehtaaseen syydettiin rennosti kuntalaisten varoja. Tilaisuuden uutisointi oli sarjassamme: terveisiä Neuvostoliitosta, jossa hankkeita ylistettiin ja niiden puuhapojat nostettiin arvoon ylelliseen. Vastapuoli taas haukuttiin alimpaan helvettiin, tässä tapauksessa käytettiin vastapuolesta nimeä persujen pelleryhmä. Näin jälkeenpäin jokainen voi todeta, ettei po. etanolitehdasta tullut minnekään, se oli kuin haihtui kuin ruusuntuoksuinen suolistokaasu Saharan ilmastoon ja ainoastaan Jumala tiesi minne se meni. Etanolitehdas ei koskaan toteutunut, se kuuluu samaan sarjaan kuin utopia, jonka mukaan kaupungista piti tulla jonkin sortin teräskauppa/jalostuksen maailman keskus. Muuten syy miksei nimiä pistetty sopimuspaperiin kaupungin kanssa oli osakeyhtiön allekirjoittajan kuume - jo oli kallis nuha kaupunkilaisille, sen lopullista hintaa on kysyttävä varmaankin Jumalalta?





99 kommenttia:

  1. Oli ne aikoja. US piti tunarit vallassa.

    VastaaPoista
  2. Demarien elinkeinopolitiikkaa, väki vähenee ja yritykset, mutta omakehu ei haise.

    VastaaPoista
  3. Nautimme nyt hyvän elinkeino- ja teollistamispolitiikan hedelmistä. Kaupunki kasvaa. Virkavastuullahan teollisuushankkeet on esitelty päättäjille.
    T. Ville "Ile" Kunto

    VastaaPoista
  4. Hyvä nostaa esiin näitä perseelleen menneitä hankkeita. Plari kirjoitti aivan puutaheinää. Missä etanoolitehdas on ja missä rahat?

    VastaaPoista
  5. Kai sentään Koskesta tehdystä haastatteluvihosta löytyy tarkat muistiinpanot ja haastattelut tämän bioetanolitehtaan virkamiestyöskentelystä?
    Niitä voisi avata vaikka siellä Männäisten torilla.
    T. Veli Tonto, Pyhämaa

    VastaaPoista
  6. Tuulimyllyt, 50000€ yritys konkkaan. Satamaan soijaöljytynnyri 1milj.

    VastaaPoista
  7. Miljoonia meni ja väki muutti pois Ugista. Tämän tekijä on median mukaan suuri sankari.

    VastaaPoista
  8. On meillä melkoinen lehti.

    VastaaPoista
  9. Kiitos yllättävän runsaasta käyntimäärästä ja kommentoinnista. Muistakaa kuitenkin se, että meillä toimi ihan normaali suomalainen demokraattinen kunnallinen päätöksenteko. Ainoa demokratian osalta ontuva sektori oli meidän media, jonka vuoksi kaupunkilaisille jaettiin väärää tietoa. Entä mikä on tilanne tänään, avaako media taustoja sille, miksi Laitilan asukasluku kasvaa, mutta Uusikaupunki kuihtuu?

    VastaaPoista
  10. Muussakin vikaa kuin mediassa. Päättäjillä olisi pitänyt olla sen verran munaa, etteivät anna rahaa etanolitehtaaseen, kun mitään suunnitelmia ja toimijaa ei kerrota.

    VastaaPoista
  11. "Tervetuloa politiikkaan"
    Näin oli otsikoitu minun mielikuvissani hyvin kiistanalaisen henkilön kirjoitus eilen lauantaina tämän po. lehden sivulla.
    Pelisäännöt politiikassa eivät ole tämän kirjoittajan mukaan reiluja. Mitä sitten on tapahtunut viime kunnallisvaalien jälkeen kun on päättety luottamusmiesten ja naisten lautakuntapaikoista jne. niin sitä en osaa kertoa.
    Eityisesti
    tähän kirjoittajan lauseeseen kiinnitti huomioni
    "Tämmöinen järjestelmä ylläpitää katkeruuden ja koston kierrettä, joka on vihdoinkin katkaistava."

    Reilumpaa yhteistyötä vaatii nyt kirjoittaja.
    Mitä nyt sitten on viime vaalien jälkeen tehty epäreilusti näiden paikkojen jakamisessa ja mitä koalitiota ei olisi saanut tehdä?
    Tietääkö bloggari Java Valkonen vähän kertoa, mikä on epäreilua ja mikä aiheuttaa tämän tunteen "Tämmöinen järjestelmä ylläpitää katkeruuden ja koston kierrettä, joka on vihdoinkin katkaistava".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites ne henkilökohtaiset ja törkeät kommentit silloisesta kaupunginjohtajasta? Onneksi saatiin nekin julki niin tiedetään Millainen mies sinäkin juha olet. Javasta se jo tiedettiinkin

      Poista
    2. mistä voi lukea jotain vanhoja kommentteja, kerro ihmeessä,

      Poista
  12. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Ei kyse ole missään tapauksessa kostosta, vaan vallasta ja sen himosta sekä herkkähipiäisten ihmisten loputtomasta itsekkyydestä. On ole mainitsemaasi rustausta lukenut saati, että tietäisin tuotoksen ja kateus ajatuksen takademonia, mutta mille tai kenelle sinä Juha Aaltonen tai minä kostamme luottamustoimissa ja miten se tapahtuu luottamustoimissa? Kun vaalit oli käyty, alkoivat paikanjakoneuvottelut. Sain varmaankin viettää yhden elämäni kuvottavimmista kesistä, kun solidaarisuushengessä oikeiston voittamaa ryhdyttiin vähättelemään. Vaikka tulos toisin edellytti, osa oikeistosta halusi antaa puheenjohtajapaikkoja vasemmalle eli ryhtyi vesittämään vaalitulosta. Puheenjohtajakuvio rakentui kuitenkin vaalituloksen pohjalta, mutta entä sen jälkeen, onko tässä kaupungissa toteutettu vaalilupauksien mukaista politiikkaa - ei ole, ollaan jopa otettu tuhti harppaus vasemmalle viime valtuustokaudesta!

    Suoraan epäilen Seppo Nikulan olevan yhtä pettynyt kaupunkimme nykymenoon kuin itse olen. Olemme armottoman kaukana niistä ajatuksista ja tavoitteista, jotka vaalitulos meille mahdollisti. Murheekseni minun täytyy todeta, että vaikuttaa selkeästi siltä, että kokoomuksen Uudenkaupungin tahtotilaa johdetaan Raumalta tänne tullein poliittisin voimin. Ns. kokeneet kokoomuslaiset eli tarkan euron vaalilupauksiin sitoutuneet ovat jääneet nyt pahasti paitsioon. Tästä huvittava esimerkki löytyy viime päiviltä: Ensin puhutaan ettei meillä ole varaa kaikkeen kivaan, vaan täytyy olla vastuullinen. Jos ei ihan seuraavassa lauseessa, niin jo seuraavassa kappaleessa ollaan valmiita vetämään asfaltti yhden poliittisen kihon kotitielle. Olemme pistäneet miljoonia euroja turhanpäiväisyyksiin aivan samoihin kohteisiin, joihin rahan syytämistä oikeisto viime kaudella vastusti. Tämä tapahtui nyt yhteistyön hengessä, vaikka vaalipuheissa luvattiin ihan jotain kolmatta.

    Totuus on se, että vasemmisto nauraa partaansa tai valinnaisesti kaksoisleukaansa, kun se vie kokoomuksen kokematonta enemmistöä kuin piru vie syntistä sanansyöjää helvettiin. Kaiken huippuna voitanee pitää seuraavaa esimerkkiä oikeiston löpsöydestä ja niljakkaasta vaalilupausten syönnistä: ennen erästä valtuuskokouksen ennakkokokousta, jossa se tyyppi, kuka äänesti aina oikeistoa vastaan ja ulostuloissaan ilkeämielisesti haukkui vastapuolen vaalilupauksia sekä oikeiston jäseniä ja jopa nykyisiä puheenjohtajia, MARSSI TÄMÄ TYYPPI IHAN POKKANA OIKEISTORYHMIEN KOKOUKSEEN. Voiko moisella tyypillä, vaikka hyvin asioihin perehtyykin, olla vahvempi asema eli kokemattomien oikeistolaisten sekä saman suunnan lehmänkauppoja tekevien enemmistön horjumaton tuki, kuin esim. Seppo Nikulalla ja minulla. Kekenelle tässä kostetaan, jos kostetaan? Onko koston kohteena äänestäjät vai Seppo(70%) Nikula ja minä(30%), ketkä neuvoteltiin nyt vallassa kököttävälle niljakkaalle oikeistoenemmistölle sen vaikutusmahdollisuudet? Kun tämä tapahtui vieläpä minulta kysymättä tai minulle kertomatta, ihmettelen po. meininkiä vai onko sekin kosto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Nikulakin on päässyt nauttimaan hedelmistä. Ensimmäinen ukilainen kenen pihalta keskustasta saa kaataa hyväkuntoisia puita. Oli oikein pitänyt tunnin esitelmöinnin ja lampaat hyväksyivät. Muisti seppo toki välissä itseäänkin kehua. Kuten joka kerta joka paikassa

      Poista
  13. Millähän teemalla kokoomus menee seuraviin vaaleihin???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kokoomuslaiset ovat poliittisesti ajateltuna käveleviä ruumiita.

      Poista
    2. Aanestäkää siis joukolla perussuomalaisia. Aidosti oikealla eikä joukossa ole piilodemareita 👍 Äänestämällä kokoomusta annat äänesi vasemmistolle🤔

      Poista
  14. Jos rakkautta ja rauhaa eilisessä mielipidekirjoituksessaan huutaava M. Koski haluaa tai halusi lisää valtaa, niin käytännössä se tarkoittaisi joko valtuuston puheenjohtajan tai kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikkaa ja jonkun lautakunnan puheenjohtajuutta. Tämä siis verrattuna nykyiseen paikkajakoon.
    Ehkä tarkoituksella Koski unohtaa 2000-luvulla olleet vaalikaudet, jolloin demareilla oli vastaava tilanne kuin nyt ja pienemmällä oikeiston-vasemmiston valtuustopaikkaenemmistöllä kuin nyt on.
    Näin se menee, muisti on valikoiva ja tarkoitushakuinen. Tämä "epäreilu" kuntapeli siis jatkuu. Yksi seniorivaltuutettu paljasti edustamansa ryhmän kortit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomuksen sekoomus leviää kaikiin puolueisiin. Koko valtuusto on sekaisin.

      Poista
  15. Demarit vois keskittyä etanolitehtaan etsimiseen. Aikaa on vaaleihin asti. Silloin käy kylmät, jos ...

    VastaaPoista
  16. Miksi äänestää kokoomusta tai demareita, parempi olla äänestämättä mitään. Sama meno jatkuu.

    VastaaPoista
  17. Eikö muiden puolueiden ehdokkaita voi äänestää päättämään, jotka osaavat painaa jarruja oikeissa kohdin?
    Muutoin käy nopeammin niin, että kaupungista häviää suuri joukko kivijalkakauppoja ja osa terveydenhoidon palvelupisteistä joko Laitilaan tai Raisioon?

    VastaaPoista
  18. Minusta tara on hyvä, mutta ei auta kun kokoomus puolueena on demarien apuolue. Kun katsoo Nikulan äänetyksiä, ei jatkoon.

    VastaaPoista
  19. Kun vuoden 2025 budjetista päätetään siinä selvii ketä seuraavissa vaaleissa kannattaa äänestää. Puheet on puheita, ei vaikutaa asukkaisiin mitenkään, mutta äänestyksessä jaa tai ei vaikuttaa.

    VastaaPoista
  20. Persuja odottaa Uudessakaupungissa jytkyjen jytky.

    VastaaPoista
  21. Eikä tule. Jos Valkonen jää pois tuskin Aaltonen jatkaa tuossa porukassa ja muista persuissa ei kukaan tiedä mitään, täysi nollia.

    VastaaPoista
  22. Ei ole sielä on Saari ja saastamoinen liittyy persuihuin ehkä. Ei ainakaan parane kokoomusta tai demareita äänestämällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persujen jytky vaatii Aaltonen J. ja Valkonen J. mukaana oloa vaaleissa. Tähtine olisi hyvä lisä, kun listalle lisätään Saari ja Saastamoinen, on tarjolla viisi vahvaa päättäjää ja persut valtuuston suurin puolue. Enemmän kuin yhdelläkään toisella puolueella. Ainoa ongelma on naiskiintiö.

      Poista
    2. Tuskin Tähtistä enää politiikka kiinnostaa, tuskin Aaltostakaan. Java ei taida enää jaksaa...

      Poista
  23. Kiinteistövero nousee vuodelle 2025, viimeksi torpattiin ei enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenkieltä arvostetaan edelleen välimerkkeineen ja isoine kirjaimineen. Kiitos ja hyvää yötä.

      Poista
  24. Kaikki kaupungin ja valtion keräämät verot nousevat 2025. Tämä tarkennuksena. Oli päättäjinä ketkä tahansa. Hyvää yötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun verotulot oli laskeneet viime vuodesta vastaavana ajankohtana 2.8 milj.

      Poista
  25. Katsotaan laatiiko kokoomus ja demarit keskenään vuoden 2025 budjetin.

    VastaaPoista
  26. Muistelen, että tuohon etanolitehdas- hankkeeseen kulutettiin yli 300 000 euroa kuntalaisten varoja. Muistan myös paikkakunnan lehden propagandan silloisen kunnanjohtajan toimille - sutta ja sekundaa tuli, mutta niistä
    ei uutisoitu

    VastaaPoista
  27. Autotehtaan mäen työllisyys vaikuttaa jo nyt. Mitä tapahtuu autotuotannolle vuoden 2025 alussa kun ensi vuonna alkaa Wintterin kaikkien vastuiden kanto eli opetustilojenkin leasingvuokrat myös?

    Joten Persut sitä, persut tätä.
    Perussuomalaisten mukaan maahanmuuttajia on ”valtavasti työttömänä” – Pitääkö se paikkansa? Valitettavasti.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010665584.html

    VastaaPoista
  28. Miksi persut liimautui kiinni kokoomukseen heti vaalien jälkeen, jos kokoomus oli demarien apupuolue?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katso äänestyksiä, sieltä selviää kuka on mitäkin mieltä. Tuleva budjettikokous näyttää puolueiden suunnan.

      Poista
  29. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Paikanjakoneuvotteluissa kokoomuksella ja persuilla oli yhteiset tavoitteet pistää kaupungin talous kehittämisellä ja tarkalla rahankäytöllä kuntoon. Valtuustokauden puolessavälissä persut ilmoittu kokoomuksen suuntaan, että olemme valmiita tukemaan hallituksen puheenjohtajan vaihtoa, persut jopa nimesivät uuden ja kirkkaasti paremman vaihtoehdon puheenjohtajaksi - huom!: hän sai tukea myös keskustasta sekä kokoomuksesta. Jostain kumman syystä kokoomus halusi kuitenkin jatkaa vanhalla linjalla ja imeä päätöksiinsä voimaa ja oppia demarien rintaruokinnasta. Kuudella valtuutetulla emme voineet tämän enempään. Nyt olemme tilanteessa, joka kertoo tylyä kieltä tulevien vuosien taloudellisista rajoitteista kehittää kaupunkiamme vetovoimaisemmaksi ja siten pienemmällä riskillä saada kaupunki kasvu-uralle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrittäkäähän uudelleen, vielä ei ole aivan liian myöhäistä!

      Poista
  30. Valtuustokauden viimeisellä budjetilla on taipumus olla ns. vaalibudjetti. Suuret ja oleelliset säästöpäätökset siirtyivät uusille päättäjille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää ei voi tehdä uskottavaa vaalibudjettia.

      Poista
  31. Onko seuraavissa vaaleissa ainoa muutos, valtuutettujen nimet muuttuu.

    VastaaPoista
  32. Pieni osa nimistä voi muuttua. Ikinuoret jatkavat. Näin toimii äänestäjä. Se ei tiedä, mitä nämä ikinuoret ovat jo päättäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kokoomuksen ja demarien, muutosta ei tule äänestämällä. Kaikki sovitaan pienen ydinryhmän sisällä. Karille, Maurille, Merjalle, Raimolle, Lauralle, jaetaan paikat ja kaupunkilaiset maksaa.

      Poista
    2. Kiitos tyhmille, plarin sokaisemille vanhuksille.

      Poista
  33. Heti kun ehdokkaat tulevassa vaalissa on tiedossa voi jo päätellä kh:n jäsenet ja muutkin pj:t ja "tärkeät" lautakuntapaikat. Mikää ei muutu kun ei ole muuttunut viimevuosikymmienkään aikana. Muutosta hoetaan ennen vaaleja mutta mikään ei muutu, nytkään. Ilmeisesti näin on hyvä jos äänestäjät eivät halua muutosta. Miksi pitäisi saada muutos aikaiseksi kun äänestäjät eivät sitä halua ?

    Mutta jos kuitenkin halutaan jokin muutos niin silloin pitää olla tarjolla sellainen vaihtoehto ja sen "ohjelma" että äänestäjät sitä kannattavat. Pelkät kuluneet "kliseet ja liturgiat" ei ole se ohjelma vaan tarvitaan konkretiaa eli todellisia ajatuksia ja tavoitteita muutoksekselle. Muutokselle pitää antaan erottuva "tunnus" tai "nimi" niin että se ylittää puoluerajat äänestäjissä.

    VastaaPoista
  34. Entä soijatehdas, Tontonmäen seitsemän omakotitaloa? Konkurssiin. Jatkumoa alustukseen.

    VastaaPoista
  35. Uutisiin vaan, tasapuolisuuden vuoksi. Tämä meidän "puolueettomalle" paikallislehdelle tiedoksi.

    VastaaPoista
  36. Mitä muutosta ja millä päättäjäjoukolla luulette saavanne aikaiseksi, kun Wintteri sitoo ja käytännössä alkaa imeä kaikki kassaan virtaavat verotulot? Elinkaarisopimus on sopimus eikä se ota kantaa siihen, mikä on lapsimäärän kehitys kaupungissa.
    Kaupungin tie on jo paalutettu ensin 20 vuodeksi ja sen jälkeen toiseksi 20 vuodeksi. Leasingrahoitushan ei ole kuin puoliksi maksettu 20 vuoden päästä, jolloin elinkaarihoitosopimus on katkolla. Reunamaiden rakenteiden ylläpitoon ei löydy lähellekään sellaisia varoja, joita pitäisi löytyä per korjattava yksikkö.
    Nämä asiat on lueteltu jo kaupunginhallitukselle. Ei toki ihan näillä sanoilla.
    Käytäntö tulee olemaan se, että tulevina vuosina joudutaan jatkuvasti tekemään valintoja, mitä rakenteet jätetään heitteille eli korjaamatta. Ja missä aikataulussa.
    Näitä korjaamattomia rakenteita alkaa olla viiden vuoden päästä lukuisia. Nämä heitteille jääneet alkavat näkyä reunamaiden raiteilla. Kun reunamaiden palvelutuotantopisteet ovat käytännössä pois verorahoituksen piiristä niin seuraavaksi alkaa kaupunkikeskustan toimipisteiden karsinta samalla kaavalla.
    Lähes kaikki koulu- ja päiväkotitoiminnot keskitetään Wintteriin. Se on väistämätön kehitys.
    Joten rakennapa siinä sitten rauhaa ja rakasta toista päättäjää.
    Tämä kehitys voi muuttua edellä kuvattua nopeammaksi ja lotoksi, jos Saksan da links ja da rechts alkaa vaikuttaa Euroopan kehitykseen laajemmin unohtamatta USA:n presidentinvalintaa.
    Uki on kaarnapaatti laineilla tässä laajemmassa maailman pelimerkkien uusjaossa. Autotehdas on jo maalitauluna. Se, ketä edellisen yrittää kumota, valehtelee itselleen ja muille.
    Tai sitten ei tiedä, mitä maailmalla on menossa ja kohta tulossa.
    Elintaso laskee ja osaa saavutetuista eduista häviää. Ei ole mukava tulevaisuus, kenelläkään.

    VastaaPoista
  37. Saas nähdä paljonko budjetoidaan jatkuviin möhläyksiin, valotolppiin (pirun kalliisiin) keskellä katua, kummallisiin purkkeihin ja patsaisiin, Mörneen, ylimääräisten virkamiesten palkkoihin, rikkaruohoistutuksiin ja muihin älyttömyyksiin. Toivottavasti edes Rauhanpuisto jätetään RAUHAAN! Nyt pitää pistää rahasäkin nyörit kiinni ja jokaisesta sentistä on pidettävä kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhanpuistoa ajateltiin remontoida kun samalla olisi korjattu kirjaston piha mihin ei ole osoitettu määrärahoja.

      Poista
  38. Tämänhän on jo varsinainen vitsi (paitsi, että maksaa) https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2024372-3

    VastaaPoista
  39. Vitsi on valheita levittävä ylimielinen pariskunta, jota kokoomus tukee.

    VastaaPoista
  40. Mitä tuntuu, kun koko elämä on halpaa valhetta.

    VastaaPoista
  41. Kiitän , kun jaksatte käydä täällä ja annatte panoksenne keskusteluun. Jatketaan tiukasti, mutta lähimmäisiämme kunnioittaen, sillä emmehän sentään halua kenellekkään pahaa tai ikävyyksiä. Silloin kannattaa muistaa, mitä pappi varoitti Cico Kidin hautajaisissa: itsekkään kiskot saattavat viedä helvettiin.

    VastaaPoista
  42. Muistakaa kunnioittaa käsky 8.

    VastaaPoista
  43. Herra antoi, Herra otti, tyydy siihen ***********

    VastaaPoista
  44. Entä se bioetanolitehdas?

    VastaaPoista
  45. Tuli luettu Merja kosken kirjoitus. Ei muistanut miten paikat jaettiin demarien toimesta. Politiikassa voi puhua mitä vain ilman vastuuta ja toiset uskoo jotka ei seuraa.

    VastaaPoista

  46. Tekstaripalstalta
    "
    Eikö Merja Koski muista, että räikeimmin vaalitulosta ja sopimisen mahdollisuuksia rikottiin vuoden 2017 vaalien jälkeen, jolloin vasemmisto otti yhdessä ProUkin kanssa kaiken mahdollisen? Kokoomus ja Keskusta eivät saaneet mitään, ProUki neljänneksi suurimpana sen sijaan hallituksen puheenjohtajuuden.
    "
    Täytteenä tekstariin niin Pro Ukin Ankelo on nyt tunkeutumassa kokoomukseen takaisin. Nuoremmat lähihistoriaa tuntemattomat kokoomuslaiset olisivat ottamassa tulokkaan leiriinsä ikään kuin mitään kokoomusmenneisyyttä ei tulokkaalla olisi.

    VastaaPoista
  47. Vihkonen on täynnä poskettomia valheita ja ristiriidassa Uudenkaupungin Sanomien kirjoitusten kanssa, jos osaa lukea lehteä pidemmällä aikavälillä.

    VastaaPoista
  48. En pysy kärryillä enää, mistä historian asioista täällä kommentoidaan.
    Olisin enemmän huolissani tulevaisuudesta versus kuin jonkun yksittäisen henkilön väitetystä sanomisesta tai kirjoittamisesta yli 10 vuotta sitten. Tässä on taas yksi esimerkki tulevaisuudesta, mikä vaikuttaa myös Ukiin!

    Venäjän hyökkäyssota ei haittaa Brics-maita – myös Nato-maa Turkki haluaa mukaan
    https://yle.fi/a/74-20107217

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kerran Turkkikin NATO-maana on pyrkimässä BRICS-maihin niin miksei Suomikin ? Eikö parasta olisi olla mahdollisimmassa monessa mukana, jo turvallisuudenkin kannalta.

      Poista
    2. Aivan. Taitaisi sitten F-35 toimitussopimukseen tulla varsin vikkelästi uusia ulottuvuuksia. Saa nähdä, miten Turkin F- sarjan toimitus edistyy ja muut "avatuustieteisiin" liittyvät palvelut.

      Poista
    3. F-35 koneita ei tarvita jos ollaan BRICKS-maana. Jos kuvitellaan tilanne että voisimme olla NATO:ssa ja "Varsovan liitossa" niin miksi pitäisi hankkia aseita ? Ja minkä uhan takia ?

      Poista
    4. Aha. Onko Bricks-maiden yhteisö jo vastaava sotilasliitto kuten Nato?

      Poista
    5. Ei vaadi suurtakaan älyllistä ponnistusta kun huomaa että on muitakin liittoutumia kuin NATO. Niin taloudellisesti kuin puolustuksellisesti.

      Poista
    6. Taisi tulla siis seinä vastaan. Tämä älyllinen ponnistus tästä aiheesta loppuu osaltani tähän.
      Kysyn kuitenkin, että koska Ukrainaan saadaan rauha?

      Poista
  49. Mitä se kertoo aikaansaannoksista jos pitää itse kirja kustantaa. Merkittäville ihmisille maksajia on riittänyt jonokso asti. Taitaa kertoa myös kirjan laadusta ja tasosta

    VastaaPoista
  50. Samaa mieltä tulevasta kuin
    Anonyymi4. syyskuuta 2024 klo 9.43

    VastaaPoista
  51. Koska tuollainen etanolitehdas on ollut päätöksenteossa tai mediassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Javan unia, ei niihin saa takertua.

      Poista
    2. Lähinnä Kari Kosken kaupunkilaisille veronmaksajille aiheuttamia painajaisunia.

      Poista
  52. Tosta Merjan kirjoituksesta, aina sama virsi, yhteistyötä. Yhteistyö on sitä että demarien kanssa samaa mieltä. Kokouksessa oltiin, eikö voida sopia että äänestyksiä ei köydä. Ei käy, turha äänestys, meni niin kuin vaalitapa edyllyttää paikka jaossa. Nyt sitten Merja haluaa, ajatelkaa kuin mekin saadaan konsessus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merjan yhteistyö on sitä kun hän totetaa: että tämä ei hyödytä meitä nyt. Siis emme tee näin kun meille ei ole hyötyä tästä nyt.

      Poista
    2. Jos et ole Koskien kanssa samaa mieltä olet kiusaaja tai sinua odottaa Saastamoisen kohtelu. Yhteistyökyvytön pariskunta.

      Poista
  53. Tässä lisää, jota ei muistelmissa muistella
    https://jaavaat666.blogspot.com/2013/04/kiusattiinko-vai-tehtiinko-aiheeton.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa selvitä selvitä oikeat kiusaajat.

      Poista
  54. Kiitos linkistä!
    "Tontonmäki on hyvä esimerkki realiteettien täydellisestä ymmärtämättömyydestä ja aivotoiminnan huippunsa viritetystä velttoudesta. Noin supermega hölmöä hanketta ei tue yksikään normaalilla järjellä varustettu luomakunnan jäsen. Eikä tämä ole ainoa vaan näitä ääliömäisyyksiä piisaa meillä pilvin pimein aina tulevaisuuteen asti - ne eivät vain ole vielä itäneet näkyviksi. Vastaavien typeryyksien esittämisestäkin olisi yksityisellä sektorilla kenkä ja hyväksymisestä ehkäpä häkkikin olisi heilahtanut, mutta meillä samat kahjot saavat, kaiken tämän jälkeenkin, piirittää hallituksen pöytää ja loistaa läpyskän sivuilla."

    "Mikä oli Merja Kosken osuus Novidan neuvotteluissa joissa Ugille jäi vahingossa 250000 euron eläkevastuut?"

    VastaaPoista
  55. Kiitos valtavasta käyntimäärästä ja kommenttiherkkyydestä! Ei ole kovinkaan tyylikästä moukaroida joukolla yhtä ihmistä, etenkään herkkyydestä tunnettua naista. Suosittelen anonyymien välttävän nimen käyttöä, joskin kannustan kommentointiin. Meidän ongelma syntysyy löytyy mediasta, joka tukee muutamia ihmisiä ja heidän tavoitteita kuten myös valtapyrkimyksiä. Normaaliin politiikkaan kuuluu vallan tavoittelu, mutta sen normaaliin politiikkaan ei kuulu millään muotoa puolueellinen totuuden vastainen, valikoivasti vaikeneva ja kritiikittömään henkilöpalvontaan nojaava media. Po. tiedotustyyli tuhoaa aina toimivan demokratian ja käy lopulta taviksille kalliiksi. Tasapuolista tiedotusta tulee vaalia, jotta vaaleissa toteutuu kansantahto ja se saa osakseen kehittyviä palveluita, kuten myös vapaa-ajan puitteita.



    On huomioitava se, ettei tuomita median sisältöä tuottavia asiakkaita, jotka vain käyttävät tiedotusvälineen hänelle suomaa julkisuutta, josta politiikassa mukana olijat, lähes poikkeuksetta, kilpailevat eivätkä siis oio vastapuolen kärsimiä vääryyksiä, koska miksi oikoa jotain sellaista, mistä itse hyötyy ja mikä vankistaa omaa asemaa. Media luo omat pelisääntönsä, joita politiikan harrastajat noudattavat. Mitä pienemmät ovat median kuviot poliitikkojen vaikutusalueella eli mitä vähemmän mediayksiköitä on, sitä vähemmät päätoimittajat päättävät kuinka asioista esim. lukijoille kerrotaan tai mitä heille jätetään kertomatta. Jos ainoastaan sätimme median käyttäjiä, jotka noudattavat julkisen sanan luomia sääntöjä, hakumme väärää puuta tai ulvomme kuuta eikä niin mikään muutu. Vaatimukset täytyy suunnata oikein. Jos maksat siitä, että saat tietoa, on sinulla oikeus vaatia oikeaa tietoa!

    VastaaPoista
  56. https://youtu.be/seCtQ7DhRw0?si=e_NcvEtcv_M3FfAV

    VastaaPoista
  57. Sun vuodatus blogissa on uusia kommentteja, joissa avataan U:gin kaupungin tilaa ja tulevaisuutta laajemmin. Päätäntä ei ole edelleenkään yhden miehen tai naisen show.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ei yhden tai kahden mutta "piiri pieni pyörii". Ymmärtämystä auttaa kun katsoo luottamushenkilövalintoja kaupungin luottamustoimissa.

      Poista
    2. Jos näin on niin sitten voi sanoa valtaosaa kaikista valtuutetuista täysin omaa tahtoa ja mielipidettä vailla oleviksi.

      Poista
  58. Bloggarin viimeisen kommentin loppulauseet:
    "
    Vaatimukset täytyy suunnata oikein. Jos maksat siitä, että saat tietoa, on sinulla oikeus vaatia oikeaa tietoa!
    "
    Just noin! Jos maksat sanomalehdestä, niin vaadi oikeaa laatua!

    VastaaPoista
  59. Johtava politiikko taannoin, asukkaitten mielipiteillä ei ole merkitystä. Miten vaikutat???

    VastaaPoista
  60. Luonnikas analyysi mediasta ja poliitikkojen asemasta kirjoittajina.

    VastaaPoista
  61. Minä ihmettelen Valkosen tietototasoa journalismista.

    VastaaPoista
  62. Aivan. Valkonen on ex-toimittaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perusjuttuja nuo ovat, mutta Uudenkaupungin Sanomille tuntemattomia. Onko Uudenkaupungin Sanomissa ollut koskaan ammattipätevää toimittajaa?

      Poista
    2. Oli ainakin 50-60 luvun vaihteessa.

      Poista
  63. On tietty. Nyt fuusioitavasta entisestä satamasta tehtiin useita positiivisia juttuja rautalanka-aidan takaa. Kuvat aidan takaa ja hyvin menneestä tilivuoden tuloksesta kertovassa jutussa ei ollut numeroitakaan, miten hyvin oli tilivuonna mennyt.
    Joskus vaan käy niin että pelituloksia käsittelevässä jutussa ei olekaan lopputulosta muistettu kertoa.

    VastaaPoista
  64. Talousasiantuntia politikkoille ei pidä antaa ylimääräistä rahaa, sijoittavat täysin turhaan.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!