lauantai 24. elokuuta 2024

KUMARRUS KAVEREILLE - PYLLISTYS ÄÄNESTÄJILLE




Useimmiten kritisoidaan päättäjiä, ketkä eivät kokouksissaan juurikaan sanaile. Heiltä ei tule ideoita eivätkä he täydennä muiden ideoita omilla oivalluksillaan. Näitä maan hiljaisia voidaan pitää normidemokratian ratkaisijoina, heitä ohjailemalla vahvemmat todelliset päättäjät pääsevät valtaan ja pysyvät siellä. Yleensä mainittujen vahvempien päättäjien johtava-asema pohjaa heidän tietämykseen kunnan toiminnasta, tämä taas saattaa johtua kokemuksesta tai kunnan johdossa suoritetusta virkaurasta. On luonnollisesti heitäkin, jotka pääsevät keskinkertaisin jopa äärettömän heikoin eväin päättäjien eliittijoukkoon aina puheenjohtajaksi asti. Tuolloin kokouksista tulee selviytymistaistelua, jotta ne saadaan vietyä läpi lakien ja pykälien mukaisesti ja itse päätettävät asiat jäävät näissä tapauksissa sivuseikaksi ja maali annetut vaalilupaukset eivät toteudu.

Käytännössä kevyillä eväillä siunatut päättäjät menettävät johtajan asemansa, kun kokeneemmat päättäjät pyörittävät kokouksia. Tuskin kukaan kiistää mainittua väitettä, sillä lienee aivan selvä asia, jos toisessa vaakakupissa on kokeneet sadat kokoukset kokoustaneet päättäjä ja/tai niissä vastaavan määrän valmistelijan -kokemusta keränneet viranhaltijat ja toisessa kupissa mukava tuurilla plus paikkakaupalla hyvän aseman itselleen hamunnut harmiton, harmaa mukava heppu, niin kokemus painaa tässä vaakataistossa selvästi enemmän. Korostan vielä, ettei se ole päättäjän vika, jos hän saa yrittää hallita leiviskää, johon hänen kykynsä eivät mitenkään riitä. Syyttävän sormi tulee suunnata valitsijoihin ja heihin, ketkä pitävät sellaista kuviota pystyssä, joka lyö päätöksissään äänestäjiä vyön alle vesittämällä kerta toisensa jälkeen ja järjestään kaikki vaalilupaukset, joilla tie valtaan varmistettiin.

Hyväuskoinen ja tavan takaa höynäytetty eliittipäättäjä huomaa karun arjen viimeistään silloin, kun vaalit alkavat painaa päälle - toverit eivät olekaan enää ystäviä eikä kaveritkaan taputa selkään. Se yhteishenki, jota heikko päättäjä markkinoi menestyksenä, muuttuu vaaliteemaksi, jonka mukaan po. tyyppi takapiruineen ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin kaupungin kuihtumisen, taloudellisen katastrofin ja tulevaisuutta uhkaavan epävarmuuden. Äänestäjille ei markkinoida, ketkä olivat alamäkeen johtaneen tilanteen aiheuttaneiden päätösten takana, vaan kansalle kerrotaan keiden johdolla apatia ja syvä taantuminen saatiin aikaiseksi. Heikkoa johtajaa ei auta enää sekään, että hän ryhtyy varastamaan ideoita heiltä, joille hän halveksivasti nauroi, joille hän antoi puheenvuoron vain pakon edessä. Heikko johtaja petti äänestäjät ja nyt hän taustajoukkoineen tulevissa vaaleissa saa nauttia satoa, jonka kylvi kuluvan valtakauden aikana. Hänen ainoa pelastajansa löytyy, haasteiden keskellä elävästä mediasta ja viimeisistä poliittisista kaupoista, joilla kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisesti lisää kaikkea sitä kivaa ja kallista, josta vaalilupauksissa luvattiin päästä eroon, jotta yhteisöä voitaisiin kehittää harkiten ja pitkäjänteisesti vahvalle kasvu-uralle.

14 kommenttia:

  1. Nyt oli niin heikko alustus että toivotaan että seuraava on edes vähän parempi. Selityksen selittelylyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpo avaus. Oman vallan vuoksi löytyy vaalituloksen vesittäjiä .

      Poista
  2. Kasvu-ura Ukissa. Missä, miten ja kenen toimesta? Vakka-Suomi on ärm-aluetta, joten perin omituiselta fantasialta kirjoittelu tuntuu semminkin kun tiedossa on sangen raskas sopimussitoutuminen 20 vuodeksi yksittäiseen keskusrakennukseen kukkulan päällä.

    VastaaPoista
  3. Hetkinen. Valtuutetut valitsevat jokaisen toimielimen jäsenet ja puheenjohtajat. Erikoista kerrontaa bloggarilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtuutetut neuvottelevat ja hyväksyvät henkilövalinnat. Puolueiden sisäisiin valintoihin toiset puolueet eivät puutu. Kaupankäynti puolueenpaikoista on säälimätöntä ja jättää haavoja.

      Poista
  4. Kyllä puuttuvat. Uudenkaupungin kaupunginhallitus erotettiin
    https://www.kaleva.fi/uudenkaupungin-kaupunginhallitus-erotettiin/2300131

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistä, kommentoinnista sekä mainiosta muistutuksesta! Aika mennyt ei palaa, nyt on alamäki ja kaikki katsovat tyynesti kaupunkigin alamäessä kiihtyvää vauhtia - Vahterus sentää kasvaa vahvasti, miksi siitä ollaan hiljaa ja onko kaupunginkin järkevää satsata kasvussa Kalantiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikekeskus Kalantiin lähemmäs 8 tietä ja Laitilaa saattaa toimia. Ukin keskustan uusiminen ei tuottanut mitään.

      Poista
    2. Uki-Laitila kuntaliitos pitäisi laittaa heti vireille. Keskustojen välille muodostuisi eräänlainen nauhakaupunki, jossa toki Kalannin taajamalle tulisi erityisasema.
      Tämähän ei ole ihan uusi idea.

      Poista
  6. Nämä on kyllä järjestään harvinaisen paskoja alustuksia. Niissä ikään kuin halutaan kritisoida jotakin kovasanaisemminkin, mutta ei kuitenkaan uskalleta kirjoittaa asioita suoraan ja selväsanaisesti. Lopputuloksena on epämääräistä katkeran ihmisen tilitystä, helvetin sekavia mukanokkelia lauserakenteita ja raskaslukuista tekstiä. Ei jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa, että käytät aikaasi sitten täällä kun olet kertomasi mukaan lukenut alustuksia useita kertoja.

      Poista
  7. Aivan selkeää analyysia, jonka luusi nakkisormikitarustinkin hoksaavan. Mutta eihän noilla eväillä voi kuin ruikuttaa.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi 8.20 on kaiken katkeruuden äiti ja sokea omien puutteiden näkemiseen.

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei soimata toisia, kun emme tiedä toisesta kumpuavan kiukun todellista syytä. Sanelin jo uuden alustuksen.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!