perjantai 16. elokuuta 2024

UKRAINA TUHOSI LÄNNEN MILJARDIOMAISUUTTA




Sodassa ei pahemmin sääntöjä noudateta, jos ei jäädä kiinni. Tämän varaan laski Ukrainakin, kun tuhosi Nord Stream kaasuputken. Putken omistuksesta 51 prosenttia hallitsevat venäläiset ja lopun omistavat Saksa, Ranska, Hollanti, Saksan osuus on noin 30 prosenttia. Kaasuputken ja sen oheisviritysten arvoksi laskettiin joskus kahdeksan miljardia euroa. Kyseinen rakennelma lienee täynnä merivettä, joten arvo lienee romahtanut ja tuskin sitä ilman investointeja saadaan uudelleen käyttöön ja turvaamaan osaltaan keskeisen Euroopan kaasuntarve.

Kaasuputken merkitys etenkin Saksalle oli huoltovarmuuden kannalta valtavan suuri, minkä todistaa energian hinnan nousu putken hajottamisen jälkeen. Julkisuuteen on putkahtanut tietoja joiden mukaan po. kaasuputken tuhoamisella oli Ukrainan korkeimman johdon hyväksyntä ja väitetään myös, että USA tiesi tuhotempauksesta. Nord Stream energiakanavan tuhoaminen vaikutti koko Euroopan talouteen varsin paljon. Ensinnäkin energian hinta nousi putkituhon myötä ja niin maanosamme teollisuus kuin kotitaloudet saivat kokea tosi kylmän ja kalliin talven.

On vähintäänkin mielenkiintoista seurata putken tuhoamisen vaikutusta mielipideilmastoon Euroopassa. Muuttuuko ukrainamyönteisyys yhteiseurooppalaisen miljardiomaisuuden tuhoamisesta ja maanosan teollisuuden kilpailukyvyn vaikeuttamisesta. Löytyykö Euroopasta jatkossakin valtavaa aseapua ja taloustukea Ukrainalle ja entä ymmärretäänkö USA:n roolia, mikäli se osoittautuu merkittäväksi kaasuputken tuhoamisen yhteydessä. Nyt mitataan ns. eurooppalaisen lännen ymmärrystä Ukrainan epätoivon suhteen - hiipuuko vai lisääntyykö apu?

12 kommenttia:

  1. Fantasioi sinä vaan Ukrainan tuen loppumisesta ja Venäjän voitosta. Eurooppa pysyy yhtenäisenä Venäjää vastaan.
    Etsit jatkuvasti virheitä Ukrainan ja USA:n tekemisestä ja samaan aikaan vaikenet Venäjän kritisoimisesta. Silittelet vain mielessäsi Putinin kaljua päätä. Kertoo paljon sinun arvoistasi ja oikeuskäsityksestä. Sairasta.

    VastaaPoista
  2. Kenen idea oli tehdä kiinteistöjen myynnista huutokauppafarssi? Ulosoton talosta nyt 18 tarjousta, mutta vain 5 tarjoajaa. Eivät ole tarjoajat tainneet hahmottaa tätä typerää ideaa.

    VastaaPoista
  3. Jos Java saisi päättää, niin Uudenkaupungin myynnissä kiinteistötkin myytäisiin Putinille ja hänen iloisille oligarkkiystävilleen. Saataisiin Uudestakaupungista rauhallinen ja turvallinen maa, kun olisi Venäjän armeijan leppoisia sotilaita kaduillamme partioimassa.

    VastaaPoista
  4. Taitaa Ukrainan tuki Euroopassa hiipua ja Zelenskyin kannatus Ukrainassa? Ukrainan tuhoteon ansiosta energian hinta kohosi Suomessa.

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jopa meidän valtamediamme uutisoi po. asiasta, joten en minä sitä nostanut julkisuuteen, vaan ihan jotkut muut. Ihmettelen vain sitä, ymmärretäänkö täällä todellakaan sitä hätää, joka ukrainalaisia raastaa. Itse en tiedä, kuinka vahvasti Ukrainaa tuetaan, mutta toivon sellaista tukea ja toimia, jotka saavat rauhan aikaiseksi. USA:n roolia en yhtään ihmettelisi putken räjäytyksessä, sehän toimii kuten suurvallat toimivat. Ihmettelen kuinka paljon voimakkaampaa vihassa rypeminen on kuin rakkaus ihmiselämää ja toisen kunnioittamista kohtaan. Meillä tunteettomat haukat ovat päässeet tiedotusvaltaan. Ollaan pian vastaavassa tilanteessa kuin 1939 eli median luoma viha sotkee Suomen sotaan, jossa ei häävisesti käynyt.

    Em. kiinteistöväittämä on todella idiottimainen. Minä vastustin alkujaan Raatihuoneen myyntiä, mutta kun sitä ei korjattu ja rahaa käytettiin niin, ettei sitä enää ole, niin pakko luomuksesta on päästä eroon, mutta eihän sitä kukaan ole Putinin kavereille myymässä, en ainankaan minä tekisi niin. Meillähän ihan toiset ihmiset ovat mieltyneet kaupantekoon sen ilmansuunnan asukkien kanssa. Mielenkiinnosta ja tasapuolisuuden vuoksi nostan asitoita esille ja mukavasti se herättelee erilaisia tyyppejä tarinoimaan ja luomaan omia mielikuviaan erisorttisista tulevaisuuden vaihtoehdoista - näin homma toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä auttaa, vaikuttaminen puhdas nolla.

      Poista
    2. On se hyvä, että asiasta keskustellaan vapaasti edes somessa. sitkeä valtamedian kannattaja rajoittaisi keskustelua neuvostoliitto hymistelyksi. Onneksi tarina alkaa täältä ja siirtyy kuppiloihin ja vaikuttaa pian vaaliuurnilla.

      Poista
  6. Joillakin on vilkas mielikuvitus, joka menee ihan yli hilseen. Suurtavaltapolitiikka on aina ollut omien etujen ajamista ja miksikään ei muutu. Mutta näitä spekulaattoreita riittää, juupas eipäs ja jne.

    VastaaPoista
  7. Valon vähyyttä sotkea Ugin kiinteistöt ja Putinin oligarkit.

    VastaaPoista
  8. Java kirjoitti: "Ihmettelen kuinka paljon voimakkaampaa vihassa rypeminen on kuin rakkaus ihmiselämää ja toisen kunnioittamista kohtaan."

    Sitä tässä juuri on itse kukin on ihmetellyt jo 2,5 vuotta. Mutta satutko muistamaan kuka saatanan tuhkamuna rauhan lopullisesti rikkoi 24.2.2022 ja lähetti joukkonsa Ukrainaa valloittamaan?

    Aivan turha osoittaa muita sodan lietsojiksi tai pitkittäjiksi. Kaikki on yhden venäläisen diktaattorin ja ihmisperseen käsissä. Ja ihan turha väittää mitään muuta tai osoittaa muita syyllisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tuota samaa hokevaa aivotonta junttia. Kun venäläisiä vihataan häipyykö kaikki maailman vääryydet. Tuleeko Rauha Palestiinaan tai palaako Irakin elintaso entiselleen. Miten joku voi olla noin vihan saastuttaman sielun kantaja. Rauha syntyy hyvällä ei vihalla.

      Poista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pieni toistemme arvostus on paikallaan eli ei sätitä anonyymien voimalla anonyymeja, jokaisella on oikeus näkemykseen ja keskustelu etenee mukavan yllätyksellisesti, kun näkemykset eivät ole yhteneviä. Jokainen tietää ja varmaankin myös tunnustaa, että Venäjän hyökkäys oli väärin. Sekin on nähty ettei syyttäminen tai vihan lietsonta lopeta sotaa, minkä luulisi olevan kaikkien meidän ykköstavoite. Eniten pelottaa sodan seuraava vaihe, kun siirrytään konventionaalisesta sodankäynnistä seuraavalle tasolle. Rauha pitäisi saada aikaan ennen sitä tai piru on tosissaan irti.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!