lauantai 3. elokuuta 2024

SUOMEN ONNETTOMAT OLYMPIALOOSERIT


Mikään ei ole lystinpää kuin penkkiurheilla menestyneen maan mukana vai onko näin. Suomihan on menestynein maa esim. 10 000 metrin juoksussa, seitsemän kulta mitalia. Ikävä, että nuo menestykset alkavat sadan vuoden takaa, eikä niitä ole viime vuosikymmeninäkään nähty. Niinpä penkkiurheilijana ei juurikaan pääse menestyksestä nauttimaan. Sen ymmärrän, että epäonnistumisia sattuu, mutta sitä en ymmärrä, kun kaikki epäonnistuu ihan järjestään. Muiden maiden urheilijat asettavat tavoitteita ja ovat vahvasti pettyneitä alisuorituksiinsa, mutta meillä tulostason notkahdus ei näy naamassa tai kuulu äänessä. Epämääräisen: Huonosti meni, mutta olen tyytyväinen ja nautin täällä olostani ja valmistaudun seuraaviin olympialaisiin. Perustellusti voi kysyä eikö tuollainen asenne kuulu maailmalla matkaavalle turistille?


Samaan aikaan, kun hallitus leikkaa köyhimmiltä kansalaisia, ihmisiä kuolee hoidonpuutteeseen ja leikkausjonoihin, valtio lähettää maailmalle looseriurheilijoita häviämään vain siksi, että he voivat ilman menestystä ilakoiden nauttia itsekkäästi olympiatunnelmasta. Mielestäni nyt pitää pohtia toiminnan tehokkuutta tai pikemminkin tehottomuutta, sillä Suomi on valumassa his/hertoriansa surkeimpaan menestykseen. Katsokaa Norjaa tai Ruotsia ja suhteuttakaa Suomen surkea menestys näihin maihin, niin jopas alkaa harmittamaan. Ei ole valitun urheilijan vika, jos hän ei voi jo asenteensa vuoksi menestyä olympialaisissa, katseet täytyy suunnata taustoihin ja urheiluherroihin. Jos siellä harvennettaisiin, tulosvastuullisuusvaatimusten asettamisen jälkeisen epäonnistumisen seurauksena, hallinto herroja, saattaisi pelote osua oikeaan ja muuttaa koko touhun tulokselliseksi.

Koko suomalaisen urheilujohtamis/valmennuskuvion voisi räjäyttää palasiksi ja ottaa mallia naapureista, noista läntisistä. Uskon po. naapureissa taustalla olevan yhteiskunnan/yritysten voimakkaasti tukema nuorille hyvän harrastuksen tarjoava seurasektori, jonka tuottamat huiput valitaan laatuvalmennukseen. Tämä tietenkin maksaa, mutta eiköhän meillä pistetä urheilun ohessa rahaa turhempaankin, kuten televisio selittelyyn. Minulle riittää Petra Manner kentän laidalla ja Lehtimäkeä on ikävä, kun nämä lisätään yu-selostajajoukkoon, niin tarvitsemmeko mutu pohjaisia ja itsestäänselvyyksiä latelevia studioemäntiä tai komppaniaa "toimittajia" Pariisin kaduille norkoilemaan muka kohottamaan lähetysten laatua - puutuuko YLE:ltä itsekritiikki vai eikö EM-jalkapallo surkeasta toteutuksesta opittu yhtään mitään. Veikkaan, että yhden turhan "toimittajan" hinnalla saataisiin urheilupuolella paljon aikaiseksi. Muttatoivotaan menestystä loppukisoihin ja odotellaan iloista yllätystä ja kiitokset ilonhetkistä naisnyrkkeilijälle, Murrolle sekä Etelätalolle!

20 kommenttia:

  1. Miksi lähettää turisteja, ymmärrän jotenkin nuoria jotka saa kilpailukokemusta. Esim : Lakka

    VastaaPoista
  2. On kyllä taas poukkoilevaa tekstiä. Urheilijoihin kohdistuvaa kritiikkiä, josta urheilujohdon osoittamisen jälkeen päädytään heittämään perinteiset kurat taas Ylen niskaan. Tämä kaikki on maustettu useammalla yhdyssanavirheellä.

    Perussuomalaisten "elämän koulussa" ei tunnetusti opeteta kirjoittamaan, eikä mitään muutakaan yleissivistävää. Jos kaikki ihmiset kävisivät koulunsa kunnolla, niin koko perussuomalaisten puolue kaatuisi tarpeettomana jäsenpulan vuoksi.

    VastaaPoista
  3. Tm kirjoittaa :Kielioppivirheistä huomauttelevista ihmisistä paljastui yhteinen piirre: he ovat mänttejä

    VastaaPoista
  4. Useita yhdyssanavirheitä on luettavissa missä tarkalleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstissä on seuraavat yhdyssanavirheet:
      Kulta mitali (pitäisi kirjoittaa kultamitali), hallinto herroja (pitäisi kirjoittaa hallintoherroja), televisio selittely (pitäisi kirjoittaa televisioselittely) jne.

      Poista
    2. Ymmärrät kuitenkin Valkosen sanoman., mutta mikä on sinun ikuisen valittamisen motiivisi. Olet alhaisin anonyymi niljake, joka vain haluaa loukata lähimmäistä, joka on luonut kanavan sinun alhaisille aivopieruillesi.

      Poista
  5. Java on on ihan oikeassa. Turistit maksakoon matkansa. Miksi valeurheilijat ja valetoimittajat reissaa kansan rahoilla. En löydä virheitä kuin sairaan ketkeran pössyttelijän kommentista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selitätkö millä perusteella Ylen toimittajat ovat valetoimittajia tai Suomen urheilijat valeurheilijoita? Ja ennen kaikkea sen, millä perusteella kielioppivirheistä huomauttaminen tekee ihmisestä kannabiksen polttajan?

      Poista
    2. Toimittaja jakaa tietoa tapahtumista ei mielipiteitä tai näkemyksiään. Urhelija yrittää pärjätä ja pannaparadtaan eikä vain nauttia matkasta.

      Poista
  6. Yhteiskunnan rahoja helppo tuhlata, vailla vastuuta, arvosteliat tuomitaan.

    VastaaPoista
  7. Niin se on kritiikkiä eikä parannusesityksiä ei saa esittää. Taantumus jyrää kaiken luovuuden. Pysyvyyden suojelu on Ugin ja urheilun jarru.
    .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa Uudessakaupungissa pysyvyyden suojelua vaativat ovat kehityksen jarru. Parannusesityksiä tekevät ja toteuttavat henkilöt mahdollistavat kehityksen.

      Poista
  8. Ei ole mikään uusi asia kritisointi urhelijoitten turistimatkoista sekä huoltojoukkojen suuruudesta, esim: Ruotsi jätti paljon parempia urhelijoita lähetmäti. Eikä Ylen lähetys parane turhista kommentoinnista.

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eihän kukaan nykyään tällaisia rustauksia päivittäin kirjoittele, ne sanellaan ja harvoin edes oikoluetaan. Joskus ne kirjoitetaan, oikoluetaan ja tämän jälkeen lisätään linkit ja mahdolliset kirjoitus/kielioppivirheet, jotta lukija lukee jonkun asian kahdesti kenties kolmasti ja keskittyy näin ollen juuri tuohon lauseeseen tai virkkeeseen. Tämä ei ole persublogi, joka saa hyväksyntänsä jostain ylempää tai noudattaa puolueen linjauksia, joten ihan turha leimata persuja tekstini/ajatusteni vuoksi. En ole kertaakaan osallistunut persujen, Uudenkaupungin ulkopuolella pidettyyn, kokoukseen. En siis ole edes yhteyksissä persujen kermaan. Mielestäni hallitus, johon persut liittyivät ajaa köyhiä ihmisiä liian ahtaalle ja esim. Purran ylimielinen esiintyminen lähinnä puistattaa minua.

    En voi mitenkään hyväksyä YLE:n idioottimaista rahojen törsäämistä ja väenpaljouden käyttöä. Mikä idea oli siinäkin, kun mielenkiintoinen kolmiloikkakisa keskeytettiin älyttömällä katsomojutustelulla, joka ei mitenkään liittynyt eiliseen urheilulähetykseen, entä pätkä ravintolasta kisatapahtumien jälkeen. Käytetäänkö määrättyjä ihmisiä vain heidän halujensa perusteella eikä niinkään siksi, että lähetyksen kiinnostavuutta ja taustoja kyettäisiin avaamaan paremmin katsojille. Jokaisella suomalaisella on oikeus arvostella YLE:n tapaa toimia ja käyttää pakkoverolla kerättyjä valtavia toimintavarojaan. Etenkin nyt, kun sairailta, lapsilta ja vanhuksilta leikataan rajusti, olisi kohtuullista pohtia YLE:n toimintaa plus rahoitusta. Jos jonkun mielestä moiset medialinnakkeet ovat tärkeämpiä kuin ihmisten peruspalvelut, niin heilläkin on oikeus mielipiteensä esiintuomiseen.

    Enhän minä urheilijoita hauku, jopa kahta kehun nimeltä, joten hiukan luetun ymmärtämistä. Minä toivon systeemiä, joka tuottaa menestystä kansainvälisillä urheilukentillä ja on esimerkkinä lapsille ja nuorille saaden heidät seurojen tarjoaman hyvän harrastuksen pariin. Pihla Kaivo-oja lienee hyvä esimerkki siitä, että jotain tehdään oikein. Monipuoliset urheilu- ja kulttuuriharrastukset kuuluvat nuorten vapaa-aikaan ja tähän yhteiskunnan on kyettävä tarjoamaan puitteet. Mielestäni meillä Uudessakaupungissa tämä puoli on kunnossa.

    VastaaPoista


  10. Anonyymi 3. elokuuta 2024 klo 19.44 kirjoittaa yleissivistyksen puutteesta. Häneltä puuttuu sivistys ja sivistynyt käytös itseltä. Onko jäänyt korkki auki vai kiristääkö aasin hattu?

    VastaaPoista
  11. Voi, voi ja voi! Otetaan tähän perspektiiviä ja paljastus. Java nuorena urheiluhulluna toimittajana olisi halunnut päästä Moskovan olympialaisiin 1980. Joku sen esti. Näin muistan miehen itse sanoneen. Se siitä tällä erää.

    Sitten yleistäjäkommentoijan kirjoittamiin kommentteihin perus suomalaistamisesta, yleis sivistyksestä ja elämän koulun opeista.
    Tunnetusti elämä jos jokin opettaa. Ja ne tietoisesti tehdyt kirjoitus virheet vasta ärsyttävätkin määrättyjä lukijoita; jopa siinä määrin, että lukija ärsyyntyy ja pukee olotilansa välittömästi yleistäväksi kommentiksi milloin mistäkin.
    Irvokkainta tässä yleistämisessä on joskus se, että se kohdistuu jopa yli miljoonaan Suomalaiseen -tässä yhteydessä Perussuomailaisiin, jotka eivät ole käyneet muuta kuin "pumpulisen elämän koulun". Eli sen, missä ei mitään opi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kommentoija haukkuu uskovaisista alkaen kaikki, jotka haluavat jotain uutta. Tyyli paljastaa hänet tai sen. Kyseessä on tyypillinen pahantahtoinen ilkeä ihminen, joka haluaisi loistaa ja olla suosittu. Kun eväät ei riitä, haukkuu se muita ja leimaa muutosta haluavat. Pysyisi kellarissa rämpyttämässä kitaraa ja antaisi muiden rauhassa rakentaa parempaa maailmaa.

      Poista
  12. Ettei unohdu
    Suomalaisten Venäjä-ymmärrys uhkaa sulaa käsiin
    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010604157.html

    VastaaPoista
  13. Suomen Olympiakomitea 60 työntekijää.

    VastaaPoista
  14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Onpa Hesarissa ihmeteltävän liennytyslinjainen pääkirjoitus, mutta pitkänvihan siemen lieneepi jo istutettu ja se itää mukavasti. Muistakaapa, että kaikilla on syy esiintyä anonyymina ja me kunnioitamme sitä, emme arvaile emmekä vihjaile nimittömyyden takaa kirjoittavia kommentoijia. Nautitaan kisoista, hevoisella sekä ratsastajalla meni mukavasti kuten loppukilpailuun selvinneillä moukarinaisilla.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!