sunnuntai 18. elokuuta 2024

VALTUUSTOKAUDEN VIIMEINEN VUOSI KÄYNNISTYY!

 





Tämä valtuusto on tuhertanut kolme neljännestä tuhertamisistaan. Suurin osa valtuustosta on vaiennut kokouksesta toiseen ja kolmanteen. Jos valtuutetuista nostetaan esiin he ketkä eivät valuneet vaienneen massan joukkoon, nostan esiin uudet valtuutetut Laura, Kontun, Ari Saastamoisen, Eero Hennon sekä Mikko Saaren. Mainitut tyypit ovat tuoneet valtuustoon jotain sitä, mitä ns. uusilta tuulilta odotettiin eli he saivat edes suunsa auki. Jokainen voi olla montaa mieltä mainitun porukan sanomisista, mutta he sentään sanoivat jotain. Se sopii paremmin kuntaparlamenttiin eli valtuustoon, jonka nimessä parlamentti johtuu sanasta parliamo eli puhe. Suurin osa uusista valtuutetuista ovat vaienneet ja kenties toimineet tahdottomasti, kuten amebat. Toisaalta saattaahan pamlaus taustalla ollut kovaakin, mutta sitä ei pirukaan tiedä, kun valtuustossa vaietaan kuin omertaa pelkäävät lakeijat. Tarkastulautakunta havaintoineen yritti sentään jotain, mutta sen huomiot valuivat valtuutettujen ohi tyyliin vesi hanhen selästä.

Edellinen valtuusto jätti nykyisille päättäjille mahdollisuuksia, joista yksi on massiivinen Wintteri. Vaikka edeltäjäpäättäjät evästivät ponnella nykyistä valtuustoa ponnella, jossa kehotettiin varaamaan varoja Wintterin tyylikkääseen käynnistämiseen ja toimintaan, toisin on toimittu. Kaupunkiorganisaation hallintoa ei kevennetty vaikka yli puolet organisaatiosta poistui sote-uudistuksen myötä. Kun vielä todetaan rahaa syydetyn mitä mystisimpiin ja kohtuuttoman tuottamattomiin ja epäonnistuneisiin haahuiluihin, voi perustellusti kysyä: Tuhosiko nyt istuva valtuusto edeltäjiltään saamansa perinnön tehden siitä taakan, joka painaa 400 vuotiaan kaupungin taloudelliseen ahdinkoon ja sen historian ensimmäiseen holhoustilaa. Se kuitenkin lienee selvää, että perintö, jonka nykyinen valtuusto jättää seuraajilleen, on kerrassaan kammottava - taloudellista tuskaa, kasvaa hallintoa, kuvottavaa suhmurointia, valtava asukaskato ja ihmeellinen mysteeri - ainoa kaupunki, jossa opetuksen laatua parannetaan opetusryhmien kokoa kasvattamalla opetustuntien määrä vähentämällä.

45 kommenttia:

  1. Toivottavasti mahdollisimman moni äänestäjä lukee kommenttisi! Lakatkaa äänestämästä niitä samoja pellejä, jotka ovat jo tuhonneet kaupunkiamme liikaakin. Javan kanssa samaa mieltä siitä, että jos ei saa valtuustossa suutaan auki, on täysin väärässä paikassa.

    VastaaPoista
  2. Lupauksiin nähden tämä valtuustokausi oli suuri pettymys ja suurin pettäjä oli kokoomus. Kokoomus on vain demarien apupuolue. Turhaan Java Valkonen Laura Kontua kehuu.

    VastaaPoista
  3. Tämän valtuuston päätösten satoa niitetään 2025-2026. Tulevatko niittomiehet valtionvarainministeriöstä? Kiitos kokoomus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noup. Tuolloin aletaan niittää Wintteripäätöksen tehneen valtuuston päätöksiä.

      Poista
  4. Ei persuistakaan muut ole äänessä kuin sinä, joten joutavaa porukkaa .

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mikko saari on varavaltuutettuna saanut suunsa auki ja tehnyt aloitteita, muuten voin todeta, että en valtuustoryhmänpuheenjohtajana ole onnistunut saamaan valtuustoryhmästämme sen potentiaalia sata prosenttisesti irti.

    VastaaPoista
  6. Valtuuston koko muuttuu seuraavissa vaaleissa vai miten se meni ? Ketkä nykyisistä valtuutetuista eivät tulisi valituiksi viime vaalien perusteella ?

    VastaaPoista
  7. Pienryhmät menettävät paikkoja. Jotkut niistä voivat hävitä kokonaan valtuustosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos katsotaan viime vaaleja niin myös suuret puolueet menettäisivät paikkoja kun kuusi valtuutettua on vähemmän. KOK 2, SDP 2, Keskusta 1 ja Perussuomalaiset 1. Puoluetta vaihtaneeet vaalien jälkeen ei ole huomioitu.

      Poista
  8. Veikkaan kokoomuksen olevan suurin menettäjä. Hallituksessa kokoomus on ollut niin paljon demareiden tukena ja äänestänyt vastoin vaalilupauksia, että se menettä kannatusta seuraavassa valtuustossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SDP:n valtuutettujen määrään vaikuttu paljon K. Kosken äänimäärä.

      Poista
    2. ja politiikkaan kokoomuksen tuki demareille.

      Poista
    3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei pidä liikaa syyttää kokoomusta, siellä on runsaasti järjen valoa kuten muuallakin, meillä vaan demokratia ei tuota enemmistöpäätöksiä kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Näillä mennään ensi kesään asti, muuta ei voi.

      Poista
    4. Väite "meillä vaan demokratia ei tuota enemmistöpäätöksiä kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi" vaatii perusteluja. Tyytyväisyyttä ja tyytymättömyyttä mitataan myös demokratian mittareilla. Tyytymättömyys näkyy yleensä myös ihmisten käyttäytymisessä, esimerkiksi järjestäytymisenä suureen mielenosoitukseen tai adressin keräämisenä.

      Siinä suhteessa Uusikaupunki vaikuttaa vähintäänkin riittävän tyytyväiseltä viime vuosina tehtyihin päätöksiin ja hankkeisiin. Kaikkia ei koskaan voi miellyttää, mutta jos vain pieni ja kovaääninen joukko vastustaa, niin demokratiassa sillä mesoamisella ei ole ratkaisevaa painoarvoa.

      Poista
    5. Vaatii perusteluja, mitä perusteluja, perustelut on nähtävissä, pöytäkirjoista.

      Poista
    6. Ja lopputulos puhuu puolestaan. Naurettavaa väittää, että demokraattisesti kaupunkilaiset valitsivat nykyisen taantumisen tien.

      Poista
  9. Kalannin koulukärhämä on alkanut. Urheilutalo halutaan korjata eikä edes tiedetä kuinka monta miljoonaa siihen 50 vuotiaaseen vesi- ja homepesään joudutaan laittamaan verorahoja. Ei ole järkeä yhtään!!

    VastaaPoista
  10. Säästäminen voitaisiin aloittaa kaupunkisuunnittelulautakunnan lopettamisella. Tämä asia on melkein joka kokouksessa ollut ainoa käsiteltävä kohta "Kaupunkisuunnittelujaosto jatkaa arkkitehtuuripoliittisen ohjelman valmistelua." Ymmärtääkseni kuitenkin tuota asiaa käsittelevät virkamiehet työkseen. Tämän lisäksi ovat tainneet yhden pikkukujan saada nimetyksi keväällä. Täysin turha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lakkauttaa myös sen toisen jaoksen. Mutta niiden lakkauttamisella ei poisteta kaupungin taloudenpidon ilmeisesti yhtä suurinta ongelmaa eli liian suurta kiinteistömassaa asukaslukuun nähden eikä myöskään oikaise alati vääristyvää ja kiihtyvää kaupungin väestörakennekehitystä.

      Poista
  11. Tehdäänpä kysely, vastaukseksi riittää kyllä tai ei. Pitääkö Uudenkaupungin tukea kannattamatonta lähijunaliikenettä.

    VastaaPoista
  12. Missä on laskelma, jossa selviää tämä "kannattamaton lähijunaliikenne"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi laskeskella kun ei ole matkustajia.

      Poista
  13. Oho. Millä vähävaraiset ja autottomat sitten matkustaa esimerkiksi silloin kun koulukyyditkin ovat kesätauolla? Haloo taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei halootyyppi. Bussilla matkustavat. Unohtaako junahysteerikot Lokalahden ja Pyhämaan vai vedetäänkö niihin kiskot?

      Poista
    2. Mitä "vähävaraiset" tekevät Turun rautatieasemalla ? Yhteydet mm. kauppakeskuksiin maksavat nekin ja varsinkin jos on esim. ajatuksena käydä eri kaupoissa.

      Lähijunasta uneksivat ajattelevat tunteella mutta päätökset tehdään järjellä ja talous edellä.

      Poista
    3. Vähävaraisella ei yleensä ole varaa pitää omaa henkilöautoa.

      Poista
    4. "Vahävaraiset" autottomat matkustavat niin kuin ovat tehneet viimeisten kolmenkymmenen vuoden ainakakin.

      Poista
  14. Eipä nuo bussit kulje kyliltä eikä kylille muutenkaan oli kouluvuosi meneillään tai ei. Kaupungin kutsuliikenne muuttuu ja alkaa palvella keskustan ytimeen tulevaa junaliikennettä. Sinne tuodaan joukkoliikenne, missä on asukkaita. Kannattaa tutustua suunnitelmiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli kiskot pitää vetää Lokitsuun ja Palestiinaan, niin huomma pelaa?

      Poista
  15. Aivan. Voitaisi nostaa polttoaineiden litrahintoja 1.5 eurolla litra niin alkaisi oikeasti vihreä siirtymä. Alkaisi myös julkisiin löytyä matkustajia lisää.
    Entäs se vanhan vesitornin purku?

    VastaaPoista
  16. Kiitos käynneistä ja kommettiherkkyydestä! Muistakaa sekin, että suurten kaupunkien joukkoliikenteen yksi merkittävimmistä rahoituslähteistä, löytyy maamme kohtuuttoman kalliista polttoaineverosta ja siten yksityisautoiluista. Jos maakunnissa lopettettaisiin henkilöautoilu, lähtisivät elämisenedellytykset pääkaupunkiseudulla, jonne asutetaan ns. köyhiä vain siksi, että esim. vuokratukien avulla pääsevät isokenkäiset, osa punakenkäisiä, hyötymään. Vesitorni on melkoinen maamerkki ja sisältyy osaan monien paikallisten muistoihin. Ikävä vaan, että meillä ei ole kykyä hyötyä siitä tai kykyä löytää po. luomukselle riskitöntä haltijaa tai omistajaa. Kun vielä totean hellurei taloudenpitomme vieneen viimeisetkin realistiset edellytykset sille, että voisimme kaupunkilaisten varoilla/vastuilla kunnostaa vesisäiliön, niin mitä pikemmin se häviää sitä vähemmän se rajoittaa ns. peruspalveluiden rahoitusta ja järjestämistä - murheellista todeta, että ne rahat on jo käytetty ja moneen kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herr Valkonen, bitte, tutustupas pikimmiten, miten bkt ja tuotantopanokset jakautuvat Suomen kamaralla. Puhutaan sitten uudestaan, miten kategorisesti jossain päin Suomea voitaisiin lopettaa hwnkilöautoilu ja mihin sellainen vaikuttaisi. Siis utopiat sikseen koska dystopia on jo kulman takana.

      Poista
    2. Kiitos käynneistä ja kommenteista!. Katsoppa, missä Suomen vientiteollisuus ja energia/elintarviketuotanto sijaitsevat - siellä elätetään Suomi. Vai luuletko, että Suomi elää niillä tuloilla, joitla poliisit tienaavat paimentaessaan jotain Elokapinaa? Ei Suomi elä vaan kuolee siihen, kun tehdään miljardimetro, jotta pizzanmyyjä pääsee myymään tuotteitaan hampurilaiskauppiaalle ja päinvastoin. Kun kumpikaan heistä ei pysty asumaan ilman vuokratukea asunnuoissaan, on pääkaupunkiseudun todellinen taloudellinen merkitys avattu. Maakunnat ovat täynnä tyhjiä asuntoja, ihmiset voisi siirtää niihin ja pienentää siten hiilijalanjälkeä.

      Poista
    3. Pyöriikö Suomi Helsingin metsistä tulevan puulla?

      Poista
    4. Pääkaupunkiseudun omistajat ei tee työtä vaan heidän työntekijät.

      Poista
  17. Jos joku päätäväelin ei pidä edes pöytäkirjaa, on se osoitus jäsenten ylimielisyydestä. Onko koukouksilla joista ei kannatta tehdä pöytäkirjaa mitään merkitystä? Siihen osallistuvat ovat itsekkäitä palkkionmetsästäjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs teet pöytäkirjan kun ei esityslistallakaan ole mitään :))

      Poista
  18. Arkkitehti hallitsee päätöksentekoa uskomattomalla tavalla. Kukaan muu ei tähän pystyisi.

    VastaaPoista
  19. Apolia taas tarjolla kaupsujaoksen kokouksessa.

    VastaaPoista
  20. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ninusta on vain hyvä, että meillä on edes yksi kuppikunta, jossa suunnitellaan jotain positiiviseen päämäärään ja pitkäjänteisyyteen pyrkien. Jos taloutta lähestyttäisiin samoin eikä piiloteltaisi totuuden vastaisesti taseeseen vedoten, niin ehkäpä tulevaisuus näyttäisi toiselta.

    VastaaPoista
  21. Yhtään esitystä ei olla nähty täsltä kuppikunnalta kahden vuoden aikana. Hyvältähän toiminta ja tulokset näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Yleismaalmallinen tilanne rajoittaa myös po. kuppikunnan toimitaa, samoin kaupunkimme talous ja tulevaisuuden näkymät. Toivotaan, että pian alkaa syntymään näkyviä ja etenkin kaupunkilaisten parhaaksi konkretisoituvia ulostuloja. On aivan oikein tarkkailla ja vaatia kaupungin päättäjiltä aikaansaannoksia ja eikös Machiavellikin todennut, että demokratia ei toimi ilman tarkkaa seurantaa tai kontrollia.

      Poista
  22. Ulostuloja voi tulla, mutta ne jäävät haavekuviksi kuntatalouden alati synkistyessä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!