sunnuntai 11. elokuuta 2024

OSAAMISTA ja VETOVOIMAA LÖYTYY RUTKASTI!

 


Viime viikko alkoi ilouutisella, kun monien seurojen houkutuksista huolimatta saimme tutun kaverin jatkamaan ja takaamaan sen, että ensikauteen uusikaupunkilaiset voivat lähteä hyvin odotuksin. Mikael Aalto valitsi Korihait, koska tunsi, että tänne hänet halutaan. Tuo Aallon lause kertoo jotain Korihait organisaatiosta ja siitä kuinka ammattitaidolla ja tyylikkäästi se hoitaa vastuunsa pelaajia kohtaan. Aallon lisäksi Herrala jatkaa täällä jo useamman kauden jälkeen. Kaupungistamme muodostuu ja on muodostunut paikka, jossa pääsarjatason pelaajat viihtyvät ja jonne he haluavat. Kyse on Korihaiden johtoporukan osaamisesta ja tietenkin Bojanin inhimillisestä karismasta. Muutamassa vuodessa Korihait muuttui ikikarsijasta ja tuurilla sarjassa säilyvästä joukkueesta ryhmäksi, jolta odotetaan menestystä - seura muuttui vetovoimaiseksi.


Männäisten tori tarjoaa joka viikonloppu jotain paikallista keskellä maailman napaa eli Kalantia. Sinne kerääntyy joka viikon perjantai väkeä kuuntelemaan letkeästi juonnetun tapahtuman tarjoamaa musiikkia, tutustumaan esitettävään uuteen ja mielenkiintoiseen asiaan sekä tekemään ostoksia kuin myös viihtymään ja tarinoimaan keskenään. Männäisten tori kasvaa sen vetovoiman ansiosta! Kyseessä on oiva osoitus osaamisesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta tavalla, josta kaikki paikalle saapuvat nauttivat ja nauttivien määrä kasvaa koko ajan.

Koko viikon kruunasi perinteiseksi muuttunut puuvenetapahtuma, jota täydensivät tyylikkäät autot. Vaikka yläkerran isäntä heitti vettä tapahtumavieraiden innon liekkeihin, ei paikalla nähty ensimmäistäkään ilmettä, jossa suunpielet olisivat kääntyneet alaspäin. Päinvastoin keleistä huolimatta väkeä riitti jonoiksi asti nauttimaan tapahtuman katselutarjonnasta sekä purtavasta ja juotavasta. Kerrassaan mahtava osoitus siitä, miten kaupunkimme saa väen liikkeelle kuin mesi mehiläisen eli jälleen kerran voimme nostaa tikunnokkaan meidän vetovoimamme.

Muistakaapa sekin, ettei maailma muutu aina huonompaan suuntaan, tästä esimerkki löytyy Pyhämaasta, josta singonnut iloinen viesti kertoo kulmakunnan kasvaneesta lapsimäärästä ja sen myötä oman opinahjon säilymisestä tulevaisuudessakin. Huomioidaan vielä sekin, että pyhämaalainen Gordon Herbert taisi olla se suomalainen, joka joukkueellaan pääsi lähimmäs kultamitalia Pariisin olympialaisissa, siispä osaamista ja vetovoimaa löytyy tältäkin saralta. Eikä Uusikaupunki ole pelkkä kesäkaupunki, Crushellissa järjestettyjen syys/talvi/kevätkonserttien sekä teatterin suuri vetovoima ja tuotto todistavat tämän. Muistakaapa, miltä leirintäalueemme näytti muutama vuosi sitten ja katsokaa sitä nyt kasvojen pesun ja uudistumisen jälkeen eikö sekin ole osoita osaamista ja vetovoiman luomista.

Kun vielä todetaan ettei siitä ollut kauan, kun Ajangon pariskunta kuittasi kirjakaupan lopettamisuutisen teolla, joka pitää Uudenkaupungin sivistyskaupunkien, joissa toimii oma kirjakauppa, joukossa, niin voiko joku epäillä, että meiltä puuttuu tahtoa/osaaminen selvitä ongelmista ja luoda menestyksellisiä tapahtumia. Kyse on kyvystä luoda uutta, uskoa siihen ja saada se toimimaan. Meillä on ainutlaatuista osaamista, joka näkyy esimerkiksi Karjurockissa - kuinka paljon Suomesta löytyy vastaavanlaisia peltoja, joissa voisi järjestää vastaavanlaisia tapahtumia ? Mainittuja asioita tarkastellessa pulpahtaa väkisinkin mieliin kysymys, kuinka kaupunki, jossa lähes kaikki toimii ja onnistuu voi taantua ja elää taloudellista hyökyaaltoa odottaen - onko meillä oikeat ihmiset vallassa, sellaiset jotka osaavat luoda ja käyttää Uudenkaupungin osaamista ja vetovoimaa?

64 kommenttia:

  1. Vastaus tekstin lopussa olevaan kysymykseen, onko meillä oikeat ihmiset vallassa?

    Koska demokraattisesti valitut kuntapäättäjät voivat vaikuttaa yhdessä tehtyihin valintoihin, niin käytännössä aina on oikeat ihmiset vallassa. Kuntapäättäjä voi yksinkin vaikuttaa siihen miten kaupungissa asiat hoidetaan ja mitä milloinkin päätetään. Hyvät ideat saavat kannatusta, huonot ideat eivät etene. Kokonaiskuvassa enemmistö tekee aina parhaimmat ja järkevimmän päätökset.

    Jos asiat menevät siitä huolimatta huonoon suuntaan, niin sitä ei pidä jäädä surkuttelemaan tai etsimään syyllisiä. Silloin pitää etsiä nostetta niistä hyvistä asioista mitä kaupungissa on ja rakentaa uutta sen pohjan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan oli puppukommentti. Meillä lehti pitää huolta takapakista kehumalla onnettomia toteutuksia ja masinoimalla niiden jatkumista.

      Poista
    2. Uudenkaupungin Sanomien toimitus keskittyy antamaan näkyvyyttä niille asioille jotka ovat hyvin Uudessakaupungissa. Näitä "onnettomia toteutuksia" tuomitaan valittajien toimesta onnettomiksi aivan liian nopeasti.

      Aina kun rakennetaan jotain uutta, niin se on lähtökohtaisesti parempi kuin vanha.

      1.Wintteri on parempi kuin Viikaisten koulu ja vanha uimahalli. Myös Wintterissä oleva uusi urheiluhalli on parempi ja monipuolisempi kuin Pohitulli, mutta silti Pohitulli tulee jatkossakin olemaan arvokas etenkin paikallisen salibandyn kehittämisessä.

      2. Vaikka Alisenkadun remontti oli kallis, ja kävelykatuosuutta ei ole osattu vielä hyödyntää oikein, niin sekin on nyt parempi ja monipuolisempi kuin tylsän harmaa vanha Alinenkatu. Ehkä aikaisintaan joskus 10 vuoden päästä voi arvioida oliko kadun remontointi hintansa arvoinen. Mutta tässäkin tapauksessa uusi on silti vanhaa parempi.

      3. Kaupunginlahden rantabulevardi on myös parempi nyt kuin mitä se oli ennen uudistusta. Sen nyt näkee ja tuntee pelkästään siinä kävellessä, joten siinä ei ole mitään aihetta vastaväitteille.

      Milloin jonkun uusiminen tai uuden rakentaminen on ollut muutos huonompaan suuntaan?

      Poista
    3. 1. US ei kertonut, että Wintteristä tulee liian suuri ja kallis kaupungin kantokyvylle. 2. Jo demokatu osoitti katukaavailun toimimattomuuden, nyt toteutunut kaavailu on tyhjentänyt keskustan yrityksistä. 3. Puusta tehty rantalaituria odottaa miljoonien remontti. Siinä sinulle realismia, jota US ei kerro. Kun vielä todetaan Kalannin koulujen miljoonaremontit ja onneton lopputulos voi vain ihmetellä, miksei väkee vaihdeta.

      Poista
    4. Anonyymi12. elokuuta 2024 klo 7.04 Sanoi kaiken oleellisen.

      Poista
    5. "tylsän harmaa vanha Alinenkatu" nyt on Javalla muisti pettänyt, se on tämä NYKYINEN katu, joka on tylsän harmaa vanhaan verrattuna.

      Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meillä äänestyksen oikeellisuus turvataan laajalla tarkastuskoneistolla ja tuskin kukaan epäilee äänestystuloksen manipulointia, toinen tapa turvata äänetystuloksen oikeus, kuten Lappeenrannan ja Japanin välissä joskus tehtiin, oli rajata äänestettävien määrä yhteen. Kokonaan toinen juttu on se kuinka äänestäjien toiveet ja heille annetut vaalilupaukset toteutuvat vaalien jälkeen. Sanotaankin ettei voiko olla demokratiaa ilman tietoa ja siksipä kysyn: Kuinka moni äänesti suuren muuttotappion, taloudellisten ongelmien ja eilistä huonompien palvelujen puolesta eli toteutuiko demokratia?

    VastaaPoista
  3. Uudenkaupungin nykyiset valtuutetut eivät ole mitenkään voineet vaikuttaa siihen mihin suuntaan esimerkiksi Valmet Automotiven tilanne menee. Päätöksiä täytyy tehdä aina vallitsevan tilanteen mukaan ja jos vallitseva tilanne on huono, niin silloinkin on pyrittävä PARANTAMAAN kaupunkia, ei ajamaan sitä alas. Kulujen leikkaaminen ja hankkeiden totaalinen jäädyttäminen on kaupungin alasajoa ja luovuttamista, ei vetovoiman parantamista.

    Jos ette ole tyytyväisiä niihin päättäjiin joita uusikaupunkilaiset valitsevat, niin saatte olla tyytymättömiä, mutta mielipiteellänne ei ole päätöksenteon näkökulmasta hevonhelvettiäkään merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päättäjät olisi voineet monipuolistaa elinkeinovalikoimaa. Esimerkiksi, missä on meidän vihreänenergian hankkeet, olemme sentään Hinkuhanke kaupunki. Mielipiteistä syntyy somekeskustelu, joka oikaisee valtamedian virheet. Äänestäjien silmät aukeavat ja he äänestävät osaavat valtuteetut nykyisten tilalle.

      Poista
    2. Anonyymi 7.09; harmi vain, että vanhempi väestö, aktiivisimmat äänestäjät, perustavat ajatuksensa sanomalehtien uutisiin, jotka eivät todellakaan tässä kaupungissa ole edes todenmukaisia, saatika puolueettomia.

      Poista
  4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Yleistämiseen ei pidä ryhtyä. Kaupunkilaisten edun nimissä täytyy pyrkiä parhaaseen, vaikka sen eteteen joutuisi tekemään paljon ja ikäviäkin ratkaisuja. Valimistelua ja valmistelijoita on monensorttisia, on päättäjän vika, mikäli valmistelu ei tyydytä - päättäjä voi vaatia valmistelulta parempaa laatua, jos lopputulos ei tyydytä häntä lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja montakohan kertaa näin on tehty? Riman alta vaan, jotta saadaan kokouspalkkiot mahdollisimman pienellä vaivalla.

      Poista
  5. Tärkeintä on toimia hauskasti yhdessä, lopputuloksella ei ole väliä.

    VastaaPoista
  6. Alkoi hymyilyttää uuden talousjohtajan haastattelu U:gin sanomissa lauantaina. Hän alkaa nähdä viimeistään kuukauden päästä sen, mitä tarkoittaa 8 kuukauden kaamosaika Ukissa. Keskustassa on tilaa ja tyhjää, tapahtumia ei juuri ole. Hyvä huomio häneltä oli toisaalta se, että nyt Wintterissä on pelkät seinät ja miten saada asukkaat osallistumaan Wintterin tarjontaan?
    Yksinkertaista. Veroja kaupunkiin maksavat osallistuvat kohta niin paljon, että muita kohteita ei enää pystytä budjettivaroin hoitaa riittävästi.
    Se tarkoittaa näivettämistä.

    VastaaPoista
  7. Ollaan java taas yhden lajin ympärillä meillä pelataan myös jääkiekkoa homeisessa hallissa

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jäähallin tila on selvitettävä ja toimittava ennen kuin sekin on purkukunnossa. Toivottavasti lautakunta, jonka alaisuuteen se kuuluu, on pitänyt jäähallista huolta. Mitenkään Takalaa väheksymättä, toivon uudelta kamreerittarelta lisää ulostuloja.

    VastaaPoista
  9. Miksi valtuuston jäsenet aina valittavat kuinka koulut on huonossa kunnossa ja korjaus maksaa? He itse ovat ne jotka eivät ole antaneet hyväksyntää korjauksille ja annetaan vain lupa pistää laastari päälle ja toivotaan sen riittävän oman valtuustokauden loppuun. Sama jatkuukin sitten taas seuraavalla kaudella. Kukaan ei halua käyttää rahaa korjauksiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmistö päättää. Enemmistö ei asu Kalannissa.

      Poista
  10. Enemmistö päätti yksimielisesti Wintterin rakentamisen ja kaupungin varojen suuntaamisen sinne. Muuhun jos siihenkään ei ole enää rahaa. Päätös oli yksimielinen. Kaikki kalannin valtuutetut kannattivat Wintterin rakentamista.

    VastaaPoista
  11. On toki ymmärrettävää, että U:gin Sanomat ja erityisesti sen päätoimittaja ylläpitävät hyvää virettä, positiivisuutta eivätkä sen vuoksi kerro yhtikäs poikkipuolista tai negatiivista uutista kaupungin toiminnasta.- Hyvänä esimerkkinä on tarkastuslautakunnan reportissaan tuomat havainnot, joista lehti ei ole kertonut mitään.

    Kuten siitä, että KH:n konserni- ja elinvoimajaostolla ei ole nettitiedon mukaan ollut yhtään kokousta mutta on kuitenkin kokoontunut kuukausittain pitämättä pöytäkirjaa tai tekemättä muistiota. Tähän " haamujengiin " kuuluvat pj. Raimo Löfstedt, Kari Koski, V-M Virtanen ja Mauri Kontu. - Voisin lyödä 1.000 euroa vetoa siitä, että kokouspalkkiot on sentään muistettu nostaa ??
    Tekonurmikenttää urakoidaan parast'aikaa Pietolan pallokentälle. Huvittavaa asiassa on se, ettei kentän sijoittamisesta juuri Pietolaan ( eikä esim. jää- ja uimahallin väliselle kentälle ) ole minkään sortin päätöstä. Sijainnin on ratkaisuut tietenkin L. A-H. ilman teklan tai hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan käsittelyä .............

    Pääkirjastoa on rempattu nyt jo yli neljä ( 4 ) vuotta ja valmista on arviolta helmikuussa 2025. Kun muuttoon väistötiloista ( joista vuokraa on maksettu lähes 500.000 e. ) menee parisen kuukautta niin koko peruskorjauksen kesto lähentelee Iisakin kirkon rakentamisaikaa eli viittä vuotta !
    Pääkirjastoa on peruskorjattu nyt jo yli neljä ( 4 ) vuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunginhallitus ja tekninen lautakunta hyväksyvät ylikalliin kirjastoremontin ilman soraääniä. Kittämätöntä vatulointia.

      Poista
    2. Ylikallis kirjastoremontti? Mihin tietoon tämä väite perustuu?
      JAa

      Poista
    3. Mokoma remontti kestää neljä vuotta. Jo väistötilat tekee kirjastoremontista ylikalliin.

      Poista
    4. Ei kai kukaan kuvittele yli 4 vuotta kestäneen remontit olevan edullinen?

      Poista
    5. Urakkatyö on tuntematonkäsite teknisenlautakunnan jäsenille, samoin tehokkuus ja laatu.

      Poista
    6. Iisakin kirkkoa rakennettin 40 vuotta. Eli siihen on vielä aikaa.

      Poista
  12. Lehdillä on aina omat suosikkinsa ja samalla myös inhokkinsa. Suosikeista ei koskaan sanota poikkipuolista sanaa mutta inhokin saavat kyllä kuulla kunniansa. - Näin se on ja on aina oleva - päätoimittajasta riippumatta.

    VastaaPoista
  13. Tosi on, että kirjastotalon pitkittyneestä peruskorjauksesta katse kääntyy Tekniseen lautakuntaan ja sen esittelijöihin. Näköjään lautakunta ei pysty suitsimaan virkamiehiä ??
    Tekonurmikentän sijainnista ei sen sijaan ole mitään päätöstä. Pietolaan sitä nyt kuitenkin tehdään ........

    VastaaPoista
  14. Lisää ulostuloja voi olla myös muilta johtoryhmän jäseniltä. Jokainen voisi kertoa ajankohtaisia juttuja hallinnonaloiltaan. Näiden ulostulojen jälkeen myös kaupunkilaiset ja laiskat valtuutetut tietäisivät enemmän kaupungin onnistumisista tai ongelmista. Nämä ulostulot voisivat tulla esim. kaupungin nettisivujen tms. kautta, EI plarin sokerikuorrutteisten juttujen avulla, joita lukiessa tulee oksennus.

    VastaaPoista
  15. menikö jäähallin korjausrahat tekonurmeen vai korotetaanko veroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne rahat mevivät jo vuosia sitten keskustan kehittämiseen.

      Poista
    2. Wintteriin meni ja menee.

      Poista
  16. Meillä myös satoja hevosurheilun harrastajaa, jotka harrastavat kaikki yksityisin varoin rakennetuissa ympäristöissä. Kaupunki ei ole hevosharrastajille kohdentanut euroakaan.

    VastaaPoista
  17. Ravirata päästetty rappiolle. Joskus sen keskellä olevasta jalkapallokentästä huolehdittiin. Sitten laji ja hevoset kuoli Ugissa ja kaikki jäi rempalleen.

    VastaaPoista
  18. Tarkennus Iisakin kirkkoa rakennettiin neljäkymmentä vuotta, tulos oli sen mukainen. Kaupunkisuunnittelun pitäisi ottaa tekninen puoli hallintaan. Auttaisiko se?

    VastaaPoista
  19. Kaikki olisi selvää ja menisi hyvin, jos poliitikot pitäisivät kiinni vaalilupauksista. Vaalien jälkeen alkavat lehmäkaupat ja jokainen hamuaa hyvää paikkaa itselleen. Silloin kaikki on kaupan ja lupaukset unohtuu.

    VastaaPoista
  20. Kokoomus petti eniten vaalien jälkeen.

    VastaaPoista
  21. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jokaisen puolueen sisällä on ristivetoa ja ne kuppikunnat, jotka saavat enemmistön määräävät puolueen poliittisen suunnan. Kokoomuksessa on heitäkin, ketkä ovat vahvasti vastaan vallitsevaa linjaa. Valtuuston enemmistö siunaa kaiken kivan, vaikka jokainen tietää talouden tulevat haasteet.

    VastaaPoista
  22. Ehkä näin on käynyt juuri siksi, että kaupunki (=veronmaksajat) sponsoroi vain muutamaa urheilulajia harrastajamääristä riippumatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja hyvästä huomiosta! Kaupungin on tarjottava seuroille kuten myös järjestöille hyvät puitteet toimia ja tehdä työtä lasten ja nuorten parissa. Lisäksi on kyettävä tukemaan kohtuudella niitä seuroja, jotka tuovat Uudenkaupungin posiitiivisesti esille - kyse on sijoituksesta ei kulusta ja sama koskee kultuuritarjontaa. Nyt kiinnittäisin huomiota jäähallin tilaan ja siihen, että Wintteri lähtisi koko kaupunkia hyödyttäen käyntiin.

      Poista
    2. Lähtökohtaisesti kaikissa kaupungin toimissa on kyse panostuksesta ei sijoituksesta. Sijoitukselle odotetaan tuottoa mutta panostukselle ei. Mille kaupungin sijoitukselle on jokin hanke tuottanut tulosta euroissa?

      Poista
  23. Mitä tehdään vanhalle tekonurmelle ja vapautuvalle kentälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekonurmella ja kentällä voisi vaikka pelata pallopelejä.

      Poista
    2. Tekonurmi on ongelmajätettä.

      Poista
    3. Näin se on.
      Yli 500 jalkapallokenttää menee Suomessa vaihtoon, koska ne pilaavat luontoa
      https://yle.fi/a/74-20103385

      Poista
    4. Ei kai U:gin tuleva tekonurmikenttä ole ns. kumirouhekenttä ?

      Poista
  24. Mädäntyykö janhuanniemen talot paikalleen. Urakka vieläkin kesken, entä Ullakko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän katsomassa mikä on mätänemisaste. Raportoitko sitten tänne.

      Poista
    2. Eipä päässyt sisälle nuuhkimaan, mutta ihmettelen kovin paljon, jos joku nuo ostaa, kun pyynti on yli satatonnia.

      Poista
    3. Janhualle rakennetut paritalot eivät ole kaupungin maksamia eikä myöskään Mältinkallion kerrostalon perustukset.
      Kaupungin hallintaan on tullut takaisin Mältinkallion kerrostalotontit, jotka olivat vuokralla "Ullakolle.

      Poista
    4. Maksaako kiinteistöveroa janhuanniemestä. Kyllä talvella, on lämmitettevä, kuka maksaa? Pyyntihinta 168000€

      Poista
  25. Kiitos käynneistänne ja kommenteistänne! Jokainen satsaus, joka tuottaa kuntalaiselle yllättävän runsain mitoin eli peräti kukkurakaupalla maagisen mittavasti hyvää, voidaan katsoa kasvaneen, investoitiin käytettyyn pääomaan nähden eli sitä voidaan perustellusti nimitellä sijoitukseksi. Samaa nimitystä voidaan käyttää vaikkapa oikein rekrytoidusta tai organisaatioon sijoitetusta henkilökunnasta, kun sen työn tulokset ovat huomattavan positiivisia: meillä esim. ravintolapuoli pasklahtea ja Crushellin katsojamäärät. Jos puhuisimme onnistuneesta panostuksesta, sen räjähtäessä ei jäisi mitään jäljelle, mikäli se toimisi kuten panostetun panoksen odotetaan toimivan ja jos se taas ei toimi kuten panostetun panoksen ounastellaan toimivan, tarnoidaan suutarista. Nyt en tarkoita ammattinimikettä vaan termiä en siis thereminiä vaan termiä, jota käytetään kun panostettu panos ei saa toivottua tulosta, yleensä hävitystä, aikaiseksi. Ja sidde suna snos raumlainko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suutariksi jäivät arkkitehdin junailemat Mältinkallion talot ja virolaisten hökkelit Janhuanniemellä. Molemmat pilaavat kaupunkikuvaa huomattavasti, jopa vielä enemmän kuin Alinenkatu.

      Poista
    2. Ei Alinenkatu pilaa Uudenkaupungin kaupunkikuvaa millään tavalla. Jos kadun nykyisestä ilmeestä ei pidä, niin se on ihmisen henkilökohtainen mielipide, mutta ei se mikään yleinen mielipide ole.
      Katu on ilmeeltään nyt hyvin samanlainen kuin Turun keskustan kävelykatu, mutta pienemmässä mittakaavassa. Kaupunginlahti on ilmeeltään vähän samanlainen kuin Turun Aurajoki, mutta pienemmässä mittakaavassa.

      Poista
    3. Katu ei toimi, liikkeet ovat häipyneet sieltä. Se jos mikä pilaa elävän keskustan.

      Poista
    4. Onko paljonkin liikkeitä lähtenyt?

      Poista
    5. A) Kuinka moni liike on tyhjentynyt kadun uusimisen jälkeen? R-kioski lähti kadun kulmasta, mutta kuinka moni muu? Moniin on tullut kumminkin uusi yrittäjä tilalle.

      B) Kuinka moni lopettanut yrittäjä on sanonut lopettamisen syyksi muuttuneen Alisenkadun?

      Jos väitätte jotakin, niin kirjoittakaa siihen samaan kommenttiin sellaista faktaa, joka todistaa väittämänne todeksi. Ei tarvitse sitten jälkeenpäin kysellä todisteiden perään.

      Poista
    6. A. Laukkukauppa, kirjakauppa, kahvio, vaatekauppa. B. samat

      Poista
  26. Kaupunki siis jatkaa linjaa jossa rahaa jaetaan joka suuntaan välittämättä onko se kannattavaa. Luottamushenkilöt päättävät vailla vastuuta holtittomasta rahankäytöstä. Rahaa käytetään kaikkeen eli panostetaan mutta euroilla mitattuna ei saavuteta mitattavaa tulosta millään mittarilla.

    VastaaPoista
  27. Java! Miksi kommenttini näkyvät anonyyminä. Vaikka tahtoisin näkyväni?

    VastaaPoista
  28. Ketä sinä olet? Voit vaikka kirjoittaa nimesi vaikka seuraavaan kommenttiin ja kerrot mitkä kommentit omet kirjoittanut.

    VastaaPoista
  29. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos sinulla on Googletili niin ja olet kirjautunut sinne, käsittääkseni, silloin nimi tulee automaattisesti näkyviin. Pelkään pahoin, että sama inpulsiivinen kaupungin rahojen suoltaminen mihin milloinkin jatkuu. Tulevat ongelmat ovat olleet tiedossa eikä niihin puututtu - miksi tai miten tyyli muuttuisi, kun samat tyypit jatkavat?

    VastaaPoista
  30. Mielenkiintoisia puutteita esittelijöiden sidonnaisuusilmoituksissa. Hallituksen jäsen yrityksessä, joka tuottaa palveluja joita esittelijä työkseen tilaa. En tosin tiedä tilaako juuri tältä yritykseltä, mutta aina on ketjuttamisen vaara.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!