torstai 15. syyskuuta 2022

VIRKAHENKILÖ KERMALLE YLIPALKKAA - JATKUUKO SE?

 Kaupunkiorganisaation nykyjohdon ei tarvinnut laittaa kortta ristiin sen 60% osan puolesta, joka organisaatiosta siirtyy nyt  hyvinvointialueen vastuulle. Poistuva toiminto pyöri ihan itsellään omaa elämäänsä rasittamatta mitenkään kaupungin johtoa. Sen minkä kaupunginjohtoporras ja päättävät saivat, nyt toisaalle siirtyville, palveluille aikaiseksi, oli ainoastaan kaupungin budjetissa tehty alibudjetointi, joka sekin ilmestyi, ilman organisaatiojohdon pikkusormen heilatutustakaan, hallituksen ja valtuuston päätettäväksi. Tähän johtopäätökseen tulee väkisinkin sen seurauksena, kun virkahenkilöstön kärkihemmot nyt julistavat, ettei tuo 60% poistuminen kaupungin tekemisistä vaikuta vähääkään johtajiston tuleviin tehtäviin.

Kuinka on, täytyykö kuntalaisten etua valvovien luottamushenkilöiden kunnostautua luottamuksensa arvoisesti ja vaatia takautuvasti 60 prosentin palkkaosuutta takaisin kaupungin johtavilta virkahenkilöiltä, kun he, itse avoimesti kertovat, että eivät hoitaneet tehtävänsä vastaamalla koko kaupungin johtamisesta, vaan keskittivät kaiken työpanoksensa ainoastaan, nyt jäljelle jäävään 40 prosenttiin. Vai onko kaupunkilaisten kannalta parempi ratkaisu, jos johdon palkkoja leikataan siten, että he tulevaisuudessa saavat reilun palkan tekemästään työosuudesta eli vuodenvaihteen jälkeen 40 prosenttia nykyisin maksettavasta palkasta?

Mielestäni virkamiesjohdon perustelut antavat hyvät perusteet ko. pohdinnalle ja kuntalaki vaatii virkamiesesitysten pohjalta selkeästi jopa toimia, jotta kaupunginhallitus hoitaisi tehtävänsä vastaamalla vastuullisesti kaupungin taloudesta valtuusto tähtäämällä päätöksessään kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Hallintosääntöuudistus tarjoaa hallituksen plus valtuuston enemmistölle mahdollisuuden lunastaa sen muutoksen, jota vaaleissa luvattiin ja jolla oikeisto ratsasti selkeään 26-17 vaalivoittoon. Saas nähdä koska po. vaihtoehdot saapuvat hallituksen kautta valtuuston aprikoitaviksi.

8 kommenttia:

 1. Valkonen on harvinaisen matalaotsainen tyyppi. Kukaan muu ei jatkuvasti vainoa virkamiehiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java parhaimpia valtuutettuja muuteman muun ohella. Kyllä kokoomus on suurin pettymys, äänestäjät pettäneet totaalisesti.

   Poista
 2. Java Valkosen kirjoitus on osoitus luovuudesta ei matalaotsaisuudesta.

  VastaaPoista
 3. Otapa sinä Java selvää siitä, ostaako Ukin kaupunki edelleen polttoaineensa Teboililta ja tukee näin Venäjää! Ja julkaise tieto fb:n "Uudenkaupungin valtuusto ja kaupunkilaiset" sivuilla, siellä kysymys yritettään vaieta unohduksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista ja kysymästä! Virkahenkilöistä vain hyvin harva vastaa puheluihini, joten en saa Teboililla tankkaukseen helposti vastausta, mutta seuraavassa hallituksessa kysyn asiaa.

   Poista
 4. Jokainen alainen on esihenkilölleen "suorite". Kun alaisten määrä pienenee, niin myös suoritteiden määrä putoaa. Toisin sanoen ajankäytössä se (alaisten määrän väheneminen) tulee näkymään esihenkilöiden työssä. Aikaa jää nyt pitää ja suunnitella pitkiä lomia, ottaa vänhän lunkimmin kun ei tarvitse ottaa vastuuta potilasturvallisuudesta saati sostervbudjetin riittävyydestä. Ei tarvitse tasapainottaa erikoissairaanhoidon budjettiylityksiä saati vastata kiukkuisten kaupunkilaisten sosterviin liityviin ongelmiin puhelimitse.
  Kyllä kaupunginjohtajan työnkuva pitää ainakin tarkistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Organisaatiota on yritetty ja yritetään keventää, mutta saas nähdä kuinka tulee käymään.

   Poista
 5. Salassapitovelvollisuudeen vuoksi en voi kommentoida. Olen pitkältikin samaa mieltä. Tai ehkä en.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!