perjantai 16. syyskuuta 2022

KUNTATUHERTAJILLE PALKKA TUHERRUKSEN MUKAAN!

 Tulevan epävarmuuden varalta, sen tuomien haasteiden yli selviämiseksi, kaupunkialuksen jokainen sauma täytyy tutkia ja jokainen löytynyt vuotokohta pitää tarkasti tukkia. Muuten aluksemme ui syvässä kunnes hukkuu ja vie kaikki tuhannet kaupunkilaiset mukanaan. Meren ollessa ihan rannas, korostuu tuolloin aluksen kapteenin osaaminen ja hänen tarjoamansa osaamisen hinta. Jos purtemme välttää karikot, kiertää jäävuoret matkatessaan myötätuulessa menestyksen aalloilla, voi hyvin kaupunkilaisia palvelevan kapteenin ja hänen uskollisuutensa sekä esikuntansa palkita ruhtinaallisesti.


Entäpä, jos komentosillale asteli kapteeniksi epäonnistumisia selittelevä kokematon tuhertaja, jonka uskollisuudesta tuhansia kaupunkilaisia kohtaan kertoo se, että hän haki töitä muualta? - Silloin hänen tekemisensä ja tekemisen hinta tule mitata rehellisesti, avoimesti sekä tarkasti ja jos tarvetta ilmenee, saattaa se kohtuuden kuosiin. Vai epäiletkö, että kaupunkilaisen etu toteutuu silloin, jos jostain kuukausittain toistuvasta työsuoritteesta, joka voidaan saada 6 000 €:lla, maksetaankin 12 000€? Vuositasolla saatamme puhua jopa 72 000 säästöstä pelkkien palkkakulujen suhteen, jos tähän lisätään oheiskulut, käsitellään jo 100 000säästöä. Sikäli mikäli perataan kaikki johtoportaaseen suunnatut euromääriset ylisuoritteet, saatetaan päästä satoihintuhansiin euroihin - ehkä puoleen miljoonaan euroon, jolla voidaan parantaa konkreettisesti tavallisen kuntalaisen lakisääteisiä palveluita, kodin ympäristöä tai harrastusmahdollisuuksia usw.

Kuntalain, joka vaatii luottamushenkilöiltä kuntalaisten parhaaksi toimimista, mukaan päättäjien on, vuodenvaihteen keventäessä organisaatiota, pakko tarkistaa palkkoja tai toisin toimien he rikkovat lakia. Johdon palkoista tinkiminen on äärimmäisen helppoa silloin, kun he ovat hakeneet muualle töihin, eivätkä he ole päässeet hamuamaansa virkaan. Heidän osaamisensa on mitattu selkeästi muualla ja omassa organisaatiossa heidät voidaan nyt hinnoitella uudelleen. Pallo on kaupunkilasisten edun puolella; voidaan tehdä ota tai jätä -tarjous. Vuodenvaihteessa tapahtuvat muutokset kuntien tarjoamissa palveluissa mahdollistavat organisaatiomuutokset, jotka esim. tavalla voidaan hallintosääntöä valmisteltaessa suunnata verovaroja palvelemaan paremmin kaupunkilaisia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!