tiistai 27. syyskuuta 2022

VIKTOR ORBAN PELASTAA SAKSAN?

Paljon parjattu Unkarin presidentti Viktor Orban on tehnyt, muista poiketen, sopimuksia Venäjän kanssa. Unkari saa edullista energiaa, kuten aiemmin, samoin maahan nousee parhaillaan venäläisten suunnittelema ydinvoimala. Näistä diileistä Orban ja Unkari saa ottaa vastaan kitkerän katkeria nootteja ja jopa uhkauksia EU:n suunnalta. Sen sijaan omassa maassaan presidentti nautti kansalaistensa luottamusta. Tätäkin perustellaan Orbanin vahvalla mediahallinnalla, mutta totuus kai on se, että Unkari on luovinut EU:n energia kriisistä isommat karikot kiertäen.

Venäjä ei siis upota Unkaria eikä Orbania, mutta tekeekö sen EU sulkemalla tukivarahanat Unkarilta? Toisaalta Orbanin hengen heimolaiset lisäävät hiljalleen kannatusta EU:n alueella, viimeksi näin kävi Italiassa menneenä viikonloppuna. Saattaako käydä jopa niin, että muutaman vuoden ja lukuisten vaalien jälkeen EU:n valtioiden enemmistön suhtautuminen Venäjään onkin muuttunut samaksi, mitä Orban edustaa nyt ja kuinka käy silloin erittäin pahaan energialiriin ajautunee Saksan ja sitä sokeasti aina peesaavan Suomen?

Saattaako Orban jo tehdyillä tempauksillaan pelastaa, energiapulansa kanssa kuolinkouristuksissa kiemurtelevan Euroopan sairaan miehen, Saksan? Voiko ennakoida niin surullisesti/onnellisesti/ironisesti, että saksalaiset pelastaa jossain vaiheessa talvien kalseudelta unkarilainen ydinvoimala, jossa venäläinen mylly jauhaa sähköä Saksan kansan sähköpatterein lievittäen sikäläistä vihreää talviviima?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!