sunnuntai 18. syyskuuta 2022

OIKEENLAISTA TEKEMISTÄ TAI TÄÄ POLKU EI VIE MIHINKÄÄN!

Strategiat ovat kivoja suunnitella ja laulunsanat mukavia hoilottaa. Sopivassa laitamyötäisessä ja kivassa kaveripiireissä, kansan maksaessaessa, on kiva puuhastella kaikenlaista. Oikeanlaisesta keskinäisestä kemiasta ja yhteen hitsautuneesta porukasta kumpuaa esiin mitä mielikuvituksellisempia visioita. Momentumit ja jäävuoret vilahtelevat teksteissä kuten vuonna 2030 20 300 asukasta.

Kuntalaisten maksammista suurista kemukuluista sopii oppia sen verran, että selitysten sijaan on vaadittava tuloksia. Selitykset eivät palvele kuntalaisia eikä selityksillä kustanneta kuntalaisten palveluja tahikka viihtyisyyttä. Vastuuttomien taivaanrannan maalarien, omituisten selitysten ja niiden omituisten tarjoajien sijaan kaipaamme vastuunkantoa kera kehityksen.

Miten sinä tulkitset oheista tilastoa, vastaa ihan rehellisesti, kertooko se osaajien mahtavista onnistumisista vai äärettömästi töppäilevien tunarien eksymisestä saman suunnittelupöydän ääreen? Missä vaiheessa kaupunkilaisten varojen massiivinen multituhlaus täytyy lopettaa ja on pistettävä piste miljoonia euroja maksaneiden selitysten kuuntelulle ja muutettava ratkaisevasti kurssia, onko nyt se aika, jolloin kissa viimeinkin nostetaan pöydälle? Pohdi nyt ihan rauhassa oheista taulukkoa etenkin sen suhteen kuinka hyvin olemme onnistuneet kaupungin kehittämisessä?
Uudellakaupungilla on ollut mahtavat kasvun megamahdollisuudet ja muuta ei voi todeta kuin sen, että momentumit ovat vilistäneet kaupungin ohi, meidän kökkiessä jäävuorella. Taulukko puhuu karua kieltä tämän väittämän puolesta:


5 kommenttia:

 1. Kun sihy valmistuu, vetovoimaa on. Näin on kaupungin enemistö päättäjien suusta kuultua 43-0

  VastaaPoista
 2. Sihy ei ratkaise ei muuta yhdenkään asuinkuntaa. Sihystä ja maailmantilanteesta
  muodustuvasta velkamäärästä ja kaupungin
  tulevasta kriisistä tosin tulee muuttoliikettä,
  tosin ei kaupunkia rikastuttavaan suuntaan.
  Kaupunki rapistuu jo nyt ja mitä se on tuon hirvityksen maksamisen alkaessa.

  VastaaPoista
 3. Käyrät on karua todellisuutta. Kuntakentällä ei ole tulosvastuuta, kun väkiluku sen laskee oli sitten lasku- tai nousukausi. Nyt vuoden vaihtuessa johtajatasolla pitää suorittaa perkaus tai muuten menee oikeistolta viimeisetkin uskottavuuden jäänteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainos muutos mitä voi tulla, verot ylös ja palvelut alas.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!