perjantai 1. heinäkuuta 2022

IRVOKASTA SUOMALAISEN HISTORIAN HÄPÄISYÄ JA RAISKAUSTA?

Viimein kansa pääsi näkemään rahoittamansa miljoona luomuksen ja lähes poikkeuksetta pettymys lopputulokseen on valtava. Neljäsataa vuotta vanhan merellisen puutalokaupungin pääkatu sai kaupunkilaiset haukkomaan
 pettymksestä henkeäänMitä sitä enempää selittämään Uudenkaupungin keskustan kehittämisestä
kuvat puhukoon puolestaan.






Siinä se on meidä kauan rakennettu Alicenkadun upouusi miljoona viritys. Kenen mielestä tämä                                             pelksitetty toteutus sopii merellisen puutalokaupungin henkeen?



Keskustan kehittämistä uusikaupunkilaisittain. Henkilöautot pyritään häätämään pois keskustasta kaupungissa, jossa ei ole joukkoliikennettä, mutta kaivinkoneelle löytyy parkkipaikkajärjestelyt useiksi                                                                            päiviksi.


           Tämä ei ole ufo vaan italiaisesta marmorista valmistettu istuin, joka on ristitty simpukaksi.


         


Ikään kuin testi. Kuvan keskellä vehmaalaisesta graniitista työstetty vanha katukivi ja ympärillä kiinalaista graniittia. Vehmaalaista käytetty lähemmäs sata vuotta, joten käytön jäljet näkyvät, mutta niin ne näkyvät jo eilen käyttöön otetussa kiinalaisessakin graniitissa. Kuvassa vasemmalla pyörä, josta   myydään uusikaupunkilaista jäätelöä, on maultaan mahtavaa ja jäätelöllä eväät maailman valloitukseen.


17 kommenttia:

 1. Käykää katsomassa Facebookin valtuustoryhmästä Pekka Vuorisen kommentti, jossa on valokuva Alisenkadun vehreydestä ennen remonttia
  Mahdollisesti tässä on kuvalinkki
  https://scontent.fqlf1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/291392616_1507946779622712_6173576050424459915_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=NugajPeCB3wAX966GqO&_nc_ht=scontent.fqlf1-2.fna&oh=00_AT_dcJnDxTTSLwJUOvN7tBMBrj5YyrS9jdlpu1KwQI6BrQ&oe=62C43C39

  VastaaPoista
 2. Vuorinen tykkää varmasti luonto retkistä Saharaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. ..ei helvetti. Miten tuollainen marmorikiven kylkeen pultattu penkkirakennelma nyt soveltuu ympäristöönsä kun on jo säästelty vanhoja Vehmaan kiviä kiinalaisten kivien sekaan? Vehmaan kivet piti ilmeisesti jättää että saatiin kustannuksia alas tätä valkoista marmoritaideteosta varten. Tollainen penkki maksaa uuden henkilöauton verran joten hyvä se varmaan on jo kun mielestä??

  VastaaPoista
 5. Oliko noita kiinalaisia jossakin U:gin varastossa? Se on ainoa selitys niiden käytölle.

  VastaaPoista
 6. Ei ne tilattiin kovalla rahalla laivarahtina ja kuljetuksilla Kiinasta Suomeen hinku kaupunki vi... ett hymyilyttää arkkitehti kaiken äiti

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs kokonaisuus. Minä olen ainakin tyytyväinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita nyt ihan rehellisesti, sopiiko tuo mielestäsi vanhaan puutalokaupunkiin ja edistääkö se keskustan elinvoimaa?

   Poista
  2. Vastaan osaltani, että ei. Missä parkkipaikat?

   Poista
 8. Juu jiirissä on vanhat reunakivet ja kiinalaiset sileät kivet. Saako tuonne vielä muka ajaa autolla, vaalealle pinnalle ja kestääkö kivet autoja?

  VastaaPoista
 9. Hieno homma. Nimetön anonyymi on tyytyväinen Alisenkadun uuteen ilmeeseen. Toivottavasti olet hyvätuloinen veronmaksaja niin maksat myös isomman siivun tuontikivistä! Vihreistä ja Co2-päästöttömistä kivistä, jotka eivät kestä Suomen talvia.

  VastaaPoista
 10. Uskomatonta, että tuollainen hanke etenee toteutukseen asti. Nolottaa olla uusikaupunkilainen.

  VastaaPoista
 11. Elokuvista tuttua: Ei puutu kuin kova tuuli, arokierijät ja kauppojen ovien saranoiden narinat autiossa katumaisemassa.

  VastaaPoista
 12. Mielessäni on kaksi kysymystä: Miten tämä on mahdollista? Miten hulluus saadaan loppumaan?

  VastaaPoista
 13. Enemmistön ehdoilla on päätetty valtuustossa. Hulluus loppuu sitten kun rahapula iskee päättäjien enemmistön iholle. Se hetki lähenee, kun Uki joutuu korottamaan veroja naapureitaan nopeammin ja enemmän. 2024 se alkaa.

  VastaaPoista
 14. Näin
  https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2022/07/alisellekadulle-toivotaan-viela-kasveja-ja-varjoa-tulevat-ajojarjestelyt-ja-parkkipaikkojen-puute-yha-huolena/

  VastaaPoista
 15. Täysin samaa mieltä kirjoittajien kanssa. Älytöntä oli pilata tämäkin kadunpätkä, ankea tori olisi jo riittänyt. Enää ei puutu kui "ei talvikunnossapitoa"-kyltit kadun kumpaankin päähän. Näinhän kävi entiselle idylliselle, nykyiselle harmaalle autiolle rannalle.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!