lauantai 9. heinäkuuta 2022

SAAKO LUOTTAMUSHENKILÖILLE PUHUA PUPPUA??

Pistäessäsi tossua toisen eteen ja antaessasi katseesi kiertää, niin teet jonkun yllättävän havainnon. Keskeneräiset rakennustyömaat ovat silmiin pistävästi havaittavissa. Mikä kummallisinta, osaa niistä ei näköjään edes pyritä saattamaan valmiiksi kuin puheissa. Näitä puheita saivat kaupunkimme päättäjät kuulla puoli vuotta sitten: Se on heinäkuussa valmis!

Kävinpä vilkaisemassa kyseistä kohdetta tänäpänä ja käsittääkseni puolessa vuodessa ei ole pistetty kortta ristiin lupauksen lunastamiseksi. Jopa lupaus rakennustyömaan eristämisestä ulkopuolisilta, on jätetty tekemättä. Jopa lapset pääset vapaasti kulkemaan työmaalle. Väkisinkin herää kysymys, mikä on homman idea upottaa rahaa rakennuksiin, joita ei edes pyritä saattamaan valmiiksi ja myymään rakennuskustannusten kuittaamiseksi tai peräti projektin kääntämiseksi voitolliseksi?

Onko todella näin, että Suomessa saa puuhastella hankkeiden kanssa ja jättää ne puolitiehen, jos motivaatio tms. nyykähtää vai onko kyseessä Uudenkaupungin erikoisuus? Entäpä lupaukset kaupunkilaisten valitsemille luottamushenkilöille, saako heille suoltaa silkkaa puppua juuri niin paljon kuin kehtaa palturia tarjota? Onko jokin taho, joka voisi saattaa ihmehankkeet kuosiin vai onko todellakin niin, että täällä saa sanoa luottamushenkilöille mitä lystää ja nämä äärettömän tyynesti hyväksyvät saamansa nöyryyttävän kohtelun? 


Rakennustyömaa ikään kuin kutsuu lapsia paikalle: Tule katsomaan, mitä jännää ja kivaa täältä löytyy!


Tämän luvattiin olevan valmis heinäkuuksi, toisin kävi toteutuksen kanssa. Osa rakennuksista on ollut valmiina jo muutaman vuoden, miksei niitä edes yritetä myydä? Erikoista liiketoimntaa vai?6 kommenttia:

 1. Mites toi mältinkallion kerrostalojen kohtalo , onko tietoa siitä keijjjosta ?
  Oliko kaupungilla jonkunnäköinen takuusumma kohteesta siitä

  VastaaPoista
 2. Ei ole mitään takuusummia kuten ei muistakaan yksityisten hankkeista.

  VastaaPoista
 3. Ukin rakennusviraston johtajia kokousti Virossa -mitä sen jälkeen tapahtui?
  https://sinun.vuodatus.net/lue/2020/07/rakennusvalvontamme-vietti-iltaa-virossa-ja-pian-ukissa-alkoi-tapahtua

  VastaaPoista
 4. Eivät valmistu ikinä, jos rakenuttajasta kiinni. Kaupungin piikkiin. sitten valmistuu, ja rahaa on.

  VastaaPoista
 5. Eihän toi mitään uutta ole, sitä on ennenkin harjoitettu, tontonmäen lapsiperheet. 🤔

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!