sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

EU/SUOMI EKONOMISTIT vs. PUTIN 0-10!

Meillä edetään muutaman median johdolla muutaman mallin mukaan. Kaikki eli muutama median hyväksymä asiantuntijamme edustavat tuota valittua linjaa. Tämä median valitsema linja on jokseenkin tarkka kopio 1930-luvun Suomesta, jolloin tapahtumat eskaloituivat ja kärjistyivät talvisotaan, jota myös Paasikivi kutsui myös Erkon sodaksi. Olisiko viimeinkin paikalla pohtia ja vaatia esiin todellisia asiantuntijoita, sellaisia, jotka tietävät ihan oikeasti jotain, ja antaa heille mahdollisuus vastata rehellisesti kysymykseen: mihin Suomi ja EU on menossa ja millä hinnalla? Hinnalla tarkoitan tavallisen kansalaisen asemaa: kunka moni jäätyy ensi talvella korkean sähkönhinnan vuoksi, mistä vähävaraisten rahat ruokaan tai entä maaseudun väen kulkemisen kustannukset?


Venäjän piti olla polvillaan muutamassa kuukaudessa ja EU:n sekä Suomen asukkaineen porskuttaa mukavasti eteenpäin, ilman suurempia ongelmia. Kuin kas kävi, EU on polvillaan siinä missä Suomikin, kummankaan talous ei ainoastaan sakkaa, vaan voidaan puhua voimakkaasta ja kiihtyvästä syöksykierteestä. Kun samaan aikaan Venäjä vahvistaa nopeasti talouttaan, niin voidaanko puhua tiedotuksemme ja asiantuntijoidemme onnettomasta tasosta ja "ryssävihaan" sekä NATO kiimaan perustuneesta tietoisesta disinformaatiosta?

Kaiken osaamattomuuden huippuina pidän meidän ekonomisteja: koska he ovat pystyneet ennustamaan lamaa saatikka estämään sen? -Eivät koskaan! He ovat todellinen sopulilauma, joka syöksyy kohti jyrkänteen reunaa ja rotkoa. Siinä sivussa he ovat viemässä ankeaan kohtaloon pelkästään viisimiljoonaa suomalaista. Sopii kysyä, kuka on tästä vastuussa: valtamedia vai niissä kiertävä, valheita suuoltava, pieni ns. asiantuntijoiden joukko? Jokainen vähänkin peruskoulussa asioihin perehtynyt tiesi, toisin kuin asiantuntijamme, että Venäjän talous perustuu aika paljon muuhunkin kuin öljyn ja maakaasun vientiin. Unohtuiko asiantuntijoilta vai eivätkö he tienneet, että Venäjä on lähes kaikessa perustuotannossa omavarainen ja sen on miltei helpompi olla ilman muuta maailmaa kuin muun maailman ilman sitä?

Mielestäni on korkea aika pohtia ensinnäkin asiantuntijoidemme tasoa, heidän levittämänsä disinformaation seurauksia sekä nostaa esille vastuu siitä, kuka ajoi Suomen ja EU:n pakotetielle, joka osoittautui asiantuntija ennusteisiin nähden äärimmäisen epäonnistuneiksi, saavatko nämä tyypit jatkaa yliopistoissa ja instituuteissa ruhtinaallisella palkalla selkeiden valheiden levittämistä, kun heidän palkkansa maksajat ovat ajautuneet totaaliseen ahdinkoon po. ennusteisiin perustuvien toimien vuoksi?

Lopuksi sopii kysyä: Onko mitään mieltä nykyisissä Venäjään kohdistuvissa pakotteissa, kun ne enemmänkin vaikeuttavat meidän olemista kuin venäläisten? Ukrainalaisia on mielestäni autettava, enkä missään nimessä hyväksy hyökkäystä toiseen maahan. Silti ajattelen, että apumme tulisi jatkossa olla humanitääristä. Pahimmillaan saattaa käydä niin, että Putin joukkoineen ryhtyy laskemaan Lapuan patruunoilla kaadettujen venäläisten määrä. Ja entäpä, jos naapuri pohtiikin laskutoimituksen jälkeen: Vastatkoon tällä kertaa yksi ryssä kymmentä suomalaista!

5 kommenttia:

 1. Surkeassa tilassa on maamme ja EuroopanUnioini. Saksa on käytännössä täysin Venäjän armoilla.

  VastaaPoista
 2. Samassa liemessä on aina Saksaa nuoleva Suomi.

  VastaaPoista
 3. Riippuvuus Venäjästä ei ole mitään verrattuna siihen, kuinka vahvasti Eurooppa on sidoksissa maailman suurimpaan vienti­maahan Kiinaan. Tästä on laaja artikkeli Helsingin Sanomissa lauanataina 30.7.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hesasari tai paremminkin Erkko on aikaan saanut jo yhden sodan itänaapurin kanssa, joten suosittelen suhtautumaan sen venäjäuutisiin varauksella. Pahimmillaan heräämme kasakan nauruun ja se pakkaa nauramaan paljon kovemmin kuin Hesari ennakoi!

  VastaaPoista
 5. Suomen riippuvaisuus Kiinasta on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa, ja se voi olla Suomelle suuri riski
  https://www.hs.fi/talous/art-2000008974240.html

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!