tiistai 26. heinäkuuta 2022

VENÄJÄ UHKAA HYÖKKÄYKSELLÄ ALASKAAN?

Äkkiä tuntuu koomiselta, kun venäläinen poliitikko uhkaa USA:ta hyökkäyksellä Alaskaan. Naaman vetää vakavaksi, kun katsomme, miten venäläiset ovat uhkauksensa toteuttaneet. Uskon jenkkien pohtivan vakavissaan venäläisen kärkipoliitikon heittoa Alaskaan hyökkäämisestä tai sen takaisin ottamisesta. Ainakin sen olemme oppineet, että Venäjä ei bluffaa, sen osoittaa jo äärimmäisen häikäilemätön hyökkäys Ukrainaan. Ja jo maininta mahdollisuudesta, että USA, joka on sotinut sotansa yleensä kaukana, joutuisi konfliktiin omilla nurkilla, pistänee jenkit pohtimaan Venäjän uhkausta.


Oman riskinsä USA:n vastavetoon tuo myös maan presidentti ja hallitus. Niin ensimmäiseen kuin toiseenkin maailman sotaan USA:n vei demokraatti presidentti ja teki tämän vastoin vaalilupauksia. Entäpä Vietnamin sota ja ohjusselkkaus 1960-luvulla? Elämme todella riskialtista aikaa maailman palon suhteen. Yksikin letkautus idästä tai lännestä saattaa aloittaa valtavan sodan! Vaikka Venäjän Alaskan onnistunut valtaus tuntuu äärettömän surrealistiselta ajatukselta, on sen korkealta venäläistaholta tapahtunut lausuminen äärimmäisen huolestuttava ja mitä ilmeisimmin harkittu uhkaus.

Linkki: 

8 kommenttia:

  1. Eipä tuosta Alaskan lunastuksesta ole juuri isommat mediatalot uutisoineet tai siitä ei ole tehty sen suurempaa uutista.
    Oli miten oli, niin huoltoreitit Alaskaan ovat pitkät. Ei ole helppo kohde. Alaskan alueitahan
    voidaan "jäädyttää" muutamaksi sadaksi vuodeksi. Siihen ei montaa taktista ydinasetta tarvita. Tavanomaisilla aseilla se ei onnistu. Siitä saadaan puskurialue Amerikan ja Aasian mantereen väliin. Näin huoltoreitit pidentyisivät entisestään ja kumpikaan manner ei hyötyisi Alaskan luonnonvaroista.
    Meneekö asian pyörittely jo liian pitkälle vai onko sekin laskelmoitua jossain?

    VastaaPoista
  2. Miten tuo "jäädyttäminen" käytännössä tehtäisiin? On kirjoittajalla lähtenyt mielikuvitus laukalle lol. Jenkkien voimat ei siihen riitä, ei varsinkaan kun asevoimat värvää hametta pitäviä woke "naisia" riveihinsä joile tulee henkinen pipi jos käyttää väärää persoonapronomia

    VastaaPoista
  3. Jäädyttäminen on tässä yhteydessä sitä, että käytetään ydinasetta alueen elollisen toiminnan
    lamaannuttamiseen. Maa-alueet ovat ainakin 100 vuotta pois asukkaiden käytöstäydiniskujen jälkeen. Jonkun maan historian ja tulevaisuuden käsitys, suhtautuminen ydinvoimaan ja -voimaloihin sekä vapaaseen tiedonvälitykseen on aivan erilainen mihin me olemme demokratioissa tottuneet. Kirjoitettu kommentti on pelottava ja jopa realistinen siinä mielessä, että poikkeuksellisen iso alue saadaan pois maajoukkojen käytöstä. Aluetta ei tarvitse edes yrittää miehittää. Kannattaa tutkia, mitä näillä taktisilla ydinaseilla saadaan tehtyä, miten ne toimivat tai miten ne saadaan toimimaan. Alaska jos joku olisi mitä parhain koekenttä. Suurkaupunkeja siellä ei ole, mutta pelotteena taktisen ydinaseen käyttö alueella olisi ennennäkemätön. Keskellä ei mitään mutta silti sotilastrategisesti tärkeä alue, missä kaksi suurvaltaa ovat rajanaapureita.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoista, kuinka tuosta uutisesta on vaiettu, vaikka se on selkeä signaali suursodan mahdollisuudesta.

    VastaaPoista
  5. Median vaikeneminen ihmetyttää minuakin. Veikkaan, että jenkit eivät halua sotaa omalle nurkalleen.

    VastaaPoista
  6. Niin no, eihän jenkit suinkaan vallanneet Alaskaa sotavoimin, vaan ostivat sen v 1867 Andrew Johnsonin ollessa pressana. Hinta tosin oli naurettavan alhainen, 7,2 M $. Jos ryssät sen takaisin haluavat, niin senkun hieromaan kauppaa. Hinta lienee pikkusen kohonnut tässä 150:ssä vuodessa. Ajatus, että myyty alue noin vain vallattaisiin takaisin sotavoimin kuvastanee lähinnä isoryssien rajatonta röyhkeyttä. Melkein toivoisi, että ne tosiaan uhossaan yrittäisivät sitä. Sieltä tultaisiin takaisin nenä ansaitusti veressä poskella.

    VastaaPoista
  7. Tavanomaisen sodankäynnin tekniikoin Alaskan kokoista maa-aluetta ei pysty valtaamaan. Se vaatii huomattavasti enemmän maajoukkoja, mitä Venäjä käytti Ukrainan sodan alussa.

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän USA oppinut IRAK:ssa ja Venäjä Ukrainassa, ettei väkirikkaita maita vallata tai miehitetä vasten paikallisväestön tahtoa kovinkaan helpolla. Venäjän heitto Alaskasta on signaali siitä, että USA:n lähialueellakin vopi tapahtua jotain sotaisaa. Venäjä on saanut jo Unkarin kääntämään kelkkansa, Saksan epäröimään Ukrainan tukemisen hintaa, nyt po. heitolla vihjataan, ettei USA ole aina selkkausten ulkopuolella. Putin vie ja muut vikisevät. Vaikka se tuntuu ikävältä, niin se vaan on!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!