torstai 28. heinäkuuta 2022

1939: Molotov–Ribbentrop - 2022 Putin-Scholz sopimus?

Toveri Stalin totesi: Sitä tikulla silmään, joka vain vanhoja muistelee - sitä tikulla molempiin silmiin, joka ei historiasta opi! Pitäisikö meidänkin, ottaa oppia historiasta, jottei se toista itseään karmaisevalla tavalla? Unkari on jo kääntänyt kelkkansa ja Saksa ottaa taka-askeleita vallitsevassa kriisissä. Mikä onkaan tilanne tammikuussa, kun pakkanen paukkuu ja saksalaiset alas ajettuine ydinvoimaloineen värjöttelevät venäläisen kaasun puutteessa. Tuskin vihreiden povaama ilmaston lämpenemin ehtii loihtimaan lämpöä saksalaisiin kotiliesiin ja oluttupiin.


Saattaa käydä niin, että Scholz joutuu pakostakin tekemään diilin Venäjän kanssa. Tuossa sopimuksessa Venäjä on se, joka käskee ja Saksa se, joka vikisee. Sopiikin pohtia miten härskisti Putin käyttää saavuttamaansa asemaa? Ja entä Suomen rooli tuossa sopimuksessa, jääkö Suomen ensimmäiseksi NATO saavutukseksi se, Finnair on lentonsa lentänyt Venäjän ilmatilassa ja Lufthansa saa tuon edun jatkossa itselleen? Entäpä Suomen energiahuolto, onko meidän varmin tulevaisuuden turva talvipakkasia vastaan vihreiden lupaamassa ilmaston lämpenemisessä?

2 kommenttia:

  1. Turve ei auta saksalaisia eikä liiemmin suomalaisiakaan. Huomattava määrä turpeennostoteknikkaa saatiin Suomessa jo hävitettyä viimeisen vuoden aokana.
    ”Saksassa ollaan jo katastrofin partaalla” – Keski-Euroopassa sammutellaan valoja, mutta pelastaako se energiapulalta?
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008973839.html

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!