torstai 21. heinäkuuta 2022

NETTIKAUPPA AUTTAA KAIKKIA!

Olipa tuote, joka maksoi armaassa kotikaupungissamme 130 euroa. Turusta tuon tuotteen olisi saanut 80 eurolla ja netin kautta se löytyi 30 eurolla. Tilasin tuotteen netistä ja niinpä minun ei tarvinnut matkata armaasta kotikaupungista minnekään ja minulle jäi yhdestä ostoksesta peräti 100 euroa käytettäväksi uusikaupunkilaisten yritysten palveluihin. Ehkä yksittäinen paikallinen yrittäjä menetti useita kymppejä, mutta nettikauppa piti minut täällä ja niin roposenikin jäivät tänne pyörittämään paikallista liike-elämää.


Nettikauppa on arkea jo tänään, se tasa-arvoistaa kansalaiset eli ukilaisetkaan eivät joudu maksamaan, mistään ekstraa, kuten aiemmin. Sama tavara samaan hintaan kotiovelle kuin muuallakin ja tämä pätee niin viinaan kuin vohveleihin. Nettiä käyttävän asiakas säästää eikä hänen tarvitse lähteä edemmäs ostoksille, joten voittaja on uusikaupunkilainen asukas ja aikaansa seuraava palveluitaan kehittävä yrittäjä. Nettikaupan kehityksen myötä, meidän ei muutaman vuoden päästä tarvitse poistua armaasta kotikaupungista lainkaan, joten eikö tämä sada väkisinkin kaikkien ukilaisten laariin? Edellisessä viestiketjussa mainittua nettiin liittyvää palvelua en ole mainitunkaltaisena kaavaillut.

14 kommenttia:

  1. Tuossa se juju piileekin ettei Ukilainen nettikauppias voi myydä halvalla. Siltä lähtee elanto jos se myy tukkukaupan hinnoin. Katetta ei jää vuokran ja varastotaravan maksuun jos myy pienellä katteella. Vai mitä tuotetta pitäisi mennä ostamaan ukilaiselta nettimyyjältä???

    VastaaPoista
  2. Mikä juju. Kivijalkamyymälöiden aika on ohi kaikkialla. Ei ukilainen kauppias voi tulevaisuudessa pärjätä, mutta ukilainen asukas hyötyy netistä.

    VastaaPoista
  3. Uudenkaupungin yrittäjillä on paha asennevamma. Ne luulevat asiakkaiden olevan heitä varten ja vaativat kaupunkilaisia ostamaan Uudestakaupungista kallilla hinnalla. Yksi hyväkäs ripustaa kiinalaisia sateenvarjoja kadulla ja luulee olevansa muita kaupunkilaisia parempi. Periaatteessa en osta omahyväiseltä yrittäjältä mitään.

    VastaaPoista
  4. Yrittäjän ylimielisyyden vuoksi minä asioin Kenkä-Laaksolla. Sillä on paljon uusikaupunkilaisia asiakkaita.

    VastaaPoista
  5. Missä on Kenkä-Laakso? Ei ainakaan Ukissa.

    VastaaPoista
  6. Valitettavasti kun ostovoima duunareilla hiipuu inflaation ja korkojen nousun vuoksi niin se on raha mikä ratkaisee ostopäätöksen. Tässä vähän luettavaa asiasta
    Verkkokauppa vai kivijalkamyymälä – kummasta ostat mieluummin?
    https://mutsimedia.fi/lifestyle/onko-verkkokauppa-kivijalan-kuolema/

    VastaaPoista
  7. Verkkokauppa voitaa hinnalla ja palvelulla. Ukilainen saa tavaran kotiin samalla hinnalla kuin isommissa kaupungeissa. Miksi käyttää epämiellyttävän yrittäjän palveluita, jos se on hankalampaa ja kalliimpaa?

    VastaaPoista
  8. Nettikauppa-asiaa voi miettiä sitäkin kautta, että mitä tavaraa tai palvelua et voi hoitaa netin kautta. Tai mitä palveluja tai tavaroita Ukin keskustan liikkeissä on sellaista, mitä et voi hoitaa netissä käymättä näissä liikkeissä? Itselläni ei tule mieleen muuta kuin reseptilääkkeiden nouto apteekista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yrittäjä on symppis ja palvelu yrityksessä hyvää, häntä suositaan. Ukissa näitä yrityksiä ei ole paljon. Moni niistä kaatuu liikaan itsekeskeisyyteen ja läpinäkyvään imelyyteen.

      Poista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meillä on lukuisasti kauppoja, jotka myyvät samoja tuotteita kuin nettikaupat, mutta nousevat verkkokaupan edelle palvelussa. Jos haluat harvinaisen kirjan, kirjakauppamme järjestää sen sinulle edullisesti, nopeasti ja riskittömästi; polkupyöräliikkeemme hoitaa niin palvelun kuin huollon myös ruohonleikkurien ja moottori/raivaussahojen sektorilla nopeasti plus erittäin edullisesti.

    Meillä on loistava, palveleva kenkäkauppa ja vaatekauppoja, mahtava venelikke, omaa luokkaansa olevat kukka/taimikaupat, valokuvaamot jne.. Ehkäpä keskustan elävöittäjä löytyy polkupyörällä jäätelö myyvästä yrittäjästä. Jospa hän motivoituisi vuokraamaan toimitilat keskustasta perustaen sinne maailman parasta jäätelöä, kahvia, kakaota ja konditoria tuotteita sekä pikkusuolaisia myyvän tapaamiskeitaan. Näitä tukemaan yrityksillä, jotka tarjoavat palveluita sekä elämyksiä, niin johan alkoi vilinä kekustassa. Samalla voisimme entrata ryteikköisiä rantoja ja saariamme viihtymiseen ja asumiseen, kun kerran rantaa ja saaria kera maaseudun mahdollisuuksien riittää.

    VastaaPoista
  10. Huonoja huhuja kuuluu Alisenkadun graniittipäällysteiseltä osuudelta. Jo kaksi tunnettua asiakaspalvelumyymälää on laittamassa ovensa ilmeisesti lopullisesti kiinni toimipaikassaan. Ne ovat suoraan riippuvaisia asiakasvirrasta ja sen ostovoimasta. Autoparkin helppoudesta ja yhden pysähdyksen mahdollisuudesta hoitaa muutkin arjen välttämättömät kauppa-asiat. Molemmilla toimialoilla on Ukissa kilpailija suurten markettien kyljessä itäkeskuksessa!

    Ukin asukasluku on ollut alkuvuodesta edelleen samalla uralla kuin on ollut viimeisen 30 vuotta. Laskee edelleen ja ostovoima vähenee. Ei tässä nyt auttavan keskuskatujen kivikoristelu, puistojen penkkien ja pensaiden uusiosommittelu tai rantojen penkkojen kivireunat saati lankut. Näihin kaikkiin mainittuihin on Uki nyt sijoittanut viimeisen neljän vuoden aikana 3-3,5 miljoonaa euroa laskentatavasta riippuen.
    JAa

    VastaaPoista
  11. Viitaten J. Aaltosen eliseen kirjoitukseen lienee selvä, että keskustan miljoonien eurojen elävöitys on mennyt perseelleen. Viimeistään nyt pitäisi hälytyskellojen soida, jotta tämä hullutus saadaan loppumaan.

    VastaaPoista
  12. Ugin asukasluku lievässä laskussa
    https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2022/07/ugin-asukasluku-lievassa-laskussa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mikän yllätys, kuka haluaa muuttaa konkurssipesään.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!