lauantai 24. elokuuta 2019

Vetovoimahankkeet: LOKALAHTI - PYHÄMAA

Nyt katoavat pienet koulut Raumalta. Sama suuntaus jatkuu muuallakin. Lokalahden koulu on vähän isompaa kaliberia, mutta sopisi erilaiseksi vaihtoehdoksi markkinoinnissa Pyhämaan koulun kanssa. Uudenkaupungin pitäisi saada aikaan hanke, jossa Lokalahtea ja Pyhämaata kaupataan uudeksi asuinpaikaksi. Näihin luulisi olevan kiinnostusta niiden lapsiperheiden osalla, keiden lapsilta häviää pieni kotikoulu alta ja he eivät halua lapsiaan pitkän matkan takana olevaan suureen kouluun.

Lokalahdesta ja Pyhämaasta löytyy koulujen lisäksi kaksi lapsille tärkeätä elementtiä: TURVALLISUUS JA MOLEMPIEN TAAJAMIEN YHTEISÖLLISYYS. Muistaakseni kylien elinvoisuuteen on saatavissa jopa EU-rahoitusta. Nyt täytyisi ryhtyä pikaisesti suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan Pyhämaata sekä Lokalahtea lapsiperheille. Raumalla niin Kodisjoella kuin Vasaraisissa käydään todella kuumana, kun kaupungin talous aiotaan pistää kuntoon koululaisten kustannuksella.

Jos tarjoamme sitä, mitä ihmiset haluavat, emmekä sitä, mitä kaikki muutkin tarjoavat, tulemme saamaan tänne uusia asukkaita. Nyt osa opettajistakin vastustaa uutta opetussuunnitelmaa, joten josko Uusikaupunki ei kuuluisi tähän oppiympäristösysteemiin syöksyvään kuntien ja kaupunkien sopulilaumaan. Tulevaisuudenuskoamme lisää myös ministeri Kulmunin halu kanavoida rahaa seutukuntakaupunkeihin. Rohkeasti kehittämään Uuttakaupunkia rannalla ja maaseudulla, niin tässä käy hyvin!

19 kommenttia:

 1. Hyvä ehdotus, joka vilkastuttaa keskustaa.

  VastaaPoista
 2. Neuvottelijjat kirjoitti 24.8.2019 klo 11.50
  Herätys!
  U:gin sanomissa tänään lauantaina julkaistussa isossa sihyartikkelissa oli haastateltu hankkeen arkkitehtia/projektipäällikköä.
  Hän ei puhunut sanallakaan hankkeen kustannuksista. Eikä koko artikkelissa puhuttu koko ajan paisuvan hankkeen kustannuksista mitään!
  Uskomatonta uutisointia U:gin kaupungin kaikkien aikojen ylivoimaisesti kalleimmasta rakennushankkeesta, joka tulee nielemään muidenkin kaupungin omistamien rakennusten ylläpitorahat sekä nakertamaan lakisääteisten peruspalvelujen rahoitusta joka ainoa vuosi nyt suunnittelun sihykokonaisuuden olemassaolon ajan.
  Vakuutuitko sinä jostain enemmän luettuasi sihyartikkelin? Aiemmin kirjoittamani kommentti sai taas vahvistusta. Nyt jarru päälle ja hanke pienemmäksi.
  ''"
  Neuvottelijjat kirjoitti 22.8.2019 klo 07.19
  Sihyhankkeen neuvottelijat kaupungin puolesta ovat projektipäällikkö, elinkaarikonsultti ja 2-3 virkamiestä.
  Projektipäälliköllä ei ole kustannusvastuuta hankkeesta eikä hän ole vastaavalla tavalla toteutettavassa hankkeessa ollut mukana. Hänen taustansa on arkkitehdin suunnittelutyöt eikä projektin veto kustannusvastuulla. Tämä on hänellekin ensimmäinen elinkaarihanke ja tämä sihy on poikkeuksellisen iso. EkKonsultilla on kse-sopimusehtoinen sopimus eikä ole kustannusvastuussa muuta kuin laskuttamallaan summalla.
  Virkamiehetkään yksinään eivät ole oman asemansa puolesta kustannusvastuussa. Olette jo varmaan huomannuut, että hankkeeseen on tullut uusia ulottuvuuksia koko ajan. Se on laajentunut koko ajan. Sehän kallistuu vähintään puolivuosittain. Miettikää kuka ohjaa ja millä kukkarolla tätä multimonitoimisihyksi laventunutta projektia? Vastapuolella pöytää on piinkovaa bisnestä tekevien isojen rakennusliikkeiden neuvottelijat. Ulospäin näyttää vahvasti jo siltä, että kaupungin neuvottelukumppanit vedättävät jo hanketta isommaksi. Mitä isompi sihy on jo nyt sitä isommaksi valtuuston päätöksen jälkeen se jää. Nyt peli poikki ennen kuin menee liian pitkälle.
  Minä en luota Ugin neuvottelijoihin. Syyn löydätte perusteltuna alusta. Tästä tulee lähes pohjaton kaivo kaupungille jolla ei ole maksukykyä.

  VastaaPoista
 3. Sihy on paisunut kuin pulla taikina.

  VastaaPoista
 4. Todennäköisesti sihy haudataan valtuustossa 43-0.

  VastaaPoista
 5. Ei haudata, koska perusteluna on, ei voida enää keskeyttäää kun käytetty näin paljon rahaa valmisteluihin, saatte nähdä vaan.

  VastaaPoista
 6. Otsikon asiasta seuraavaa. Maanoston tarve tai idea henkilöautoiluun pakotetulta alueelta kaukana keskustaajaman palveluista, esitys siitä khallitukselle, enemmistöpäätös khallituksessa, khallituksen esitys kvaltuustoon. Päätös. Määräraha kaavoitukseen. Kaavoitusaika, valitusaika. Kunnallistekniikan rakentaminen. Tämä kestää 2-3 vuotta ja 0.3-0.5milj euroa kunnallistekniikkaan.
  Mitenköhän mahtaa onnistua?
  Eiköhän pitäydytä kuitenkin Santtion leirintäalueen ympärillä olevaan merenrantaan, jossa pajukot voivat edelleen mainiosti. Tuottamatta yhtään mitään kaupunkilaisille. Merenrantaan kaavoituskin kestää, maksaa ja valituskierre voi pitkittää hanketta. Myös sihyssä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos hyvistä kommemmenteista ja vierailusta muutenkin! Pelkäänpä valtuustopäätöksen noudattavan juuri tuota meillä maantapa mallia: kun on jo upotettu niin paljon rahaa, niin ei voi jättää kesken. Näinhän syntyivät nyt purettavaksi suunnitellut keittiöt, olematon etanolitehdas huijaus karkasi käsistä jne. Ehkäpä vähimmillä vaurioilla kaupunkimme selviää, jos nykyinen sihyhaahuilu jatkuu, jatkuu, jatkuu ja jatkuu siirtyen kuntavaaliteemaksi ja lopulliset ratkaisut siirtyvät yli vaalien. Tuolloin saamme kaupunkilaisilta selkeät ohjeet, mitä he tässä asiassa haluavat päättäjiltä. Sihy sähläys maksanee kuukaudessa noin 10 000€ ja kaupunki joutunee käyttämään pari sataatuhatta euroa hyvityksenä rakennusyhtiöille sihysähläyksestä, joka ei toteutunut. Mutta tämäkin lienee parempi ratkaisu kuin sadanmiljoonan euron velka tarpeettomasta ja jopa kenties väärin perustein tapahtuvasta rakennuskombinaatista.

  Luonnollisesti meidän tulee satsata keskustaajaman läheisiin ryteikköisiin rantoihin, mutta se ei saa estää kaupunkimme muuta innovatiivista kehittämistä. Mitä hankkeiden, kommentissa esitettyyn, vaatimuksiin ja aikaan tulee, niitä ei ole kiistäminen. Miestäni ne enemmänkin ovat perustelu nopealle toiminnalle kuin asioiden silleen jättämiselle. Ehkäpä meidän tulisi satsata autokaupunkina kaupunki suunnitteluun, jossa hyväksytään henkilöautojen tarve vakkasuomalaisessa arjessa plus juhlassa.

  VastaaPoista
 8. 10000e/kk ei riitä sihyn valmisteluun. Projektipäällikkö, elinkaarikonsultti, demotilojen teko ja tekijät, talousjohtajan alkukesällä tilaama konsultti ensi vuoden syksyyn yli 2000e/kk, muut satunnaiset konsultaatiot, virkamiesten ajankäyttö valmistelussa ja selvittelyssä. Tässä alkuun miten kustannuksia tulee koko ajan. Ei ole halpaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistänne ja edellisen kommentin informaatiosta! Olet varmasti oikeassa, että sihysähläyksen kuukausimenot nousevat huomattavasti yli oman arvioini. Sopisi valtuuston vaatia tietoonsa ja kaupunkilaisille kerrottavaksi edes sihysähläys kulut per kuukausi.

   Poista
 9. Kun luki eilisen Ukarin, sai sen käsityksen, että sihyn valmistelu jatkuu. Kuinka se on mahdollista, jos kaikki tosiasiat sotivat hankkeen kuoppaamisen puolesta?

  VastaaPoista
 10. Ei sentään ihan kokonaan voida hanketta kuopata, mutta rakentamisen ja purkamisen määrää pitää pienentää oleellisesti kaupungin asukaslukuun eli kantokykyyn nähden. Luulen, että tämä sihy hankkeena on mittakaavaltaan Suomen suurin asukaslukuun peilaten. Jopa yli 4000€/U:gin asukas pelkkään rakentamiseen! Turun asukaslukuun suhteutettuna 800 miljoonan hanke, Helsinkiin jopa 2,2 miljardin euron hanke.
  Mittakaavaa on pienennettävä eikä se ole lapsilta tai opetuksesta pois!

  VastaaPoista
 11. Ensin pitäisi saada uskottavat perustelut vanhan hävittämuselle. Siihen kuulu kaksi uutta miljoonia niellyttä keittiötä. Entä tk,ja sen kunto, luulisi tk olevan tärkein.

  VastaaPoista
 12. Ei koko hanketta pidä kuopata mutta pitää muuttaa realistisempaa suuntaan.

  VastaaPoista
 13. Kaupunkilaisille on esitettävä julkisesti selkeät perusteet koulun uudisrakentamiselle. Sama koskee terveyskeskusta. Seikovin seudulla korjataan joutavia rakennuksia, mutta tarpeellisten kohdalaa ei tapahdu mitään. Ei saada edes varmaa tietoa niiden tilasta.

  VastaaPoista
 14. Eikös ennen Santtionrannan kaavoittamista kannattaisi tehdä jotain Janhuanniemen älyttömien rakennusmääräysten muuttamiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaavassa ei ole kovin montaa asuntoa edes mahdollista rakentaa Janhuan kortteleihin enää. Max 20 taitaa olla jos sitäkään. Rakennusmääräysten muutoksen saa aikaiseksi kaavamuutoksella. Uuden kaavan prosessi (ajan tarve jopa 2 vuotta) näkyy auttavasti tästä kommentista
   Anonyymi25. elokuuta 2019 klo 12.54

   Poista
 15. Nyt keskustelu etenee hienosti. Kirjoitetaan kaupungin kehittämisestä. Sen seurauksena syntyy sihytarve.

  VastaaPoista
 16. Mörnessä tarvitaan uusia tyyppejä, ennen ei saada uusia tuulia.

  VastaaPoista
 17. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!