torstai 22. elokuuta 2019

SIHYSOKEUS RAJOITTAA KOKONAISUUDEN NÄKEMISTÄ

Koko kaupunki tuntuu täyttyvän yhden asian ihmisistä. Joku pitää elämäntehtävänään puuastiapalatsin varustamista kaupunkilaisten varoin, toinen hössöttää demokatuhaihattelun puolesta, kolmannet kehuu kritiikittä ihan kaiken, mitä täällä järjestetään, jopa olemattomiksi kuihtuneet kaupunkijuhlatkin ovat hienot, kun paikalliset sen järjestävät, suurin ja viimeinen liike syntyi SIHYÄ vastaan, kaikki SIHYYN viittaava ja sitä valmistelleet tyypitkin kuuluvat alimpaan tuonelaan.

SIHY synnytettiin silloin, kuin kaikki meni hyvin. Kaupungintalous saatiin käännettyä valoista balanssiin, väkeä vaelsi kaupunkiin ja vuokra-asuntoja piisasi sadoille. Ei virhe ollut SIHY, vaan sen jälkeinen armoton töppäily. Vuokra-asunnot jaettiin perheiden sijasta äijäkööreille, kaupungin kehittäminen muuttui ala-arvoiseksi haahuiluksi ja selkeän yksimielisesti päätetyn SIHYN toteutus elinkaarimalleineen ajautui pohjattomaan riitelyyn, joka jumiutti kaiken muun paitsi jakkaroiden sijoittelun pitkin kaupunkia ja ihmeviritelmien saapumisen puistoon. Jälkimmäiseen on varattu jopa 900 000 euroa varoja, mutta entä SIHY? Sen halua lähes jokainen kuopata ja täytyy todeta, ettei tällä menoilla moista superviritystä tänne tarvita eikä siihen löydy rahaakaan.

Aikoinaan päätettiin kouluolojen ja huonoon jamaan ajautuneiden liikuntapaikkojen modernisoinnista. Tuon jälkeen putkahti esiin terveyskeskusongelma, vesijohdot paukkuvat ja onpa saatu epäileviä tietoja uuden opetustyylin toimivuudesta. Kun tähän vielä lisätään Suomeakin vaaniva taantuma, joka lisää rakentamisen kilpailua ja laskee sen hintaa, niin eikö ollutkin hyvä, ettei vielä ole ryhdytty rakentamaan mammuttimaista SIHYPALATSIA? Kääntyikö saamattomuus kerrankin todelliseksi taloudelliseksi lottovoitoksi, joka pelastaa Uudenkaupungin hukkumasta velkoihin?

Jospa nyt lähdettäisiin puhtaalta pöydältä ja puhallettaisiin kaikki pelit kerrasta poikki. Kaupunkiimme sopisi perustaa pari poppoota, jotka selvittäisivät muutaman asian. Ensimmäinen panisi virkavastuulla virkahenkilöt selvittämään ja kertomaan koulujemme ja terveyskeskuksen todellisen tilan sekä kunnallistekniikkamme päivittämistarpeen. Näin kerätyt FAKTAT kerrotaan valtuutetuille, jotka tekevät päätöksen tulevista toimenpiteistä saamillaan FAKTOILLA. Seuraavaksi perustetaan poppoo, joka luo Uudenkaupungin kasvuohjelman.

Kaiken edellä mainitun kaupunkilaisille kertoo Uudenkaupungin Sanomat ja myös seuraa aktiivisesti kasvupoppoon ideointia plus toimintaa. Kuvion ei pitäisi olla mitenkään mahdoton, kunhan muutama asia saadaan kuntoon. Ensinnäkin päättäjien keskinäinen yhteistyö täytyy saada siinä määrin kuntoon, että he yhdessä pistävät ruotuun virkahenkilöstön, joka touhuaa, mitä lystää päättäjistä välittämättä. Toiseksi päättäjien on kyettävä katsomaan asioiden vaikutusta toisiinsa ja toimia tältä pohjalta. Nykytyylin jatkuessa me emme tarvitse jättikoulua ja jos sellaisen haluamme, kääntäkää katseet rantapusikoihin ja korvatkaamme ne kaavoituksella joka tuo Uuteenkaupunkiin viihtyvyyttä ja asukkaita, jotka taas tarvitsevat ja maksavat SIHYN!

29 kommenttia:

 1. Forssin blogissa sihyä haukuttu kuukausi. Aihe alkaa kyllästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin siellä menee. Haukutaan haukkumisen ilosta. Kukaan ei pyri ratkaisemaan mitään.

   Poista
 2. Sihysokeus on kuvaava ilmaisu. Meillä on myös demokatusokeus. Forssin blokissa yksi sihysokea rakennustietäjä on mukana muiden lyttäämisessä. Jälkiviisauksilla Hento yrittää varastaa koko shown itselleen. Kaikki muuttui aika naurettavaksi.

  VastaaPoista
 3. On hieman huono tehdä niitä ratkaisuja, kun ei ole annettu eri sihyrakennusten kuntotutkimuksia julkiseen jakoon nettiin. Siinä ehkä perimmäinen syy.

  VastaaPoista
 4. Kadullahan ne kuntotukimusten asiantuntijat ovatkin. Voi voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun totuutta ei kerrota, se haetaan kadulta

   Poista
 5. Tiedon panttaaminen herättää epäilykset. Miksei kuntotutkimuksia näytetty avoimesti.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Helposti asiioiden käsittely muuttuu haukkumiseksi, jos keskustelun juuri löytyy epäilyksistä tai epävarmasta tiedosta; mutta ei se Harton tai hänen bloginsa vika ole. Päinvastoin toivottavasti syntyy paineita, jotka pusertavat tiedon julkisuuteen. Kun asiat selviävät, niin homma voi jatkua faktapohjalta. Mikäli kyseessä on Eero Hento, on hän rakennusalan ammattilainen, jolla riittää kokemusta ja onnistuneita näyttöjä osaamisesta. Lisäksi voin kokemuksesta vakuuttaa, että mies ei anna ihan helposti periksi, jos hän on johonkin ryhtynyt!

  VastaaPoista
 7. Eihän se Eero yksin ole liikkeellä. Joukosta löytyy muitakin rakennusalan ihmisiä. Katsotaanpa nyt askel kerrallaan.

  VastaaPoista
 8. Päättäjiltämme puuttuu kyky nähdä kaupungin kehitys isona kokonaisuutena. Joku heitää keskusteluun yhden asian ja sen ympärillä keskustellaan kyllästymiseen asti eikä lopulta mitään tapahdu. Muistatteko kaupunginjohtajan erottamisvouhotuksen ja sen nolon lopun.

  VastaaPoista
 9. Jotkut haikailee vuokra-asuntoja vaikka Saksasta tulee ikäviä uutisia. Realismi ei kuulu näihin keskusteluihin. Yhtä asiaa toistetaan loputtomiin.

  VastaaPoista
 10. Kohta autotehdas on samassa kunnossa kuin terveyskeskus. Keskusteluissa ei huomioida näitä

  VastaaPoista
 11. Säilytetään kulttuuriperintö – puretaan U:gin huono koulupäätös | Vakka-Suomen Sanomat
  https://www.vakka.fi/a/ns002415893

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkkitehti sai hölmöjen päättäjien päät kääntymään. Jatkossa rahaa riittää hullutuksiin, mutta väkipako Ukista kiihtyy. Sihy oli kasvun viimeinen oljenkorsi.

   Poista
 12. Kaikki läpi äänin 43-0 vaikka sama esitys kääntyisi päälaelleen. Meillä on niin nolla valtuusto ettei koskaan.

  VastaaPoista
 13. Ketä arkkitehtia tarkoitat? Kaupunginarkkitehtia vai sihyn projektipäällikköä? Pieni esimerkki. Muistaakseni kaupunginarkkitehti ei ole ollut halukas purkamaan Viikaisten koulua. Sen sijaan projektipäällikkö näyttää olevan. Esimerkiksi koko sihypaletti pyörii nyt yhden vuonna 2017 tehdyn konsulttilaskelman varassa, joka näyttää muutaman tonnin eron Viikaisten säilyttämisen ja purun välillä. Uskomatonta suorastaan on luottaa tälläiseen laskelmaan, joka perustuu ennustamiseen seuraavan 25 vuoden perspektiivillä. Viime joulukuun valtuustokokouksen liitteistä löytyy yhteenveto laskennasta. Se on valtuutettu Merja Koskelle annettu vastaus Viikaisten koulusta tehdystä aloitteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugissa AH saa aina tahtonsa läpi. Nytkin osasi pistää kapuloita sihyn rattaisiin ja kääntää mielipiteet sitä vastaan. Päättäjiä viedään kuin metrinmittaa.

   Poista
  2. Mihin ja kuka vie päättäjiä? AHn tahto ei näy sihyssä vaan MKn.
   Tarkkuutta.

   Poista
  3. Wala ja vasemmisto on kuitenkin se keppihevonen, millä nämä ratsastavat.

   Poista
 14. Mitä tämä sihysekoilu tuli maksamaan?

  VastaaPoista
 15. Se tiedetään vasta vuonna 2050 ja sen jälkeen!!!!

  VastaaPoista
 16. Tuskin menee niin kauan. Seuraava valtuusto pistää sihyn jäihin. Jos näin ei käy alkaa Eero Hento toimia.

  VastaaPoista
 17. Hento yrittää päästä Forssin blogin avulla valtuustoon. Siinä on miehen ainoa tavoite.

  VastaaPoista
 18. Vai valtuustoon? Mitä hyötyä siitä olisi ja kenelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tuo ole sinne yrittänyt. Nyt hoksasi somen.

   Poista
 19. Eero Hento kutsui median paikalle, kun hän vei alotteen Mörneen. Vaalikamppanja on alkanut.

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En tiedä mitä Eero Hento esittää, mutta esitti mitä tahansa, erottuu nykyisistä valtuutetuista. Vaihdetaanpa aihetta.

  VastaaPoista
 21. Uudenkaupungin Sanomien juttu oisoitta, että sihy juntataan väkisin läpi, vaikka rakentamisen tarpellisuutta ei voi perustella mitenkään.

  VastaaPoista
 22. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!