perjantai 16. elokuuta 2019

KARI KOSKI JÄTTÄÄ RAUMAN JA TULEE UKIIN?

Kari Koski on jättänyt eroanomuksen Rauman kaupunginjohtajan tehtävästä. Viimeisen työpäivänsä hän tekee raumalaisten palveluksessa 30.4.2020. Uudestakaupungista kotoisin oleva Koski aloitti Raumalla ja jätti kaupunginjohtajan tehtävät täällä 2012. Kosken pois lähdön teki ikimuistoiseksi hänen kunniakseen torilla vietetty kiitosjuhla, johon saapui tuhansia kaupunkilaisia kahvittelemaan ja syömään makkaraa Kosken kanssa.

Entisillä kaupunginjohtajilla on eläkepäivinään kiusaus tai hinku ryhtyä paikallispoliitikoksi. Näin teki meidän entinen kaupunginjohtajamme Erkki Lahikainen. Hän asettui ehdolle, meni heittämällä vaaleista valtuustoon ja antoi osaamisensa sekä tietämyksensä kaupunkilaisten käyttöön. Tekeekö Kari Koski samoin, sen aika näyttää. Kosken suosio Uudessakaupungissa oli/on niin valtavan vankkaa, että tuskinpa hän välttyy useiden eri puolueiden kosiskelulta.

Kun huomioidaan Kosken hyvät suhteet Pron Heikki Walaan, kokoomuksen Jyrki Santalaan ja hänen demaritaustansa, miehellä lienee vaalilistoille kyselijöitä ja etenkin vaihtoehtoja, mistä valita. Kari Kosken lukuisat vaihtoehdot kertovat yhteistyökyvystä ja siitä, että hänen suhteensa eri ryhmien nokkahenkilöihin ovat hallinnassa. Ehkäpä Kari Koskesta löytyy kaupungistamme kadonnutta johtajuutta, jolla nykyinen päättäjien saamaton torailu muuttuu koko kaupunkia hyödyttäväksi yhteistyöksi. Joka tapauksessa: HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ JA TERVETULOA KARI KOSKI!

Linkki:

Kari Koski jätti eroanomuksen

13 kommenttia:

  1. Mustäs nyt tuulee...?

    VastaaPoista
  2. Nyt tulojuhlat Karille

    VastaaPoista
  3. Kaupunkilaisten piikkiin ne edellisetkin makkarat syötiin. Yrittäjäjärjestö sai huonmattavia tukia veronmaksajilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sitten jos yksi makkara kaupunkilaisten piikkiin olisi syötykin. Jotkut syövät koko vuoden ateriansa kaupunkilaisten piikkiin. Ja makkarat vielä lisäksi.

      Poista
  4. Toivottavasti aika entinen ei palaa.

    VastaaPoista
  5. Hyvä hyvä. Saadaan vihdoin se etanolitehdas Ukiin kun homma jäi kesken Kosken vaihdettua työpaikkaa.

    VastaaPoista
  6. Hyvät suhteet Walaan ja Santalaan, anna mun nauraa. Koski vei näiden avulla poliitikkoja kuin pässiä narusta.

    VastaaPoista
  7. Mistä muuten voisi käydä lukemassa miten Walan kunnallisvaaleja ennen antamat vaalilupaukset ovat toteutuneet? Vähän jo tuntuu siltä ettei niitä taida löytyä. Missä muuten koko ukko on luurannut viimeisen vuoden kun ei ole juuri lausuntoja näkynyt? Onkos Valkosella parempaa tietoa kun Kosken asiat näyttää tietävän.

    VastaaPoista
  8. Wala on saanut kahdessa vuodessa kaupungin talouden miljoonia pakkaselle. Ei tässä enää Koskea kaivata.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kätynneistä ja avartavista kommenteista ja kysymästä! Walan adressiin nojaava vaalikampanja onnistui mahtavan äänisaaliin, mutta eihän suurin lupaus ollut edes realistinen : Ministerit ovat tehneet päätöksen, johon yritetään vaikuttaa TYKS:iin lähetettävällä adressilla. Jos Vaasan kokoisesta kaupungista lähtevät määrätyt terveyspalvelut, lienee selvä, että ne lähtevät täältäkin.

    Walan menestyksiin vaikutti ratkaisevasti myös entisen päätoimittajan nazityylin mediasuosiminen. Lehdestä Walasta leivottiin rauhantekijä, vaikka hänen saapuessaan riidat leimahtivat ilmiliekkeihin ja asiat jäivät Walan ja hänen mieleisten ylistyksen sekä vastapuoleen kohdistuneen mollaus/ajojahtien varjoon. Sama jatkui Aaltosen, Tähtisen sekä minun mollaamisen jälkeen, joskin uudeksi kohteeksi media valkkasi Walan kanssa eri tavoin ajattelevat: Kangas, Nikula, Järvinen.

    Meillä elettiin äärimmäisen synkkää mediamanipuloinnin aikaa, jolloin valhe viiletettiin valtaan. Tämän media-ajan aallot löivät vielä yli viime vaalien, mutta ehkäpä tulevat vaalit ratkaistaan uutisoinnilla, jokaq perustuu tasapuoliseen kerrontaan teoista sekä ideoista ja mediasuosikin vastapuolta ei mollata yksipuolisesti plus valheellisesti. Eikä kaikkea voi poistaa yhden päätoimittajan vastuulle, löytyihän kuviosta puolueellisuudessaan Suomen viimein naisnazitoimittaja.

    Walalla ei ole kuin yksi ääni, joten turha häntä on syyttää vääristä ratkaisuista varsinkin, jos päätökset tehdään solkenaan äänin 43-0. Tätä taustaa ja nykytyylistä terveesti ja tasapuolisesti toimivaa mediaa vasten toivotan Kosken tervetulleeksi päättäjäksi vapaankeskustelun Uuteenkaupunkiin. Me tarvitsemme erilasisia näkökulmia ja ideoita ruokkimaan päätöksentekoamme. En varmastikaan minä tai kaikki muutkaan ole Kosken kaikkien ajatusten kannalla, mutta on hölmöä torjua hänen osaaminen, tieto ja valtava kokemus kunnallisessa organisaatiossa.

    Kun arvostelemme Koskea tai hänen seuraajaansa Vainiota, muistakaa, että jos päätännässä, Walalla oli vain yksi ääni, po. virkajohtajilla ei ollut yhtään ääntä. Nevahaapavuorelaiset siunasivat Kosken ajan päätökset vaikka he olisivat voineet vaatia uutta valmistelua. Jos nyt kuvio etenee pitkälti äänin 43-0, päätöksistä on aivan turha syyttää Vainiota tai muita asioiden valmistelijoita. On naurettavaa syyttää virkahenkilöitä tilinylitryksistä, jos on päättäjänä hyväksynyt ne. Ehkäpä valehtelijoiden ja heitä hyysäävien mitättömyyksien vallassa heiluminen päättyy ensi vaaleihin, sillä paikallismedia on muuttunut tasapuoliseksi!

    VastaaPoista
  10. Kaiken maailman husut ja taeet saa kirjoitella ja puhua mitä tahansa. Koskihan on myös demari. Voisitko J. Valkonen lausua myös näihin Forssin blogiin kirjoitettuihin kommentteihin oman näkökulmasi, koska niissä taitaa olla iso viipale suurta totuutta suurin osa.
    Joku oli näet linkannut tämän uusimman K. Koski kirjoituksesi Forssin kommentteihin eilen.
    '"
    EERO HENTO kirjoitti 16.8.2019 klo 19.44
    Olin aikoinaan eri mietä Kari Kosken valinnasta kaupunginjohtajaksi , ja olen samaa mieltä edelleen . PERUSTELU: Koski oli elinkeino asioissa aktiivinen ja siinä työssä varmasti mies paikallaan , mihin on tultu : Uudessakaupungissa on yksi iso teollisuuslaitos, Valmet Automotive , jos katsotaan mitä jää jäljelle ,jos vaikka Valmetin työntekijämäärä puolittuu , jää jäljelle edelleen yksi iso teollisuuslaitos . Jos Koski olisi elinkeinojohtajana , veikkaisin , että Uudessakaupungissa olisi huomattavasti enemmän pienteollisuutta , eikä kaupunki olisi niin haavoittuvainen kuin nyt , verratkaa viralisiissa tilastoissa vaikka puolta pienempään Laitilaan , huomaatte varmaan eron . Uusikaupunki on pieni paikkakunta ja valitettavasti pahasti sivussa , ja työvoimapula on tälläkin hetkellä akuutti . Koski oli mies paikallaan elinkeinoasioissa ja hänellä oli hyvät henkilösuhteet moneen suuntaan . KaupunginJOHTAJAN työ on nykyisin pippaloida erilaisissa kissanristijäisissä , tms. muissa vastaavissa , ja antaa vähintäänkin outoja arvioita ja visioita , joilla ei ole minkäänlaista pohjaa . Esim . Terveyskeskus , Viikaistenmäki , Kalantitalo , Alisenkadun kattaminen keskustassa , Apolit ym . ym . Kosken ratkaisun hänen henkilökohtaisella päätöksellään siirtyä Raumalle ymmärrän varsin hyvin , mutta Uudenkaupungin kaupungin kannalta se oli varsin ikävä ratkaisu . En voi vielä lopuksi kun ihmetellä miksi kaikki kuntotarkastusraportit salataan kuntalaosilta ja jopa PÄÄTTÄJILTÄ ,usein vedotaan siihen , että valtuusto on päättänyt , mutta millä tiedoilla . Henkilökohtaiseti olisin kirjauttanut aivan varmasti eriävän mielipiteen päätöksiin jotka ovat kymmeniä miljoonia , ja annetut tiedot puutteellisia . Katsotaan mihin tämä meno johtaa , aika näyttää .Olen saanut moitetta kannanotoistani , että olen pessimisti, omasta mielestäni olen realisti , entä sitten jos kuitenkin olen oikeassa , ylin päätösvalta ei ole Uudessakaupungissa , eikä edes Suomen valtiolla .
    Vastaa
    $ kirjoitti 16.8.2019 klo 23.58
    Pienteollisuutta ei minustakaan tänne oikein tunnuta haluttavan. Ehkä virkakunta arvelee, että se vain tarpeettomasti kilpailisi autotehtaan kanssa samoista työntekijöistä. Se on kumminkin lyhytnäköistä.
    Vastaa
    Elinkeino kirjoitti 17.8.2019 klo 10.43
    Mitenköhän elinkeinotoimenjohtajan työpäivien kalenteri täytyy tai kuka tai mikä ohjaa työtä niin olisi se mukava nähdä.
    Itse en pysty sanomaan yhtäkään uutta yritystä Ukin alueella jossa tämä em. johtaja olisi ollut veturina tai mannekiin. Turun amk:n huonetilan vuokraamista Novidan tiloista en pidä uutena yrityksenä.
    "

    VastaaPoista
  11. Kiitos käynneistä, kommentista ja kommentin pyynnöstä! Kosken aikana pyrittiin elinkeinopohjan laajentamiseen, mutta laihoin tuloksin. Yleensä kirves karahti kiveen niin, että terä halkesi ja varsi katkesi: Kolibriauto, Sukarisopimus, etanolitehdas jne., jne.. Uusia työpaikkoja ei tullut ja kaupungin väkiluku putosi 18 000 reiluun 15 000. Luonnollisesti elinkeinopohja näytti laajentuneen kaupungissamme, kun autotehtaan työntekijämäärä putosi puoleen.

    Kari Koski oli tekemässä merkittävää päätöstä, kun autotehdas romahti. Ilman Koskea, Nikulaa ja Vartiaista, epäinhimilliset kärsimykset olisivat kohdanneet satoja autotehtaan poispotkimia työntekijöitä. Muistaakseni yhdessä yössä kaupungin työttömyys prosentti nousi yli kolmen kymmen. Luonnollisesti siinä sivussa autotehtaan määräävä asema elinkeinokartallamme pieneni melkoisesti.

    Paikallinen lehti antoi Kosken elinkeino-osaamisesta maagispositiivisen kuvan, aivan kuten Walan mystisistä rauhantekijän lahjoista. Jos erehdyit edes kysymään saati kyseenalaistamaan paikallismediamme suosikkien esityksiä, jouduit julkisen mollausoperaation ja media vainon kohteeksi. Jos epäolet katsopa 23.12.2010 lehden ensimmäistä aukeamaa - mikään kirjoitettu ei pitänyt paikkaansa eikä mitään koskaan oikaistu. Lehti ja sen kaksi toimittajaa tekivät valtapolitiikkaa suosikkiensa eteen ja turvasi kaupungin tuen lehdelle. Lisäksi kyseinen tiedotuspolitiikka oli pelote päättäjille, jotteivät he erehtyisi kritisoimaan lehden suosikkien esityksiä ja päätöksiä.

    Itse kritisoin Kosken esityksiä ja usein kävimme aamuisin tulikiven katkuisia keskusteluja. Taisin olla Kosken kanssa niitä harvoja, jotka olivat työpaikalla jo aamukuudelta. Arvostan Kari Koskea myös siksi, että hän teki muistion, jos palaveerasimme illalla. Päättäjien pääjoukolta Koski ei saanut ideoita ja tämä yhdessä lehden em. tiedotuspolitiikan kera meidän päätöksentekomme vinoutui. Loppujen lopuksi Koski oli ajatuksineen aika yksin; ei siis ole mikään ihme, jos huteja tuli elinkeinopolitiikassa.

    Itse esitin tarkennuskysymyksiä tai vaihtoehtoja useimmille Kosken esityksille, tämän vuoksi tuntuu raukkamaiselta, että Kosken lähdettyä hänen entiset tukijansa kävivät miehen kimppuun rättihallicasen osalta. Tuolloin jouduin, ainoana valtuutettuna muistuttamaan kuinka asioiden käsittely eteni. Tokaisi jotenkin näin: Olette harvinaisen noloa porukkaa. Kun Koski oli täällä, hyväksyitte kaikki hänen esityksensä kysymättä mitään ja nyt, kun mies on muualla, olette usuttamassa poliisia hänen peräänsä. Olisitte aikoinaan äänestäneet kuten minä, niin nykyistä tilannetta ei olisi ja muistakaa TE HYVÄKSYITTE ESITYKSET, KOSKELLA EI OLLUT YHTÄÄN ÄÄNTÄ PÄÄTÖKSIÄ TEHTÄESSÄ! Toivottavasti pääsemme näistä valtuustossa istuvista ikinynnyistä eroon seuraavissa vaaleissa.

    VastaaPoista
  12. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

    Pieni johdanto itsestäni.
    Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

    Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
    Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
    Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
    Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

    Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
    Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

    Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

    Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!