maanantai 12. elokuuta 2019

UUDENKAUPUNGIN RANTARAKENTAMINEN ON ....

Pistäydyin perehtymässä muutamaan kaupunkimme rantakaistaleeseen ja niissä suoritettuun ihmisen luonnolliseen ympäristöön kohdistuneeseen luonnonmuokkaukseen. Äkkipäätä saa sen käsityksen, että Uusikaupunki pyrkii suojelemaan luontoa ja pitämään sen miltei luomistyön jälkeisessä tilassa. Tämäpä ei pidä paikkaansa, sillä viime vuosina rannoillemme nousi muutamia rakennuksia ilman vastustusta. Osa näistä jopa vain kymmenien metrien päähän merestä, joka meillä on ihan rannassa.

Päiväkoti rakennettiin rannalle. Luulisi meren läheisyyden olevan enemmänkin riski kuin positiivinen vetotekijä lapsipalveluille. Jos paikalle olisi rakennettu asuntoja, niin tuskinpa läheinen, tyhjän parkkipaikan takana sijaitseva, K-kauppakaan odottelisi asiakkaita joita ei nyt ole.Meillä vastustetaan vain ja ainoastaan sellaista rantarakentamista, joka hyödyttäisi tavallista kaupunkilaista viihtyvyyden tai asumisen saroilla. Muistelkaapa Tyrjyn talojen kaavailuaikoja, tuolloin ryteiköt, jotka pitivät sisällään koiran ulosteita ja ryyppyryhmien jätöksiä tai hyljätyn kesäteatterin muuttuivat kaupunkilaisille arvokkaiksi nautintakohteiksi joita ei saanut riistää muutaman harvan asumiseen. Samat tahot, jotka vastustavat uusien asukkaiden tuloa kaupunkiin huutavat viinikojuja janoonsa. Ehkäpä uudet asukkaat toisivat ostovoimaa, jonka myötä viinibaarikin saataisiin kaupunkiimme.

Kuten totesin, rannoillemme saa rakentaa ja menneinä vuosia rakennuksia nousikin miltei rantaviivan liki. Kyseiset luomukset herättävät huomiota koollaan, sillä niiden toteutus hipoo kivitalokaliberia. Herääkin kysymys: Miksei kukaan vedonnut luontoarvoihin tms., kun nämä rakennelmat nousivat rannallemme? Löytyykö selitys siitä, ettei kyseisiä rakennuksia asuta tai niistä nauti ihmiset vaan veneet? Onko todellakin niin, että Uudessakaupungissa materia ajaa ohi luontoarvojen ja ihmisten viihtyvyyden?

Luontoarvoilla ja kaupunkilaisten nautintaoikeudella vastustetaan välittömästi, jos joku haluaa muuttaa rantoja asumiseen tai uimarannaksi sopivaksi. Kukaan ei lotkauta korvaansa tai örähdä, jos rannoillemme tehdään varastoja. Olisiko kaupunkimme kasvanut ja kuinka ruhtinaallisesti, jos tälläkin tontilla olisi muualle veronsa maksavien veneen omistajien varaston sijasta uusien uusikaupunkilaisten asuntoja?
 Jos ihmiset omistavat kymmenientuhansien eurojen hintaisia veneitä, luulisi heiltä löytyvän siinä määrin valuuttaa, että veneet soisi siirtää hieman etäämmäs merestä kuin kymmenien metrien päähän. Voiko asian tilan ilmaista peräti niin, että ulkopaikkakuntalaisten veneet miehittävät juuri niitä rantoja, joille uudet, vauraat ja hyvin vero maksavat uusikaupunkilaiset olisivat ryhmittyneet jo vuosia sitten? Tuntuu lievästi sanottuna käsittämättömältä, jos toisaalta kaupunkiorganisaatiomme valmistelee kymmenien miljoonien eurojen koulua ja toisaalla sama organisaatio tekee kaikkensa, jottei kaupunkiin muuta uusia asukkeja.
Tänään otettu valokuva todistaa, että Janhualla rakennetaan jälleen. Yli kymmen vuotta käyttöä odottanutta kunnallistekniikkaa siunataan viimeinkin rakennuksella. Sen verran lähellä rantaa tämä työmaa sijaitsee, että toivokaamme, ettei siihen lopulta putkahda valtavaa venevajaa. Onhan aina olemassa sekin riski, että tontille syntyy sepelitehdas.
Kaupunkilaiset vaativat tietoa ja perusteita valmistelumme eri sektoreille ja mitä he saavat: RIIPPUSÄNKYJÄ ja PUIHIN HIRTETTYJÄ TUOLEJA. Valtuutetut katsovat kyseistä touhua kidat ympyriäisinä ja hyväksyvät kaiken 43-0. Nyt päättäjien täytyy viimeinkin ryhdistäytyä ja ryhtyä itsenäisesti und päättäväisesti päättämään. Viimeinkin teidän täytyy itsenäistyä, kuunnella sielunne sisältä kumpuavaa aitoa ääntä ja toimia päättäväisesti, ottaa mallia päättäväisyydessä rapajuoposta, joka ei alistu ympäristön paineeseen vaan ryhtyy siihen minkä parhaiten osaa eli sisäistä minäänsä kuunnellen ja sitä noudattaen kaivaa puukolla antabustabletin ihon alta ja ryhtyy juomaan. Siis päättäjät ottakaa mallia juopon päättäväisyydestä, älkää juomisesta - kepittäkää kerrankin päättäväisinä päättäjinä rapajuopon päättäväisyys tai nouskaa sikses samalle tasolle!

42 kommenttia:

 1. Perse edellä puuhun on meillä maan tapa.

  VastaaPoista
 2. "Tuntuu lievästi sanottuna käsittämättömältä, jos toisaalta kaupunkiorganisaatiomme valmistelee kymmenien miljoonien eurojen koulua ja toisaalla sama organisaatio tekee kaikkensa, jottei kaupunkiin muuta uusia asukkeja."
  Hyvin kiteytetty!

  VastaaPoista
 3. Tuntuu enemmän siltä, että yritetään huonontaa kuin parantaa kaupungin tilaa.

  VastaaPoista
 4. Kaupunkimme päättäjät eivät vaadi virkamiehiltä tulosvastuuta. Kyse on kaikilla tasoilla ymmärrysvajeesta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistänne ja tunteita pursuavista kommenteista! Ehkäpä Janhualla syntyy jotain kauan odotettua, josta alkaa muutos parempaan: Kaupunkiin tulevien uusien asukkaiden vyöry alkaa ja edessä on sihy hankkeen suurentaminen, keskustan elävöityminen, kaupunkimme palveluiden ja infran päiväivitys sekä verojen ja taksojen roima alennus, jotka taasen kihhdyttävät muuttoliikettä entisestään kaupunkiimme?

  VastaaPoista
 6. Hölmöt.Ei kaupungin ongelmia ratkaist rakentamalla parhaat paikat ökytaloja täyteen.Tonttien todellinennettohinta on hyvin vaatimaton kuluihin verrattuna.Tontin voi myydä vain yhden kerran.Yfietetään ratratkaista tulevaa ongelmaa ja lopettakaa älytön myyntikeskustelu heti,


  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantojen asuttaminen taitaa olla ainoa konsti jolla saadaan asukkaita. Ökytaloista maksetaan ökyverot. Venevajat eivät tuota yhteiseen pottiin.

   Poista
 7. Turkua pinta-alaltaan suuremmassa Ukissa on oltava merenrantaa rakennettavaksi. Houkuttelevaan rantaa ei löydy läheltä keskustan palveluja muuta kuin Janhuanniemi-Hiun ranta-alueelta. Se nyt vaan on geopoliittiinen fakta. Tuolle alueella on kaavoitettavissa useita kerrostaloja. Ranta jätettäköön läpikuljettavaksi kaikille Hiulta Janhualle. Maan myynnistä (rakennusoikeudesta) on saatavissa 3-6 miljoonaa, uudisrakentaminen vilkastuttaa seutua, uusia ja vanhoja asukkaita muuttaa Ukiin meren rannalle, maksavat tulo- ja kiinteistöverot, vanhoja asuntoja vapautuu myytäväksi. Mikä parasta, kaupunki antaa ympäristöönsä signaalin. Miksi ihmeessä jättää mahdollisuus käyttämättä? Kertokaa miksi?

  VastaaPoista
 8. Minäkään en ymmärrä maankäyttöpolitiikkaamme ranoilla. Rannoille voi tehdä venevarastoja, niiden voi antaa kasvaa pajua, mutta uimarantaa tai asuntoja ei voi tehdä. Päätöntä touhua. Sen seuraukset näette Ugin taloudessa ja asukasluvun laskussa.

  VastaaPoista
 9. Uki vs Äänekoski
  Kovasti samanlainen kaupunkikehitys kuin Ukissa
  https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006202193.html

  VastaaPoista
 10. Janhuan alue ja Ykskoivu hyvät Esimerkit rantojen rahastamisest,Missä rahat ? Järkeä maankäyttöön.Ensiksi talous kuntoon ja sitten kaupunki rikastumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki ei pääse edes omilleen ilman uusia asukkaita. Negatiivinen perintö rassaa taloutta.

   Poista
 11. Yhden miljoonan sijoitus talonrakentamiseen tuottaa työtä noin 15-16 työntekijälle vuodeksi. Jos kaavoitat ja myyt esim. kerrostalotontteja 200-300 asunnolle niin voit sitten miettiä kuinka paljon se myös tuo rakennustyötä Ukiin. 150000€ asunto kertaa 100asuntoa on 15 miljoonaa jne.

  VastaaPoista
 12. Millä järkevällä perusteella joku voi vastustaa rantojemme taloudellista hyötykäyttöä. Venevarastoina niiden tuotto jää olemattomaksi.

  VastaaPoista
 13. Rakentaminen on taitolaji..Niin myos tonttien s ,rekentamiskuntoonsaattaminen ja miljoon muodostuminen tulevaisuutta varten.On ihmeellista kuulla ,Etta meilla on yha Tontonmaen kannatajia ja niitta jotka kannattavat omaisuutemme lahjottamisen Sukari tyyppisille keinottelijoille.Onhan tassa jotain itua muttei
  jarjen hitustakaan.  Bye

  VastaaPoista
 14. Turhaan on vanhoja munauksia muistellaOnhan uusia. tulossa.

  VastaaPoista
 15. Ei ole pakko tehdä yhtä typeriä tonttikauppoja kuin Sukarin kanssa. Ei meillä ole enää samaa yhden miehen luukkua neuvottelemassa tonttikaupoista.

  VastaaPoista
 16. Kaupungissa tapahtuu. Me saatiin keskelle kaupunkia murskaamo ja sepelishop. Ei oo muualla

  VastaaPoista
 17. Meillä on johtajuusongelma.

  VastaaPoista
 18. Ei koske Ukia?https://www.hs.fi/talous/art-2000006203522.html

  VastaaPoista
 19. Saksan talousongelmien vuoksi Uudenkaupungin tulee kasvun sijaan keskittyä tulevan taantuman vastaanottoon.

  VastaaPoista
 20. Pahalta näyttää kun ei olla toivuttu vielä 1990 alkupuoliskon lamasta ja irtisanomisista. Eikös kaupunki maksa edelleen ylimääräistä ennenaikaiseen eläkeputkeen siirretyistä? Jossain vaiheessa kymmenisen vuotta sitten summa oli 7-numeroinen!
  Mitä onkaan tulossa seuraavaksi kun 2014 irtisanonut johtajapestitkin on jo uudelleen rekrytty ja uusia työpestejä keksitty organisaatioon niin sihy kuin talouspuolelle.

  VastaaPoista
 21. Edellisestä alustuksesta kopioitu:

  "Anonyymi12. elokuuta 2019 klo 10.20
  Kaupungin perusinfra ja kiinteistöt on jätetty vuosikymmenet rempalleen. Niiden korjaaminen onnistuu, jos Ugin asukaslukua kyetään kasvattamaan.

  Vastaukset
  Anonyymi12. elokuuta 2019 klo 12.57
  Ei onnistu enää tai ei ole taloudellisesti järkevää enää "kaikkea" korjata! Korjausvelka on jo useita kymmeniä miljoonia euroja!"

  JOTEN meillä, kun ei ole varaa kaikkea korjata, rempataan mm. vanha autio keittolarakennus, viraton vaarallinen Kalantitalo, ja muita tuottamattomia kohteita. OLISIKO järkevämpää suunnata korjausrahat vielä pelastettavissa oleviin kiinteistöihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukekaa linkki https://www.hs.fi/talous/art-2000006203522.html . Saksan autoteollisuus keskittyi huijaukseen eikä tuotekehittelyyn, nyt se maksaa siitä kovan hinnan. Mercedes on lirissä ja saksalaisilta on mennyt usko omaan autoteollisuuteen. Tämä näkyy väkisin viiveellä Ugissa. Meidän tulee unohtaa kalliit hullutukset ja toimia taloudessa ratkaisukeskeisesti. Mihinkää demokatuihin tai turhien rakennusten korjauksiin meillä ei ole varaa. Ugin täytyy varautua massatyöttömyyteen ja priorisoida järkevästi anonyymi 12. elokuuta klo.12.57 ohjeistuksen mukaan.

   Poista
 22. Mörnen väki leijuu jossain sihytaivaassa riippusänkyjen ja sateenvarjojen lumossa. Ne eivät näe arjen todellisuutta ennen kuin se näkyy palkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta Mörnessä jaetut lopputilit pelastavat Uudenkaupungin.

   Poista
  2. Yksi riittää

   Poista
 23. Jouluvaloja, sateenvarjoja, suuria tuoleja ajoradalla, riippusänkyjä, vanhoja tuoleja ripoteltu ympäri kaupunkia. Olisi aika tehdä jotain pysyvää ja hyödyllistä.

  VastaaPoista
 24. Kun autotehdas hiljenee,niin talla menolla ollaan muutamassa vuodessa iaitilalaisia.

  VastaaPoista
 25. Että tämmönen löytö hinkuhankeukiin
  https://tekniikanmaailma.fi/afrikasta-loytyi-alue-jonka-co2-paastot-vastaavat-200-miljoonan-auton-paastoja/

  VastaaPoista
 26. Uudessakaupungissa piilotetaan veikeästi kenkiä pahan päivän varalle.

  VastaaPoista
 27. Mitään jättikoulua tarvita, kun ei tule lapsiakaan. Krematoriolla on kiire, ettei väki kupsahtele alta pois.

  VastaaPoista
 28. Jos Mörnen väki olisi tulospakalla, jäisi tienestit miinukselle. Kaupungin talous on hoidettu pahasti miinukselle ja asukkaat kaikkoavat. Taitavat olla huuhaapalkalla, kun liksa vielä juoksee.

  VastaaPoista
 29. 43-0 päätöksellä kaupunginvaltuutetut ovat siunanneet palkat ja määrärahat joka vuodelle. Joten kritiikki menee taas väärään suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ylityksiä ei ole siunattu. Ei ole ihme jos ylityksiä tulee kun konsultteja palkataan tämän tästä.

   Poista
 30. Samoin tietoa TKsta ei saa millään. Tuskin se edes kiinnostaa valtuutettuja.

  VastaaPoista
 31. Harton blogista:

  "Emeritus kirjoitti 15.8.2019 klo 15.42
  Vaikka joiden tietojen mukaan kaupunkiin on tullut noin 4000 uutta työpaikkaa niin työpaikkojen lukumäärä on vain luku, ei muuta.

  Asukasmäärän pienelle kasvulle näyttää olevan, eri lähteistä, arkipäiväiset syyt. Kukaan ei muuta tänne esim. vuokra-asunnon, rantatontin, demokadun tai elävän keskustan innoittamana tai suunnitellun sihy -keskuksen viehätyksestä jne. Asukasluvun kasvuun voi kaupunki valitettavasti vaikuttaa suoraan vain osin. Toisaalta jos autotehtaan näkymin tulee pieniäkin merkkejä ”hiipumisesta” niin vähäinenkin muutto pysähtynee.

  Uusikaupunki ei ole kasvukeskus ja todennäköisesti asukasmäärässä (yksikään arvio ei kasvua ennusta) ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Väkiluvun laskun pysähtyminen on osaltaan jo "torjuntavoitto" ja pidemmällä aikavälillä asukasmäärä todennäköisesti voi kasvaa tai pysyä edes nykyisellä tasolla, tuskin saavuttaa strategian tavoitetta 20300.

  Esimerkiksi muutama arkipäiväinen syy miksi kaupunkiin muutto on hidasta ( todellinen syy tai ei):
  - puoliso ei saa täältä koulutustaan vastaavaa työtä tai 5-vuorotyö ei käy
  - nykyinen hankittu asunto muualla
  - lasten koulu kesken, kaverit sekä muut sidokset muualla
  - autoteollisuuden työpaikan epävarmuuden pelko
  - pieni paikkakunta vaikka olisikin mukava
  - autotehdas koetaan väliaikaisena työpaikkana ja sen palkkataso
  - muut työpaikat ovat harvassa, ainakin korkeampaa/erityistä koulutusta edellyttävät
  - töitä on muuallakin tarjolla
  - opiskelemaan lähtijät eivät palaa valmistuttuaan kun ei ole koulutusta vastaavaa työtä

  Edellä olevan listankin mukaan voisi jokainen jo hahmotella Ukiin muuttavien ”profiilia” ja pohtia uusienkin asukkaidenkin näkökulmasta mitä kehitetään ja mihin investoidaan. Uusikaupunkilaista monet käyttävät esimerkiksi yleisiä uimarantoja, harrastuspaikkoja ja vapaita rantoja ulkoiluun/kuntoiluun/virkistykseen eri muodoissa päivittäin. Uudet asukkaat tuskin ovat vuosiin potentiaalisia rantatonttien ostajia tai korkeamman tason omakotitalon rakentajia mutta sen sijaan arjen palveluja ja esim. kokoontumistiloja ehkä tarvitaan. Osa uusista asukkaista on myös eläkkeelle jääneitä paluumuuttajia ja hekin tarvitsevat sopivia palveluja.

  Kaupunginjohtaja määritteli haastattelussa ne uudet asukkaat jotka voivat helposti muuttaa kaupunkiin eli kotoutuneet maahanmuuttajataustaiset ja joiden avulla strategian 20300 asukasta voitaisiin saavuttaa. Tämä sopii myös yllä olevaan profiiliajatteluun. Kaupunginjohtaja myös kertoo, että välttämättä ei haluta lisää väkeä vaan tehdään kaupungista hyvä paikka täällä oleville (lähde http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/12720 )

  -opk
  "

  Esimerkiksi näille palveluita:

  Uudet asukkaat ovat todennäköisesti: nuorehko työtön ”sinkku”, lapseton nuorehko pari, usein maahanmuuttajataustainen (varsinkin jos on perheellinen),”paluumuuttaja” eläkeläinen. Työpaikkana töissäkäyvillä on todennäköisesti autotehdas ja vuorotyö.

  VastaaPoista
 32. Ihan perusteltu kommentti. Täydennyksenä siihen, että kotoutuneet maahanmuuttajat hakeutuvat myös kasvukeskuksiin pk-seutu, Tre ja Tku. Omiensa läheisyyteen. Ja jos ja kun autotehtaalle tulee säröjä niin hekään eivät Ukiin muuta.
  Aika surkki o tilanne todellisuudessa. Oleva väki vanhenee nopeasti ja palveutarpeiden painopiste siirtyy hoivaan ja hoitoon. Lapsia on joka ikäluokassa kulunutta vuotta vähemmän. Sihy hankkeena siis muuttuu ylimitoitetummaksi vuosi vuoden perään.
  Näistä huolimatta olen sitä mieltä, että merenrantoja pitää kaavoittaa enemmän asumiseen. Kerralla kun ne asunnot eivät ainakaan valmistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa ja täsmennystä vielä, että kaupungin tehtävä on tarjota monipuolista kaavoitusta kaupungin ydinalueille. Merenranta-asuminen vetää puoleensa aina, uskokaa nyt vaan.
   Keskeisten ranta-aluieden kaavoitus ei ole ollut suunnitelmallista pitkällä aikajänteellä ainakaan asuntotuotannon suhteen. Esimerkkejä.
   Vapaata rantaa on entisen hyppyrimäen ja palmukeitaan alueella. Tontit ovat tyhjillään! Sen sijaan pilaantuiden maiden päälle entisen veneveistämön alueelle rautatien varoalueelle annetaan (kh) aluevarauksia yksinoikeudella yli vuodeksi. Millä logiikalla?

   Janhuan entisen varuskunta-alueen rakentaminen on edelleen kesken. Ollut jo 15 vuotta! Pienellä kaavamuutoksella sinne saisi kaavaan vähintään kaksikerroksia rivitaloja.
   Janhuasta edelleen Hiun uimarannalle saakka olisi korkea aika tehdä suunnitelma, mikä siitä kaistaleesta on mahdolliselle asuntotuotannolle soveliasta. Vapaata rantaa lienee yli 500m!
   Hiun uuden asuinalueen kolmas vaihe on kohta valmis. Missä on kaupungin seuraavan asuntoalueen paikka eli minne kaavoitetaan seuraavaksi asuntotuotantoa varten? Elkkyinen, Maurumaa, Vohdensaari, Arvassalo, Alsila, Petes, KalantiCity, LokalahtiCity, PyhämaaCity, mikä? Mainitut alueet nyt vaan ovat liian kaukana keskustan kaupoista. Ei vedä. Rantaa pitää ottaa käyttöön ja sitä ei ole kuin Kaupunginlahden eteläpuolella ja Janhuan-Hiun välisellä alueella.
   Näiltä alueilta on lyhyt kävelymatka kauppoihin, kaupungin eri palvelupisteisiin, alkoon ja apteekkiin.
   Tarjontaa pitää olla uusille asukkaille, kaupunkilaisille asunnon vaihtajille, sijoittajille, loma-asujille.
   Tämä kulunut vuosikymmen on mennyt kaupungin kunnallispolitiikassa mitä erilaisimpien riitatapausten pyörittämiseen. Edelleen taitaa olla jokin oikeustoimi prosessissa. Valitettavasti tämä näkyy jo kaupunkikuvassa.
   Aivan liian monta kaupungin hanketta on enemän ja vähemmän selko-sekotilassa. Viikainen, Pohitulli, uimahalli, Seikowin keittola, terveyskeskus, a-sairaala, Kalantitalo, jäteputsarin risteys.

   Väitän, että Uudenkaupungin toimiva virka-/poliittinen johto on ollut tuuliajolla usean vuoden. Ilman selkeää navigointia (lue: Ukin kunnallispolitiikka) on tulossa kohtuuttoman kallis hintalappu. Tämä kaupunki ei kestä kovin kauaa tätä kelluntavaihetta. Kaavoitus ja sen muutokset kestävät 1-3 vuotta valmistelu- ja valitusaikoineen.
   Jos tämä mörköpiilokyräily vaan jatkuu niin uutta kuntaveroja maksavaa väkeä on tänne turha odottaa. Täältä lähtee kasvavassa määrin myös he, kenellä on vielä aktiivista työuraa jäljellä. Eihän kaupungilla ole kohta mitä tarjota. Asumisen ja elämisen edellytyksiä. Sen sijaan kohta meitä odottaa yhdet Suomen korkeimmista veroprosenteista. Lopuksi, että kantaakohan kovinkaan moni päättävässä asemassa oleva huolta tästä kaupungin tilasta. Ulospäin siltä ei näytä. Kunnan kukkaron alijäämä on tänään taas täällä. Minne menet Uki? Herää jo!

   Poista
 33. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Kupungin asvu on meistä ittestämme kiinni! Kyllä tänne väkee alkaa klappaamahan, ko toitaha järellisesti!

  VastaaPoista
 34. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!