maanantai 1. lokakuuta 2018

VALITAANKO VIESTINTÄ- VAI PROPAGANDAKOORDINAATTORI?

Viestintäkoordinaattori halutaan takaisin. Yleensä samasta asiasta ei äänestetä kahdesti saman valtuustokauden aikana, mutta nyt valmistelijat haluavat, päättäjien kerran poistaman viestintäkoordinaattorin takaisin. Kuinkahan mones perustoimintojen takia täysin joutava titteli luodaan tähän kaupunkiin kuppaamaan kaupunkilaisten elämisentasoa.

Viimeksi päätöksestä äänestäessään päättäjät hoksasivat ettei kaupunkiorganisaatiomme osannut käyttää viestintäkoordinaattoria. Kaupungin juhlavuosi jäi hyödyntämättä totaalisesti niin omien asukkaiden juhlinnan kuin tänne tulevien turistien osalta. Samoin kaupunkimme kasvu jäi toteutumatta tuhansista uusista työpaikoista huolimatta. Sopiikin pohtia, miksi joku näkee moisen henkilön palkkaamisen tarpeelliseksi ja mihin juuri hän tarvitsee viestintäkoordinaattoria?

Totuus löytyy siitä, että viestintäkoordinaattorin tehtäväksi ei kaavaillakaan kaupungista ulos suuntautuvaa viestintään, vaan kaupunkilaisille kohdistuvaan viestintään. Valmistelumme onneton taso ja varojen järjetön tuhlaus tarvitsee virkaselittäjän. Selittäjän täytyy kuulua sopivaan piiriin somekavereineen, jolloin hän saa nöyrät kaverinsa tykkäämään kaikista älyttömistä valmistelun tuotoksista ja huutamaan: UPEATA, VALTAVAA, KYLLÄ MEILLÄ NYT KIVAA PIISAA!

Meillä tiedotus ei nojaa suunnitelmallisuuteen eikä totuuteen. Esim. keskustan kehittämisen tämän vuoden hinta 100 000€ ja tulevien vuosien 800 000€, eivät kuulu tavallisten kansalaisten tietopiiriin. Myöskään vanhan kunnantalon ja sen liki sijaitsevan rivitalon remonttikulut esitettiin totaalisen alakanttiin. Jos kaikki edellä mainituista kerrottaisiin kaupunkilaisille, kyseisten hankkeiden kannatus hiipuisi. Mikäli vielä kerrottaisiin mistä joudutaan säästämään tai pikemminkin karsimaan em. hankkeiden vuoksi, tuskin kukaan kannattaisi mainittuja projekteja.

Meillä faktojen jakamisen sijaan viestintä ja sen palaute jakaa ihmiset hyviin ja pahoihin. Hankkeitaan eteenpäin jyräävät sisäpiiriläiset kuuluvat hyviin ihmisiin ja heille kysymyksiä esittävät tai vaihtoehtoja tarjoavat kaupunkilaiset luetaan pahoiksi kaiken kivan ja kaiken ilon pilaajiksi. Meillä ei yksinkertaisesti kerrota kaikkea ja siksi ei myöskään ymmärretä, että velkaisessa kunnassa yhteen asiaan pistetty raha joudutaan ottamaan jostain toisesta tarpeesta pois. Niinpä viestintä synnyttää tilanteen, jossa hyvät ottavat rahaa sairailta, lapsilta ja ikäihmisiltä kanavoiden sen kuppeihin ja riippusänkyihin; pahat kaupunkilaiset puolestaan puolustavat ihmisiä ja heidän perustarpeitaan.

Nurinkurinen tilanne perustuu vain ja ainoastaan viestintään, joka nostaa esiin muutamia kellokkaita: virkahenkilöitä, yrittäjiä, päättäjiä jne.. Kellokkaiden takaa löytyvät heidän sokeat tukijat eli tykkääjät. Somessa nämä kellokkaiden tykkääjät taustoineen paljastuvat. Kävin tutkimassa kummoisia tyyppejä tykkääjien armeijasta löytyy. Huomattavan oaosan heistä voi liittää loosereiden kaartiin, joilla löytyy vastoinkäymisiä terveyden, ihmissuhteiden, yrityselämän jne. saralta tai tykkääjät edustavat asioihin populaatiomme asioihin perehtymättömien joukkoa. Tietenkin tykkääjien joukkoon kuulu myös heitä, ketkä hyötyvät taloudellisesti kellokkaiden päättäjätukijoiden  läpi runnomista päätöksistä

Valtaeliitin tukijat tempovat elämänsä ankeuteen valoa jonkun menestyjän ylistyksestä ja tykkäämisistä. Nämä tykkääjät eivät välitä itse asiasta tuontaivaallista, sillä he peesaavat ilman vähäisintäkään ajatustoimintoa pientä kellokkaiden joukkoa hokemalla: UPEETA, VALTAVAA, KYLLÄ ON KIVAA! Juuri tällä tyylillä hävitimme tästä kaupungista Merefestit ja ilmeisesti hävitämme myös koripallon.

14 kommenttia:

 1. Budjetissa on varattu rahaa keskustan elävöittämämiseen 1.3 miljoonaa ja samalla sosiaalipuolelta haetaan noin millin säästöä. Vanhan käytetyn mönkijän ostoonkin varattu rahaa 20000€. Kannattaa lukea budjetti esitykset, asiat valkenee paremmin veronmaksajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työläisjohtaja Vasama ja kenkäkauppias Nurmi tykkäävät maata kunnallisilla riippumatoilla. Sairaat, lapset ja vanhukset ovat kärsijöinä. Sitten ihmetellään miksi kukaan ei muuta Ukiin.

   Poista
  2. Valtuuston yksimielisellä päätöksellä makailevat.

   Poista
 2. Surullista että asiat ovat todella näin huonolla tolalla ja vielä huonompaa on se ettei siihen saada muutosta, vaikka terveellä järjellä varustettu varmasti ymmärtää asioiden tärkeysjärjestykseen.

  VastaaPoista
 3. Tässä taas tärkeä juttu
  https://www.vakka.fi/a/ns00245217?c=1523358176835

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä osaava kaveri ajamaan vakkasuomaisten etua.

   Poista
 4. Tämä seutu tarvitsee oman kansanedustajan.
  Vasamalla on hyvät mahdollisuudet päästä läpi. Laaksonen on vrmasti hyvä. Eikö kuitenkin kannattaisi kaikesta huolimatta keskittyä yhteen ehdokkaaseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasama ja Laaksonen eivät välitä kaupunkilaisista saati vakkasuomalaisista. Löytyisikö Laitilasta sopiva ehdokas.

   Poista
 5. Ei löydy. Ike ja Kike korjaavat potin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ja Vakka-Suomen tulevaisuus näyttää surkealta.

   Poista
 6. Vartiaisen jälkeen ei ole ollut hyvää vakkasuomalaista kansanedustajaa.

  VastaaPoista
 7. Näin Harto Forss blogissaan tänään

  "tiistai, 2. lokakuu 2018


  Kh:n kokous 1.10.2018


  Nyt päästiin heti asiaan, ei ollut ketään höpisemässä turhia. Ensin saatiin koputeltua pari kaavaa alta pois ja päästiin asiaan. Sähköinen juna ekaksi. Tuntui kuin joidenkin mielestä oltaisiin asiaa päättämässä. Me annettiin kuitenkin vain lausunto Maakuntaliitolle joka sitten lausuu varsinaisen lausunnon valtiolle.

  Etsivän työsuden muutettiin toistaiseksi voimassa olevaksi. Sen sijaan nuoriso-ohjaajan työsuhde jätettiin talousarvion yhteydessä päätettäväksi. Sitten olivatkin vuorossa osavuosikatsaus ja ensi vuoden hallinto- kehittämiskeskuksen talousarvion käsittely. Siinä siitä olikin ikävää ja odotettua kuultavaa. Olemme eläneet kuin pellossa ja ensi vuoden talousarviossa ovat edessä tasapainottamisongelmat.

  Minua kiinnostivat erityisesti eräät investointiesitykset. Mm. Teijo talot puoli milliä. Selvisi ettei kyseessä ole Teijo talot vaan sen alueen kunnallistekniikka johon talot on rakennettu. Perehdy sitten näillä otsikoilla talousarvioon. Tk:n sisäilma ongelmiin on varattu 0,8 miljoonaa €. Tämän salaisuus ei selvinnyt. Väitettiin jopa rahan varatun A-taloon. Näillä otsikoilla tämäkin lienee mahdollista. Seikowiin on varattu lähes puoli milliä. Otsikon mukaan tämä on varattu keittolan kotjaukseen. Tästäkään ei tullut mitään selvää. Normaali eteneminen tuntuu olevan, aloitetaan yhdestä kohteesta ja sen jälkeen edetään onhan kivikasaa jo korjattu. Kukaan ei tiedä rakennukselle käyttöä. Miten sitä sitten saneerataan pitäähän tiedossa olla mihin käyttöön tulee. Toivottavasti saamme jossain vaiheessa oikean esittelyn talousarviosta..

  Nuorisovaltuusto oli pyytänyt puhe- ja läsnäolo oikeutta valtuusto, hallituksen ja Viikaisten kouluprojektin ohjausryhmään. Yksimielisesti päätettiin; kh:n kokous ei ole julkinen, valtuuston kokouksessa kaikilla on läsnäolo oikeus, puhe oikeutta ei myönnetty ja ohajausryhmän projektipäällikkö käy tarpeen vaatiessa esittelemässä nuorisovaltuuston kokouksessa projektia. Kyseiseen ohjausryhmään kuuluu muuten 16 hengeä. Tutustuessamme muiden rakennusprojekteihin ilmeni niiden ohjausryhmissä olevan yleensä 3-4 hengeä joista 1 on luottamusmies. Meillä kävi tällaisten projektien guru kertomassa viisaita. Hän varoitti ottamasta ryhmään ottamasta enemmän kuin 1:n luottamusmiehen. Tämä vaaditaan tiedon välittämiseen molempiin suuntiin. Suurempi luottamusmies määrä estää tehokkaasti projektin etenemisen. MOT.
  "

  VastaaPoista
 8. Vartiainen tippui eduskunnasta samasta syystä, miksi hänen jälkeensä emme ole emmekä tule saamaankaan omaa kansanedustajaa.
  En minäkään pidä kaikista päätöksistä. Silti olisi tärkeää saada oma kansanedustaja.

  VastaaPoista
 9. Mulla on sellainen tunne, että koordinaattoriksi yrittävät saada demokatu häslääjää. Täytyyhän kaverille saada vakipaikka kaupungin organisaatioon. Saatan toki olla väärässäkin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!