sunnuntai 28. lokakuuta 2018

BREŽNEVILÄISEN TIEDOTUS/ELINKEINOPOLITIIKKAN HELMI

Surun murtamana ja maahan lyötynä katselin Länsi-Suomi lehdestä saagaa, joka kertoi jälleen ohivirranneesta ja menetetystä mahdollisuudestamme. Nyt hullut miehet Huittisista saivat sen, minkä tulo meille olisi ollut kaikkien kasvutilastojen ja tulevaisuuden visioiden mukaan todennäköisintä. Raumalainen, myös Porissa toimiva, elintarvikekauppa laajentaa Huittisiin.

Kyseinen elintarvikeketju pystyy ainoana kilpailijana vakavasti haastamaan Raumalla sekä Porissa niin S- kuin K-kaupan, joten sen tulon myötä ja kilpailun kasvun seurauksena meidän hintatasomme olisi muuttunut edullisemmaksi. Siinä sivussa Uuteenkaupunkiin olisi syntynyt yksi syy vähemmän käydä ostoksilla Myllyssä. Elinkeinoelämäämme kannalta, mittavasti mainostavan kauppaketju, olisi tukevoittanut etenkin paikallismedian taloutta vähintäänkin omakotitalon hinnan verran vuodessa.

Kaupunkilaiset rahoittavat elinkeinotoiminnan ja markkinoinnin, joten kaupunkilaisten tulee myös hyötyä näin tapahtuvasta varojensa käytöstä. Viimeistään nyt sopii kysyä: MITÄ UUSIKAUPUNKILAISIA HYÖDYTTÄVÄÄ ELINKEINO- JA VIESTINTÄ/MARKKINOINTISEKTORIMME OVAT SAANEET AIKAAN? Jos jotain tämän suunnan tekemistä tapahtui, sen piilottaminen onnistui varsin mainiosti. Mieleeni ei putkahda kuin yksi elinkeinotoiminnastamme hyötynyt uusikaupunkilainen: NYKYINEN TORIVAHTI!

Mitä ilmeisimmin elinkeinopuoleltamme puuttuvat suunnitelmat tai, jos suunnitelmia piilee jossain, niiden aktiivinen toteuttaminen. Autotehtaan myötä keskustamme palvelut paranevat terveyspalveluiden osalta, joten onneksi edes tehtaan aktiivisuuden seurauksena saamme lisää vilinää keskustaan. Toivotaan kuitenkin ettei joku kaupunkimme valopää keksi motittaa keskustaamme riippusängyin, tekonurmin, rättiviritelmin ja siten estää jatkossakin keskustamme kehittämisen.

Kaupunkimme markkinointi/tiedottaminen sokaisee totaalisella amatöörimäisyydellä. Uusikaupunki ei näy eikä kuulu missään. Merefestit kuolivat, Crushell-viikkoa ei noteerattu valtakunnan mediassa ja Minifarmin kutistuminen näkyi selvästi. Murheellisen kesän 2018 ainoiksi positiivisiksi asioiksi voimme nostaa uuden majoitusliikkeen saapumisen kaupungin keskustaan ja tietenkin kasvuaan jatkava Karju-rockin.

Uudenkaupungin viestintä/markkinointi/elinkeonpolitiikka häikäisevät brežneviläisellä pysähtyneisyydellään. Meidän tiedottamisemme ei tähtää positiivisen Uusikaupunki-tiedon levittämiseen kaupungin ulkopuolelle. Tiedottamisemme kääntyy sisäänpäin, kaupunkilaisille todistetaan kuinka hienoja kaikki, todellisuudessa kalliit ja ahterilleen menneet, epäonnistuneet hankkeemme ovat. Tällä tyylillä mikään ei uudistu ja elämme pysähtyneisyyden ajassa, jossa pienen piirin tiedottajat palkitsevat toisiaan - MOISESTA LUVUN NEUVOSTOMEININGISTÄ EI LÖYDY VETOVOIMAA KAUPUNGIN KASVULLE, kuten tilastot tylysti osoittavat.

Meidän viestijät, tiedottajat ja toimittajat seuraavat ajan henkeä trendikkäästi yhdessä asiassa eli tittelissään. Nyt heistäkin, kuten isoimmissa kylissä, tuli sisällöntuottajia. Ja mitä tämä heidän tuottamansa sisältö, jota he syytävät mediasuolesta ulos. -SE ON SILKKAA PASKAA, JOKA EI PALVELE VÄHÄÄKÄÄN, KAIKEN RAHOITTAJAA, TAVALLISTA KAUPUNKILAISTA. Tavallinen peruskaupunkilainen jatkaa riippusänkyjen, demokatujen, rättiviritelmien, korkeuksiin nostettujen sontikoiden, tekonurmen ja suihkulähteiden hävittyä ostosmatkojaan Myllyyn - SIIS MITÄ JÄI KÄTEEN? Päättäjänä kysyisin niin Uudenkaupungin elinkeinopolitiikan, markkinoinnin kuin viestinnän perään, sillä onhan meillä vieläkin mellevät kasvun mahdollisuudet!

5 kommenttia:

 1. Äläs ny JV enempää huolestu. Ugin sanomat tiedottaa ens perj SS nimisen vuoden hehkutyypiksi Rauhanpuistossa. Demonstrointi pitää palkita.
  Mutta mitä itse isoon Ukikuvaan ulos Ukista tulee niin kyllä jotkin asiat on pahasti metsässä. Väki sen kun vähenee ja samaa aikaan kaupungissa on koettu maan sodanjälkeisen historian suurin työpaikkojen nousukiito.
  Uskomaton matemaattinen epäyhtälö!
  Selän takana tikittää talouden petollinen suden kuoppa kouluissa ja terveydenhuollossa.
  Ehkä nyt on sitten tyyntä tulevan myrskyn edellä.
  Että näin. Ollaan Ukin sankareita kaikki kunnes tulee seinä eteen.
  Mutta jäähän meille verotusoikeus. Jo huomenna sitä koitellaan kiinteistöveron korotuksen osalta hallituksen esityksenä valtuutetuilla.
  Tervetuloa Ukiin. Meillä verot nousee kohta muita nopeammin. Ukiin siis kannattaa muuttaa mutta miksi? Niin miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Titanicin kannella soitetaan vaikka sekään ei auta tilannetta. Some ja viihde edellä päin jäävuorta.

   Poista
 2. Mitä varten meillä on elinkeinojohtaja? Häntä ei näy ei kuulu.Ei ansaitse suurta palkkaansa. Ulos!

  VastaaPoista
 3. Hallinnossa on nyt liian hiljaista. Luullaan erheellisesti, että markkinat ja some hoitavat Ukin tavanomaiset rutiiniasiat.
  Väärä luulo. Siksi on jatkettava keväällä masinoitua "epäluottamustoimenpidettä" kj ja khpj-akselilla.
  Vai näettekö jotain positiivista Ukin isoissa keskeneräisissä asioissa? Kertokaa esimerkkejä, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jäämme tai pikemminkin valmistelumme ja päättäjämme jäävät Suomen historiaan vuosituhannen tunareina - TUSKIN MUUT OLISIVAT TÄSSÄ POSITIIVISESSA NOUSUTILANTEESSA SAANEET KAUPUNGIN KUIHTUMAAN ASUKKAISTA JA AJAUTUMAAN TALOUDELLISEEN PERIKATOON. Isoista asioista kukaan ei välitä mitään, kunhan hehkutetaan sontikoita ja tehdään matameille riippusänkyjä ja vietistään kaupungin pelastuvan niillä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!