tiistai 2. lokakuuta 2018

VASTUUTON PÄÄTÖKSENTEKO VIE TUHOON!

Useat valtuutetut istuivat viime budjettikäsittelyssä ensimmäistä kertaa kuntalaisten valtuuttamina kaupungin rahakirstun vartijoina. Siksi ymmärrän monen hyväksyneen jotain sellaista, mikä sai heidät jälkikäteen ihmettelemään: MITÄ TULI PÄÄTETTYÄ! Tuo menköön hyvänä oppina siitä, että esitykset täytyy lukea huolella läpi ja kalliisiin ihmeellisyyksiin tulee puuttua valtuustosalissa. Pelkkä jälkiruikutus antaa päättäjästä nolon kuvan ja osoittaa hänen kuuluvan esittelijöiden eikä kaupunkilaisten luottamushenkilöihin.

Ottakaamme esiin varsin pieni, mutta koko valmistelua valaiseva yksityiskohta: käytetty mönkijä 20 000 eurolla. Tällaisen uuden saa alle 20 000 eurolla:Can-Am Outlander 6x6 PRO 650 17 290€ (nettimotokauhajoki). Esimerkki osoittaa karulla tavalla valmistelijoiden ylimielistä suhtautumista luottamushenkilöitä kohtaan tai vaihtoehtoisesti mönkijäesimerkki kertoo valmistelijoiden tietämättömyydestä plus laiskuudesta perehtyä kaupunkilaisten varoilla kustannettaviin asioihin. Tämä korostaa entisestään luottamushenkilöiden tarvetta perehtyä valmistelijoiden tekstiin tarkkaakin tarkemmin. Lisäksi luottamushenkilöt voisivat udella esittelijöiden motiivia moiseen toimintaan.

Aivan omalukunsa piilee Seikovin ruokalassa, jolle ei löydy käyttötarvetta kaupungissa, joka hukkuu omaan kiinteistömassaansa ja sen ylläpitokuluihin. Ensin lätkäistään 150 000 euroa täysin tarpeettomaan rakennelmaan ja kotvan päästä lyödään siihen lähes puoli miljoonaa euroa lisää. Tämä osoittaa karulla tavalla kuinka kaukana valmistelijat seilaavat niiltä reiteiltä, joilta löytyy kaupungin ja sen asukkaiden etu. Kun vielä toteamme demokadun nielevän yli miljoona euroa ja muistamme Kalannin kunnantalo päätöksen voi todeta: Uusikaupunki kulkee kohti jäävuorta ellei se huku jo ennen sitä!

11 kommenttia:

 1. Demokatu meni jo ja taisi viedä 10000€ sinun rahojasi.

  VastaaPoista
 2. Demotiloissa on vielä kaupungin tavaraa. Juokseeko vuokra?

  VastaaPoista
 3. Me emme saa kulukertymistä erillistä raporttia kun demokatua on pyöritetty Ravakka ry:n alla. Ja kaupunkilaiset maksavat Ravakan kustannuksiakin, joten sukat ja saappaat ovat mukavasti sekaisin.

  Olen myös samaa mieltä, että päättäjien olisi nyt syytä olla hereillä mitä budjettiesityksiä taas on Mörnessä väsätty. Harto ja Java niistä vähän esimerkkejä toivatkin jo julki.
  Sieltä löytyy tosi massiiviisia investointikohteita, joita ainakin osaa voi siirtää. Tutustukaa budjettiesityksiin ja kysykää ennen kuin on liian myöhäistä jälkijunassa ottaa kantaa.
  Sitten vielä, että joko Ullakon kerrostaloja on alettu Tokmannin viereen rakentaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ullakko hankkeineen on sen sortin vitsi, että muualla ei onnistuisi. Meillä kaikki älyttömyys menee läpi.

   Poista
 4. seurataan mikä tulee olemaan seikovin ruokalan pinta remontin loppu lasku?

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Aikoinaan Juha Aaltosen ja Rake Tähtisen kanssa käytettiin monta iltaa, kun yhdessä kahlattiin läpi budjettieepposta. Väillä kyseltiin virkahenkilöltä tarkennuksia ja yleensä saatiin niitä. Lehti kävi kimppuumme sokenaan.

  Nyt vastaava toiminta ei aiheuta samantyylisiä sivuharmeja kuin aikoinaan, kun lehdistö ei käy kenenkään kimppuun. Talousasioihin perehtymisen ja perehtymisen esiinnosto valtuustossa ei nykyään siis voi jämähtää pelkoon vaan ainoastaan saamattomuuteen. Elämme murroskautta ja päätäntämme kulkee kohti normaalia tilaa, joskin määrätyt tyypit pistävät vielä hanttiin, mutta hekin jäävät pian eläkkeelle.

  VastaaPoista
 6. Juha Aaltosta ja Javaa tarvittaisiin valtuustossa. Nyt Forssi jää yksin.

  VastaaPoista
 7. Järvinen vastusti Terveyskeskuksen siirtoa. Nyt työntekijät ja potilaat kärsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli yksimielinen päätös, sairaala ei osteta ennen kuntotutkimusta. Kuntotutkimus valmistui, mutta missä on päätös esitys ko asiasta. Ei voi päättää kun ei ole esitystä.

   Poista
 8. Näin
  https://www.marmai.fi/uutiskommentti/autotehdas-sai-tayden-faceliftin-nyt-se-pitaa-tehda-uudellekaupungille-6742712

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvisellä on vain yksi ääni valtuustossa eikä yhtään hallituksessa, joten syyttäkää niitä 42 ja 10 muuta, jos yksi mies saa tehdä mitä lystää. Vaihtoehtoisesti äänestäkää valtuustoon vastapainoksi sellaisia tyyppejä ettei tarvitse valittaa yhden miehen pyörittävän koko palettia. Kaupunkimme ei kehity hattiwattien eikä takarivin Taavien/Taavittarien voimalla.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!