keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Tarvitsemme tasokkaamman virkakoneiston: PAIKAT AUKI!

Uudessakaupungissa ei onnistuttu tarttumaan autotehtaan tarjoamaan mahdollisuuteen. Meillä jatkettiin yhden mallin valmistelua ja sen seurauksena päädyttiin malliin: Mitään ei tapahdu! Kaupungin kiinteistömassa kasvaa toisesta päästä ja lahoaa toisesta päästä. Ainoan poikkeuksen tekevät kiinteistöt, joita ei tarvita kaupunkilaisille tärkeiden palveluiden/puitteiden tuottamiseen - joutaviin kiinteistöihin piisaa miljoonia euroja!

Viroissa istuvilla virkahenkilöillämme piisaa intoa hakeutua kaupungistamme pois, tämä ilmineeraa leipiintymistä/sitoutumattomuutta Uuteenkaupunkiin. Nykytilamme osoittaa karusti sen, miksi valmistelu laahaa mielikuvituksettomuuden plus laiskuuden poluilla aiheuttaen päättäjissä tyytymättömyyttä sekä massiivista toraa. Meidän täytyy luoda hallinto-organisaatio, joka ensinnäkin toimii valmistelusta toteutukseen kaupunkilaisten parhaaksi ja toiseksi sen tulee mahdollistaa irtaantumisen nykyisistä virkahenkilöistä. Lähihistoriamme osoittaa etteivät heidän kykynsä vastaa kaupunkimme nykytilannetta ja kasvumahdollisuuksien synnyttämiä haasteita

Uskon vakaasti, että Uusikaupunki kiinnostaa nuoria dynaamisia ja luovia virkahenkilöitä, jotka nostavat kaupunkimme nykyisten taantumuksellisten virkademonien luomasta mitättömyydestä ja ikuiselta näyttävästä taantumasta. Meidän täytyy ainoastaan päästä eroon nykyisistä tomppeleista, jotka ovat näyttäneet kynsiensä tylsyyden kiivetäkseen menestykseen. Uudellekaupungille tarjottiin maan parhaat edellytyksen kasvuun ja kehittymiseen, mutta kasvua ei tapahdu kehitystä ei tapahdu kuin riitelyn saralla.

48 kommenttia:

 1. Luottamusmiehet pois valmistelusta. Ne sotkevat kaiken. Virkamiehillä on koulutus ja ne on ammattilaisia.

  VastaaPoista
 2. Luottamusmiehet pois valmistelusta. Mitä tuo esimerkiksi tarkoittaa?

  Mitä otsikkoon tulee niin kyllä varmaan monia kiinnostaisi reilusti yli 6000 euron kuukausipalkka
  "
  Uusikaupunki, Varsinais-Suomi (15 404 asukasta)

  Palkka 9 194 €/kk
  Kaupunginjohtaja Atso Vainio

  Johtoryhmä, mediaanipalkka 6 005 €/kk
  Talousjohtaja Anne Takala
  Elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen
  Tekninen johtaja Jari Nikkari
  Opetus- ja kulttuuritoimenjohtaja Inkeri Parviainen
  Sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen
  Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellen
  Henkilöstöpäällikkö Piia Syvänen
  "
  Tiedot julkaistu 27.11.2017, jonka jälkeen johtoryhmän kokoonpanoon on tullut muutoksia.
  https://yle.fi/uutiset/3-9945263

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki noista on hakenut töitä muualta. Kun eivät ole muualle päässeet, ovat jääneet tännekaupungin kehityksen jarruksi.

   Poista
 3. Ei sentään kaikki.

  VastaaPoista
 4. Entäs 60-vuotias ja 35-vuotias hyvin koulutetut luottamusmiehet? He eivät ole päässeet mihinkään töihin.

  VastaaPoista
 5. Tietääkö java kuka sensuroi valtuutettujen palstaa Facebookissa?

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En tiedä. Epäilen, että asiallisten tyyppien asiallisten kirjoitusten poistaminen lienee ollut vahinko. Miksi niitä kukaan olisi tarkoituksella poistanut?

  VastaaPoista
 7. Miksi he eivät sitten vastaa miksi ovat näin menetelleet?

  VastaaPoista
 8. Kiinteistösensuuri vei asiallisen kirjoituksen. Etkö Java hoksaa?

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista sekä opastuksesta? Kovasti ihmettelen, mutta haluan uskoa asiat parhainpäin, joten enpä taida hoksata. Lehtonen on asiallinen ja pyrkii luomaan keskustelua ja tämä toinen ylläpitäjä on huolissaan pöpöistä, ehkäpä jälkimmäisestä löytyy syy kirjoitusten poistoon, vaikka, rehellisesti todettuna, en tahdo uskoa tuohon itsekkään.

  VastaaPoista
 10. Kyllä sensuuri oli Lehtonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja sensuuriepäilystä! Eppäillä soppii ja minä eppäilen Lehtosen osuutta moiseen tekoon, ei kuulu hänen tyyliinsä. Toinen ylläpitäjä on enemmänkin epäilystenalainen, mutta kuten totesin: Eppäillä soppii, mutta tankki se on.

   Poista
 11. Usko nyt jo Java. Mäkirinne on kommentoinut sensuurin olleen Lehtosen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Kaipa tuota täytyisi uskoa, mutta toisaalta se on Mäkirinteen kommentti ja hän ..., no niin.

   Poista
 12. Miksi sensuroija ei kommentoi mitään jos näin on mennyt tekemään esimerkiksi mennyt poistamaan valtuustoon toisen varapuheenjohtaja Forssin fb-päivityksen? Sangen erikoista semminkin kun asiaan on uskominen.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommentista! Ikävien asioiden kommentointi, etenkin omien virheiden myöntäminen, tuntuu ikävältä ja kysyy niin luonetta kuin vahvaa itsetuntoa. Harva kykenee siihen ja ilmeisesti siinee pilleskelee syy vaikenemiseen tai syyn pistämiseen kaverin niskoille - KAVERIA EI UNOHDETA, KUN TARVITAAN SYYLLISTÄ!

  Koko palstan uskottavuuden kannalta mainittujen juttujen poistaminen tuntuu hämärältä. Samoin se vaikuttaa kummalliselta ellei peräti niljakkaan raukkamaiselta, jos ylläpitäjä vierittää virheestäsyyn toisen ylläpitäjän niskoille. Olisiko keskustelupalstan vetäjillä ollut keskustelun paikka?

  VastaaPoista
 14. 11.62€/h on peruspalkka tunnissa hihnalle tulijoille eli alle 2000€/kk ilman vuorolisiä. Sillä ei oikein uskalla eikä voi tarttua kaupungin tarjoamaan mahdollisuuteen että vuokraa kaupungilta tontti ja rakenna omakotitalo. Tälläiset kommentitko tämä Lehtonen on poistanut facebookista?

  VastaaPoista
 15. MM. tämän. Se oli Vihmakosken kommentti.

  VastaaPoista
 16. Ongelmana ovat autotehtaan pienet palkat. Niillä ei pysty muuttamaan Ugiin, joten vähät verotulot virtaa toisaalle. Ugin palveluita autotehtaan työntekijät käyttää. Menkää terveyskeskukseen katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai päivähoitoon jossa autotehtaan vuorotyö näkyy.

   Poista
 17. Tässä kopio Jyrki Virmakosken fb-kirjoituksesta 5.10.2018 klo 23.09:
  "
  Tom Westerholmin julkaisussa tarvittavasta faceliftistä Uudessakaupungissa otin kantaa kaupungin asuntotuotantoon, palkkoihin ja vuokratasoihin ja niiden muodostamaan problematiikkaan uusien asukkaiden houkuttelemiseksi. Kommenttihan poistettiin heti sen kummemmin perustelematta. Kommentissa oli pari linkkiä luotettavaan lähteeseen. Jos linkit olivat syy poistoon viruspelon nimissä, niin tässä yhteydessä lähteet vain mainitaan. 

  Sensuuri yleensä vain lisää kiinnostusta aiheeseen, joten ajattelinkin keskittyä jo olemassa oleviin asuntoihin uudistuotannon sijaan.Uudenkaupungin kaupunki omistaa 836 vuokra-asuntoa. Asuntoja on kerros- ja rivitaloissa.Suurimpia vuokrataloyhtiöitä on neljä: Kiint. Oy Uudenkaupungin Vuokratalot, Kiint. Oy Sorvakko, Kiint. Oy Kulhankari ja Kiint. Oy Käätyjärvi. (Lähde: Uudenkaupungin verkkosivut).

  Patentti ja rekisterihallituksen tilinpäätösrekisterin Virre-tietokannasta on löydettävissä kaikkien em. Kiinteistöyhtiön tilinpäätöstiedot. Yritysten Y-tunnukset edellä olevassa järjestyksessä ovat 1047948-1, 1144172-1, 1144090-5 ja 1144092-1. ( Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus). 

  On pelkästään hyvä asia, että kaupungilla on tarjota vuokra-asuntoja asukkailleen näinkin paljon. Sen sijaan se, mikä minua ihmetytti näiden yritysten tilinpäätöslukujen kohdalla, oli yhden näiden yhtiöiden niin paljon muista kolmesta poikkeavat tunnusluvut, mitkä eivät selity enää eri kustannusten tilinpäätöksellisistä allokointieroista. Luvut ovat vuoden 2016 tilinpäätöksistä ja tarkastelun kohteena olivat hallinnointi (minkä suurin erä on tavanomaisesti isännöinti) sekä liikevoittoprosentti. Korjaukset ja poistot olivat kaikissa yrityksissä kutakuinkin suhteessa samat liikevaihtoon nähden, joten sieltäkään selittävää tekijää ei löydy. 

  Hallinnointikulut yrityksissä olivat seuraavat (% liikevaihdosta). Kiint. Oy Uudenkaupungin vuokratalot ( 6,5 %), Kiint. Oy Sorvakko ( 0,26 %), Kiint. Oy Kulhankari ( 0,4 %) ja Kiint. Oy Käätyjärvi ( 0,3 %). Liikevoittoprosentit noudattivat samaa linjaa. Koy Ukin vuokratalot (16 %, 350 tuhatta euroa), Koy Sorvakko ( 7 %, 37 tuhatta euroa), Koy Kulhankari ( 9,5 %, 65 tuhatta euroa) ja Koy Käätyjärvi (5 %, 46 tuhatta euroa). Todettakoon vielä, että vuoden 2017 tilinpäätöstietojen mukaan Koy Ukin vuokratalojen liikevoitto pomppasi 541 tuhanteen euroon samalla liikevaihdolla kuin 2016 eli liikevoittoprosentti nousi peräti 24,6 %:iin !! 

  Perusteltu kysymys kuuluu, miten yhden yhtiön liikevoittoprosentti verrattavissa olevalla rakennuskannalla samassa kaupungissa on keskimäärin kaksinkertainen ( vuonna 2017 jopa kolminkertainen) kolmeen muuhun verrattuna ja hallinnointikulut moninkertaiset. Tiedossa on ainakin se, että vuokrataso tässä yhtiössä on pari napsua korkeampi kuin muissa, mutta sekään ei selitä näin suurta eroa. Asian luulisi kaupungin asuntoasioista päättäviä kiinnostavan. Josko sille löytyisi jokin “Ukilainen” selitys.
  "

  VastaaPoista
 18. Pitäisikö paras palkata kaupungille töihin.

  VastaaPoista
 19. Jo on vuokratalobisneksessä osaamiseroja.

  VastaaPoista
 20. Suurien hallintokulujen kiinteistöyhtiön omistaa Uudenkaupungin kaupunki. Isännöinnistä vastaa Lehtosen yhtiö ja sitä omistaa Timo Järvinen. Olisikohan kaupungilla kilpailutuksen paikka.

  VastaaPoista
 21. Nämä ovat sairaanhoitajan tarjoamia lukuja. Forssiin ne upposivat, ei muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten minut tähän nyt vedetään? Minulla ei ole tähän muuta yhteyttä kuin fb:stä hävinneet kommentit. Vihmakoski kirjoitti autotehtaan työntekijöiden asumisesta ja minä sähköjunasta.

   Poista
  2. Tämä blogi on perättömyyksien pesä. Forssilla ei ole tosiaan mitään yhteyttä lukuihin. Vihmakoski taas kirjoittaa aina tietoa, jos jollain on jotain muuta tiedossa niin pitää kirjoittaa perusteltu kommentti eikä solvata asiallisia tyyppejä.

   Poista
 22. Lähteinä Prh ja Ukin www-sivut. Aika epäluotettavia lähteet näyttävät olevan.

  VastaaPoista
 23. Joku voisi kertoa kuka kaupungissa vastaa vuokratalojen taloudesta ja valitsee isännöitsijät.

  VastaaPoista
 24. Kiinteistö yhtiöiden hallitukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteistöyhtiöiden hallitukset, joita ohjaa ja valvoo kaupunginhallitus. Miten kaupunginhallitus valvoo oikeasti? Koska isännöintifirmat on viimeksi kilpailutettu? Nythän yksi firma isännöi yli puolta kaupungin omistamista asunnoista.

   Poista
 25. Kokoomus-Java jaksaa puolustaa Lehtosta, vaikka hölmökin näkee hänen poistaneen isän bisniksille ikävän kirjotuksen.

  VastaaPoista
 26. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olen eronnut kokoomuksesta jo aikaa sitten, joten se siitä. Täällä voi kukin esittää väittämiään ja vastaanottaa vastaväittämiä. En lähde poistamaan kirjoituksia, tuolloinn vältetään se tilanne mikä Facebookia tapahtui. Kun jotain poistetaan ja sitä ryhdytään spekuloimaan, syntyy epämääräinen lumipaslloilmiö, joka kasvaessaan menettään vähäisenkin totuutensa, koska kukaan ei tiedä mitä poistettiin ja miksi. Esim. nyt Harto pääsi täällä oikaisemaan oudon väittämän ja kaikki tietävät, missä mennään.

  Vihmakoski ei ole havaintojeni mukaan kuuna päivänä harrastunut pupun kylvämistä, joten arvostan hänen perusteellista työtä, jolla mies nostaa esiin asioita ja synnyttää keskustelua. Harto tekee avauksia ja keskustelee niistä kärsivällisesti. Harto kuuluu poliittiseen keskukstelun priimusmoottoreihin ja pioneereihin jo kymmenen vuoden ajalta ja hän vastaa aina näkemyksistään. Siksi ihmettelen vieläkin, miksi kahden luotettavimman keskustelijan kirjoituksia poistetaan.

  Pakostakin herää mieleen ajatus, että valtuutejen palstan tulee, vetäjiensä mielestä, sisältää vain hurmahenkistä huuhaauutisointia marginaalisista asioista ja glooriahehkutusta demokaduista sekä muista epädemokraattisesti toteutetuista hullutuksista. Ehkäpä jonkun tulisi synnyttää uusi plus uskottava keskustelupalsta entisen korvaajaksi.

  VastaaPoista
 27. Onpa erikoista jos tämä isännöitsijä itse sivun yhtenä ylläpitäjänä poistaa omaan yritykseensä kohdistuvan kirjoituksen, jonka kirjoittajakin on tunnettu henkilö sivustolla. Tämä alkaa näyttää todella mielenkiintoiselta. Eli miksi kommentteja piti poistaa eikä sensuroija kommentoi asiaa yhtään vaikka koko ajan seuraa sivustoa??? Kerro se Arttu Lehtonen.

  VastaaPoista
 28. Kaupungin taloja isännöi yritys. Yksi yrityksen omistajista istuu kaupunginhallituksen pöydässä. Demarien luulisi tarttuvan tähän.

  VastaaPoista
 29. Ilmeisesti ei ole siis demari eli kenestä on kyse?

  VastaaPoista
 30. Tutkiminen on tarkastuslautakunnan heiniä.

  VastaaPoista
 31. Mitä nyt pitää tutkia? Tarkastuslautakunta ei ole mikään esitutkintaviranomainen vaan poliittinen elin.
  Kh voisi ensitöikseen päivittää päättäjien ja johtavien virkamiesten sidonnaisuudet. Ne ovat jo yli vuoden vanhoja tietoja.

  VastaaPoista
 32. Tarkastuslautakunta on lainmukaan ainoa pakollinen lautakunta. Se pääsee käsiksi kaikkeen mihin haluaa. Ensimmäiseksi se voisi tutkia Ullakon ihmeelliset kuviot ja sen kytkökset päättäjiin.

  VastaaPoista
 33. Tarmo Kankaan vetämän tarkastuslautakunnan jälkeen ne ovat menettäneet merkityksensä.Lautakunnan jäsenyys on kiitos kiltteydestä.

  VastaaPoista
 34. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tarmon on aikana oli mihin puuttua ja hänen lautakuntineen puuttuikin. Järvisen aikana talous pistettiin pitkälti kuntoon, joten eipä tilintarkastuslautakunnalla ollut isompaa syytä puuttua asioihin. Kaitasen aika on alussa ja ensimmäinen lautakunnan selonteko oli jämäkkää olennaisiin asioihin keskittyvää tekstiä. Kaitasta ei kannata turhaan syytellä tämän asian tiimoilta, kun asia vasta putkahti esille. Mielelläni minäkin tietäisin Ullakkokuviot ja kaupungin vuokratalojen isännöintien käytännöt ja taustat.

  VastaaPoista
 35. Haloo monitoimihalliasiamies ja perusuusikaupunkinen J. Valkonen!
  Kas tässä kopiota Forssilta
  "
  Koripallolla Kriisikunta kirjoitti9.10.2018 klo 20.07

  Olipa yllätys suuri kun uudesta hallista tehdäänkin koripallohalli. Ei kai kukaan luullut mitään muuta? Palloilu on ainoa asia, johon tässä kaupungissa panostetaan ja Wala onkin luopunut terveyspalveluista kokonaan hallihimonsa sokeuttamana.

  Wala sai ääniä terveyspalveluita puolustamalla, mutta nyt hän ei panosta edes saastuneen terveyskeskuksen tilanteen ratkaisemiseksi. Ukipro on kuollut ja kuopattu!

  Vastaa

  Vale kirjoitti 9.10.2018 klo 20.19

  Ukipro on kuollut ja kuopattu!
  Jep jep. Missä on päätetty että uusi monitoimihalli on koripallohalli? Tai ketä on päättänyt? Helvetin outoa että sellainen on muka päätetty mutta koulun suunnitelmat on ihan levällään.

  Vastaa

  Harto Forss kirjoitti9.10.2018 klo 20.46

  Ei missään ole mitään päätetty. Kuulin ekan kerran esityksen uudesta hallista tehtävänkin koripallohallin.
  "

  VastaaPoista
 36. Kiitos käynneistänne ja kommentista! Itse olen halunnut päivittää vapaa-ajan puitteitamme monikäyttöisellä monitoimihallilla, jossa voidaan järjestää konsertteja, tapahtumia, kuviomarssia, kaupungin juhlia, yleisurheilla, lentopalloilla, salibandyilla jne. ja tietenkin pelata koripalloa.

  Korihaiden tilanne näyttää niin murheelliselta, että en oikein jaksa uskoa seuran tulevaisuuteen, tietenkin toivon menestystä - ONHAN KYSEESSÄ UUDENKAUPUNGIN SUURI IKONI. Jo tämän vuoksi meidän tulee satsata laajasti niin erilaisiin urheilu- kuin kulttuurivaihtoehtoihin. Kaiken suunnittelun perustana tulee pitää lasten harrastustoimintaa!

  Mammuttikoulua en lähtisi väsäämään. Suomen koulujärjestelmä tunnustetaan maailman parhaaksi. En pidä toivottavana, että Uudessakaupungissa ensimmäisenä maailmassa luovutaan maailman parhaasta opetussysteemistä. Oppiympäristökuvio voidaan otta osaksi koulujemme ohjelmaa, mutta vain vaihtoehtona. Meidän tulisi viimeinkin päästä yhden vaihtoehdon valmistelusta.

  VastaaPoista
 37. Manit pois! Mitkä ovat muuten taideteoksien elinkaarikustannukset? Siitä ei puhuta.
  "


  Kuvataiteilija Reima Nurmikko on tarjonnut neljän haahkan teoskokonaisuutta Uudenkaupungin kaupungille.


  Kyse on samoista haahkoista, jotka kelluivat Kaupunginlahdella kesällä 2017. Kokonaisuuden hinta on 25 000 euroa, mikä sisältää myös teosten asennuksen paikoilleen.


  Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta puolsi teoskokonaisuuden hankintaa osana Kaupunginlahden kunnostusta, mutta sillä ehdolla, että teosten hankinta- ja vuosikustannukset eivät rasita kulttuuripalveluiden taloutta. Kulttuuripalveluilla ei ole resursseja osallistua teoksen hankintaan.
  "
  Lähde: vakka.fi

  VastaaPoista
 38. Kiitos käynneistä ja kommentista! Jospa järjestettäisiin seuroille ja järjestöille taideteoskilpailu, rahat pysyisivät omassa kaupungissa. Kilpailun työ sijoitettaisiin Pasklahteen ja teoksen aiheeksi sopisi vaikkapa uppoava kaupunki!

  VastaaPoista
 39. Tark ltk
  Tässä vuokrataloista
  http://uki01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183648-5

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!