lauantai 27. lokakuuta 2018

DUUNARIT JA YRITTÄJÄT SAMASSA VENEESSÄ

Sipilä puhuu yrittäjistä ja yrittäjyyden kautta syntyvistä työpaikoista, mutta todellisuudessa hän sijoittajana ajaa sijoittajien etua. Viimeisessä MOT-ohjelmassa valotettiin kuinka Suomessa sijoittajat siirtelevät rahaa verottajan ulottumattomiin. Hälyttävimmäksi ohjelman anniksi nousi se, ettei eduskunta juurikaan hinkua menetettyjen satojenmiljoonien eurojen perään. Sijoittajien ehdolla kehittyvä Suomi muuttuu väistämättä maaksi, jossa tavallisella työllä ei voi enää elää.

Suomea pyörittävät niin duunarit kuin pienyrittäjät. Heidän työstään ja selkänahastaan revitään tämän maan kapeneva hyvinvointi ja eliitin kasvava elintaso. Hyvän esimerkin sijoittajien ja duunarien etujen törmäämisestä tarjoaa Uusikaupunki, jonne syntyi tuhansia uusia työpaikkoja. Kaikki luulisivat Uudenkaupungin asukasluvun kasvavan, mutta totuus näyttää toiselta: palkkojen pienuuden ja korkeiden vuokrien/asuntojen hinnan vuoksi Uudenkaupungin väkimäärä vähenee. Asunnot muuttuvat muualle veronsa maksavien työporukoiden kämpiksi.

Raju työpaikkojen lisääntyminen näkyy esim. paikallisessa terveyskeskuksessa, jossa merkittävä osa asiakasvirrasta koostu autotehtaan työntekijöistä, jotka asuvat muualla eivätkä siis maksa veroja Uuteenkaupunkiin. Kun vientiteollisuus investoi esim. Uuteenkaupunkiin, Kuopioon, Äänekoskelle, joiden duunarit elävät pienellä palkalla ja siksi maksavat entistä vähemmän veroja kotikunnalleen, valtiovalta kanavoi vallasväelle ja etenkin sijoittajille uusia mahdollisuuksia kiertää veroja. Tämä velkaannuttaa Suomea ja ajaa koko maan perikatoon.

Aikoinaan esim. lääkärit maksoivat ruhtinaallisesti veroja kotikuntiinsa, nyt suuri osa heistä työskentelee oman yrityksen nimissä ja niin sanotusti verosuunnittelee menestyksekkäästi tulojaan ja samalla kasvattaen tavallisten suomalaisten verotaakkaa. Vinoutumaa pitää hallituksen mukaan korjata pienpalkkaisten duunarien työllä. Heitä rokotetaan kikyillä ja vastaavilla. Koko ajan Suomessa putkahtaa mitä mystisempiä esityksiä ahdistamaan tavallisen kansalaisen elämistä ja kasvattamaan epävarmuutta tulevaisuudesta. Samalla hallitus suunnittelee sotea, joka todellisuudessa kanavoi väheneviä verovirtoja pörssiyhtiöiden kautta veroparatiisein.

Tavallinen duunari ei pysty pian elämään palkallaan. Onneksi hänellä on sentään turvanaan jonkinmoinen sosiaaliturva, joka muuten puuttuu pienyrittäjältä. Pienyrittäjä soutaa samassa veneessä tavallisen perusduunarin kanssa, joskin pienemmällä airolla. Suomalainen pienyrittäjä on Marxin mukaan tämän päivän riistetty proletaari. Hänen työstään repivät aimo-osan vakuutusyhtiöt, pankit, verottaja ja yksityinen byrokratia. Ja mikä ilkeintä, jos yrittäjä sairastuu tai loukkaantuu, hänen tulonsa simahtavat siihen, mutta vakuutus kulut ja vastaavat juoksevat.

Suomen hyvinvoinnin perusta nojaa perusduunareiden ja pitkälti pienyrittäjien aikaansaannoksilla. Kun huomattava osa pienyrityksistä elää suoraan duunarien ostamista palveluista ja tavaroista, ei voi muuta kuin ihmetellä, miksi nämä kaksi ryhmää ovat asetettu vastakkain. Kaikkien pitäisi hoksata: Mitä enemmän perusduunari tienaa sitä enemmän hän maksaa palkastaan veroja, joilla pyöritetään yhteiskunnan peruspalveluita ja mitä enemmän perusduunarilta löytyy ostovoimaa, sitä enemmän hän voi käyttää yksityisiä palveluita eli ostaa tavaroita sekä palveluita.

Suomen teollisuuden kilpailukykyä eivät vie duunarit, joiden ostovoima jää reilusti alle ruotsalaisten ja saksalaisten. Siksi koko Suomi hyötyisi siitä, että duunarien palkat nousisivat. Kaikkien duunarien ja pienyrittäjien tulisi liittyä yhteen ja ajaa yhteistä etua. Nyt em. kuppikunnat on usutettu toistensa kimppuun. Tästä tilanteesta hyötyvät maamme suuripalkkaisimmat virkahenkilöt, poliittiset päättäjät ja ökyomaisuuksiaan kasvattavat isot kihot.

Mitäpä tekevät yrittäjien etujärjestöt valtakunnan tasolla ja paikallisesti, puolustavatko ne yrityksiä esim. vakuutusyhtiöiden ylivaltaa vastaan, vaativatko yrittäjäyhdistykset esim. edullisempaa polttoaineveroa, jotta yrittäjille plus niiden asiakkaille jäisi enemmän rahaa käteen? -Yrittäjien edunvalvojat eivät aja kysymyksessä esitettyjä asioita, vaan taistelevat perusduunarien oikeuksia ja vähäistäkin vaurastumista vastaan. Sopisi kysyä äänekkäimmältä duunarien kurmoottajalta kauppaneuvos KKlta: Haluatko kauppoihisi asiakkaita, joiden taskusta löytyy kympin sijaan satanen?

Jos yrittäjien edunvalvojat toimivat typerästi, eipä löydy hurraamista duunarien vastaavissa järjestöissä ja puolueissa. Ay-liike keskittyy kasvattamaan omaisuuttaan esim. vuokra-asuntojen suunnalla ja jakaa omille kihoilleen tuloksista ruhtinaalliset korvaukset. Ay-liikkeen pomot tienaavat, kuten vallasväki konsanaan. Entäpä mistä löytyvät työväenpuolueiden viimeaikaiset saavutukset työväestön edunvalvojana? -Molempien puolueiden johdossa keikkuu juristi, joten ei taida ihme piillä siinä, että maamme 2 000 asianajajaa tienaa saman verran kuin 70 000 vientiteollisuuden duunaria!

Eikä tulevaisuudelta sovi odottaa muutosta, joka parantaisi perusduunarin tai pienyrittäjän asemaa. Tähän loppuun voimme ottaa hyvän esimerkin Uudestakaupungista. Kaupungissa sijaitsee Suomen suurin tehdas, mutta yhtään siellä työskentelevää ei kelpuuteta työväenpuolueiden ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Sen sijaan kaksi tohtoria asetettiin ehdokkaaksi. Sopisi uusikaupunkilaisten katsella kaupungin kehitystä, joka tyssäsi siihen, kun kaupunki ei enää saanut omaa työläiskansanedustajaa Arkadianmäelle. -Kiitokset Helena Vartiaiselle Vakka-Suomen parhaasta urheilukentästä! Alamme lähestyä tilannetta, jossa muutos vaatii ökydemareiden työväenlaulujen muuttumista luotien lauluksi!



17 kommenttia:

  1. Valitettavasti asia on noin.

    VastaaPoista
  2. Helvetin hyvä analyysi Suomen tilanteesta.

    VastaaPoista
  3. Poliitikot ja ay-päättäjät ajavat omia etujaan äänestäjien ja jäsenistön kustannuksella. Vasemmiston tilanne näyttää surkeimmalta. Suomessa ei ole enää työväenpuolueita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ugissa yrittäjät ajoi kaupunginjohtajan etua. Järjestivät legendaariset makkarajuhlat. Pientä on vasemmiston muniminen.

      Poista
  4. Tuota kuka on se toinen johtava juristi?

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistä, kommenteista ja Hartolle tarkennuksen mahdollistavasta kysymästä! Li Andesson opiskeli kansainvälistä oikeutta, joten häntä ei voitane pitää virallisesti juritistina. Jonkinlainen pakolaistieteidenkandi sopinee paremmin.

    VastaaPoista
  6. Osui ja upposi. Väki vähenee ja pidot paranee. Onko se Ukissa näin?
    Ennuste on, että
    mitään positiivisen erikoista ei taida tapahtua ukirintamalla tänä vuonna. Arvoisan operatiivisen johtaja Walan aikakin menee saadun meritaulun huutokauppajärjestelyissä. Ei vakuuta tämä päätäntä Ukissa.
    Terveisin kikymies Raision aabeeceeltä.

    VastaaPoista
  7. Olipa kyllä osuvaa tekstiä asioita pohtivalta bloggarilta. Mietin, että pitäisikö Ukin kaupunginkin alkaa pääomasijoittajaksi sanan tuottavammassa merkityksessä. Omistaahan kaupunki runsaasti vettä ja maata. Vuokramaista ja vesistä saisi kyllä parempaakin tuottoa kuin nyt.
    Tosin vuokrasopimukset parempine tuottoineen osuisivat varsin epätasaisesti eri intressiryhmille. Esimerkiksi vanhan kerrostalon alla tontin vuokraakin voisi moninkertaistaa ja vaikka golfkentän.

    VastaaPoista
  8. Andersson on valtakunnan Laaksonen. Työläisen arjesta vieraantunut haihattelija.

    VastaaPoista
  9. Vasemmistoliitossa on valtakunnantasolla työnnetty työläiset syrjään. Saman sai kokea Harto Ugissa. Suomessa ei ole työväenpuoluetta.

    VastaaPoista
  10. Valkonen voi liittyä työväen puolueeseen ja alkaa ajaa muutosta!

    VastaaPoista
  11. Java sinusta olisi ollut vassareissa hyötyä Hartolle ja kaupungille. Kokoomuksessa sinusta ei ollut hyötyä kenellekkään.

    VastaaPoista
  12. Sinä 23.05,
    perusteluja. Kiitos.

    VastaaPoista
  13. Olisitte toisianne tukemalla saaneet paljon aikaan ja vassareissa Java olisi pudottanut Laaksosen valtuustosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin. Javan meno kokoomukseen oli suuri virhe.

      Poista
  14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Laaksosta en tunne, mutta Harton kanssa ollaan kavereita jo vuosien takaa. Pystymme olemaan Harton kanssa eri mieltä niin, ettei se vaikuta muihin asioihin tai keskinäisiin väleihimme - Tämä koskee todella isojakin asioita, kuten pienten koulujen lopettaminen, jossa olimme vastakkaisten ratkaisujen kannalla. Ihmettelen suuresti, miksei Hartoa valittu hallitukseen - hänen kokemuksensa ja yhteistyökykynsä ovat ylivertaisia. Toivottavasti vassarit korjaa virheensä, kuten kokoomuskin!

    Ei kokoomuksen listoille meno ollut virhe. Kokoomus teki vääriä valintoja, kuten olen useasti todennut. Kokoomuksesta löytyy runsaasti osaavia ihmisiä, etenkin puolueen naisia arvostan suuresti. Nikulan nostaisin hallitukseen, hänelläkin on kokemusta ja näytöt yhteistyökyvystä. Samalla totean taas kerran, etten ole kokoomuksen jäsen.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!