maanantai 29. lokakuuta 2018

SUOMEN SURKEIMMAT PÄÄTTÄJÄT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ?

Suomen sodanjälkisen historian suurimmasta työpaikkojen kasvusta huolimatta töpöt päättäjät sössivät urakalla niin, että kasvun ja loiston sijaan, siitä seurasi väkipako ja tulevaisuuden varjostaa kurjuus. Kaiken tämän tekijänä häärivät onnettomat päättäjät, joiden ainoat aktiivisen toiminnan pisteet täytyy jakaa riitelystä. Jos riitelyinnovaatiot uupuvat päätettävistä asioista, kehitetään riita 1918 sodasta tai oikeudesta laulaa vappulauluja.

Uudessakaupungissa ei kyetä päättämään yhtään järjellistä asiaa. Terveyskeskuksessa eivät parane potilaat vaan sisäilman vuoksi henkilökunta sairastuu. Koulujen hoidon jäätyä tekemättä, niille tarjotaan ratkaisuksi puskutraktoria. Yksi Suomen toimivimmista ja viihtyisimmästä uimahalleista päästettiin huoltoja ja päivityksiä säästämällä tilaan: EI KANNATA KORJATA! Kaupungin vapaa-ajan puitteiden laiminlyönnin vuoksi ne muistuttavat Petroskoin vastaavia rakenteita.

Kun päättäjät päättävät elävöittää kaupungin keskustaa ja saada sinne lisää väkeä, he kaikessa päättömyydessään hyväksyvät, että kaupungin vilkkaimmalle kadulle, siis keskelle ajorataa, rakennetaan tekonurmi. Jotta päätös täyttäisi kaikki älyttömyyden vaatimukset, uudella nurmella ei saa pelata jalkapalloa. Sairaalan sänkyjen sijaan päättäjät syytävät rahaa puistoon viritettäviin riippusänkyihin, joissa paikalliset ökymatamit patsastelevat ja kuvauttavat itseään omahyväisinä plus kaikkitietävinä.

Keskustan elävöittämisen edellä mainituilla menetelmillä ymmärtäisi, jos kyseinen kaupunki kuuluisen suurten keskusten joukkoon. Mutta kaupunki lukeutuu kaliberiin pienet taajamat eikä siellä toimi edes joukkoliikenne. Jos erehdyt ehdottamaan veroeurojen sijoittamista sairaisiin, lapsiin, ikäihmisiin tai vapaa-ajan puitteisiin, tuomitaan esittäjä negatiiviseksi kaiken kivan vastustajaksi.

Surkein päätös lienee vasta tulossa. Uuteenkaupunkiin puuhataan valtavaa kymmenienmiljoonien eurojen hintaista koulukombinaattia. Päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin lapset ja nuoriso sullotaan saman panssariaidan sisään ja kameravalvontaan. Eikä siinä kaikki: MAMMUTTIKOULUN MYÖTÄ AIOTAAN LUOPUA MAAILMAN PARHAAKSI TODETUSTA OPETUSJÄRJESTELMÄSTÄ! Samalla, kun suomaista koulua viedään sen erinomaisuuden vuoksi maailmalle, Uudenkaupungin päättäjät käyttävät kymmeniämiljoonia euroja siirtymiseen tuntemattomaan oppiympäristömalliin.

Uudenkaupungin päättäjät aikovat käyttää kaikkien aiempien ääliömäisyyksien jatkoksi kymmeniämiljoonia eroja tavalla, joka ei pelkästään vähennä kaupunkiin muuttavien lapsiperheiden määrää, vaan saa Uudessakaupungissa jo asuvat lapsiperheet muuttamaan muualle. Sopiikin kysyä: MITÄ TEHDÄÄN TULEVAISUUDESSA MAMMUTTIKOULULLA, JOKA TYHJENSI KAUPUNGIN VAISUN KESKUSTAN LOPULLISESTI JA KUKA MAKSAA KAAVAILLUN TYHJÄN KOULUN?

Uudenkaupungin päättäjiä voidaan verrata Mooseksen Jumalalta tilaamiin vitsauksiin, jotka kurmoottivat Egyptiä kovalla kädellä rankemman mukaan. Ikävä vaan, että päättäjiemme päätökset tekevät Uudellekaupungille samaa kuin heinäsirkkaparvi viljapellolle: MITÄÄN EI JÄÄ JÄLJELLE JOTAIN KUPPIA, KULHOA JA MAMMUTTIRAKENNUSTA LUKUUNOTTAMATTA. Olisko päättäjiemme syytä ottaa mallia Touko Aallosta eli tunnustaa ettei eväät riitä yhteisten asioiden menestyksekkääseen hoitoon!

5 kommenttia:

 1. Valkonen vastustaa opetuksen uudistamista.

  VastaaPoista
 2. Java vastustaa kaikkia päätöksiä.

  VastaaPoista
 3. No mitä muuta mies vastustaa? Oliko blogikirjoituksessa asiavirheitäkin?

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En minä vastusta uusia opetusmetodeja. Päin vastoin olen ehdottanut niitä itsekin. En kuitenkaan haluaisi missään nimessä meidän hylkäävän suurelta osin maailman parhaaksi todettua koulujärjestelmäämme. Olisi melkoisen noloa, jos oppiympäristö hylättäisiin, palattaisiin entiseen ja meidän koululaisista valtaosa opiskelisi koulussa, jonka tilat eivät soveltuisi muutokseen.

  VastaaPoista
 5. 22-21 äänestettiin taas. Ei nouse kiinteistövero. Sen sijaan kokouspalkkioita nostettiin. Nyt niin Laaksonen kuin Ankelokin saavat vähän lisää tienistiä ja samalla arvostavat enemmän työtään.
  Olipa taas kokous ja niiiiiin demokraattinen.
  Jäävuori näkyy kuulema jo Koiviston aukolla, mutta tanssit jatkuvat Ukilaivan kannella.
  Ukinytistä löytyy vähän lokia kootuista selityksistä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!