sunnuntai 14. lokakuuta 2018

TAPPOUHKAUSKOJUT JÄLLEEN VALMISTELUUN!

Mitä enemmän uhotaan kaupunkilaisten kuulemisella, sitä vähemmän heitä kuunnellaan. Vanhoja kaupunkilaisten edustajien torjumia päätöksiä nostetaan esiin. Viimeisin tämän sortin tempaus, kävelykatu, toteutettiin demokokeilun ja kaupunkilaisten kuulemisen varjolla. Nyt touhusta ei muistuta kaupunkilaisia muu kuin kalliin liikekiinteistön sisällä lojuvat demoilijoiden pölyä keräävät huonekalut. Jokainen voi todeta tämän kurkkaamalla Alicenkadun varrella sijaitsevan liikekiinteistön ikkunasta sisään - SIIS VUOKRA JUOKSEE JA KAUPUNKILAISET MAKSAVAT?

Tuskin missään muualla kuin meillä kaupungin vilkkaimmin liikennöidyn paikan tukkiminen onnistuisi keinonurmella ja suihkulähteillä. Koomisinta lienee se, että viranhaltijapäätöksellä syntynyttä liikkumisen rajoittamista perusteltiin liikkumisen lisääntymisellä ja keskustan elävöitymisellä. Olihan murheellisessa kesässä 2018 jotain positiivistakin - ainakin paikallisten ökynaisten kannalta tarkasteltuna: Kun tavallinen kaupunkilainen jonotti rempalleen ajautuneen terveyskeskuksen sänkyihin, saivat ökyttäret joutohetkinään paistatella päiväänsä verovaroin kustannetuissa riippusängyissä ja nauttia auringon tarjoamasta hellivästä lämmöstä!

Saman sortin tempaukset jatkuvat. Aikoinaan nuoriso- ja liikuntalautakunta torjui valmistelijan ihmeellisen idean golfaajille suunnatuista majoituskojuista tai pikemminkin majoitusmajoista. Vängällä esitettiin Sorvakon liikunta-alueen tuhoamista ihmeellisillä vanerivirityksillä. Tuolloin em. lautakunta torjui jyrkin sanoin esitetyn älyttömyyden syntymisen vaikka lautakunnan jäsenten painostus kasvoi ennen kuulumattoman rajuksi ja ikimuistoiseksi: LAUTAKUNNAN KOKOUKSESSA ERÄS SEN JÄSEN TOTESI HÄNEN HENKEÄÄN UHATUN, JOS HÄN ÄÄNESTÄÄ KOJUVIRITELMIEN SYNTYMISTÄ VASTAAN!

Nyt valmistelu toistaa itseään ja samainen viritelmä putkahti jälleen esiin. Onkin hauska nähdä kuinka moiseen älyttömyyteen suhtaudutaan nyt, kun nuoriso- ja liikuntalautakuntaa ei enää ole ja päättäjämme ovat pääsääntöisesti halaistua sanaa sanomattomia hattiwatteja. Tämä koskee valtuuston kokouksia, jälkiörinään sentään joillakin päättäjillä piisaa intoa!

Minua ihmetyttää kovasti näiden kojujen junttaamisessa se, että miksi rakentaa halpoja virityksiä pellolle ja kuvitella ihmisten tulevan niihin lomailemaan, kun läheltä löytyy rytekköitynyt merenranta entisine uimapaikkoineen. Miksei hyödynnetä rantaa, siivota niitä ryteiköistä ja tehdä sinne tyylikkäitä matkailumagneetteja ja kaupunkilaisia sekä golfkansaa palvelevaa kesäkeidasta uimarantoineen?

34 kommenttia:

 1. Sinä se jaksat muistella vanhoja. Astu tähän päivään.

  VastaaPoista
 2. 80 neliöinen "koju" ei ole kyllä halpa. Paikkakunnalla on paljon pienempiä myynnissä ja osa niistä on suorastaan ala-arvoisia sijoittelussaan ympäristöönsä saati ulkonäöltään. Niiden hintataso on noin 3000€/m2 ja ne ovat tilaelementtejä.
  Nämä Sorvakkoon suunnitellut "kojut" eivät sellaisilta näytä kaupunginhallituksen esityslistan mukaan.

  VastaaPoista
 3. Sinä se levittelet vielä africa miken valheita. Hän levitti kohteesta mitä ihmeellisimpiä juttuja ja vastaamaan joutuessa ei tiennyt mitään jutuistaan.

  VastaaPoista
 4. Huomattavasti isompi asia ja kerrannais- ja kustannusvaikutuksiltaan ukilaisille veronmaksajille olisi tuoda julkisuuteen painetta siitä, missä mennään uuden koulun ja hallisuunnittelun kanssa. Ei kuvan kuvaa missään ja hahmotelmia tilaratkaisuista. Puhutaan jo jopa 40-60 miljoonan euron kustannushaarukasta. Kyseiseen haarukkaan mahtuu tk:n ja a-sairaalan korjauksetkin, ehkä. Tosin niistäkään emme tiedä tarkempaa tilanneta.

  Miten oikeasti kaupungin talouteen ehkä eniten vaikuttavaa hanketta kenties ikinä voidaan valmistella pimeissä kammareissa, kun pitäisi elää vuotta 2018 3d-maillinnuksineen ja videoineen perusnettisivuista puhumattakaan?
  Sopii ihan oikeasti ihmetellä!

  VastaaPoista
 5. Sorvakon "kojut" maksaa yrittäjä itse. Ja virkamiehen työhön kuuluu viedä valmisteluja asioita eteenpäin päättäjille. Mikäköhän antipatia Valkosella on taas tässä asiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjä rakentaa kaupungin maalle. Samalla tuhotaan liikuntaalue.

   Poista
  2. Eikä tuhota. Sivuaa vähän ja yrittäjä korvaa tämän rakentamalla kuntopolun hieman viereen. Kaikkien muiden liikkujien paitsi afrika miken mielestä rata paranee. Aikanaan oltiin Sorvakossa tutustumassa joukolla asiaan ja afrika mike lymysi varjoissa vaikka oli tilaisuuden kokoonkutsuja. Ota Java selvää ennen kuin alat miken juttuja levitellä.

   Poista
 6. Tässä kaupungin keskustan kehittämisyrityksistä
  https://yle.fi/uutiset/3-10454379

  mutta kuka africa mike on????

  VastaaPoista
 7. Eikö näitä huvimajoja voisi rakentaa Golf kentälle tilaa olis?

  VastaaPoista
 8. Golf-kenttä on liikuntaan osoitettu alue mutta ei Sorvakon muut peltoalueet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se joka ei liikuntaa pysty harrastamaan alkaa golffaamaan!

   Poista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minua ihmetyttää pellolle rakentamisen hinku, vaikka muutaman kymmenen metrin päässä on meri ja mahdollisuus rakentaa rantaan. Meidän olisi jo korkea aika hyödyntää rantojamme niin viihtymiseen kuin asumiseen. Jos joku tulee tänne sisämaasta lomailemaan, pitänee hän merenrantamajoirusta peltokojua parempana. Ehkä kyseessä on uusi peltomatkailubuumin ennakointi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltomatkailua tulossa Salmelle ja niille puolen miljoonan kunnallistekniikka. Kuinka monta vuotta kestää että se maksaa itsensä takaisin?

   Poista
 10. Rantaan ei saa rakentaa. Sinne ei tule kojuja vaan mökkejä joilla on lähellä käytössä ranta. Älä valehtele yhdessä miken kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkkitehdin kaveri saa rakentaa vaikka uimarantaan.

   Poista
  2. "mökkejä joilla on lähellä käytössä ranta", eli minkälainen tai mikä ranta on näiden peltomökkien käytössä?

   Poista
 11. Täysin kaheli idea. Golfkentälle on matkaa yli kilometri. Peltoa löytyy lähempääkin, jos sille on pakko rarentaa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tämä on hyvä esimerkki uusikaupunkilaisesta päätöksenteosta. Valmistelija vähät välittää demokraattisesti valttujen luottamushenkilöiden päätöksistä. Golfkentän sissäntulon/ravintolan lähettyviltä löytyy runsaasti parempaa tilaa rakentaa kuin paikalle, johon peltokojuja nyt kaavaillaan.

  Muistan vuosientakaisen painostuksen härskiyden ja häikälemättömyyden. Mielestäni kaupoungin ei tule harjoittaa yhteistoimintaa moisten tyyppien kanssa. Valmistelun tule edetä hyvässä hengessä faktoja markkinoiden ja kaikkia huomioiden varsinkin, kun rakennetaan yhteiselle maalle.

  Kuten tuolla yläällä mainitaan, mielenkiinnolla minäkin odottaisin tietoa koulukuviosta. Yleensäkin päätännässä tulisi tähdätä kokonaisvaltaiseen suunnitelmallisuuteen ja järjestelmällisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen esimerkki siitä miten tosiasioilla ei ole mitään merkitystä vaan demarit päättää.

   Poista
 13. Achtung, herr Valkonen!
  Nyt painetta koulukeskus ja terveyskeskushankkeisiin toverisi eilisiin saatesanoihin kiteytettynä:
  "
  Em. hankkeista on kovin vähän täsmällistä teknistä tietoa kaivettavissa ja sen myötä uutisointikin niistä hankkeista on kovin suppeaa. 
  Syy on tiedossa: se on kaupungin poliittinen enemmistö, joka päättää ja on päättänyt hankkeiden etenemisestä ja julkisuudesta. 
  Esimerkki:
  Kouluhankkeesta ei ole saatu edes yhtä nettisivua avattua, josta voisi seurata hankkeen etenemistä.

  Nyt, suunnittelupöydällä, voidaan vielä vaikuttaa, mutta toteutusvaiheessa ei enää juurikaan. 
  Esimerkki: Uki-tason perspektiivinä nyt puhuttuihin 60-80-100 miljoonan kustannusvaikutukseen em. investoinneista tai kustannuspaineeseen voisi olla seuraava: kaikki Sorvakon asuinalueen kerrostalot voitaisi rakentaa uudestaan tuolla rahasummalla! Siis yli 10 kerrostaloa!

  Ennustankin jo tuntuvaa vero%:n nousua ukilaisille 2030 mennessä. Olemmehan jo nyt hyvässä kärkiporukassa Suomi-tasolla.
  "
  Vielä Sorvakon peltorakentamisesta sen verran, että hallitus päättää miten hanke etenee.
  Siellä tehtäneen taas niukka enemmistöpäätös ettei hanke etene. Demarien yläkerralla on jotain kalavelkoja tätä peltorakentajaa vastaan.
  Käännähän tykkisi putkea uuteen maaliin, Valkonen!
  Terveisin 5kg/hp:n moottorisahan keväällä hankkinut.

  VastaaPoista
 14. Demarit eivät kaupungin edusta piittaa. Heidän takapuoltaan pitää nuolla. Ota sinäkin Java jotain selvää Miken touhuilusta. Siinä ei paljon kerskumista ole. Tuo Sorvakossakin ollut tilaisuus niin Mike jakoi nimettömiä ja allekirjoittamattomia kapina kokouskutsuja Sorvakon saunoihin. Jakajan viimein selvittyä ja Mikeltä asiasta kysyttäessä. Hän vastasi ettei tiedä mitään asiasta vaan Liisa Hyytiä hoitaa asiaa. Liisalta kysyttäessä hän ei ollut kuullut mitään koko jutusta. Että sellainen selkä rankainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapinakokouskutsuja Sorvakon saunoihin? Just joo. Miksei saman saman tien postiluukusta kun kerran ammattimies on?

   Poista
 15. Valtuutettuja eivät äänestäjien mielipiteet kiinnosta. Oma etu paras etu.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ensinnäkin tunnen Varjon Markun niin kaverina kuin päättäjänä, istuin hänen kanssaan kahdeksan vuotta samassa lautakunnassa, ja arvostan häntä tuhottoman rutkasti. Tämä ei tarkoita sitä että toimisin hänen äänetorvenaan. Hallitsen aivan itse näkemyksiäni ja mielipiteitäni. Minä vaan en voi ymmärtää, miksi jotkut matkailurakennelmat tulee toteuttaa niin, että lopputuloksena syntyy koko kansan naurunaihe: Tyhjinä rapistuvat peltokojut.

  Miksei peltokojujen sijaan rakenneta kunnollisia mökkejä golfkentän vierestä nousevaan ryteikköiseen mäkeen. Nyt täysin hyödyntämättömään etelärinteeseen paistaa mukavasti keskipäivän aurinko, siitä ei kestä kauan kävellä ensimmäiselle lyöntipaikalle ja golfravintolakin sijaitsee sopivalla etäisyydellä. Kun paikaa ehostetaan esim. maauimalalla ja muilla viihdevirityksillä, kasvaa alue kaupunkilaisten ja turistien kesäkeitaaksi.

  VastaaPoista
 17. Ugin ainoa rantarakentamisvalmistelu yritti tuoda jättiläismäiset tuulimyllyt kaupungin edustalle. Miksi missään ei ole järkeä. Valkonen esitti paremmat vaihtoedot peltomatkailulle. Tarttukaa siihen.

  VastaaPoista
 18. Täysin käsittämätön paikka rakentaa majoituspaikkoja golfaajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majoituspaikkoja golffareille on valmistumassa kentän laidalle remontin alla olevaan kerrostaloon.

   Poista
 19. Sillä lailla, sillä lailla. Kovasti näytetään nyt ammuttavan kaikkea mikä liikkuu. Missä on sellainen hakemus tämän Sorvakon peltoalueen käyttöön, jossa puhutaan matkailusta, golfista tai golfkentästä? Ei ainakaan kh:n esityslistalla. Että sellaista demorakentamista.
  Sitten sellainen, että missä on sateenvarjokatu ja riippukeinut nyt. Ei niin missään. Että sellaista matkailua.

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommentointitoiminnasta! Sorvakonpeltoalueeseen liittäyvät kaavailut muuttuivat ajan saatossa tiheään. Kaikki taisi alkaa siirolapuutarhasta, seuraavaksi esiin putkahtivat golffareille suunnitellut peltomajat ja nykyisiä kaavailuja en tiedä, jos tietää kukaan muukaan. Lopputuloksena alueelle saattaa putkahtaa ihan mitä tahansa, vaikkapa jättituulimyllyt tai ryhmäkrematorio. Sentään ensimmäisen sukupolven ruskohiilivoimalan rakentamiseen en usko - meillähän hinkumies pitää ekokatasrofilla vaeltaessa huolen tanakan vahvasta hiilijalanjäjestä ynnä ilmastonmuutoksen ripeytymisestä.

  VastaaPoista
 21. Huomenna klo 14 Crusell

  Crusellissa voi huomenna kuulla missä kunnossa tk on. Siellä voi myös kysyä Pia Lahtiselta maksaako sote meille uusia rakennuksia kuten jotkut luottamusmiehistä yrittää kertoa.

  Sote ei tule tekemään meille yhtään rakennusta, vaan ne me maksamme aina itse. Sote ei myöskään vie mitään rakennuksia, kuten tolloimmat luottausmiehet ovat ymmärtäneet. Villein ( ja tyhmin) väite on että valtio ottaa rakennukset ilmaiseksi omakseen. 

  Kysykää huomenna ja viisastutte taas hieman.

  VastaaPoista
 22. Hyvin valittu aika. Työssä käyvät eivät pääse paikalle. Totuuden kertominen jää Forssin tehtäväksi ja lopulta hän saa paskat silmilleen.

  VastaaPoista
 23. Kas tässä Ukin uutisia
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005867121.html

  VastaaPoista
 24. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Niinhän se taitaa olla, että ilman Hartoa moni assia jäisi tietämättä. Uskon Harton joutuvan juuri heidän hampaisiin, ketkä haukkuvat anonyymeja, mutta itse sättivät Hartoa anonyymina. Tiedotus ja viestintä eivät kuulu kaupunkimme osaamisen vanvuuksiin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!