perjantai 19. lokakuuta 2018

PÄÄTTÖMISTÄ PÄÄLLIKÖISTÄ JOUTAVIA JOHTAJIA!

Elämme antilystiä aikaa kaupungissa, jonka kehitysmahdollisuuksien rinnalla muiden maamme kuntien ja vastaavat mahdollisuudet tuntuvat olemattomilta. Emme saaneet tätä kaupunkia kasvu-uralle, joten nyt suuri johtaja, ainakin joidenkin mielestä, haahuilee organisaatioonsa hallintouudistusta. Joidenkin mielestä koko organisaatio pitäisi tussauttaa pirstaleiksi ja ryhtyä luomaan uutta toimivaa, kaupunkilaisten eteen armottomasti rehkivää organisaatiota.

Hyvät jääkiekkoilijat pyrkivät pääsemään sille tasolle, jolla tienaavat hyvin ja pystyvät tarjoamaan ahaa-elämyksiä ja mielihyvää hyvin maksavan seuran hyvin maksaville faneille. Jos hyväksi kaavailtu kiekkoilija osoittautuu vähemmän hyväksi, siirtyy hän vähemmän hyvään sarjaan. Virkahenkilöstö pyrkii samoin korkeammalle ja paremmille ansioille. Jos tämä ei luonnistu jäävät he korkeimmalle tasolle minne onnistuivat itsensä änkeämään. Taidoista ja tuloksista huolimatta he pysyvät korkeimmalla saavuttamallaan tasolla.

Tasollaan toimivien vähemmän hyvien virkahenkilöiden tulotaso saattaa ponnahtaa ylöspäin toisin kuin vähemmän hyvien kiekkoilijoiden. Virkahenkilöt hallitsevat organisaatiossaan esitys- valmisteluvaltaa, joka puuttuu jääkiekkoilijoilta omissa joukkueissaan. Virkahenkilöt ryhtyvät uudistamaan organisaatiota. Heidän kykynsä ei tähän riitä, mutta ahneus ja itsekkyys mahdollistavat organisaation muuttamisen ei kaupungin ja sen asukkaiden vaan virkahenkilöstön parhaaksi.

Virkahenkilöt pitävät palavereita ja päättävät organisaatiouudistuksesta. Kun tämä väsäys tuodaan julki, he keksivät, että johtajat sopivat paremmin hienoon uuteen organisaatioon kuin päälliköt. Kuin mormoneja johtava Jumalan leijona, ajaa virkakunnan johtaja valmistelua läpi. Kaikki tapahtuu tutulla itsekkyydellä ja oman eduntavoittelulla eli ulospäin kerrotaan: PÄÄLLIKÖIDEN MUUTTUMINEN JOHTAJIKSI EI VAIKUTA TEHTÄVIIN EIKÄ PALKKAUKSEEN.

Kappas vaan, ajan rientäessä johtajat vaativat alaisikseen liudan päälliköitä ja sitä myötä, alaisten määrän kasvaessa, johtajat vaativat itselleen lisää palkkaa(MOT). Nyt päättäjien tulee pitää itsensä ajan hermolla ja muistaa lähihistoriamme. Meillä eletään organisaatiossa, jossa johtajat nostivat toistensa palkkoja viranhaltijapäätöksillä ja palkkasivat jopa valtuuston päätösten vastaisesti kaverin töihin ja tietenkin viranhaltijapäätöksellä. Päättäjien tulee valvoa tarmokkaasti, Tarmon johdolla, että organisaatiouudistus hyvinvointijohtajineen tuottaa hyvinvointia myös kaupunkilaisille eikä ainoastaan päättömille päättäjille, ketkä haluavat eläkettä odottaviksi joutaviksi johtajiksi!

25 kommenttia:

 1. Noin se on mennyt ja noin se menee jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. Se on päättäjistä kiinni onnistuuko Javan kuvio.

  VastaaPoista
 3. Noin 4v sitten johtajia ja muutamia rivityöntekijöitä irtisanotiin Ukin kaupungin organisaatiosta. Olikohan saldo noin kuusi henkilöä. Nyt uuden hallintosäännön voimaanastuessa ilmeisesti kaikki irtisanotut johtajat ja rivityöntekijät on palkattu uudestaan tavalla tai toisella ja ellei samalla nimikkeellä niin lähes sinne "vanhaan" viittaavalla. Yhteissaldona pääluku on noussut tuohon aiempaan irtisanomisvuoteen verrattuna. Väkiluvun kasvu Ukissa ei ole ainakaan selittävä tekijä. Aika erikoista, sanoisin.
  Tällainen kehitys ei ole hallittua, mutta maksajat ovat tiedossa. Valitettavasti.
  JAa

  VastaaPoista
 4. Virkamiehen on hyvä olla Ugissa. Saa tehdä hyvällä palkalla mitä lystää.

  VastaaPoista
 5. Kun ei pääse muualle parempipalkkaiseen virkaan, täytyy omia palkkoja nostaa täällä. Kaikki Uudenkaupungin johtajat ovat hakeneet muualle.

  VastaaPoista
 6. Historiaa 4,5 vuode takaa

  Uudenkaupungin kaupunki vähentää organisaatiostaan 12 henkilöä. Kuusi heistä irtisanotaan vakinaisesta palvelusuhteesta ja kuuden työsuhde päättyy määräaikaisuuden tai eläköitymisen myötä.

  Irtisanottavista kolme on esimiestehtävissä ja kolme asiantuntija/toimihenkilötehtävissä.

  Kaupunginhallitus hyväksyi henkilöstöä koskevan osuuden säästöpaketista maanantai-iltana kokouksessa, joka kesti lähelle puolta yötä.

  Sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maija Junkola-Lehtonen että kaupunginjohtaja AtsoVainio kuvailevat päätöksentekoa vaikeaksi.

  – Pitkän keskustelun jälkeen löytyi lopulta yksimielinen ratkaisu, sanoo Junkola-Lehtonen.
  "
  Täältä kopioitu
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/606136.html

  VastaaPoista
 7. Kaupunki irtisanoi yhteysjohtajan, kaava-arkkitehdin, palkkasihteerin, kirjanpitäjän, henkilöstöjohtajan ja nuoriso- ja liikuntajohtajan. Näiden lisäksi 2 täyttämättä ollutta virkaa jätetään täyttämättä ja muutaman määräaikaisen sopimusta ei jatketa.
  Näin blogihistoriasta 3/2014.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tiedä häntä olivatko em. irtisanomiset kovinkaan onnistuneita saati inhimillisiä vetoja, mutta se täytyy todeta Junkola-Lehtosen ansioksi, että hän lopetti puheenjohtajakeskeisen päätöksenteon. Tästä alkoi kaupungin talouden tervehdyttäminen, josta suuret kiitokset Nikulalle ja Forssille.

  VastaaPoista
 9. Uudenkaupungin päättäjät tyytyvät katsomaan kaikkea sivusta. Kukaan heistä ei avaa suutaan valtuustossa. Virkamiehet vievät tätä kaupunkia kuin haluavat. He määräävät omat tittelinsä ja nostavat pian palkkojaan. Luottamusmiehet vain katsovat vierestä tekemättä mitään.

  VastaaPoista
 10. Kaupunkin Rategia 2030 ja 20300 asukasta. Päälliköitä ja johtajia nimittelemällä ristiin rastiin tämä ei onnistu. Kohta kolme pitkää vuotta kaupunki on maannut ja väistellyt. Muka markkinat hoitaa kasvun. Väärin. Ei hoida. Koittakaa ainakin päättäjien enemmistö herätä ja ymmärtää tämä. Kaupunki ei kasva 20300 asukkaan kaupungiksi. Pelkästään veroprosentin nousu pitää siitä huolen. Kohta sitä aletaan nostaa reippain ottein kun henkilöstömäärä paisuu tällä vaudilla sotesektorin ulkopuolella ulkopuolella ja suuret rakennusinvestoinnit takaavat käyttömenojen päällekaatuvan kasvun. Kaupunki ei voi elvyttää velkaa ottamalla. Se hoitaa velvoitteensa veroja keräämällä ja valtion hupenevien valtionavuin.
  Ennuste on todella masentava. Siihen ei hallintosääntöjen kanssa pelailu auta saati strategiakorttien jako kumppaneille. Päinvastoin.
  Terveisin kikymies Raision aabeeceeltä.

  VastaaPoista
 11. Kortelan kahviosta kohti autotehdasta lähdetään päivittäin kolmen äijän porukalla. Ajateltiin muuttaa Ukiin. Ongelma ettei pääse nykyisistä asunnoista eroon. Kohta kolme vuotta ajettu tätä väliä ja Ukiin muuttamisesta mennyt, koska siellä ei saada riitaa kummempaa aikaan. Kuka tuo lapsen paikkakunnalle, jossa kaikki on vanhaa ja huonoa. Ukin mahdollisuudet meni. Se on työpaikka, josta lähdetään työn jälkeen äkkiä pois. En ole yli vuoteen käynyt Ukin keskustassa.

  VastaaPoista
 12. Ukista puuttuvat nykyaikaiset kaupat. Siksi asukkaita ei tule lisää ja nykyiset kaupunkilaiset käy Myllyssä. Tilanne ei muutu johtajia lisäämällä.

  VastaaPoista
 13. Kaupungin väkiluku on pienentynyt viime vuoteen verrattuna.
  Silti kaupungissa on tehdas, jossa on ollut viime vuonna Suomen nopein työllistymiskehitys sitten sotien jälkeen. Se työllistää noin 4500 ihmistä.
  Näin kirjoitetaan täällä
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2018/10/kaupunki-aktivoitumassa-asuntojen-rakentamisessa/

  Pitää sanoa, että kaupungin päätöksenteko ontuu todella pahasti!

  VastaaPoista
 14. Kaupungin päätöksenteko on ala-arvosta. Juustomuotteihin haaskataan rahaa sekä käyttämättömien rakennuksien korjauksiin esim seikow. turha syyttää Järvistä kaikesta koska Wala, demarit ja vassareilla on päätösvalta.

  VastaaPoista
 15. Järvinen puhuu joskus järkeä, mutta puhuu aina tyylillä, joka saa aikaan vastareaktion.

  VastaaPoista
 16. Aina löytyy ns teennäisiä selityksiä. Ei kanneta vastuuta huonoista päätöksistä, kun syy on Ai jonkun muun kuin päätöstesten tekijöitten. Yleensä Järvinen��������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vika on kokoomuksen joka nosti Järvisen liian merkittälle paikalle. Edes hänen äänimääränsä ei oikeuta paikkaa kaupunginhallituksen pöydässä. Java voi kokoomuslaisena kertoa miksi hän ja kokoomus valitsi Järvisen nykyiselle paikalle.

   Poista
 17. Kun järvisellä ei ole mitään vaikutus mahdollisuutta hallituksen kokouksissa ainostaan puheoikeus. Hallitus pystyy päättämään kaiken ilman järvistä. Lopettakaa propaganda joku vielä uskoo valheita, mutta siihen ilmeisti on pyrkimys.

  VastaaPoista
 18. Laaksonen ei olisi edes päässyt valtuustoon ilman Forssin ääniäja silti hän eikä Forss istuu hallituksessa. Siinä on demokratian väheksymisen huippu.

  VastaaPoista
 19. Vain demarit ja Pro huomioi äänestystuloksen, kun ne valitsi hallituksen jäseniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pro ei ansaitse hallituksen pj paikkaa, vaan demarit osti tällä paikalla walan.

   Poista
  2. Wala on kaupungin kiistaton ääniharva, joten hänen paikkaansa ei voi kyseenalaistaa.

   Poista
 20. Vain äänestystulokset ratkaisevat päätöksissä. Niissä demarit, vas Laaksonen ja Wala ovat löytäneet toisensa. Turhan moni näistä 6-5 äänestyspäätöksin päätetyistä on aiheuttanut eripuraa. Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hävinneet eivät hyväksy demokraattista päätöstä. Forss ja Järvinen etunenänässä.

   Poista
 21. Jaana Vasama taas ei hyväksy valtuuston enemmistön päätöstä, kun piti oikein Vappuna palopuheen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!