tiistai 19. syyskuuta 2017

UKIN HUOMINEN: Salaa kenkää sadoille kaupungin työntekijöille!

Meillä on vanha hoitamattomana ja huonoon kuntoon päästetty koulu muuttunut yhtä äkkiä arvokkaaksi ja harvinaiseksi kansallisaarteeksi. Mutta onpa meillä ollut jotain koulua paljon harvinaisempaa ja erikoisempaakin eli peräti ainutlaatuista: Ihan joka kaupungissa ei ole kaupunkilaisille ihan ikiomaa kiskoläjää. Mutta mihin nuo kiskot on viety: Joku on hävittänyt nähtävyyden, todellisen turistikohteen ja tuhonnut kaupunkilaisten nautintaoikeuden ihanaan ja ainutlaatuiseen kiskopinoon! KISKOT TAKAISIN! ON AIKA PERUSTAA KISKOLIIKE: Ei kaupunkilaisten ainutlaatuista omaisuutta voi noin vain hävittää! Kiskokasa oli osa historiallista päätöksentekoamme ja osa uusikaupunkilaista identiteettiä.


Meillä paasataan välillä tuulimyllyistä, välillä paasataan kerrostaloista, nyt paasataan kouluista ja  monitoimitalosta. Sinänsä on mainiota, että asioista keskustellaan avoimesti ja kansa saa esittää mielipiteensä ja kuulla päättäjien näkemyksiä julkisista kaavailuista ja hankkeista. Toisaalta on mystistä kuinka meillä vastustetaan kaikkea uuttaa. Syntyipä joltain suunnalta kuinka hyvä kehitysehdotus tahansa, niin ihan aina sitä vastustetaan. Nyt vastustetaan jo kymmenet vuodet puolityhjänä ja  purkukunnossa olleen koulun korvaamista uudella. Yhtä äkkiä rakennelma, jonka kaltaisia löytyy Suomesta satoja kasvaa Uudessakaupungissa kulttuurihistorialliseksi suojelukohteeksi, jonka hävittäminen on rikos menneitä sukupolvia ja suomalaista arkkitehtuuria kohtaan.

Yleensä kaiken uuden vastustajat löytyvät varsin vasemmalta, ei kuitenkaan vasemmistoliitosta, vaan meidän siitä vasemmistopuolueesta, jonka  politiikka on niin oikeistolaista, että kokoomuskin jää vasemmalle ja vieläpä IKL:kin jää näiden kahden mainitun poliittisen toimintatavan väliin. Kuten tiikeri ei pääse raidoistaan eikä Näkki juomuistaan, eivät meidän taantumukselliset tyypitkään pääse negatiivisesta kaupungin kehityksen jarruttamisesta. He vastustavat ihan aina ihan kaikkea uutta.

Jos joku haluaa omalla rahallaan ja riskillä rakentaa talon rantaryteikköön, joka on toiminut lähinnä koiran ulosteiden, kaljapullojen ja kymmenen vuotta käyttämättömän ollen lahoavan teatterin tyyssijana, alkaa välittömästi ruikutus: Ei saa viedä kaupunkilaisten nautintaoikeutta rantaan. Kuka nauttii ryteiköstä, rikkinäisistä kaljapulloista ja lahoavasta, kenties jo vaarallisessa kunnossa olevasta teatterista? - EI KUKAAN TÄYSPÄINEN KAUPUNKILAINEN!

Kyseessä on itse asiassa aivan selvä ja läpinäkyvä peittotoiminta, jolla kaupunkilaisten katseet käännetään salaa tehtävistä ikävistä päätöksistä. Meillä yksityistetään salaa: Vanhukset ja lapset siirtyvät, median ja päättäjien vaietessa asiasta, yksityisten palvelujen piiriin. Kyseessä ei ole palvelujen siirtymisestä paikallisille yksityisille toimijoille, vaan kaupungin omaa palvelutuotantoa hävitetään pörssiyhtiöiden hyväksi. Tämä tietää pahimmillaan sitä, että kaupunkilaisten veroeurot matkaavat suoraan paratiisisaarille. Em. yhtiöillä on jopa edustus kaupunginhallituksessa, joten tieto kaupungin toimista kulkenee semminkin pörssikeinottelijoille.

Tätä toimintaa tehdään salassa, koska se on räikeimmillään kaupunginvaltuuston yksimielisen päätöksen vastainen ja taloudellisesti kalliimpaa kuin toimien hoitaminen kaupungin tuottamana palveluna. Tulevaisuudessa tämän salailun seurauksena tapahtuu melkoisia mullistuksia kaupungintyöntekijöiden työsuhteissa. Seuratkaa keskustelua kouluista ja rakentamisesta, mutta katsokaapa mitä lähivuosina tapahtuu kaupungissamme varhaiskasvatukselle ja ikäihmisten palveluille.

10 kommenttia:

  1. Nikulan ja Järvisen uskollinen kokoomus-Java on usutettu demarien kimppuun.

    VastaaPoista
  2. Valkosen suurin poliittinen virhe on kokoomus.

    VastaaPoista
  3. Kokoomuksen suurin virhe on Valkonen.

    VastaaPoista
  4. Kommentit taas jonninjoutavaa, mutta kenelläkään ei näytä olevan haluja puuttua todelliseen ongelmaan eli varhaiskasvatuksen/vanhustenhoidon yksityistämiseen. Sitten sousee kauhee älämöly jostain kuntapäivien kustanuksista, noin 10000euron luokkaa, vaikka varhaiskasvatuksen yksityistäminen tuo lisäkustannuksia satojatuhansia vuodessa. Missä on teidän kommentaattorien suhteellisuuden taju.
    Tottakai on moraallisesti tuomittavaa yhteiskunnan rahojén tuhlaaminen kestityksiin, saapa nähdä mitä on tänä vuonna kauppakamarin tuki vuosittain pidettäviin itesnäisyyjuhlan järjestämiseen ja jokainen ketä siihen osallistuu on varaa maksaa itsekkin kestitykset.Itsenäisyypäivää voi muutenkin juhlia ilman kaupungin avustusta.

    VastaaPoista
  5. Kokoomus-Java ei ole saanut ikinä mitään aikaiseksi. Hoki tontonmäkeä valtuustossa ja häiritsi lautakuntien kokouksia.

    VastaaPoista
  6. 15.02 siinä taas yksi jonnonjoutava kommentti.

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mainittujen asioiden puolesta pidin puheita ja tein aloitteita, joten jotain olen ainakin yrittänyt tehdä. Ja unohtakaa jo tuo kokoomuksen liittäminen minuun. Kokoomuksessa on hyviä tyyppejä joilla on paljon annettavaa tälle kaupungille, mutta itse puolueeseen minulla ei ole kontaktia.

    VastaaPoista
  8. Java sinä olet riidankylväjä ja häirikkö. Et tule kenenkään kanssa toimeen. Ensin persut heitti sinut pihalle ja nyt kokoomus. Mieti sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettekö voisi lopettaa tuolaiset kommenntit kun eivät edistä mitään asiaa, ei silti samaan syylistyy java kirjoituksissaan ajoittain, vaikka monessa asiassa onkin oikeassa niin silti en pidä asian ilmaisutavasta.

      Poista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Politiikassa olo ei ole minulle ja tuskin kenellekään muullekaan toimeentulo kysymys!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!