torstai 21. syyskuuta 2017

Miksi uusikaupunkilaiset eivät nauti nautintaoikeudesta!

Kaiken uuden vastustamiselle löytyvät aina syyt ja seuraukset. Politiikassa ja paikkakunnalla, jossa valtaosa luottamushenkilöistä ei perehdy asioihin, on vailla luovuutta ja kiinnostusta päätettäviin asioihin sekä kunnostautuvat kokouksesta kolmanteen vaikenemalla, eivät voi muuta kuin vastustaa kaikkea uutta. Syy on yksinkertainen: Jos valtuuston enemmistö on luovuutta vailla olevia tuppisuita, täytyy heidän vastustaa muutamien luovien ajatuksia plus ideoita - MUUTEN VÄÄRÄT IHMISET LOISTAVAT JA MITÄTÖN ENEMMISTÖ JÄÄ AIKAANSAAVIEN VARJOON. Tämä oli syy vastustamiseen ja vastustamisen seurauksen voi jokainen havaita katsellessaan ympärilleen: UUSIKAUPUNKI ON JÄMÄHTÄNYT 1980-LUVULLE, JUURIKAAN MITÄÄN UUTTA  EI OLE KAUPUNKIMME KESKUSTAAN SYNTYNYT 1980-luvun jälkeen!

Mitättömien valtuutettujen lanseeraama kaupunkilaisten nautintaoikeus rantaan pulpahtelee usein esiin yleisessä keskustelussa, kun vastustetaan rantaryteikköön rakennettavia taloja. Nyt tuo ryteikkö on jo julkisuudessakin ristitty Crushell-puistoksi. Jokainen paikalla käynyt voi havaita, että ryteikön nimeksi sopisi paremmin Kusell-puisto, jossa ravintolavieraat, veneilijät sekä muut kulkijat purkavat sisäisiä paineitaan iloisen lorinan säestämänä. Toki mainittuun touhuun liittyy nautintoa ja selviämiselämys välttyessään housuihin laskemiselta. Mutta siinä onkin lähes kaikki toteutuneesta nautinnosta ja nautintaoikeuden käytöstä. kuvat puhukoon puolestaan.

Rantaryteikössä on nautittu markkinoidemme epätasalaatuisinta kaljaa ja eestiläistä halpa litkua. Onko kerrostalojen ja uusien uusikaupunkilaisten väistettävä tällaisen nautintaoikeuden tieltä?

Tervetuloa Uudenkaupungin kesäteatteriin! Käyttöön nähden teatteri on varsin hyvässä kunnossa, joskin apea yleisilmeeltään.   
Jungle kasvaa ja ihmiskäden jälki sulautuu luontoon. Onko vuosikaudet tyhjillään ollut teatteri arvokkaampi ja hyödyllisempi kaupunkilaisille kuin modernit asuinrakennukset?
Jos alue olisi pidetty vuosien varrella siistinä, niin sinä olisi saattanut joku käyttää nautintaoikeutta tekemällä piknikkejä ja kumoamalla iltakaljaa, mutta kunnossapidon laiminlyönti on ehkäisyt mahdollisuuden nauttia nautintaoikeudesta. Jos joku vetoaa "puiston" suhteen kaupunkilaisten nautintaoikeuteen tai edes kutsuu aluetta puistoksi, on se vain ja ainoastaan osoitus periaatteellisesta uuden vastustamisesta ja perehtymättömyydestä alueen nykytilaan.

4 kommenttia:

 1. Kesäteatteritoiminta on valtavan suosittua koko maassa. Olen kerran tuollakin käynyt ja nyt todella ihmeissäni ettei toimintaa ole enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungin tukema Nokkalan teatteri tappoi kesäteatterin Uudestakaupungista.

   Poista
 2. Java se jaksaa häpäistä Uuttakaupunkia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Yritän vain tuoda oman näkemykseni esiin. Tuskin se ja faktakuvat ketään häpäisevät.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!