sunnuntai 17. syyskuuta 2017

JÄÄVIT JARRUTTAVAT UUDENKAUPUNGIN KEHITYSTÄ!

Uuteenkaupunkiin haikaillaan rautatiehenkilöliikennettä. Sopisikohan paikkakuntamme imagoon höyryveturi vetoiset vetoiset puuvaunut. Ne ovat niin nostalgisia ja mukavan näköisiä!
Osa päättäjistä vastustaa aivan kaikkea, joka vähinkin edistäisi kaupunkimme kehitystä. Aikoinaan tunnuslause oli: SÄÄSTETÄÄN KÄYTTÖMENOISTA JA SATSATAAN INVESTOINTEIHIN. Tämän seurauksena viemärit, rakennukset, liikuntapaikat jne. jäivät rempalleen. Pian myös uudemmat viritykset rapistuivat ja niinpä Uudenkaupungin korjausvelka moninkertaistui räjähdysmäisesti. Tämän seurauksena elämme kunnallistekniikka-aikapommin päällä. Siitä ensimmäinen osa uimahalli räjähti käsiin: Hallia ei kannatta korjata, koska uuden rakentaminen tulee edullisemmaksi. Juuri nyt on paras aika panostaa kaupunkimme tulevaisuuteen!


Joku voi ihmetellä ymmyrkäisin suin kaiken tapahtuneen mahdollisuutta. Syy on varsin yksinkertainen. Kun kaupunginhallituksessa istuu ihmisiä, jotka edustavat toimijoita, jotka myyvät kaupungille palveluksia, he suuntaavat kaupungin veroja sinne, mistä raha helpoiten kanavoituu heidän työnantajilleen. Tässä on käytännön syy siihen, miksi jotkut päättäjät vastustavat aivan kaikkea kaupungin toimintaa, joka toteutuessaan parantaisi uusikaupunkilaisten elämisen ja olemisen laatua sekä saisi uudet asukkaat muuttamaan pysyvästi Uuteenkaupunkiin. Moni on valmis työskentelemään ja asumaan viikon Petroskoin kaltaisissa puitteissa, mutta perhettään he eivät tuo pysyvästi  asumaan 1980-luvun Petroskoi-puitteisiin.

Aikoinaan eräitä yrittäjiä ei haluttu päästää kaupunginhallitukseen, koska he suuntaavat kaupunkilaisten maksamia verovaroja yrityksilleen. Joidenkin mielestä kaupungin työntekijätkään eivät kuulu kaupunginhallitukseen, päättämään omista palkoistaan. Nämä tyypit ovat normaalin ajattelun perusteella JÄÄVEJÄ LUOTTAMUSTEHTÄVÄNSÄ HOITOON. Luottamushenkilöiden tulee toimia lain mukaan kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, joten on väärin katsoa vierestä ja olla puuttumatta, kun joku pieni klikki valtaa ison puolueen ja käyttää sen valtaa kaupunkilaisten etujen vastaisesti!

8 kommenttia:

 1. Höyryveturi olisi kova juttu ! Se olisi maailmaluokan uutinenkin...

  VastaaPoista
 2. Java on katkera demareille.

  VastaaPoista
 3. Kyllä. Biopolttoaineella pelittävä ja oikein hinguhenginen henkilöjuna olisi eka askel matkailusektorimme nostamiseksi kuopasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työsuojeluviranomainen saattaa puuttua veturimiesten työoloihin. Lämmittäjiksi ei tulisi olemaan hakijoita.

   Poista
 4. Kiitos käynneistä ja innovaatioista! Mistä minä voin olla demareille katkera. Demarit kohtelevat minua yhtä hyvin kuin muitakin kaupunkilaisia eli helvetin huonosti. Joskin pääsen keskivertoa uusikaupunkilaista helpommalla, kun en juurikaan käytä kaupunkimme puitteita, palveluita tai muita rakennelmia.

  Ehkäpä voisimme höyryjunaan pistää halkojen heittelyä korvaamaan biodieselpumpun, joka pitää kattilan kuumana. Tietenkin joku vihreä voisi suunnitella vastatuulivoimala kuljettamaan junaa - toimii samalla realistisella periaatteella kuin tuulivoimalamme: Mitä enemmän vastatuulta, sitä enemmän syntyy energiaa junan kuljettamiseen ja niinpä juna kiihtyy entusestään ja energiaa tulee taas entistä enemmän ja .....!

  VastaaPoista
 5. kun joku pieni klikki valtaa ison puolueen ja käyttää sen valtaa kaupunkilaisten etujen vastaisesti! kirjoittaa Java
  Kyllä demarit on vallattu.

  VastaaPoista
 6. Yrittäjä oli Rauman Lokari-Laine ei myyty tonttia 35mk/neliö Rauma möi tontin 1mk/neliö

  VastaaPoista
 7. Oliko tulossa Ukiin? Se häädettiin, mutta pellelle annettiin kymppitonni.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!