torstai 2. huhtikuuta 2015

MISSÄ TYÖVÄENPUOLUEEN TYÖLÄISET?

Vasemmistoliiton Lauri Aronen on tavallisella palkkatyöllä elävä duunari - Kokoomuksen Ossi Nikula se vasta duunari onkin, sillä hän on yrittäjä yrittäjän sosiaaliturvalla eli kun kuume tai flunssa kutsuu petiin, podetaan omaan piikkiin - Mistään ei rävähdä tilille slotin slotia tai euron euroa. Tarkemmin sanottuna Marxin oppien mukaan Ossi Nikula on tämän päivän proletaari. Siinä olivat suurten, perinteisten puolueiden perinteiset duunarikansanedustajaehdokkaat. Tietenkin joukkoon on lisättävä pitkän linjan duunari, nyt eläkkeellä oleva kommunistien Pertti Haverinen.

Se sen sijaan on hämmentävää ettei paikkakunnan suurimmalta työpaikalta ole ensimmäistäkään ehdokasta. Samoin sopii ihmetelle ettei perinteisen suurimman ns. työväenpuolueen listoilta löydy paikallista selkeää duunaria. Uudessakaupungissa jos missä soisi ehdokkaana olevan vientiteollisuuden palveluksessa oleva täysverinen palkkatyöläinen. Hän olisi, läpi mennessään, ei ainoastaan Uudenkaupungin vaan myös koko Suomen edustaja.

Suomi elää viennistä ja siihen liittyvästä työstä. Jos joku on toista mieltä yrittäköön elää edes yhden päivän ilman tuontituotteita. Näitä tuontituotteita ei rahoiteta sillä, että hoidamme toistemme lapsia tai pesemme toistemme pyykkiä. Meidän on kyettävä viemään jotain tästä maasta, jos meinaamme tuoda jotain tähän maahan. Sen lisäksi, että vientiteollisuus käytännössä rahoittaa tuonnin vientiteollisuuden yritysten ja työntekijöiden maksamat verot ovat yhteiskuntamme palvelujen ja turvallisuuden selkäranka.

Suomi ei pyöri sillä, jos olemme kaikki kunnan tai valtion palveluksessa. Eikä Suomi pyöri silläkään, jos olemme töissä yrityksissä, joiden toiminta maksetaan verovaroista. Me tarvitsemme vientiteollisuutta ja vientiteollisuuden äänen on kuuluttava myös Arkadianmäellä. Tämä ei koske ainoastaan alan duunareita vaan myös patruunoita. Mikäli näin ei käy, vaan eduskunnassa jatkavat ammattipoliitikot ja yhteiskunnan palveluksessa olevat tai sitä siivestävät päättäjät, olemme auttamatta Kreikan tiellä.

Jos Suomi yritetään vakavasti nostaa nykyjamasta, on tunnustettava selkeä fakta, mitä paremmat palkat ovat vientiteollisuudessa, sitä enemmän siellä on myös veronmaksukykyä. Näillä veroilla me pidämme yhteiskuntaa pyörimässä ja niillä takaamme palvelut sekä niiden kehittymisen. Niin ikään kulutuksen ja sitä kautta maksettavien verojen taustalla on avain asemassa tasainen maan sisäinen tulonjako.

7 kommenttia:

 1. Huonoksi on mennyt tämän jvientifirmankin palkat. Henkilöstöfirmakin vetää välistä.. joskus sieltä autotehtaalta oli ehdokkaana nätti nainen

  VastaaPoista
 2. Joo joo mutta jos maksat liikaa palkkaa niin vientituotteesta liian kallista myytäväksi. Kierre on paha.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Pieniä ovat Suomen palkat eurooppalaisiin kilpailijoihin kuten esim. Ruotsiin verrattuna. Energian hinnan nousu laskee suomalaisen viennin tulosta ja estää investointeja tänne. Ja muistakaapa Stora-Enson amerikan seikkailu, jossa taisi lurahtaa miltei kolmemiljardia dollaria. Aivan muut seikat kuin palkat vievät vienniltä kannattavuuden.

  VastaaPoista
 4. Noin se on. Rahat muille kuin työntekijöille. Sitä ei kukaan sano Suomessa ääneen.

  VastaaPoista
 5. Vasama on vain keräämässä ääniä turkulaisille ja lisäämässä kunnallispoliittista imagoansa. Vasamalla ei ole paljon ulkomainoksia ja näkyvyys nojaa Uudenkaupungin Sanomiin. Äänet turkulaisille demareille on pelin henki. Puolue on tärkein, millään muulla ei ole väliä.

  VastaaPoista
 6. Miksi Arvela-Hellen on mukana Vasaman vaalitilaisuudessa lauantaina?

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Suomessa ei ole korruptiota. Yksi taho antaa toiselle taholle kannustinlisiä ja palkankorotuksia. Toinen taho taas kiittää tästä tuen muodossa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!