tiistai 28. huhtikuuta 2015

Läpyskä on läpyskä vaikka voissa paistaisi

Vapaa tiedottaminen on sitä, että tiedotusväline pystyy kertomaan asioista vapaasti ilman ulkoisia vaikuttajia. Puolueeton tiedottaminen on sitä, että media ei valitse tiedottamisessa puolta. Tasapuolinen tiedottaminen on sitä, että asioita käsiteltäessä media huomioi asian kaikki osapuolet tasapuolisesti. Kun mainittuihin faktoihin lisätään uutisoinnin peruskolminaisuus: MITÄ - MISSÄ - MILLOIN, voidaan mediaa pitää ammattimaisena, normaalit arvot omaavana tiedonvälittäjänä.

Tämän päivän läpyskä oli kaiken pupun ja pöpön äiti. On surullista todeta, että läpyskä on vajoamassa siihen säälittävään tilaan, missä se vaelsi vuosikymmenet. Itse uskoin suurimman mätäpaiseen turskautuksen jälkeen  tulevaan muutokseen. Hyväuskoisena rehdyin jopa tilaamaan läpyskän, mutta mitään muutosta ei tullut. Sivun mittainen paise pulpahti tänään esiin ja vieläpä pääkirjoituksella höystettynä. Saab tulevaisuudessa olla läpyskän tilaaminen minulta.

Ensinnäkin jokainen voi piipahtaa katsomassa kaupungin omistamien vuokra-asuntojen käyttöastetta. Tarjolla on jo pelkästään siellä tasan yhdeksän vuokra-asuntoa eikä tasan kaksi, kuten läppänä valheellisesti väittää! Toinen härski väittämä on se, että senioritalolle suunniteltu paikka olisi liian arvokas senioreille. Eräät tahot ovat ajatelleet niin senioreiden kuin kaupunkilaisten parasta ja etsineet vaihtoehtoista paikkaa senioritalolle.

Aivan oma saagansa on kaavoitukseen tupsahtaneet yllätykset. Suurin osa noista yllätyksistä ja totaalisista suunnittelun susista on ilmestynyt kaavoittajan suunnasta: Tuulimyllyt, Tontonmäki, Lokalahden kaava ja Janhuan jo kymmenen vuotta tyhjänä olevat älyvapaasti suunnitellut tontit jne. jne.. Kaavoituksen pitäisi selventää rakentamista. Kun joku suunnittelee kerrostaloa, hänen pitäisi tietää, että tuonne niille on kaavoitettu alue. Mutta meillähän tämä ei toimi ja kaavoittajan suunnasta sotketaan sekaisin olevia asioita edelleen. Mikään järkevä ei lojahda läpi tässä kaupungissa. Tässä kaupungissa rakennukset seilaavat suunnittelijan pöydällä vuosia kuten Sorvakon urheilukentän paskahuussi.

Jos meillä tieto olisi jaettu oikein eli sellaisena, kun se rehellisesti ja tasa-puolisesti toimitettuna tulisi kansalle kertoa, olisi meillä kokonaan toiset päättäjät ja etenkin aivan toiset valmistelijat! Mutta jostain kumman syystä toimituksellinen osaamattomuus ja moraalittomuus pulpahtaa aina pintaan. Ymmärtäisin sen, jos eläkkeeltään kirjoittelisi äärimmäisen pätevä toimittaja. Mutta sitä en voi ymmärtää, että työssään täysin epäonnistunut ja vailla minkäänlaista ammatillista kunnianhimoa oleva ihminen päästetään suoltamaan sitä samaa pahansuopaa, tuloshakuista, yksipuolista, kaveria hyysäävää tiedotuspuppua, millä hän on kymmenet vuodet osoittanut olevansa alallaan täysi surkimus.

Ihmetystä lisää vielä se, että läpyskässä on todella päteviä toimittajia, kuten menneet ajat osoittavat. Siis minkä vuoksi täytyy nostaa kirjoittajaksi joku täysin onneton tapaus. Kun päteviä piisaa omasta takaa, ei voi olla kyse säästöistäkään. Tumpelolle annetaan käsiteltäväksi vieläpä niin keskeinen aihe, että se vaikuttaa melkoisesti kaupungin kehitykseen. Tältä osin minua ihmetyttää myös se, miksi kaupunki kantaa rahaa vieraspaikkakuntalaiseen mediaan, joka jakaa virheellistä tietoa kaupungista ja sen päätännästä!

14 kommenttia:

 1. Annas olla Java Ukarin parjaus ja katso omia tekojasi. Ei tietolähdesuojakaan pidä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käymisistä ja vihjailusta! Sananvapautta saanee käyttää ainakin täällä ja vailla sensuuria. Enpä osaa yhdistää tuota tietosuoja juttua mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Meidän perheessä oli jo tehty päätös kestotilauksen lopettamisesta, mutta henkilövaihdokset (M.J ja L.H) saivat aikaan päätöksen peruuntumisen. Nyt tämä sama toimittajatar ilmestyi typerine kirjailuineen takaisin, josta seuraa tämän illan neuvottelujen jälkeen tilauksen lopetus lopullisesti huomenna! Dirki

  VastaaPoista
 4. Onko java vuotanut vitoskerroksen salaista tietoa.

  VastaaPoista
 5. Eikö vuotaja ole silloin joku viidennestä kerroksesta?

  VastaaPoista
 6. Mikä olikaan toimittajan (eläk.) motiivi kirjoituksillaan? Uusia ns. vuokrakerrostalon asuntoja ei sitten taida ilmaantua Ukiin ennen vuotta 2017 jos silloinkaan tällä etenemisvauhdilla.

  VastaaPoista
 7. Eikö Java tiedä, että Huittinen ja Arvela-Hellen kuuluvat samaan rouvasyhteisöön.

  VastaaPoista
 8. Ajattelin mistä täällä puhuttiin, mutta, no Huittinen, nyt käsitä. En ole lukenut lehteä enää vuosiin.

  VastaaPoista
 9. Ei paljoa kannattaisi Lörppä-Valkosen muita ivailla.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Enpä ole vitoskerroksessa käynyt vuosiin, joten se siitä. Alustuksessa kerrotaan, mitä läpyskä kirjoitti ja mikä on totuus - ei totuus ja sillä spekulointi ole ivailua. Myönnän olevani aktiivinen hölöttäjä, jota lörpöttelyksikin voidaan kutsua. Massiivisen mukavaa Wapun venttailua! Itse lähden kostean päivän jälkeen nauttimaan Saunasta, muutamasta Sandelsista ja savukkeesta.

  VastaaPoista
 11. Oletkos huomannut, joku nimetön on kypsynyt sinuun Java.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Olenhan toki huomannut, mutta heitä lienee joitakin. Kaikilla on kuitenkin nimi, jotkut ovat niin ovelia, että eivät kerro sitä. Kaikkein ovelimmat lähettelevät jopa nimettömiä kirjeitä. Maailmassa on runsaasti oveluutta, johon törmää tihein aikavälein. Nimettömänä esiintyminen ei kuitenkaan ole näillä estradeilla tavatonta tai millään muotoa kiellettyä, kunhan ei kirjoittele kuten eräs päättäjä nimettömässä kirjeessään.

  VastaaPoista
 13. Mitä tuolla väliä vaikka läpyskä virheellisesti kirjoittakiin, minä ainakin tiedän miten asian virallinen totuus on.
  Ei se minua haittaa, minua vain huvitta tuolaiset kirjoitukset.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommentointiosion käytöstä! Sepä se, kun kaikki eivät tiedä vaan luulevat tietävänsä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!