tiistai 14. huhtikuuta 2015

SUPERSURULLISTA: JÄLLEEN KERRAN HALLITUS TYRMÄSI VALMISTELIJAN ESITYKSEN

Olen äärimmäisen pettynyt hallituksemme toimintaan. Nyt en tarkoita sitä, että hallitus teki tuulivoima-asiassa yksimielisesti esittelytekstin vastaisen päätöksen. Hallituksen pitäisi viimeinkin puuttua siihen, että valmistelun laatu kohoaa niin, ettei esityksiä tarvitse ampua jatkuvasti alas. On varsin cornia(ei pop), jos amatöörejä vilisevä hallitus joutuu oikomaan ja muuttamaan ammattilaisten tekemää työtä.

Missä muualla kuin Uudessakaupungissa hyväksytään työntekijöiden toimivan, miten he lystäävät. Yleensä omistaja, rahoittaja tai heidän edustajansa hallitus vaatii palkollisilta tulosvastuullista rahoittajia tai omistajia hyödyttävää toimintaa. Hallitus on vastuussa omistajille ja rahoittajille siitä, että palkkalaiset toimivat tehokkaasti ja laadukkaasti. Hallituksen tehtävä ei ole jatkuvasti oikoa esittelyä ja estää siitä seuraavia miljoonavahinkoja.

Jokaisen työntekijän on tehtävä sitä, mitä työnantaja vaatii. Eihän autotehtaallakaan makseta siitä, että puhelee omasta mielestään mukavia ja kielloista huolimatta suunnittelee tänään jalattomia lypsyjakkaroita, huomenna pyörättömiä potkulautoja tai suunnitteli eilen tuoksutonta hajumettä. Jokaisella työntekijällä on työsopimus, joka edellyttää hänen työstään olevan hyötyä työnantajalle.

Meillä ollaan onnellisia siitä, että hallitus torjuu töppöjen töppäykset. Pitäisi hiukan vaatia positiivista tulosta työajaltakin ja tästä meillä ei ole tietoakaan. Hallitus torppasi nyt tuulimyllyt ja odottelee uusia munauksia, jotka se varmaankin torjuu henkseleitä paukutellen. Pitäisi kuitenkin pysähtyä ja paneutua itse valmistelutyön laatuun. Jos joku tekee ääliömäisen esisopimuksen ja esittelee sen, toinen esittelee tuulimyllyjä, senioritaloja ja vuokrakerrostaloja, jotka kaikki olisivat aiheuttaneet kaupungin talouteen lähes 20 miljoonan euron loven, on paikallaan tutkailla organisaation huipun kykyä tehtäviinsä.

On pöyristyttävää, että sama valmistelija joka kaikin mahdollisin konstein hoputtaa vuokrakerrostaloa, käyttää työaikansa niin ettei koko taloa saada aikaiseksi - Tämä on jo kaiken irvokkuuden huippu. On viimeinkin kyettävä pohtimaan koko kaupunkiorganisaatiomme realistisia eväitä valmistella ja tuottaa kaupunkilaisille jotain lisäarvoa. Ei ole millään muotoa perusteltua, että vuosikymmenien vain surua, murhetta ja laskuja kuntalaiselle tuottanut valmistelu saa jatkua.

Tämän tuulimyllyspektaakkelin suurin sankari on Li Grönlund taustajoukkoineen. Hän teki valtavan työn jakamalla tietoa kaikelle kansalle. Jos valmistelija ei saanut tässäkään asiassa aikaiseksi mitään sekä muut ns. hyötytyöt jäivät tekemättä. Jos vielä hallituksen päätös perustui Lin valmisteluun; kuuluu valmistelijalta ottaa palkka pois ja antaa Li Grönlundille - hän valmisteli päätöksen. Tämä käytäntö motivoisi virkahenkilöitä toimimaan tehokkaasti ja aktivoisi kivasti kuntalaisia osallistumaan.

9 kommenttia:

 1. Jawa kirjoittaa asiaa, tosin tyypilliseen jawatyyliin ampuu lopussa yli niin, ettei tukka hulmahda. Ei palkkaan pidä eikä voi puuttua, mutta esimies voisi kyllä pullukan työpäivän viettoa seurata, varsinkin nyt kun tulokset ovat mitä ovat! Tekeehän duunarikin työpäivästään tunti-ilmoituksen, mitä on työpäivänsä aikana saanut aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi varmaan valita sanansa harkitummin,,,, et silloin paljastaisi noin avoimesti junttiuttasi.

   Poista
  2. Tarkoitatko lakimiestä Junttia kenties.

   Poista
 2. "Jokaisella työntekijällä on työsopimus, joka edellyttää hänen työstään olevan hyötyä työnantajalle."
  Tuollaista asiaa ei työsoppareissa lue. Jos olet tuntityöläinen niin silloin on melko vaikeaa vaatia määrättyä työsuoritetta joltain ajalta. Palkkaa maksetaan työajasta ja paikallaolosta.

  Lisäksi on hyvä tiedostaa että kaavasuunnittelejoita ei kaupungin palkkalistoilla ole riittävästi. Tämä yksi arkkitehti on liian monen elimen esittelijä ja puhelinvastaaja ilman työrauhaa kaavoitukselle.
  Siksi tuulivoimakaava annettiin ukipolikselle kun omat resurssit ei sen tekoon olisi riittänyt.
  Muistetaan myös se että vaalit on sunnuntaina joka varmasti vakutti jalituksen päätökseen. Ja mitä jos valtuusto poistaa 2km rajan kun kaava joskus on valtuustossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti lukee. Työntekijä palkataan määrättyyn tehtävään ja sopimus sitoo hänet sen suorittamiseen.

   Poista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Yleensä työntekijä palkataan tehtäviin, joista hänelle on työnantajalle hyötyä, tämän vahvistaa työsopimus. Ilmeisesti Uudessakaupungissakin tämä asia on toisin - urheiluseurat siistivät miljöötä talkoilla ja näköjään hallitukselle valmistellaan esitykset talkoilla.

  Jos organisaatio ei toimi, siitä vastaa ensisijaisesti sen johtaja ja seuraavaksi luottamushenkilöjohto. Pellet on kivoja, mutta eivät ne kovinkaan usein menestyksellisesti johda sirkusta.

  VastaaPoista
 4. Katsoppa Java tämä mitä kirkonmies puhuu.
  http://m.youtube.com/watch?v=iPMWJ4dblNo

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En syytä virkahenkilöitä yhtään mistään. He toimivat kuten luottamusmiehet sallivat ja ihminenhän on luonnostaan laiska ja mukavuudenhaluinen, joten eivätkö miltei kaikki, niin sallittaessa, pitäisi työpaikalla lystiä ja harrastaisivat halujensa mukaisia asioita. Ongelma juontaa luottamushenkilöjohtoon ja sen pohjattomaan lepsuuteen. Kun se on kunnossa, alkaa kaupunkiorganisaatiokin toimia laadukkaasti.

  VastaaPoista
 6. Ja anteeksi unohdus, käykääpä katsomassa tuo edellisen kommentin linkki papin puheeseen, se on asiaa!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!