perjantai 24. huhtikuuta 2015

Tolkuttomia tolkunmiehiä ja riiteleviä rauhanmiehiä?


Kuntavaaleja ennen manipuloitiin äänestäjät uurnille takaamaan tolkunmiesten läpimeno. Vielä enemmän varoitettiin äänestämästä kiusaajia, jotka samoin ketjutetuilla jutuilla leimattiin vastuuttomiksi häiriköiksi. Vaalien jälkeen mediassa todettiin kaiken olevan nyt äärimmäisen hyvin ja tolkunmiesten vievän kaupunkiamme eteenpäin kohti tulevaisuudessa odottavaa mahtavaa mannasadetta.

Valtuustokauden  käännyttyä yli puolenvälin voimme paneutua lähihistoriaan ja arvioida tolkun meiningin toteutuneen tolkuttomuutta. Samalla voimme voimme pohtia rauhantekijäksi ylistetyn tyypin kyvykkyyttä yhteisten asioiden hoidossa ja  kaupungin sekä asukkaiden parhaaksi toimimisessa. 2009 alkaen rauhanmies hoki talvisodan henkeä ja Uki-puoluetta. Nämä löysät hokemat höystettiin median täydentämillä iänikuisilla fraaseilla.

Kaikki edellä mainittu oli yhden mallin mukaisen valmistelun ja sen noudattamisen tukemista. Minkäänlaista poikkeamaa, keskustelua tai edes kysymistä ei sallittu. Kaikkien piti seurata iloiten ja ylistäen, kun valmistelu toisensa jälkeen kääntyy miljoonien tappioksi. Näitä tappioita kertyi viimeisen viivan alle noin kahdeksan miljoonaa eroa.

Vielä viime kauden viimeisissä valtuuston kokouksissa tappiota käsiteltiin ja jotkut yrittivät välttää uusien rahareikien tekemistä. Media vaikeni tarjotuista vaihtoehdoista, leimaten niiden esittäjät kelvottomiksi päättäjiksi. Tarkoitushakuisesti media vaikeni siitä katkerasta velkasopasta jonka päättäjät olivat keittäneet. Päinvastoin tappiontekijöitä muistettiin, heitä hehkutettiin kuvin ja makkarakemuin juuri ennen vaaleja: HE OLIVAT TOLKUNMIEHIÄ!

Kuluva valtuustokausi on ollut täysin kummallinen. Jos olisimme noudattaneet näitä ns. tolkunmiehiä, olisi kaupungilla jo nyt ekstravelkaa pelkästään kahdesta vuokrakerrostalosta ja Novida-sähläilystä neljätoistamiljoonaa euroa. Onneksi viimeinkin uudet, mutta jälleen median vähemmän tolkulliseksi väittämät päättäjät ovat onnistuneet torpedoimaan em. tunarointivalmistelut.

Kun vielä pohditaan tämän rauhanmiehen konkretiaa, voidaan todeta median tarjonneen kansalle silkkaa soopaa. Rauhanmies on rauhanmies, jos olet hänen kanssa joka asiassa pilkulleen samaa mieltä. Muuten alkaa lehtikirjoittelu, selkään puukottaminen, oikaisupyynnöt jne. jne. Onko tällainen tolkunmies rauhanmies tai edes sikses semminkin kumminkin tolkunmies? Eikö tällainen tyyppi ole sittemminkin itsekäs riitelijä, yhteistyökyvytön tunari ja ennen kaikkea tyyppi, joka ei sokeassa vallanhimossaan hoksaa ettei hän osaa vähääkään käyttää valtaa. Hän ei ymmärtäne edes sitä, että hän on luottamushenkilönä kaupunkilaisia varten eivätkä kaupunkilaiset ole sitä varten, että he maksavat hänen kekkuloinnin, linssiluteilun, ulkomaan matkat ja miljoonamokat.

Toisaalta se ei ole tolkuttoman miehen vika, jos media semminkin antaa hänestä sikses kuvan tolkunmiehenä ja kansa äänestä tällä tiedolla tolkuttoman miehen tolkullisena valtuustoon. Kyse on median aikaansaannoksesta. Totaalisesti vinoon johdettu media toimii itsekkäästi vailla vähäisintäkään journalistista kunnianhimoa ja ammattiylpeyttä aiheuttaen lukijoilleen miljoonien eurojen vahingot.

Tämän valtuustokauden me elämme, sillä perinnöllä, jonka media jätti kansalle viime kuntavaalien alla. Median vastuu yhteisistä asioista tiedotettaessa on valtava ja pahimmillaan median amatöörimäisen johdon itsekäs ja puolueellinen toiminta aiheuttaa totaalisen tiedotuksellisen epäonnistumisen, jonka seurauksena väärät ihmiset ovat väärissä paikoissa.

Mediaa tai sen linjasta päättävää henkilöä ei voida vetää tulosvastuuseen lukijoilleen aiheuttamastaan vahingosta, olipa tämä kuinka suuri tahansa. Sen sijaan voimme vaatia medialta muutamia asioita, jolloin se täyttää tiedotuksellisen tehtävänsä. Vaatikaamme medialta rehellisyyttä sekä tasapuolisuutta ja olkaamme itse mediakriittisiä. Näin emme valitse enää koskaan tolkuttomia tolkunmiehinä tai riitakylväviä rauhanmiehinä päättäjiksi! WALHEELLA ON LYHYET JÄLJET - PAITSI MONOPOLIMEDIASSA!
17 kommenttia:

 1. Herr Valkonen! Olet kuullemma kääntynyt kokoomuslaiseksi. Mitä seuraavaksi?

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailuista ja kysymästä? Olen ollut aina alustuksessa esittämälläni kannalla vai voiko joku väittää minuun juilineen tänne Tontonmäkeä, kaupungin omistamia vuokrakerrostaloja, katulamppuja, muita rahareikiä ja luulettoko minun olleen mukana järjestämässä makkarakemuja? Vai perustuuko kommentin väittämä siihen, että luovuin itäautosta?

  VastaaPoista
 3. Ei vaan perustuu Forssin blogiin kirjoitettuun anonyymin kommenttiin. Joten ei mitään hätää sillä rintamalla. Edelleen itä on itä, länsi on länsi ja kai myös oikeisto on eri asia kuin vasemmisto.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei kaupungin kehittäminen ole siitä kiinni onko oikeistolainen tai vasemmistolainen. Kyse on parhaan vaihtoehdon etsimisestä, avoimesta keskustelusta ja em. kumpuavasta yhteistyöstä kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Vai voiko joku väittää, että senioritalon rakentaminen asukkaiden kannalta hankalaan paikkaan on vasemmistopolitiikka? -Ajattelulla ja keskustelulla löydetään aina parempi vaihtoehto ja sen senioritalotapauksessa ovat löytäneet osa oikeistoa ja osa vasemmistoa.

  Loppujen lopuksi kaikki ovat kokoomuksen listoilta valittujen valtuutettujen takana, sillä tämä poppoo pakkaa jakautumaan aina äänestyksessä jaa- ja ei-osaan. Itse en hyväksy loikkareiden käytöstä, kun he äänestävät järjestelmällisesti vastaan puoluetta, johon itse kuuluvat. Mekin lähdimme aikoinaan oma-aloitteisesti Persuista, kun puolueen mielestä piti toimia valtuustoryhmän vähemmistön mukaan vastoin vaalilupauksia ja puolueen linjauksia. Jos lehti olisi tästäkin episodista kertonut sen mitä valtuustossa todella tapahtui, olisi vaalitulos ollut Wallan toinen.

  VastaaPoista
 5. En usko vaikka muutos olisi saanut sata ääntä enemmän, niin silti ei olisi herunnut kuin yksi paikka.
  Eikä java siun ääänissä tapahtunut juuri muutosta edellisiin vaaleihin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommentista! Tarkoitan lähinnä sitä, että nyt ääniharavina heiluneet saivat äänensä täysin valheellisin perustein. Heitä markkinoitiin totuuden vastaisesti talousneroina, onnistuneina menestyksen tekijöinä ja rauhanmiehinä. Tuskinpa kansa kansa olisi näitä äänestänyt, jos se olisi tiennyt tyyppien epäonnistuneen totaalisesti ja edessä olevan miljoonamokien maksu kaupungin omaisuutta myymällä, palveluja alas ajamalla ja kaupunkilaisten taloutta kuristamalla.

  Kokonaan toinen juttu on se, minne valheella ääniä keränneiden menestys olisi totuuden myötä kääntynyt - todennäköisesti suurten puolueiden toisille ehdokkaille. Itse olin aikaisemmin puolueessa, joka hoiti vaalit ammattimaisesti ja kohtuullisella rahalla. Muutoksessa oli vaalien tiimoilta ajatuksia, mutta ei juurikaan tekoja eikä vähääkään varoja.

  Muutosryhmän jäsenet eivät aiheuttaneet päätöksillään kuluja menneellä vaalikaudella, joten heidän perinnöstä ei ole kyse. Jokainen voi ja saa tehdä virheitä, se ei ole kiellettyä tai tuomittavaa. Mutta valheellisella vaalimanipuloinnilla vallan kanavoiminen osaamattomille lienee aivan toinen juttu ja tästä perinnöstä on kyse!

  VastaaPoista
 7. Javan mielestä äänestäjillä ei ole aivoja.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja tulkinnasta! Aivotoiminta perustuu, tässä tapauksessa, annettuihin tietoihin ja ärsykkeisiin. Ei vika ole aivoissa tai niiden puutteessa, jos tieto on totaalisesti väärää. Jos torilla juhlitaan menestystä ja mannaa taivaalta tarjoavasta tulevaisuudesta sekä kaikista epäonnistumisista on järjestelmällisesti vaiettu, on kohtuutonta syyttää, tiedotusvälinen varassa päätöksiä tekevien, äänestäjien aivoja tai aivottomuutta ehdokasvalinnoissa.

  VastaaPoista
 9. Sitä vaan että Jussilalle ei järjestetty makkarajuhlia eikä liiemmin ole takaisin huudeltu.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja toteamuksesta! Mainittu tiedotustaho sai, kokonaisen ison puolueen valtuustoryhmän osalta,voimakasta heti vastustusta kuluvan valtuuskauden alussa. Harvemmin lopputilin saaneita isommin juhlitaan makkaralla tai edes väljällä teellä. Jos päätoimittaja saa kenkää puolueellisesta julkaisusta puolueellisuuden vuoksi, on julkaisun linja em. toimenpiteen vuoksi muuttunut ja olisi varsin outoa, mikäli tämän operoinnin jälkeen jukaisussa alkaisi hänen takasin kutsuminen.

  VastaaPoista
 11. Se on Java makkarajuhlat taas tiedossa kun työväentalon demarit erottaa kaupunginhallituksen. Ei kuullemma enää neuvoksen ohjeistus auta kun kaikkien mitta on jo täysi. Luin Forssin blogista ja siellä on aina korkein totuus,

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja tiedosta! Olen hallituksen hajottamisesta samaa mieltä, siellähän vilisee ihmeellisyyksiä: pari jääviä naista!

  VastaaPoista
 13. ei ne joka asiaan ole jäävejä

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommentista ja käynneistä! Eipä taida toinen olla ja toinenkin pääasiassa talouteen liittyvissä asioissa!

  VastaaPoista
 15. Java on ruvennuu luulemaan, heitellään olettamuksia tosiasioina.
  Läpyskän kirjoituksista mitä vaikutti kunnalliavaalitulokseen , varmasti sitä ei tiedä kukaan ei edes java. Pelkkää olettamusta.
  Tänään Turunsanomissa kirjoittaa Essi Takanen:monet äänestäjät valitsevat ehdokkaita ja puolueita sen mukaan mitä he uskovat niiden edustavan, ilman, että lukevat näiden puolueiden ohjelmaa. Se on ikävä tosiasia.

  VastaaPoista
 16. Tuulimyllyt lähtee Yaran nurkilta :-) :-) http://www.propelvoima.fi/Propel%20Voima_tiedote_280415.pdf

  Eivät Propellin ukot saaneet valjastettua Ukia tuulipuistoksi, niin totesivat, että on parasta häipyä kulmakunnalta. Ei kansalaisten kannata uskoa, että rikkoutuneet vaihteisto olisivat olleet pääsyy lähtöön.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nähdäkseni on varsin selvää, että kansa äänestää heitä keiden tietää pitäneen kaupungin asiat hyvässä kunnossa ja jättää äänestämättä heitä, keiden tietää olevan häirikköjä, kiusaajia ja kehityksen jarruja. Olisi varsin epäloogista, jos kansa äänestäisi tumpeloita tarkoituksella luottamustehtäviin. Kyse on siitä, on kansan saama tieto oikeaa ja kuten kaikki nyt näkevät, se ei ollut sitä.

  Kunnallispolitiikassa ei puolueohjelmalla ole mitään virkaa, kuten näette omassa kaupungissamme. Tuota tuskin tarvitsee edes perustella.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!