tiistai 7. huhtikuuta 2015

Äänestätkö kansanedustajaa vai annatko vallan pienelle porukalle?Vaalien lähestyessä sietää siirtää ajatukset menneeseen ja sitä tunnollisesti tutkailtuaan sekä menneestä opittuaan voi pohtia minkälaisen tulevaisuuden minkäkinlaisella vaalituloksella saamme. Kysehän on kansanedustajavaaleista eli eduskunnan tulisi näyttää valitsijoiltaan eli kansalta.

Voidaanko puhua kansanedustuslaitoksesta, jos se vilisee muutaman pienen ammattikunnan edustajia? Mikäli em. koostumusta täydennetään mielikuvituksettomilla teoreetikoilla, voimme todeta, että näinhän meillä on tänään. Muutamilla kansanedustuslaitoksessa käsittämättömän runsaasti edustetulla ammattikunnalla menee loistavasti. Näitä tyyppejä ei lama hetkauta pätkääkään.

Pieni ryhmä pienien ryhmän edustajia on edustanut koko laajaa kansaa ja homma on lojahtanut viime vaalikausina totaalisesti ahterilleen: maa on velkaantunut, työttömyys rehottaa, terveyspalvelut ei toimi, mutta oletko nähnyt yhtään laman uhria näihin pienissä ryhmissä, joista suuriosa kansanedustajia tulee? Et todellakaan ole, sillä he pitävät huolta omista taustaryhmistä ja ammattikuntansa kiihtyvästä kasvavasta hyvinvoinnista.

Nyt tämä sama porukka, joka on pudottanut Suomen talouden ja tulevaisuuden menestyksen hupulta surujen sillalle ja sieltä kohti Mariaanien haudan syvyyksiä, vaatii jatkoaikaa itselleen ja vyön kiristystä kansalta eli sinulta: Työaikaa pitää pidentää, eläkkeelle ei saa jäädä, kaikkien täytyy muuttaa johonkin tunkkaiseen slummiin ja kaikki tämä tulee kansan eli sinun nurkumatta maksaa! Kannattaisiko perehtyä menneeseen sekä hiukan pohtia ketä äänestää ja kuka todella ajattelee kansan parasta?

Oma lukunsa on näiden, Suomen talouden suohon sotkeneiden, päättäjien totaalinen virheettömyys. Katsokaa heidän mainoksista paistavaa mahtavuuttaan ja virheettömyyttään. On suoranainen ihme, miten maailma on yleensä pyörinyt ennen näitä superihmisiä, jotka todellisuudessa ovat onnettomimmista onnettomimpia valehtelijoita ja härskiäkin härskimpiä itserakkauden ja ahneuden ilmentymiä. Yhdessä lauseessa nämä julistavat ällöttävän itsekeskeisesti omaa ylivertaisuutta ja jo seuraavassa lauseessa he vaativat kansaa säästämään, kun kaikki ei olekaan huonosti.

Entäpä totuus näiden kokeneiden superehdokkaiden taustalla: Yhden moraalittomuuden ylittämiseen vaaditaan lähes paavin asemaa. Toisen munausten tasolle pääsemiseksi tarvitaan ainoastaan kännykkä ja suurvallan päämiehen klosetti. Uskotko todella tällaisten itse riittoisten, muista vähät välittävien egoketkujen edustan kansaa eli sinua eduskunnassa? Olisiko parempi valita henkilö. joka jo vaalimainoksessaan osoittaa olevansa tavallinen kuolevainen eikä itsekäs, ylivertainen pyrkyri?

Kannattaisiko perehtyä kunkin ehdokkaan tekemisiin ja valita puolueen tyrkytyksestä huolimatta aivan uusi, normaalia arkea elävä, kansalainen kansanedustajaksi. Vai uskotko todella, että nämä ikänsä politiikassa olleet ja siellä tavallisen kansalaisen elämästä vieraantuneet tyypit osaavat edustaa kansaa paremmin kuin tavallisen tallaajan naapuri tai kollega: yrittäjä, hoitaja, siivoja, putkimies, autonasentaja jne.?

Eikö olisi viimeinkin aika tajuta, että juristien plus lääkäreiden valitseminen kansanedustajiksi, parantaa vain juristien ja lääkärien asemaa!


6 kommenttia:

 1. Arvausleikki. Ketä heitettiin kokoomuksesta ulos ja on nyt kepun ehdokkaana. Kannattaa tutustua tarkemmin asialinjalla.

  VastaaPoista
 2. Tätä parlamentaarista rakennelmaamme voisi uudistaa muutamalla jonkun mielestä ehkä jopa radikaalilla tavalla. Kansanedustajakausien määrän voisi rajoittaa kahteen kauteen eikä laskuri siitä enää nollaantuisi jotta tapaus "juhantaloja" ei enää sikiäisi lisää. Eli kansanedustajien joukko uudistuisi huomattavasti nykyistä tehokkaammin. Myös sopeutumiseläkkeet ja alle normaalin työeläkeiän edustajan töistä sivuun jäävien eläkkeet joutaisi poistaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, käynneistä ja oivalluksista! Olemme ajautuneet kuin pimeään keskiaikaan, jossa mitään tekemättömät nykypäivän aateliset ovat valjastaneet kansasta renkejään. Kaikki tämä on tapahtunut demokraattisissa vaaleissa?

  VastaaPoista
 4. 66 edeliseen arvausleikkiin. Siinä se eikä hassumpi.

  VastaaPoista
 5. Turhii tohtorei on jo ihan omasta takaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!