perjantai 10. huhtikuuta 2015

HUKKUUKO KAAVOITTAJAN AIKA KANSAN TAHDON VASTAISEEN TUULIMYLLYSOTAAN?

Kalannissa kaavaa on valmisteltu kymmeniä vuosia ja valmistelu jatkuu yhä tai se ei ainakaan ole valmis. Sen sijaan Sukarin, Tontonmäen ja Janhuan suunnitelmat ovat sähäkästi singahtaneet valmistelijan pöydältä. Kaikessa tässä ikävä puoli on se, että kaikki poskelleen menevä ja kaupunkilaisen kukkaroa rokottava valmistuu etenee ylen sukkelaan, mutta järkivedot joko jämähtävät jäihin tai hukkuvat unholaan.Ensin Uuteenkaupunkiin yritettiin rakentaa väkisin vuokrakerrostaloja. Niiden läpi junttaamisessa käytettiin mitä mystisempiä menetelmiä. Ihan pokkana valtuustolle jopa väitettiin kaupungista hävinneen tuhansia asuntoja kuin tuhka tuuleen. Kukaan ei tiennyt minne kaupungista pois muuttaneiden lähes 3 000 asukkaan asunnot olivat joutuneet. Näin ihmeellisin väittämin haluttiin kaupungin lyövän viisimiljoonaa per vuokrakerrosta kahteen rakennukseen.

Lopulta tilanne laukesi kaikkia tyydyttävällä tavalla eli yksityinen taho lupautui rakentamaan kauan kaivatut vuokratalot. Taloilla oli kuulemma käsittämätön kiire. Ainakin valmistelija hoputti hanketta siinä vaiheessa, kun kaavailtiin KAUPUNGIN OMIA VUOKRAKERROSTALOJA. Nyt koko kuvio on muuttunut ja vuokrakerrostaloa eikä kaavoituksella ole pienintäkään kiirettä, joko tänä tai ensi vuonna vai käykö tässä kuten Kalannin kaavan keralla kävi eli ei kos.....

Jos aikaisemmin on ollut valtava hoppu talojen saamiseksi Uuteenkaupunkiin, niin mihin tuo hoppu hävisi? Vai onko peräti käynyt niin, että kaavoittajan aika on lurahtanut junttauksiin akselilla jättituulimyllyt kaupunkilaisten harmiksi ja senioritalo mäen päälle? Kyseessä on käsittämättömistä käsittämättömin toiminta, kun se tapahtuu ruhtinaallisia ekstrapalkankorotuksia ja jättikannustinlisiä saaneelta taholta. Eiköhän hallituksen pitäisi viimeinkin näyttää kuka käskee, missä mennään ja etenkin: MINNE MENNÄÄN?

12 kommenttia:

 1. Olet java täysin oikeassa, eikö olisi aika pistää yksi henkilö kuriin ja näyttää mistä kana pissii.
  Siis asioiotten priorisointi täysin hukassa.

  VastaaPoista
 2. Vuokrausongelma on hävinnyt siltä osin, että
  1. Kuolema korjaa satoa
  2. Yksityiset osakkeenomistajat ovat pistäneet tyhjillään olleita (ostajia odottaneita) huoneistojaan vuokralle
  3. Normaali vaihtoruljanssi on pyörinyt kohtalaisesti
  4. On muutettu yhteen ja alettu elämään ihmisiksi

  Pitää paikkansa, että on edelleen vähäistä vuokralletarjonta, ja etsivä joutuu tyytymään ehkä toisentyyppiseen tai eri kaupunginosassa olevaan asuntoon, mihin alkunperin ajatteli, mutta tämähän on vain elämää....

  VastaaPoista
 3. Eikös tässä tarkoiteta Kosken "hoviarkkitehtia". Kai olette huomanneet, että hän on myös harmaa eminenssi ...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja vierailuista! On surullista, etteivät luottamusmiehet puutu jatkuvia mokia tuottavan tahon toimintaan. Tyydytään ainoastaan torppaamaan hunningolle vievä valmistelu ja tämän jälkeen ryhdytään kauhulla odottamaan seuraavaa ihmeellisyyttä. Missään muualla tämä ei voisi onnistua - rahoittajan varoilla toimitaan toistuvasti rahoittajan edun vastaisesti. Jos organisaation palkallinen johtaja ei puutu tähän olisi luottamushenkilöiden otettava johtajuus itselleen.

  Se positiivinen muutos on tapahtunut, ettei enää anneta ruhtinaallisia palkankorotuksia ja kannustinlisiä sellaisesta, missä muualla annettaisiin lopputili.

  Taitaapa olla niin, että autot on korvattu ufoilla ennen kuin kaavoituksemme on läheskään ajan tasalla.

  VastaaPoista
 5. Kaavoitus on sellaista työtä että siihen pitää voida keskittyä. Teknisen sektorin työnjako kaavoitusosastolla ei ole reerassa. Siellä on tapahtunut vain yksi muutos eikä uusi tekninen johtaja muuten tee kaavoitustyötä. Muutoshan oli se, että yksi kaavoitustyötä tehnyt arkkitehti irtisanottiin viime keväänä. Ts. kaavoitustyöt jatkuvat tällä tavalla edelleen. Poliitikot voisivat jo alkaa selvittää, mitä kuuluu kaupunginarkkitehdin työpäivän työkuvaan.

  VastaaPoista
 6. Helppo selvittää ei mitään???

  VastaaPoista
 7. Kello 14.41: täysin väärä "vastaus". Tutustu, mitä kaupunginarkkitehti joutuu virka-asemansa puolesta tekemään, jotta ylipäätään (edes) jokin kaava-tai lupa-asia etenisi lautakunnissa.

  VastaaPoista
 8. Eihän täällä etene mikään. 6-5 hallitus tyrmää älyttömyydet ja älyllinen jää valmistelematta.

  VastaaPoista
 9. Ihminen on luonnostaan laiska ja mukavuudenhaluinen. Jos ei vaadita ja valvota, tehdään vain vähän ja sitä mikä on mukavaa. Pitäisi hallituksen katsoa omia toimiaan. Hallitus on virkamiesten esimies.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Uudenkaupungin politiikka on rikki tai ainakin yläpäästä jokseenkin pipi. Itketään onnetonta valmistelua, mutta asian eteen ei tehdä mitään. Tämä on osoitus nynnyjen poliittisesta velttoudesta, joka maksaa kaupunkilaisille miljoonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta asiasta jo puhuttu vuosia ja vuosia huonosta valmistelusta silti asialle ei ole tehty mitään.
   Tässä asiassa jokaisen puolueen peiliin katsomisesn paikka.

   Poista
 11. Jes. Vaaleilla valituille on annettu valta olla virkamiesten yläpuolella. Meneekö vaan veljeilyksi ja kahvitteluksi tai peräti piirileikiksi?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!