tiistai 31. maaliskuuta 2015

Vaalilupaukset vai vaalivalheet - teot kertovat sen!

Jotkut päättäjät keskustelevat koko luottamustoimiajan kansan kanssa. Nämä päättäjät näkyvät toreilla ja somessa. He eivät karta kuumiakaan aiheita, eivätkä kaikella vaikenemisellaan tähtää ainoastaan vallassa roikkumiseen. Ikävä kyllä. tämä porukka on vähemmistö ja vieläpä todella pieni vähemmistö.

Valtaosa päättäjissä lukee vaalien alla ulkomuistista isolla rahalla puolueen ostamia johtolauseita. Kaikki he ovat ikäihmisten asialla, kukaan ei unohda lapsia saatikka sairaita ja nousee näissä jutuissa koulutkin arvoonsa. Kun fraasit on luettu ja valtaan päästy, nämä tyypit häipyvät kadoksiin kuin humanoidit tavallisten kulkevaisten keskuudesta.

On käsittämätöntä kuinka somessa kuulutaan ryhmiin, mutta ei osallistuta vähimmässäkään määrin päätöksentekoon liittyviin keskusteluihin. Esim. tuulivoima on polttava kysymys kaupungissamme eikä yksikään paikallinen eduskuntavaaliehdokas ota siihen kantaa. Muuten kyllä joristaan juuri näitä mediatoimistojen laatimia itsestäänselvyyksiä.

Kaiken huippu suolletussa vaalipupussa on se, että vaikenemisen lisäksi jopa aivan avoimesti jaetaan väärää tietoa eli Suomeksi sanottuna valehdellaan. Kuka haluaa valheita levittävän pupunjauhajan eduskuntaan. Mikä on tällaisen tyypähdyksen todellinen potentiaali toimia KANSANEDUSTAJANA?

On vähintäänkin koomista ja kieroa, kun toisaalla on ajamassa alas yhteisillä rahoilla toteutettavia lasten sekä nuorten puitteita ja suuntaamassa nämä rahat yksityiseen alkoholin valmistukseen; mutta vaalipuheissa kuitenkin esitetään aivan päin vastaista - hehkutetaan opetusta jne.

Eipä sekään ole hätkähdyttävän rehellistä, jos mulkataan vastapuolen sanomia vääriksi eli omaan puppuun sopivaksi. Kaikkien pitää muistaa yksi selkeä fakta: KUKAAN KAUPUNGISSAMME EI VASTUSTA SENIORITALON RAKENTAMISTA. Sen sijaan jotkut haluavat rakentaa senioritalon vain yhteen paikkaan. Mitään vaihtoehtoja ei saisi esittää tai asiasta ei saisi edes keskustella; Kaikki tämä leimataan senioritalojen vastustamiseksi.

On käsittämätöntä perustella senioritaloa sairaalan läheisyydellä. Tarpeen vaatiessa Suomessa ihminen kuljetetaan sairaan ja saamaan terveydellisiä palveluja, mutta eihän elä eikä halua elää sairaalaympyröissä. Terveyspuitteita senioritalon asukas ei kuitenkaan tarvitse joka päivä, mutta ruokaa hän syö joka päivä. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että senioritalo sijaitsee jossain muualla kuin mäen päällä kauppoihin ja sosiaalisiin kontakteihin nähden. Ja sitä tärkeämpää tämä jälkimmäinen on mitä huonompaa asukkaan kulkeminen on.

11 kommenttia:

  1. Viime eduskuntavaaleissa demarien lupaukset äänestäjille
    Tässä syy todennäköisesti demarien kannatuksen alenemiseen.
    Jokainen lukija voi itse päätellä onko tämä kannattajien pettämistä.

    http://www.riemurasia.net/kuva/Jutan-työsopimus/135675

    VastaaPoista
  2. Väestöömme rakenteesta johtuen demareilla on yhä kannatusta. Vanhimmat raahataan uurnille vaikka väkisin. Itseäni suorastaan uuvuttaa katsella tätä U:gin naisehdokasta.

    VastaaPoista
  3. Demareita äänestää Ukissa vain mitään tietämättömät ääliöt. Puolue on kuin Kiina, työläisiä jymäytetään ja muutama isotuloinen hyötyyy. Novida oli ikävä esimerkki eduskuntavaaliehdokkaan ajatusmaailmasta.

    VastaaPoista
  4. Ukin demarit on työväenpuolueena pelkkä vitsi ja valehtelijoiden lauma. Kaikki vaalilupaukset syöty.

    VastaaPoista
  5. Kyllä meikäläistä myös nauratti tämä vetoaminen sairaalan läheisyyteen. Kuinkas moni onkaan Ugin keskustassa päässyt nauttimaan lääkärien kotikäynneistä? Niitä on vain Englannissa, Ranskassa ja Ruotsissa (sopimuksen mukaan heilläkin), saattaapi olla muissakin Euroopan maissa.

    Suomessa eivät tee kotikäyntejä muut kuin eläinlääkärit , eikä heitä nyt vielä ole huomattu käyttää hyväksi tässä armaassa sote-pyörityksessä.

    Kauppojen läheisyys toteutuisi melkein paremmin aikaisemmin senioritalohypetyksen aikana tehdyllä ehdotuksella, että kohtuuhintaisia kerrostaloja rakennettaisiin tyhjälle tontille Blasieholmankadun alkupäähän (Hakametsään menevän tien kaupungin puoleinen pää) Vakka-Suomenkatu 2 kerrostalon taakse siis. Ei olisi jyrkkää rinnettä kiivettävänä rollaattorilla, Rantakadulla olisi lähimmät liikkeet kivenheiton päässä, puistoja lähellä, kaupunginlahden näkyvät aivan samoin kuin Sorvakonrinteessäkin.

    Lisäksi en hylkisi ollenkaan Hotelli Lännentien tienoota, jossa myös kauppoja lähistöllä sekä Lännentiestä ateriapalvelua saatavilla , tilaahan on Levysepänkadun ja Laivanrakentajan tien välissä hulppeasti. Kaavoitusta vaan kehiin, suunnitellaan valmiiksi alueet, joille senioritaloja sekä vuokra/omistusasuntoja.

    Vaikka, asuessani 1980-luvulla Pietolassa totesin jo tuolloin, että siellä oli muutamia "senioritaloja", joissa asui pelkästään eläkeläisiä - sinne kun vahingossa sattui muuttamaan lapsiperhe, olivat he ongelmissa, sillä eläkeläiset kyllä pistivät heidät ahtaalle (lasten normaali leikki oli melua, pihalla ei saanut leikkiä, hiekkalaatikko/keinualue oli istutettu kukkasia täyteen yms, yms.) Eli senioritaloja on kyllä Ugissakin, ainakin epävirallisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan se jyrkkä mäki voi olla huonokuntoiselle vanhukselle jopa hengen vaarallinen. Talvella jopa ylitsepääsemätön este.
      Onko otettu huomioon????????????

      Poista
  6. Ei demarit ainakaan ota eikä niitä kiinnosta. Kunhan päätetään ja munauksen valmistuttua ollaan hiljaa. Jos joku ei ole hiljaa se on huonoa käytöstä ja kiusaamista.

    VastaaPoista
  7. Senioritalohanke vaikuttaa siltä, että joku taho yrittää kupata kaupungilta todella arvokkaan (jollei peräti tämän hetken arvokkaimman rakentamattoman) tontin lähes ilmaiseksi.Toivottavasti myös demarit pian heräävät huomaamaan kuinka joku (!) vie heitä kuin pässiä narussa. Täällä esimerkki kerrostalotonttien oikeasta hintatasosta: http://www.jokakoti.fi/kohde/58b67

    VastaaPoista
  8. Minä en kyllä ymmärrä mikä juju tuossa demarien yleensäkin ajaamissa asioissa piilee.
    Jos tämä senooritaloasia olisi hoirettu porukalla ja hyvällä valmistelulla sehän olisi täällä jo.

    VastaaPoista
  9. Harto väittää, että mitään ei ollut sovittu haastattelussa. Pitääkö Java paikkansa. Kai aika ja paikka oli sovittu.

    VastaaPoista
  10. Kiitos vilkkaasta keskustelusta ja viestityksestä. Luonnollisesti sovimme Harton kuten aikaisemmin Sepon kanssa missä ja milloin tavataan. Aluksi juodaan kahvit, tämän jälkeen jutellaan ja jutustelu nauhoitetaan. Mitään kysymyksiä tai muutakaan ei ennakkoon sovita. Sepolla ja Hartolla ei ollut mitään kynnystä jututettavaksi tulossa. Mutta vastaisuuden varalta jututus on tehty hitaasti ja sönköttäen, jottei kenenkään ujous tai arkuus olisi jututuksen esteenä. Eikä nämä jututukset tähän lopu, joskin hieman lyhyemmiksi ne alkuaankin oli kaavailtu.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!