torstai 5. maaliskuuta 2015

ÄLÄ LANKEA YLEn SUMUTUKSEEN - RYSSÄ ON AINA RYSSÄ JA SEN KANSSA TULEE JUTTUUN!

Tuntuu hiukan ihmeelliseltä kuinka Ylen vuosien saatossa itää nuollut kieli on kääntänyt täydellisesti suuntaa. Nyt kaiken kansan pakkorahoittama julkisen palvelun media on lyö 500 miljoonan euron budjetistaan aimo-osan manipulointiin ja Venäjän mollaamiseen. Faktoja säästellen, taustoista kertomatta media moukaroi Venäjää kuten Neuvostoliiton aikana se suomi länttä. Pieni, faktoihin nojaava, ote isommasta pohdinnastani myös tänne oman kaupunkimme asioiden joukkoon.

Ukrainan kaksi suurinta väestöryhmää eivät sovi saman hallinnon alle. Jos tämä olisi ollut tai olisi realistista, ei nykyisen kaltaiseen tilanteeseen olisi koskaan ajauduttu - maassa on menossa täysi sisällissota, jossa hallitus ampuu ja pommitta omia kansalaisiaan. Tästä eteenpäin on kaksi tietä, joko Ukraina hajoaa väkivaltaisesti kuten Jugoslavia tai se hajotetaan hallitusti kahdeksi etniseksi alueeksi.

Ensin Itä-Ukraina erotetaan muusta maasta ja maiden väliin perustetaan vähintään kilometrin levyinen puolueettomien tahojen valvoma(ei Venäjää, USA:ta, ei EU:ta) valvontavuöhyke. Tämän jälkeen alkakoon hallittu paluumuutto, jälleenrakennus ja maan itäosan valmistautuminen kahden vuoden kuluttua pidettäviin valvottuihin vaaleihin. Kahden vuoden tauko siksi, että tunteet ehtivät laantua ja ylimääräinen höyryy pääsee ulos. Itä-ukrainalaiset saavat päättää itse haluavatko he olla itsenäisiä vai jatkaa osana Ukrainaa. Itä-ukrainalaisilla lienee samanlainen oikeus halutessaan itsenäistyä kuin suomalaisilla oli 1917?

USA:n motiivit Ukrainan tilanteessa ovat puhtaasti protektionistiset ja taloudelliset. Maailmassa on kaksi varmasti ja voimakkaasti taantuvaa taloutta byrokratiaan ja tehottomuuteen kaatuva EU ja setelielvytetty USA. Jos USA pystyy sotkemaan EU:n ja Venäjän välit, saa se lisää tarvitsemaansa aikaa rakenteidensa ja oman taloutensa kuntoonsaattamiseksi ja lyö samalla viimeisen naulan EU:n arkkuun.

EU-pakotteet notkauttivat Venäjän talouden, mutta pitkässä juoksussa Venäjä ei tarvitse EU:ta, kuten EU tarvitsee Venäjää. Venäjä vetää jo kaasuputkia ja vastaavia Kiinaan ja Intiaan, joten muutama vuosi ja Venäjä on korvannut EU:n viennin. Tulevaisuuteen katsottaessa tuulivoima-Saksaan nojaava EU on teollinen ja taloudellinen vitsi varsinkin, kun se pelaa itseään kaikilla energiatahoilla nurkkaan.

Suomen on valitettavasti tehtävä oma ratkaisunsa Venäjän suhteen.  Jatkaako Suomi perinteisellä linjalla idän ja lännen välissä vai kallistuuko maamme jompaan kumpaan suurvalta suuntaan. Nykyisellä uholla ja venäläisten arvostelulla ajamme itseämme länsileirin etuvartioksi eli taistelutantereeksi. Tämä toteutuu viimeistään siinä vaiheessa, kun USA saa Obaman jälkeen seuraajakseen, aseteollisuuden rahoilla valtaan nouseen, sotahullun republikaanin.

Lienee paikallaan, ainakin kärkipolitikkojemme,  pohtia pään aukomistaan Venäjän suuntaa. Saatta nimittäin viimeisen ivan ja sanan hinta käydä Suomen kansalle kalliiksi. Tämä varsinkin siinä tapauksessa, jos pitää itänaapuriamme suurena ja hulluna. Jos idästä todellakin löytyy suuri hullu on syytä pohtia tarkkaan sanomisia, sillä pahimmillaan saatamme yksi kaunis ammu herätä kasakan nauruun. Jos näin käy, naapuri tulee sellaisella voimalla, että oksat pois ja kärsijänä on tavallinen kansa.

Hyvin asiat Venäjän kanssa hoitava Suomi pärjää tulevaisuudessa loistavasti harjoittamallaan politiikalla. Mikäli liittoudumme liian voimakkaasti länteen, pelaamme itsemme matti-tilanteen häviäjäksi. Silloin nykyinen idänkaupan romahdus on vielä pientä verrattuna tulevaisuuden totaaliseen satojen tuhansien työpaikkojen pysyvään menetykseen. Olemme ehkä henkisesti lännessä, mutta maantieteellisesti idässä, joten otetaan molemmista puolista hyödyt itsekkäästi irti!





1 kommentti:

  1. Mielipide.

    Antti Tuuri ,viime sodista kansantajuisesti kirjoittanut ja palkittu kirjailija kiteytti Sotaveteraaninlehden numerossa 1/2015 kansakuntamme nykytilaa osuvasti.Parikymmentä vuotta sitten maamme johtajat lakkasivat johtamasta suomalaisia edestä.He alkoivat nostss itselleen isoja rahoja itse päättämiensä bonusten ja optioiden perusteella ja ilmoittivat,että heillä oli niihin täysi oikeus.
    Miten olisi käynyt,jos tailvi- ja jatkosodassa joukkueenjohtajat ja komppanianpääliköt olisivat piiloutuneet kauaksi rintaman taakse.Siellä olisi ollut turvassa käskeä miehiä uhraamaan henkensä ja terveytensä.
    Pelkuriksi Tuuri luettelee myös miljonäärit,jotka pakenevat maasta,koska laskevat perintöveron vievän liikaa heidän lastensa perinnöstä.
    On ollut surkuhupaisaa seurata optiomiljonäärien rintapieliä itsenäisyyspäivän vastaanotolla.JOSTAKIN SYYSTÄ ISÄNMAA ON PALKINNUT MILJONÄÄRINSÄ KORKEILLA KUNNIAMERKEILLÄ.Kotimaan terveydenhuoltopalvelut kelpaavat kaikille veropakolaisille.Suurin osa veteraaneusta on päässyt viimeiseen iltahuutoon.Heidän ei onneksi tarvitse olla näkemässä tätä röyhkeyden,ahneuden ja oman edun tavoittelun maata
    Sankarivainajat antoivat antoivat kaikkensa ja eloon jääneet veteraanit melkein kaiken itsenäisyyden säilyttämiseksi

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!