sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Positiivista ajattelua: KAIKKI VOISI OLLA 10 MILJ.€ HUONOMMIN ELI KAIKKI ON 10 MILJ.€ PAREMMIN

Jos ei olisi tehty Tontonmäkeä, olisi kaupungin talous kunnossa - näin perustellaan sitä, että kaikki on hyvin. Totuus on kuitenkin se, että Tontonmäki tehtiin ja samalla toteutettiin lähes kaikki päätöksentekoon, rakentamiseen, markkinointiin ja myyntiin liittyvät mahdolliset töppäykset. On siis syntynyt jotain konkreettista, josta ei jossittelemalla pääse eroon. Mutta jossitellaanpa hiukan, niin voimme tutkailla, kuinka hyvä Uudenkaupungin tilanne olisi, JOS.....

JOS Sukarin kanssa tehtyjen lahjoitusten sijaan kaupunki olisi myynyt suoraan po. tontit, olisiko kaupungin talous satojatuhnsia kenties puoltamiljoonaan euroa paremmalla tolalla. JOS älytöntä autotehtaan tietä ei olisi tehty, olisi kaupungin talous lähes 900 000 € mukavammassa mallissa. Entäpä soijatehtaasta aiheutuneet miljoonien kulut kaupungille ja vesilaitokselle? JOS niitä ei olisi tehty, olisiko meillä miljoonia euroja enemmän millä mällätä tai mitkä olisi mällätty muualle.

Entäpä Janhuan täysin typerä kaavaidea, sen onneton toteutus ja härkäpäinen tyhjänä pitäminen. JOS sen suhteen olisi toimittu järjen ääntä edes hivenen kuullen, olisivatko maan alle investoidut sadattuhannet eurot plus tiet ynnä katuvalot sijoitus eikä kulu. Olisiko kaupunginosassa nyt kymmenien omakotitalojen yhteisö, joka olisi maksanut vuosien mittaan kaupungille satojatuhansia euroja veroja? Olisivatko nämä taloudet taanneet ostovoimallaan Alicenkadun elinvoimaisuuden ja kaupungin postiivisen kehittymisen?

Mennäänäpä sitten jossittelun postiiviseen puoleen eli liikahdetaan kohti nykyistä valtuustokautta. JOS kaupunki olisi tehnyt vuokrakerrostalon, olisi uusikaupunkilaisilla nyt viitisenmiljoonaa euroa enemmän taloudellisia vastuita - joko takuita tai velkaa. JOS olisimme retkahtaneet kaupunginjohtajan valmistelemaan, täysin naurettavaan kuin kuusivuotiaan väkertämään, sopimusesitykseen Novidan osalta, olisi kaupungilla nyt reilun neljän miljoonan euron taloudellinen lisärasite.

JOS tarkastelemme tapahtunutta sopivalla aikanalla vaikkapa vuodesta 2009 alkaen, voimme perustellen todeta Uudenkaupungin talouden parantuneen. 2009 jälkeen aina vuoteen 2015 asti meillä esittely syyti miljoona munauksia, joille päättäjät antoivat toteutusluvan. Vuoden 2012 jälkeen, uuden valtuuston aikana, esittely oksensi edelleen kuvottavia miljoonamokahankkeita. Panimotakausta ja pääomaa lukuunottamatta päättäjät ovat onnistuneesti torpedoineet esittelijän täysin älyttömät esitykset. Siispä periaatteessa olemme kymmenenmiljonaa euroa paremmassa jamassa, kun emme ole noudattaneet ammattilaisen esittelykoneiston yhden vaihtoehdon esittelyä, vaan vaihtoehdoksi on valittu amatööripäättäjien asioihin perehtymistä seuranneet päätökset.

Edellä mainittuun on mennyt rahaa ja aktiviteettia - niin typerän valmistelun kuin sen torjunnan osalta. Mikä olisikaan kaupungin tilanne, JOS 2012 jälkeen kaikki tuo aktiviteetti olisi älyttömän valmistelun junttaamisen sijaan käytetty avoimeen kaikki osapuolet kuulevaan valmisteluun, keskusteluun ja päätöksentekoon. Totuus on se, että nykyinen valtuusto sai edeltäjältää miinus kahdeksanmiljoonan euron perinnön, jota se on sulattanut melkoisesti.

Totuus on kuitenkin ikävä kyllä se, että kaupungin kehityksen huono suunta ei ole muuttunut. Ainoastaan perikatoon vievän toiminnan vauhti on hidastunut: Ensin päättäjät hyväksyivät väärään suuntaan vievän päätöksen ja ajoivat kaupungin talodellisen tuhon, perkeleelisen perikadon, tielle. Nyt päättäjät ovat polkeneet jarrua ja väärään suuntaan vievän toiminnan vauhti on pysähtynyt. Mutta suunnan muutos parempaan vaatii muutakin kuin päättäjien jarrujalkaa.

Kaupungin kehityksen kurssin muutos vaatii totaalisen muutoksen valmisteluun. Jos valmistelussa tyyli ei muutu, koko kaupunki parhaimmillaankin polkee paikallaan eli jää etenpäin menevien naapureiden jalkoihin. On, nykyiseen verrattuna, aivan eriasia, jos älyttömyyksien sijaan päättäjät saavat valmistelijoilta tukun hyviä, kaupunkia eteenpäin vieviä valmisteluvaihtoehtoja. Kun nämä tuodaan ajoissa avoimesti julkiseen keskusteluun ja tältä pohjalta tehdään päätöksiä, on kaupunkimme kehityssuunta pysyvästi ja riskittömästi positiivinen. Kaikkien kaupunkien kaiken menestyksen ratkaisee esittelijöiden ammattitaito, luovuus ja sitoutuminen kaupungin parhaaksi toimiseen. 

62 kommenttia:

 1. Edelleen isot, paikkakunnalla jo kauan olleet yritykset pitävät kaupunkia pinnalla.Edelleen samat, paikkakunnalla jo kauan vaikuttaneet päättäjät yrittävät vetää julkista taloutta syvyyksiin.
  Mitä kaupungin kontelle suunniteltuun vuokrakerrostaloon tulee, sitä ei edelleenkään tarvita. Yhä löytyi vuokra-asuntoja, kun tarkistettiin. Novida oli tarkkaan suunniteltu provokaatio. Tontonmäki oli esityslistojen ulkopuollla valmisteltu tulonsiirto yksityiselle rakennusyhtiölle.(vaikka sen metusalemeista koottu kh hyväksyikin). Pontikkatehdas Yaran lähelle oli pitkä, kaupunginjohtajan "muka elinkeinolahjakkuutta" ylläpitävä vedätys. Kalleimmasta päästä oli kuitenkin Soijajalostamon kunnallistekniikka - sitä nyt soisi, että tehtaalle tulisi jatkaja ennen kuin paikat metsittyy.

  VastaaPoista
 2. Unohtui Pakkahuoneen vieressä vanhan veneveistämön tontin muuttaminen asumiskäyttöön. 6-5 kaatui se kaatui. Nyt sitten heitetään koko kaupungin päälle tuulivoiman varjokaava joka saa ihmiset lopultakin ärsyyntymään. Kaiken takana kaupunkisuunnittelun politisoitunut puhelinpalvelu tyyliin meihin otettiin yhteyttä.

  VastaaPoista
 3. Yllättävän monessa asiassa on kuitenkin1 valtuutettu ollut erimieltä, Forss. Esim. Tontonmäessä hoiti lopulta talot pois kaupungin kontolta ja esittipä vielä velanhoitoonkin oikean systeemin. Tontonmäen velka siirrettiin kaupungin tilille huolimatta kh;n ja Takalan vastustuksesta. Nyt tontonmäki maksetaan vähittäismaksulla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käymisistä ja viesteistä! Yritän nyt faktoja esittäen peilata menneisyyden ja nykyisyyden kautta sitä, mitä meidän on välttämättä tehtävä, jotta kaupungissa todellakin tapahtuisi muutos parempaan

  VastaaPoista
 5. Työväentalo ei jousta. Sisäinen demokratia jyrää. Nokkapokka jatkuu. Kansa nauraa ja kaupunkisuunnittelu kompuroi työväentalon suojeluksessa edelleen.

  VastaaPoista
 6. Forss tosiaan tuli Pyhämaan Pientalot r.y:n hallitukseen. Mutta ei se mikään pelastusoperaatio ollut, vaan ohjattu (lakimiehet mukana) menettely siihen, että saadaan pelastettua mitä pelastettavissa oli- eli myytyä talot huutokaupalla. Tosin Forss ei valtuustossa koskaan hanketta kannattanutkaan, kuten ei myöskään 9 muuta valtuutettua. Tähtinen vastusti hankkeen viemistä valtuustoon jo Kh:ssa ja sai Kosken aseenkantajat kimppuunsa mikä näkyi vaalituloksessa. Vaalitulokseen toki vaikutti myös paikallislehden raukkamainen ajojahti, jota myös Forss allekirjoituksellaan tuki (viime kädessä hänkin on vaan pelkkä poliitikko)
  Eniten itseäni kuitenkin mietityttää nämä ääniharavat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentoinnista ja käymisistä! Ei Tontomäessä ole muuta oppimista kuin se, ettei samanlainen älyttömyys toistu vuokrakerrostalojen, tuulimyllyjen ja seniritalojen älyttömällä junttausketjulla. Jos kansa olisi tiennyt Tontonmäem älyttömyyden, yhtään rakentamisen hyväksyjää ei olisi mennyt läpi viime vaaleissa. Isoissa puolueessa on rutkasti Tontonmäen kannattajia, luuletteko heidän hehkuttavan uusille valtuutetuille: KATSOKAA KOHTA KOHDALTA KUINKA ÄÄLIMÖISTÄ JUTTUA OLIN TOTEUTTAMASSA!

  Nyt on paikallaan pistää tämä luokaton valmistelu poikki! Siitä tässä on kyse!

  VastaaPoista
 8. Tontonmäen toteutus oli myös lain rajamailla ellei laiton. Sitähän ei saada koskaan tietää. Kilpailulainsäädäntöä (hankintakia myös) siinä käsittääkseni rikottiin.
  Ei kai muuten yksi ainoa rakennusliike voi taloja toimittaa !
  En usko että nykyinen kaupunginjohtaja lähtee tällaisiin hankkeisiin. Arkkitehdistä en ole varma. Hän on aina ollut kaikessa mukana.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista ja käynneistä! Asiastaha tehtiin tutkintapyyntöjä, mutta kuten jälkeenpäin kävi ilmi poliisi ja syyttäjäkin oliva samassa veneessä kaupungin kerman kanssa. Yksi tutkintapyyntö jopa hukkui ja löytyi Uudenkaupungin poliisilaitoksella eikä sitä lähetetty syyttäjälle. Mitä nykyisen kaupunginjotajaan tulee niin viittaan alustukseen!

  VastaaPoista
 10. Eikö Atso ollut aikoinaan niin hyvä kaupunginjohta. Sinä Java olit sitä tänne äänestämässä muiden porvareiden kanssa.

  VastaaPoista
 11. Asioiden valmistelua on aina helppo arvostella. Taustalla on Nikulan katkeruus ja suoranainen viha siitä, että Kari Koski valittiin kaupunginjohtajaksi hänen sijaansa. Java, sinä olet vaan Järvisen, Konnun ja Nikulan rakkikoira. Ensin hätyytit täältä Kari Kosken ja sen jälkeen olet jatkuvasti ollut hänen seuraajansa housunpunteissa kiinni. Muuta et osaa, etkä tule oppimaan. Vainiolla on ehkä sikäli edeltäjään helpompaa, että kaupunkilaiset kyllä tietävät miten sinun julkilausumiisi tulee suhtautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai nyt kukaan, paitsi ehkä henkilö itse näe sellaista realistista nahdollisuutta, että Nikula olisi kaupunkimme kaupunginjohtaja,,, tuohan nyt jo on vitsien vitsi.

   Poista
 12. Kiitos vierailuista ja kommentista! Kaupunginjohtajan valinnassa äänestin Lonkaa - en koskaan äänestä henkilövaaleissa sellaisia tyyppejä, joita en ole päässyt jututtamaan. Luonnollisesti valinnan jälkeen kannustin ja tuin Atsoa. Hän suhtatautui asioihin järkevästi ja visioi varteenotettavia juttuja, mutta sitten tulivat momenttumit ja jäävuoret, jotka ilmeisesti jyräsivät miehen täysin mitättömäksi. Kuten valtuustossa totesin: En olisi uskonut, että minulla tulee Koskea ikävä,

  Viimeistään Novidahässäkässä tehdyn aiesopimuksen seurauksena meidän olisi pitänyt pistää uuden kaupunginjohtajan valinta käyntiin. Jos juttelet valtuutettujen kanssa niin, Walaa lukuuottamatta, kaupunginjohtajaa pidetään tehtäväänsä kelpaamattomana. Em. perustuu noin 20 valtuutetun jutteluotokseen oikealta vasemmalle - mm. persujen kantaa en tiedä. On vain kovin ikävää, että valtuustossa samat tyypit sallivat tinaroinnin jatkumisen, vaikka se on koko kaupunkimme helposti poistettavissa oleva todellinen ongelma.

  VastaaPoista
 13. Java, vastustit aikanaan Vainion valintaa ja nyt sinun on mahdotonta myöntää, että hän on monin tavoin onnistunut tehtävässään ja vieläpä erittäin vaikeissa olosuhteissa. Kaupungin talous on oikenemassa ilman, että kaupunkilaisten palveluista tingittäisiin. Ongelmasi ei ole Kari Kosken, Atso Vainion tai hänen jälkeensä nimitettävän kaupunginjohtajan tekemiset, tekemättä jättämiset tai kompetenssit, vaan sinun oma patoutunut mielesi.

  VastaaPoista
 14. Kiitokset käynneistä ja edelliselle kommentoijalle! Minä olen samalla linjalla kuin vuonna 2009 eli haluan faktoja, avoimmuutta, vaihtoehtoja ja keskustelua valmisteluun, joka oli 2009 ja on yhä todella laadutonta. On hienoa, että Nikula ja Timo A. Järvinen jatkavat faktoihin ja kaupungin sekä sen asukkaiden parhaaksi tähtäävällä linjalla.

  Tuin aluksi näkyvästi ja voimakkaasti hänen puolesta kantaa ottaen Atsoa. Tuki loppui, kun mitään ei tapahtunut. Miten joku 20 vuotta vanha asia voi vaikuttaa jonkun nykyisin valtuustoosa istuvan valtuutetun äänestyspäätökseen. Jos vastustaa tullimyllyjen tai senioritalon rakentamista älyttömään paikkaan, miten se voi liittyä iänaikseen kaupunginjohtajavalintaan? Kari Kosken valinta kaupunginjohtajaksi oli parasta, mitä Uudellekaupungille on sattunut vähään aikaan - nyt kirjoitan taannoisesta Rauman kaupunginjohtan valinnasta!

  VastaaPoista
 15. Kiitos edelliselle kommentoijalle ja vierailijoille! En minä äänestänyt ketään vastaan vaan äänestin Lonkaa kaupunginjotajaksi eikä minulla ole patoutumia, halusin ja haluan valmistelulta faktoihin perustuvaa ja vaihtoehtoja tarjoavaa avointa esittelyä. Eikö tätä halua kaikki Pohjois-Korean ulkopuolella?

  VastaaPoista
 16. Jawa noita sinun valheita ei lue kukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on taas liikkeellä. Kaikki tietää. Kukaan ei lue jne. Vaaleissa hän yritti pyöräillessä hymyillä. Ei onnistunut eikä jälkeenkään.

   Poista
  2. Valehtelet anonyymi16.55 mistä tiiät mitä java kirjoittelee kun väität että kukaan ei lue, sinäkin sitten heität silloin tällöin ett java valhettelee lukematta kirjoituksia, sinähän ihme mimmi olet.

   Poista
 17. No minä luen tätäkin blogia. Joku uuno kirjoitti 15.52, että Kari Koski lähti Javan takia Raumalle. Voi Luoja ! Tuollainen opportunisti ja mieleistelijä otti uransa huipentuman vastaan ilman mitään painostusta. Java ja knit olisivat voineet vaikuttaa paljonkin Rauman kaupunginjohtajan valintaan, jos olisivat tahtoneet. Eräs asikirjakin piti kaupungin hallinnosta piilottaa, ettei mikään estäisi Rauman virkaan pääsyä. Kyse oli tietysti siitä ELY- keskuksen lausunnosta, joka todisti Javan kumppanien puolesta

  VastaaPoista
 18. Ja nyt Nikula toteuttaa" avointa" politiikkaa?, nim. ei pidä tarpeellisena infoa lehdistölle hallituksen kokouksen jälkeen.Näin yrittää salata töppäilynsä, ja sekoomuksen töpät. mutta, ei ne salassa pysy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Avoimuus kaukana.

   Poista
  2. Kerro mitkä töpit, ett muutkin lukijat saavat tiettää ja littyä sinun porukkasi haukkamaan Nikulaa töppäilijäksi tai koko kokomusta.
   Ennen en ainakaan lähde sille linjalle ilman tietoa.

   Poista
 19. Javan valheet on valtavia. Silti puhuu faktoista. Ukisfi on puolueellisen tiedotuksen huippu.

  VastaaPoista
 20. Olen elänyt nuo Javan kirjoittamat tarinat. Totta ne on. Ja joissakin kommenteissakin vahvistetaan mistä esimerkiksi Tontonmäessä oli kysymys.

  VastaaPoista
 21. Kiitos viestinnästä ja vierailemisista! On käsittämätöntä ettei mistään voi keskustella asiasta asioina, faktat faktoina linjalla ja vaihtoehdot avoimesti pöytään lyöden - aina, joka helvetin kerta, asia jää henkilösuhteiden ja persoonien varjoon. Sanokaa nyt minulle, kuinka esim. Nikulan ja Harton esittämät selkeät kehitysvisiot visot senioritalon tiimoilta voisivat olla hyökkäys tms. jotain ihmistä vastaan. Mielestäni se, että Harton ja Nikula ajatuksia ei noteerata, on heidän ajatusten mitätöintiä ja kaupungin edun vastaista toimintaa - TÄHÄN JOS MIHIN PITÄISI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PUUTTUA!

  Mitä taas Atsoon tulee, niin mikäli hänen tai hänen alaistensa valmistelu olisi mennyt päätännässä järjestään läpi, olisi kaupungillamme kymmenisen miljoonaa euroa enemmän vastuita tai velkaa. Ikävä kyllä nykyisestä kaupunginjohtajasta ei ole tehtävänsä menestyksekkääksi suorittajaksi.

  Ukis.fi on taatusti tasapuolinen ja avoin kanava, johon jokainen voi tasapuolisesti kommentoida. Ainoastaan esim. kehoitus mennä lukkemaan tätä blogia jne. on raakattu pois. Meillä on vain se ongelma, että kovin harvat lähtevät julkiseen keskusteluun omalla nimellä. Nämä samat tyypit ruikuttavat tasapuolisuuden puutetta.

  VastaaPoista
 22. Miten java voi väittää ukisfiit tasapuoliseksi, jos vain muutama kokoomuslainen on saanu palstaa käyttöön.

  VastaaPoista
 23. En juuri muusta ole Javan kanssa samaa mieltä, kuin siitä, että Atso Vainio ei ole kaupunginjohtaja ainesta. Mukava mies, ja hyvä varmaan jossain muussa duunissa. Kun vaan ymmärtäisi sen.

  VastaaPoista
 24. Saahan sinne kuka vaan kirjoittaa, minuakin pyydettiin. En ole vielä keksinyt mistä kirjoittaisin. Enkä takuulla ole Kokoomuksesta !

  VastaaPoista
 25. Kiitos mielenkiintoisista kommenteista ja käynneistä! Eipä tuo kaupunginjohtajan pärjääminen ole mielipide vaan fakta! Ukis.fi on taatusti tasapuolinen esim. tuulivoimasta lähetettiin kysymykset kaikille valtuustoryhmille. Kirjoitusvirheillä ja vastaavilla on yrutetty madaltaa osallistumiskynnystä, mutta samat tyypit ovat aktiivisia. Tuo on sisnäänsä käsittämätöntä, koska Suomessa luluku- ja kirjoitututaito on varsin yleistä

  VastaaPoista
 26. Heh heh Valkonen. Missä on Ugin suurimman puolueen jutut ukis.fissä? Järvisen oikaisuvaatimukset kyllä julkaistaan. Siinä teille malliksi yksi.

  VastaaPoista
 27. Kun juuri on sanottu, etteivät ole kirjoittaneet niin joku tontu kyseeleepi kirjoituksista, ei sellaisia voi julkaista jo kukaa ole kirjoittanut pyynnöistä huolimatta.
  Kyllä ukii.fi julkaisi Merja Kosken kirjoitukset, miten voi olla puolueellinen, kirjoitikset on kirjoitettu niin kun on kirjoitettu.
  Toista se on uudenkaupungin sanomat Jussilan aikaan, kun kirjoituksi muutettiin, ilman henkilö ao lupaa.

  VastaaPoista
 28. ukisfin tasapuolisuus on kookoomukselta kysymistä. demarit on unohdettu patsi haukkumisessa. yksikään demari ei ole saanut palstatilaa ukisfissä

  VastaaPoista
 29. Java on tehnyt ilmiselvän liiton kokoomuksen lakimiesten kanssa ja näin petaa jo hyviä paikkoja ensi kuntavaalien jälkeen. Selväähän tuo nyt jo on. Liekö jo liittynytkin kokoomukseen?

  VastaaPoista
 30. Kertokaa nyt perustelu, tuolaisilla kommenteilla ole mitään painoarvoa jos ei ole persutelua, sen nyt sokea reettakin ymmärtää ihan perusasiaa ei pitäs olla vaikeaa ymmrtää.

  VastaaPoista
 31. Aivan varmasti Javalla on diili kokoomuksen kanssa. Kokoomus saa ääniä, joita Java jo nyt Ukis.fin avulla tuo ja Java saa valtaa. Molemmat voittavat ja asiasta on aivan varmasti sovittu. Eivät nämä tyhmiä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälainen diili se sitten on? Suosittelen muutaman varoventtiilin avaamista ikään kuin varmuudeksi ettei näitä sammakoita tule enempää.

   Poista
 32. Mitä valtaa U:gin kyläpolitiikassa saa ? Tunnen muutamia kyseisen ison puolueen valtuutettuja, jotka kokevat olevansa tyhjän panttina. Enkä todellakaan usko, että Valkonen mitään petailee Kokoomuksen kanssa. Miksi petaisi ? Mitä tämä kenellekään antaa, paitsi demareille - on aina antanut, joka puolella Suomea.
  Toisaalta tuollainen Järvisen kaltainen juristi olisi ollut viime valtuustokaudella hyvä vastapaino Kosken omapäisyydelle. Olisi säästetty miljoonia, joita nyt pikkuhiljaa (luojan kiitos) saadaan takaisin kaupungin kassaan. Kiitos isojen yhtiöiden tilauskannan .

  VastaaPoista
 33. Java on niin hyvää pataa juristien kanssa, että diili on selvä. Kokoomus ja Java hyötyy siitä.

  VastaaPoista
 34. Miten? Selvittäkääs nyt jo viimein tarkemmin. Tässä paistaa taas pelkästään kokoomusvastaisuus niin ettei omia tekemisiä muisteta ollenkaan.

  VastaaPoista
 35. Käytä älliä pitääkö kaikki vääntää rautalangasta

  VastaaPoista
 36. Rautalangasta joku saisikin jo vääntää.

  VastaaPoista
 37. Javan puolustajia on faktat vähissä. Näytöt diilin puolesta ovat liian vahvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin alkaa jo kiinnostaa Javan diilit väitettyihin Kokoomuksen paikallistoimijoihin. Kertokaapa niistä jo jotain tarkemmin? Ei kai mies ole mennyt sopimaan mitään omin päin. Olutta, kahvia, konjakkia, voileipiä vai mitä?
   JAa

   Poista
 38. Sanokaa minullekin mitä U:gin politiikasta saa ? Seuraavat kunnallisvalit ovat huhtikuussa 2017. Tämä valtuusto istuu puoli vuotta pidempään kuin aikaisemmat. HALOO Kokoomus, tulen ehdolle 2,5 vuoden päästä jos saan niin paljon kuin Javakin ! Entäs Demarit ? Saako teiltä jotain ?
  Ainoa mitä kyläpolitiikasta voi saada on lautakuntapaikka. Sitäkään kuulemma Java Valkonen ei enää ottanut vastaan.
  Mutta, mutta. Koska Kokoomuksen porukkaa tässä haukutaan, epäilen Demareita. He johtivat kaupunkia viimeiset 50 vuotta. Nyt joku muukin pääsee sanomaan jotain.

  VastaaPoista
 39. Kiitos vilkkaasta viestinnästä ja runsaasta täällä piipahtelusta! Olen toki neuvotellut Kokoomuksen edustajan kanssa ja lupautunut tuolloin yhteistyöhön. Ei vaan johtanut eikä johda asiat mihinkään kyseisen neuvottelutahon kanssa, liekö kontaktihenkilön kauluksessa liian vähän kokoomuskalunoita, joten turha neuvotteluita on jatkaa. Tapaamisessa ei suunniteltu tai pedattu asemia sen enempää Kookoomukselle, sen yksittäisille jäsenille kuten esim. Timo A. Järviselle tai Seppo Nikulalle. Kertomani todenperäisyyden voi varmistaa Kokoomuksestaminuun yhteyttä ottaneelta kontaktihenkilöltä Heguli Walalta!

  VastaaPoista
 40. Java se lyö tämänkin jutun vitsiksi. Ihme tyyppi.

  VastaaPoista
 41. Sanoi neuvotelleensa itsensä Walan kanssa että mitä helv... itse asiassa???

  VastaaPoista
 42. Javan jutuissa ei ole päätä ei häntää. Patolooginen valehtelija.

  VastaaPoista
 43. Valehtelelijako? Missä olisi nyt sellainen valhe? Osoita yksi niin päästään alkuun.

  VastaaPoista
 44. Helppo heittää kommentti kenestä tahansa olet valehtelija, ilman mitään perusteluja. Niin kauan Java ei ole valehtelija, kunnes toisin todistetaan.

  VastaaPoista
 45. Kaupungin talous on nyt paremmassa kunnossa. Se on Vainion ansiota. Siis Java valehtelee. Ilman Tontonmäkeä oltaisiin plussalla. Sitä virhettä Vainio ei aiheuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeisto ja Harto Forssin ansiota, että taolus on lähtenyt parempaan suuntaan.Saivat estetyksi R:va Kosken masinoiman novida kaaoksen esimerkiksi ja paljon muuta.

   Poista
  2. Jottei mene ihan huulen heitoksi, niin tarkennahan vähän, mitä oikeisto mielestäsi sitten on tehnyt paremman suunnan eteen.

   Poista
 46. Juuri noin. Forssia ja oikeistoa pitää kiittää taloudenhoidosta. Kaupunginjohtaja on demarein ja arkkitehdin esittelyn juoksupoika.

  VastaaPoista
 47. Senioritalon, vuokrakerrostalon ja Novidan ostaminen ja lahjoittaminen winnovalle ovat oikeiston estämiä demrai/vainio seitelyn rahareikiä..

  VastaaPoista
 48. Laitahan uus alustus!

  VastaaPoista
 49. Parempi kun hiljenisi kokonaan ja jättäisi ikuisen pilkaamisen ja paskan levityksen!

  VastaaPoista
 50. Tätä on joutunut kärsimään jo monta vuotta, joten lopeta Java.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko totuuden puhuminen kärsimysta???

   Poista
  2. Taidat olla masokisti, kun rääkkäät itteäs tulemalla tänne

   Poista
 51. Lisää löylyä vaan jotta seisova vesi lähtee kunnolla liikkelle.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!