sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

TUULIVOIMALAT PELASTAVAT UUDENKAUPUNGIN JA KOKO SUOMEN

Pohjola on ollut ilmastollisista syistä voimallisesti energiaa tarvitseva alue. Tästä saamme kirota kalsaa ilmastoamme. Suoraan sanoen näillä leveysasteilla eläminen on koetellut maapalloparkaamme rajusti. Minkälaisen hiilijalanjäljen ovat jättäneet havumetsävyöhykkeen ja hieman etelämmässäkin asuvat ihmiset pelkällä asumisellaan? Varmaankin mammutin menevistä jäljistä on kyse.

Sinäänsä tuntuu ihmeelliseltä, mikseivät esim. vihreät ole päättäneet ehdottaa mainittujen porukoiden siirtämistä, jo asumisen vuoksi vähemmän energiaa vaativille alueille. Keski-Euroopasta pohjoiseen asuva väestö, venäläiset ja pohjoisamerikkalaiset pelastaisivat telluksen siirtymällä sopiviin etelässä sijaitseviin ns. tyhjiin energiaystävällisiin maailman kolkkiin asumaan. Noilla seuduilla tilaa on tosi rutkasti: Sahara, Kalahari, Australian autiomaat, Gobin vastaava, Mojaven autiomaa jne. jne.

Jos haluamme säästää palloamme eko-ongelmilta, paras keino siihen ovat mittavat väestönsiirrot kohtuuttomasti energiaa vaativimmilta alueilta asumismielessä ympäristöystävällisille alueille. Omalla osaamisellamme saisimme aavikko-alueet metsittymään ja kasvattaisimme maapallollemme uudet keuhkot. Tämä olisi melkoinen palvelus pallollemme ja tuleville ihmis- ja eläinsukupolville - konkreettisesti pelastaisimme maailman.

Tarvitsisimme vain väestönsiirtojen osaamista, jota löytyy Euroopasta rutkasti. Aikoinaan väestö siirtyi Afrikasta Amerikkaan ja Euroopan sisälläkin popula on liikkunut mittavassa mittakaavassa. Väestön liikuttajana ovat aina olleet aikansa porhot ja poliittiset jehut, joten liikuttelun motiivit ovat palvelleet pientä mitään tekemättömän väestönosan etua. Jossain, kuten Suomessa, tämä tapahtuu rauhanomaisesti eli ns. mitään tekemättömät ökyt verotuksella, säännöillä jne. pakottavat väestön muuttamaan pois sieltä missä he haluavat asua.

Koska edellä mainittu konkreettisesti oikeaksi osoitettu maailman pelastaminen, muutolla vähemmän energiaa kuluttavaan ympäristöön, ei voi toteutua, siitähän ei edes keskustella - kiitos itsekkäiden ökyjen ja poliittisen valtaeliitin - on pohdittava muita ratkaisuja. Nämä muut konstit tarkoittavat pääsääntöisesti luonnon kuppaamista. Skandinaviassa on rutkasti edullista vesivoimaa, joka muuttuu nopeasti arvokkaaksi. Meiltä Suomesta puuttuvat vastaavat vesivarannot, siksi tavitsemme muuta energiaa, kun kerran emme suostu poismuuttamaan sekä asuttamaan etelän aavikoita.

Jos haluamme asua täällä ja silti olla vaivaamatta kohtuuttomasti maapalloamme, on meidän pohdittava äärimmäisen vakavasti energiaratkaisuja. Jos emme halua rasittaa luontoamme, mutta haluamme edullista puhdasta energiaa, on meidä syytä katsoa muualle. Saksassa satsataan tekoekovihreästi  tuettuun tuulivoimaan ja samalla ollaan pakotettuja käyttämään äärimmäisen ympäristöepäystävällistä kivihiiltä. Kaiken tämän takana on maan päätös luopua ydinvoimasta.

Saksan tuulivoimaan siirtyminen näkyy jo nyt positiivisena Suomessa. Tänne alkavat siirtyä saksalaiset energiaa vaativat teollisuuslaitokset. Siispä tuulivoima on jo nyt pelastamassa Suomea plus Uuttakaupunkia - Saksan ylen kallis tuulivoima. Satsatkaamme siis välivaiheen vaihtoehtoon ydinvoimaan ja siirrytään mahdollisesti tuuli jne. -voimaan vasta, kun muut ovat maksaneet niiden suhteen oppirahat, ne ovat saavuttaneet riittävän tehokkudeen ynnä turvallisuuden tai ne on todettu silkaksi haihatteluksi.

6 kommenttia:

  1. Mutta huomenna niitä kaupunginhallitukselle esitellään, Mm. valtuutettu Forss pitää tuulivoimaa ympäristöystävällisenä vaihtoehtona. Kukaan ei taida tietää edes sitä minkälainen mylly kohoaa mihinkin. Pahimmassa tapauksessa 500 mretrin päähän nousee 3-4 megan härveli...Hyvää ironiaa kirjoituksessa

    VastaaPoista
  2. Väärän todistuksen lausuminen lähimmäisestä tuomitaan jo Katekismuksessa. Tuo ylittää jo senkin. Pitäisi sentään jotain rotia olla kirjoittelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hartohan on juuri tuulivoiman vastustaja, K29. maaliskuuta 2015 16.15 kirjoitat täyttä tuubaaaaaaaaaaaaa.
      Lueppas Harton kommentit ko asiasta,Hänen tietämyksesnsä tuulivoima asiasta, veikkaan uudenkaupungin parhaimistoa.
      Kyseenalaisti Satu Hassinkin tietämyksen hyvin argumentein.
      Javan alustuksessa hyvä pointti, vihreät haluvat juuri ihmisten siirtymän kaupungiin kun autoilusta tulee niin kallista, ett pakko käyttää julkista liikennettä. Koska maalla asuminen tehdään niin kalliksi, että köyhällä ei kerta kaikkiaan ole varaa siellä asua, kiitos vihreitten.

      Poista
  3. Mitäs tuosta nyt nokkiinsa ottaa. Onhan tuulivoima monien mielestä ympäristöystävällistä. Tuulivoimaloiden sijoittelu mm. U:gissa vaan näyttää menevän persiilleen. KUkaan ei tiedä minkä teholisia, ja miten etäälle tai lähelle. SE ON SE ONGELMA

    VastaaPoista
  4. Tuulivoimas ei ole mitään positiivistä, pitäs lailla kieltää kaikki.

    VastaaPoista
  5. Harto oli alunperin tuulivoimamyönteinen (maalla asuvana ja luontoon myönteisesti suhtautuvana), mutta huomasi saman kuin muutkin tuulivoiman vastustajat: järjettömän tuulivoimatariffin, jolla suursijoittajat rikastuvat ja kansa maksaa.

    Tuulivoimatariffi kun kustannetaan meidän jokaisen sähkölaskussa näkyvässä sähköverosta, joten mitä enemmän tuulivoimaloita pystytetään ja ne alkavat tuottaa tuulivoimaa, sitä enemmän tullaan sähköveroa keräämään. Meillä sähkön hinta lienee n. 10-13 c/kWh, Tanskassa se on 30 c/kWh . Saksan kotitaloussähkö oli EU:n toiseksi kalleinta. Saksalaiset kotitaloudet maksoivat sähköstä keskimäärin 26,8 senttiä kilowattitunnilta. Yli 20 senttiä sähkö maksoi Belgiassa, Irlannissa, Espanjassa, Kyproksella, Itävallassa, Portugalissa, Italiassa ja Ruotsissa. Eli näissä maissa, joissa tuulivoimaa suositaan tariffeja tukemalla, kustannetaan se muiden käyttäjien sähköhinnalla.

    Tuulivoima ei ole halpaa, vihreää se on, saasteetonta - jos meluttomuus pystytään takaamaan. Meillä vaan rakennetaan muusta Euroopasta poiketen paljon suurempia tuulivoimaloita, joissa on todettu meluongelmia.

    Eikä se tuulivoima ole tuottavaa edes maanvuokraajalle (Uusikaupunki), jos käy niin, että esimerkiksi Muntilan voimalat rakennetaan ja niille joudutaan asettamaan käyntirajoituksia. Sidottiinhan vuokran määrä tuottoon, joten jos tuottoa ei tule (kesäajan yöajan käyttökielto, talviajan käyttökielto yli -10 pakkasilla sekä yli 8 m/s tuulilla) jäävät käyttötunnit vähäisiksi. Näin on muualla todettu, kun tuulivoimala on alle 1 km etäisyydellä loma/vakinaisesta asutuksesta.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!