tiistai 28. tammikuuta 2014

MUUTAMA SANA JA ALOITE VALTUUSTONISTUNNOSTA/SSA

Jo lapsena uskonnon tunnilla säälin yksinäistä saatanan ja olin sen puolella, kun opettaja mollasi kaikkien hyväksynnällä sarvipäätä ilman, että saatana sai puolustuspuheenvuoroa tai että minulle perusteltiin miksi saatana oli niin paha. En ole koskaan hyväksynyt enkä tule koskaan hyväksymään sitä, että jonkun kimppuun käydään hyeenalauman tavoin. Sama koskee ihmistä, jota mollataan silloin, kun hän ei ole paikalla. Minusta kyseessä on törkeä selkään puukottaminen. Erityisen kuvottavasta tapauksesta on kyse silloin, kun selkäänpuukottajina ovat entiset selkään taputtajat ja makkarajuhlijat. Juuri näin tapahtui eilen.

 Esiin nousseessa pressuhallijutussa kannattaa pitää mielessä se, että 2012 syksyllä äänestettiin mm. samasta asiasta ja tuolloin Tarmo Kangasta ja Maija Junkola-Lehtosta lukuun ottamatta koko Kokoomuksen ryhmä hyväksyi sen. Oliko tuossa valtuustonkokouksessa puheenjohtajana Kokoomuksen mies, joka ei suonut minulle vastausta pressuhallin hämäryyksistä, vaikka sitä kolmasti tivasin? Muistakaa vielä viime kesänä yksi kokoomuslainen äänesti perinteisen hallipolitiikan puolesta. Nyt nämä samat, viime kauden valtuustossa istuneet kokoomuslaiset valtuutetut, olivat pistämässä pressuhallin yksin Kosken piikkiin. Tähän raukkamaisuuteen oli pakko puuttua!

Jos valiokunta olisin jututtanut muitakin kuin jututtamiaan eli myös entistä kaupunginjohtajaa ja entisiä hallituksenjäseniä, jos edes Kokoomusryhmässä olisi puhuttu menneistä, ei nähdäkseni pressuhallin osalta olisi syytetty vain ja ainoastaan entistä kaupunginjohtajaa. Kuitenkin, asian tiimoilta, suurimmat lökäpöksyt ja kakkakalsarit löytyvät Keskustasta. Jos he olisivat jo aikoinaan äänestäneet, kuten nyt, vastuuvapauden puolesta kuten demarit, koko turha vastuuvapaussähläys olisi jäänyt tekemättä ja olisimme voineet käyttää tämänkin aktiviteetin kaupungin todellisten ongelmien poistamiseen.

Keskustalaiset suojelivat omiaan ja kääntyivät vastuuvapauden taakse. Aivan oma lukunsa oli erään keskustalaisen, puolueensa alhaista tasoa kuvaava, kakaramainen öykkäröinti. Tämä paikallispolitiikan terroristi, jo yhden kunnan maailmankartalta hävittänyt oma "osama bin ladenimmeme"  alkoi raakkua jääviyttään vastaan kuin varastamansa hopealusikan suustaan pudottanut vanha varis. Mutta mitä teet seitsemänkymppiselle, joka käyttäytyy kuin kolmevuotias? Siinä pulma, kun vanhuksia tulee kunnioittaa ja lapsia ei saa ojentaa. Tyypin onneksi valtuustonkokousta ei televisioitu, äänikato olisi ollut varma jopa keskustaisten keskuudessa. Kun määrätyt keskustalaiset voimallisesti mainostavat uskoaan ulkopuolisille, niin yksi heidän perusoppinsa on tullut selväksi: KESKUSTA PETTÄÄ AINA JA VARMASTI!

Sillä miten entinen kaupunginjohtaja on suhtautunut minuun tai miten hän toiminut minun suhteeni, ei ole eikä saa olla mitään merkitystä. Nyt äänestettiin aivan eri asioista, joihin henkilökohtaiset erimielisyydet tms. eivät saa vaikuttaa. Toimin oikeustajuni mukaan kaupungin ja sen asukkaiden parahiksi. Mitä esitystyyliini tulee: TUNTEET OVAT SITÄ VARTEN, ETTÄ NE NÄYTETÄÄN JA ÄÄNI SITÄVARTEN, ETTÄ SITÄ KÄYTETÄÄN! Jos jo lapsena olin uskonnon tunnilla saatanan puolella, niin eikö ole parempi, jos nyt puolustin entistä kaupunginjohtajaa.

TÄLLAISEN ALOITTTEEN JÄTIN:

Valtuustoaloite 27.1.2013


                  KADONNEILLA ASUNNOILLA ON KORVATTAVA VUOKRAKERROSTALO


Syksyllä 2012 istuneelle kaupunginvaltuustolle kerrottiin kaupunkimme asuntokannasta olevan kateissa yli 10% eli 900 asuntoa. Haluan valtuustolle selvitettävän mihin toimiin on ryhdytty keskuudestamme kadonneiden, kenties tempaistujen, asuntojen löytämiseksi? Käsittääkseni Uudessakaupungissakin kaikki ihmisasunnot ovat kirjoissa ja kansissa. Joten jos po asuntoja ei ole vielä löytynyt, ehdotan asuntotietojen vertaamista osoitteiden osalta esim. kiinteistöverotietoihin ja johan osa asunnoista alkoi löytyä.

Esitän, että maagisesti paikkakunnallamme tapahtunut, Suomen ja kenties koko maailman olissa ainutlaatuinen, asuntojen katoaminen selvitetään valtuustolle ennen vuokrakerrostalon rakentamispäätöstä.
Lisäksi on varsin todennäköistä, että asuntomarkkinamme, lievästi sanottuna häiriintyvät, jos muuttotappiokaupungin kadonneet 900 asuntoa yhtä äkkiä putkahtavat markkinoille!

J Valkonen

Uusikaupunki 27.1.2014.

TÄLLAISTA EN JÄTTÄNYT:

Valtuustoaloite 27.1.2014


KUNTALAIN 40 PYKÄLÄN KÄYTTÖOTTO
Koska istuva uusi valtuusto on vakavasti paneutunut niihin tekijöihin, jotka ovat ajaneet kaupunkimme sen nykyiseen tilaan, on paikallaan pohtia tilanteeseen ajautumisen tekijöitä, syitä, seurauksia ja niiden vaikutuksia kaupunkimme tulevaisuuteen. Esitän, että hallitus tahollaan punnitsee kaupungille aiheutettuja vahinkoja ja ainakin niiden hallituksen jäsenten asemaa, jotka istuivat hallituksessa 2008 hyväksymässä ns. pressuhallipäätöstä, jatkoivat viime hallituksessa, laiminlyöden tietämänsä asian osalta kaupungin ja sen asukkaiden etujen valvonnan sekä salasivat po. asian yli vaalien. Toimivatko ja ja voivatko nämä luottamushenkilöt toimia uskottavati lain mukaisesti kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi.


Esitän siis hallituksen taustoihin syventyen, muitakin kuin asianomaisia kuullen ja vakavasti pohtivan, onko kaupungin ja sen asukkaiden edun mukaista ryhtyä Kuntalain 40 pykälän mahdollistamiin toimiin:"40 §

Virheellinen menettely luottamustoimessa
Jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle. Asiasta on viipymättä tehtävä rikosilmoitus, jos kysymyksessä on ilmeinen virkarikos.
Valtuusto voi tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan. Ennen valtuuston kokousta voi pidättämisestä väliaikaisesti päättää valtuuston puheenjohtaja. Pidättä

mispäätös voidaan panna täytäntöön heti. (1.2.2002/81)"


J Valkonen

Uudessakaupungissa 27.1.2014  

TÄLLAISEN ALOITTEEN JÄTIN:

Valtuustoaloite 27.1.2014:Ollaanko vanhustenhoitoamme ulkoistamassa vastoin kaupunginvaltuuston 11.6.2012 tekemää yksimielistä päätöstä?

11.6.2012 Uudenkaupungin kaupungin valtuusto teki harvinaisen selkeän päätöksen siitä, että po. palvelu tullaan järjestämään ensisijaisesti kaupungin itse tuottamana toimintana. Käydyssä keskustelussa hyväksyttiin Uudessakaupungissa toimivien pienten yritysten palvelut täydentämään kaupungin omaa toimintaa. Lisäksi käydyssä keskustelussa rajattiin voimakkain sanakääntein ja kauhukuvia maalaten suuret kansainväliset palveluntarjoajat. Valtuuston yksimielinen kanta perustui sanoihin: MEIDÄN VANHUKSIA EI JÄTETÄ KANSAINVÄLISTEN PÖRSSIKEINOTTELIJOIDEN ARMOILLE!

Niinpä valtuusto lisäsi valmistelutekstiä lauseella: Kasvavaan vanhustenhuollon paikkatarpeeseen vastataan ensisijaisesti omia paikkoja lisäämällä joko saneeraamalla nykyisiä kiinteistöjä tehostetun palveluasumisen vaatimuksia vastaavaksi tai rakentamalla uutta.

Kuitenkin  kaupunkiimme nousee parhaillaan lukuisia ns. suurten yritysten rakentamia laitoksia. Haluan hallituksen selvittävän, onko kaupungissamme toimittu vastoin, kaupungin korkeimman  päättävän elimen valtuuston 11.6.2012 tekemää päätöstä ja samalla valmistelemassa kaupungin palvelujen suhteen vuosisadan ulkoistusta?J Valkonen
27.1.2014
 

82 kommenttia:

 1. Aloitteet ovat paikallaan, mutta olet mielestäni väärässä, kun puolustat virkamiestä, joka on toiminut omavaltaisesti. Harmi, että suutelet ruoskaa pitelevää kättä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja näkemyksestäsi! Minun oikeustajuni mukaan ainoastaan Koskea ei voi syyttää, koska hänen esityksensä on hyväksytty ilman pienintäkään soraääntä, jos meidän ryhmää ja Haverista ei lasketa joukkoon. Olisitte nähneet Kalannissa pidetyn valtuuston kokouksen, jossa hallituksen jäsenet todella pilkallisesti väheksyen ilkkuivat tarkastuslautakunnan raportille. Ja niin kaikki meni Kokoomuksen, Demareiden, Keskustan jne. siunauksella läpi!

  VastaaPoista
 3. Olisiko niin, että ainoastaan ex-kj:n kohdalla oli näyttöä tahallisuudesta ?

  VastaaPoista
 4. No niin. Sittenpä ei syytetä ketään. Minä ainakin puolustan sinun syyttämääsi kaupunginhallitusta. Kohta ei kukaan uskalla politiikkaan edes lähteä, jos leivättömän pöydän ääreen noin suuri revohka kuvitellaan saatavan. MIllä helvetillä joku kh vahtii jotain vuokrasopimuksia ? Virkamiehet toimivat virkavastuulla eikä kh ole missään valvontainsinöörin roolissa kentällä

  Minä olisin seurannut sitä Kokoomuksen porukkaa eilisessä kokouksessa, vaikka olisivat Kalannissa tehneet mitä hyvänsä. Toisaalta tunnen suurta myötätuntoa Tarmo Kangasta kohtaan. Taisi olla niitä harvoja ellei ainoa, joka tiesi missä tässä kaupungissa mennään.

  Sinä olet Java Valkonen liian tunteellinen mies politiikkaan. Ja sinun harteillasi oli nytkin niin paljonn. Sitetn sinuun iski koulukiusatun puolustamisrefleksi.

  VastaaPoista
 5. Yllä 18.16 hyvä kommentti!

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Kun on yhden kauden katsonut kuinka selkeillä valheilla vedetään läpi täysin älyttömiä hankkeita, joiden epärealistisuuden näkee maallikkokin, pitää vaihtaa virkahenkilöitä eikä jatkaa heidän valmistelemien hallien, teiden, tontonmäkien jne. siunaamista. Kaupunkimme on tehnyt vuositolkulla miljoonamiinusta ja mitä ovat vuosikymmenet vallassa keikkuneet hallituksen jäsenet ovat tehneet? Ovatko he vaatineet budjettikuria tai tuloksia? Eivät ole, hallituksen jäsenet ovat vuosia uskoneet selityksiin ja edessä olevaan nousuun, jota ei ole tullut eikä taida tulla. Hallituksen olisi tullut vaihtaa virkahenkilöt osaaviin eikä jakaa selittelijöille ruhtinaallisia palkankorotuksia ja kannustinlisä! Tämä ei ole sen ihmeellisempää kuin jääkiekossa: Jos valmentaja ei hoksaa vaihtaa kiekot sisään imevää maalivahtia ajoissa, vaihdetaan valmentajaa!

  VastaaPoista
 7. No, edellä olet toki oikeassa. Olihan nuo kaupunginhallitukset statistin osassa. Tämä Kj näytti ottaneen otteen koko kaupungista. Ja on kyllä myönnettävä, että vanha luokkakaveri lehdestä hoiti osuutensa enemmän kuin hyvin.
  Koko kaupunki manipuloitiin.
  Eipä tuota herraa olisi erikseenkään jumiin saatu. Kymmenenhän teitä lopulta vain oli. Rakenteellinen poliittinen korruptio on U:gissa piukassa, se tulee syvältä sosiaalidemokratian ytimestä. Demarihan tämä elinkeinonerokin kai oli ?

  VastaaPoista
 8. Kyllä sinä Java olet viisas mies. Eikö sinulle olisi kuulunut ääniharavan paikka? Onko äänestäjät tyhmiä, vai mistä on kysymys?

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailemisesta ja kommenteista! En lähde omaa viisauttani tai sen puutetta arvioimaan, mutta into ja mielenkiinto alkaa katoamaan. Eiköhän meillä vaalit ratkaissut pitkälti media ja makkarajuhlat. Ei äänestäjät ole tyhmiä, he vain äänestävät median viisaaksi julistamia tarjokkaita. Olisikohan vaalitulos ollut nykyisen kaltainen, jos ennen niitä olisi torille makkarajuhlien pidon sijaan marssitettu päättäjien joukko ja kerrottu minkälaisiin ongelmiin he ovat kaupunkimme saattaneet ja mikä on totuus tulevasta vuodesta?

  VastaaPoista
 10. Täytyy muistaa java, on aika pahaa antaa lopputili virkamiehelle.
  Irtosanomisesn peruste on aonostaan virkavirhe.

  VastaaPoista
 11. Eiköhän tehdä tilaus,että rakennetaan tänne Guggenheim tulee vähän eloa elämään

  VastaaPoista
 12. T
  Turkuhan jo antoi tiedonannon, että guggeli kelpaisi sinnekin. Mitäpähän ukari kirjoittaa suuren poikansa kohtelusta ? Ei taas täällä 30 kilsan päässä nähdä.Varmaan ilkutaan että siinäs näitte vain muutama valtuutettu vastusti vastuuvapautta. Erikoista on maallikon, että rimaa hipoen tuota elinkeinopolitiikkaa on tehty

  VastaaPoista
 13. Asiallisena yleisotoksena tämä pätee että kansa saa aina sellaiset päätökset jotka se ansaitsee. Miksi ei pitäisi paikkaansa Ukissakin?

  VastaaPoista
 14. Annetaan Ukilaisille demareille ja kepulaisille oikein joukolla kiitokset. Rahaa on ja mistään ei ole puute. Odotellaan jo seuraavan hankkeen julkaistamista. Enää ei mene kauan siihen. Olkaamme tyytyväisiä tähän. Kohta saamme kuitenkin nähdä mijoonan säästölistan.

  VastaaPoista
 15. Entäs paikalliset kokoomuslaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokoomuslaiset " säästää" lomautuksilla.

   Poista
 16. Nikulalle nostan hattua ! Toki hän juristina näki mistä se tili- ja vastuuvapaus nyt annettiin. Olisi tuo valtuuston käsittelykin mennyt jouhevammin ellei kaksi poliitikkoa olisi ryhtynyt syyttämään muita poliitikkoja. Koska olette edes Suomessa nähneet poliitikkoja kollektiivina mistään vastuussa olevan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Raimo Löfstedt nostaa hattua Seppo Nikulalle.

   Poista
 17. Ketkä nuo kaksi olivat .

  VastaaPoista
 18. Nyt sitten tuli lopullisesti tämäkin asia selväksi, että vasemistopuolueitten takia joutuu kaupunki tekemään rajuja säästäjä esim. lomautukset.
  Koska näkivät, että yhteisiä rahoja voidaan käyttää miten sattuu laittamati mitenkään ketään vastuutuuseen. ( poikkeus tietenki valtuuston järkimies Pertti Haverinen )

  VastaaPoista
 19. Kuuluvatko keskusta, persut, muutos ja kristilliset vasemmistoon?

  VastaaPoista
 20. Näin US
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/588732.html

  VastaaPoista
 21. KYSYMYS?

  Tarvitseeko Uudenkaugin kokoinen kaupunki isinööritasoisen liikennesuunnittelija?

  VastaaPoista
 22. Tolla suunnitteluinsinöörillä taitaa olla muitakin työtehtäviä.

  VastaaPoista
 23. Eipä mennyt kauaa kun tuli heti vastaus mutta mistä.

  VastaaPoista
 24. Ennusteessa on vielä hieman epävarmuutta, mutta muutos näyttää kuitenkin todennäköiseltä.

  - Kyllä tietokonelaskelmat ovat olleet jo muutaman päivän yhtä mieltä siitä, että muutos viikonloppuna tulee. Tarkennellaan yksityiskohtia lähempänä, Eerikäinen sanoo.

  Eerikäisen mukaan näin suurien muutoksien aikataulu voi vielä vähän elää.

  VastaaPoista
 25. Ruvettkaa nyt jo uskomaan, että kaupunkin asioitten hoidossa ei tulee mikään muuttumaan. Koska enemistö on tyhmien päätösten takana ja tuhlaaminen ei ole rikos.
  Saas nähä miten tuo panimo päätöskin vaikuttaa kaupunkin kukkaroon??????????????????????????

  VastaaPoista
 26. Jos Java Valkosen poliisitutkintapyyntö on saman sisältöinen kuin mitä Jussila tuossa linkin päässä kirjoittaa, poliisitutkintapyyntö on järjetön. Kyllä maallikkokn ymmärsi Järvisen raportista enemmän. Eipä voi Haveristakan pitää muuna kuin politiikan tekijänä. Hän satavarmasti tiesi ettei poliitikkoja vastuuseen saa... siis Haverinen TIESI !!! Kunhan teki politiikkaa.

  Myös minä nostan hattua Nikulalle. Kutsuuko Koski Javan saunomaan ?

  VastaaPoista
 27. Kiitos vierailemisesta ja viestittämisestä! Asiat tulee hoitaa asioina asiakerrallaan eikä ihmisten henkilökohtaiset välit saa vaikuttaa käsiteltävään asiaan. Enkä voi hyväksyä kaiken kaatamista yhden miehen päälle. On äärettömän raukkamaista, jos entistä kaupunginjohtajaa pressuhallimokasta syyttelee se ryhmä, minkä jäsen puheenjohtajana toimiessaan esti halliepäselvyyksien valtuustokäsittelyn aikoinaan. Jos valiokunta olisi jututtanut hieman useampia ihmisiä, niin taustat ja asioiden hoitotyyli olisi tullut ilmi ja vastuuvapausepisodi lienee päättynyt hiukan toisin.

  Mistä Järvinen ja Tuominen olisivat voineet tietää sen, että valtuutetut hyväksyivät aivan kaiken mitä entinen kaupunginjohtaja esitti - aivan kaikki upposi
  tuohon maaperään. Valiokunnassa oli neljä muutakin jäsentä kuin Järvinen ja Tuominen. Nämä jäsenet olivat nähneet entisen meiningin. Mikseivät he eivät avanneet Järviselle ja Tuomiselle entistä toimintakulttuuria - vai oliko näiden neljän tehtävä vain suojella omiaan? Myöskään Nikula ja Löfsted kuten eivät muutkaan Kokoomuksen uudet valtuutetut tienneet mitään pressuhalliasian käsittelyn estämisestä, joten heidän nimiään ei ole syytä latoa pökälepöksyjen matrikkeliin.

  Minä en ole mikään kostajatyyppi eikä valtuusto ole mikään kostonpaikka, siellä pyritään toimimaan. Mitkään henkilökohtaiset asiat, kuten pitämiset ja ei pitämiset tai aikaisemmin tapahtunut äänestäminen jossain muussa asiassa ei vaikuttanut maanantaina käsiteltyyn asiaan eikä vaikuta jatkossakaan. Minä halusin alkujaan asian oikeudenmukaista selvittämistä täällä, mutta eipä se onnistunut, En ollut tekemässä kenestäkään yksin syntipukkia, mutta enpä ollut antamassa tilivelvollisille vastuuvapauttakaan. Rehellisin ja avoimin mielin menin valtuustoon: Järviselle kerroin ennen kokousta, mitä aion kysyä; valtuustossa tuli mieleeni kysyä ja naljailla muutakin, mutta pidin sen mitä lupasin. Samoin ilmoitin Antolalle sen mitä aion valtuustossa esittää ja näin tein.

  VastaaPoista
 28. Missä linkissä on Jussilan kirjoitus

  VastaaPoista
 29. Pitääkö valtuustossa pyytää puheenjohtajalta lupa mitä siellä puhuu tai esittää ? No uskottava se on: sinäkin suojelit edeltänyttä kaupunginjohtajaa. Mistähän halliepäselvyyksistä mahdat puhua ? Liittyvätkö ne lainkaan tähän tekemättömään vuokrasopimukseen ja näin ollen saamattomiin vuokriin ?
  Eihän kaupunginhallituksen jäsenet mitään vuokrasopimuksia tee !Eivätkä suorita vuokravalvontaa !
  Olisit antanut Aaltosen mennä sinne valtuustoon...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...jumangeg.Onko se Jari mennyt Karin kanssa jotain nyt sopimaan...tässäkö se nyt oli se selitys, kun Jari ei ole ehtinyt pitkään aikaan tulemaan saunakerhonkaan lauteille...
   JAa

   Poista
  2. Voi pahus! Nytkö minä kärysin....

   Poista
 30. ... vaikka ei sekään suutaan auki aina saa

  VastaaPoista
 31. Minäkin haluaisin lukea Jussilaan jutun. Missä linkki

  VastaaPoista
 32. muutama kommentti takaperin...

  VastaaPoista
 33. Onhanse hyvää ainakin istua kahvipöydässä kaverienkanssa ja rollata ihmisten henklökohtaisia asiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko selventää, mitä kommenttisi tarkoittaa ? En todellakaan käsitä, kuka nyt niin toimii?

   Poista
  2. Luvan pyytämistä kysymyksiin ja esityksiin. Näin todella säilyy samoilla lauteilla herrojen kanssa.

   Poista
 34. Kiitos täällä käynnistä ja kommentoinnista! Äänestimme Haverisen kanssa justiinsa samalla lailla ja toinen toistemme esityksiä kannattaen. Eiköhän Juha Aaltonen ja Rake olisi äänestänyt samoin kuin minä tein. Ilmoitin etukäteen, en kysynyt. Aiemmin mainitsemassani valtuustonkokouksessa oli kyse juuri po. pressuhallin vuokrasopimuksesta.

  VastaaPoista
 35. Se nyt kai on nyt jo ihan sama, kun 29 oli kiihkeästi rakenteellisen korruption takana. Mutta en vieläkkään usko, että Kh olisi operatiivinen toimija ja valvontaviranomainen.
  Ainoa positiivinen asia nähdäkseni oli, että edes 10 kriittistä oli jo pois uskostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 halusi rankaista vain yhtä miestä. 29 olisi halunnut rankaista kaikkia syyllisiä. Haverinen ja Valkonen eivät halunneet rankaista ketään.

   Poista
 36. HooPoo!

  Kun johtajat ja politikot vero€kuilla munivat "kultamunan" jolla arvoa Yli 0,5 milj.€ ja saavat vastuuvapauden ei ainakaan minun Kaaliin mahdu.Mutta mutta jos tavallinen kaupungin tuunari tekisi samanlaisen "kultamunan" kyllä istuttas raastuvassa ja maksasit jokaisensentin korkoineen.Ei löytyisi Järvisiä ja Nikuloita häntä puolustamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse oli vielä pitkälle yhden miehen showsta. Ei sellaistakaan päätöstä missään ole, että siihen pirtutehtaaseen pannaan 480 000 ecua konsulttirahaa. Kaiken lisäksi kyse oli vanhentuneesta ajatteluta, nyt edetään jo kolmannen sukupolven polttoaineissa.

   Mutta se on kuitenkin yleisesti hyväksytty, koska aina ruinatessa elinkeinotoimi sai lisää rahaa. En käsitä, että voidaan mennä projektissa lähes rakennuspiirustusten tasolle asti, vaikka hankkeella ei ollut käytännössä rahoitusmahdollisuuksia. Ei oikein vakuuta Järvisen komission arvelu siitä, että projekti voi vielä toteutua.
   Ei ainakaan minun soittokierrokseni perusteella.
   Vielä siitä pressuhallista. Poliisi ei ryhdy poliittiseen arvottamiseen jonkin kaupunginhallituksen ja virkamiehen vastuusuhteista. Tili- ja vastuuvapaus takasi sen.

   Poista
 37. Jo tuli kaupungin uudelle strategiasivulle hintaa! Neljä sivua ja hinta yli 55000 Euroa!

  VastaaPoista
 38. Miten Koskea voi syyttää päätöksistä. Se on vain esittelijä. Päättäjät tekee vääriä päätöksiä ei esittelijä. Päättäjät valitsee esittelijän. Kaikki vastuu on päättäjien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan päättäjät osansa siinä pressuhallissa tehneet...mutta se ja sama yksi 78 000. Ihan salaisesta esittelystä tuli 1,7 miljoonaa takkiin.(Tontonmäki)

   Poista
 39. Niinpä niinpä. Ukin Sanomat kaipaa näköjään ronskeja päätöksiä ja isoja rahapäätöksiä. Pienillä kymppitonneilla ei ole niin väliä. Sen voi lukea tänään lehdestä. Lehden linja tuli siis sinetöityä.

  VastaaPoista
 40. Javan hyvät aloitteet jää muun keskustelun varjoon.

  VastaaPoista
 41. Kyllä lehdellä ammattitaitoa on. Tvallinen lukija kuvittelee nyt, että Valkonen ja Haverinen olisi äänestänyt tällaisessa asiassa tyhjää. On neksi Haverisen "koko jengi poliisitutkintaan" pelasti mitä pelastettavissa on.

  VastaaPoista
 42. U:gin kaupunginvaltuusto pitäisi hakea käräjäoikeudesta holhoukseen. Tulisi mielenkiintoisia kokouksia kun "edunvalvojat" istuisivat niitä. Jaa mutta Tuominenhan on jo edunvalvoja. Onko se kummoinen valtuutettu, ainakin siitä on mainintoja jossain.

  VastaaPoista
 43. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-energiayhtio-adven-toimittaa-finnproteinille-biohoyrya

  VastaaPoista
 44. Kaikki tiedämme kuinka vaikeaa on synnyttää uutta työtä ja yrittämistä, kasvuyrityksiä ja rahoitusta. Nyt Rauma sijoitti 18 miljoonaa julkista rahaa ns. STX- tiloihin ; odotettavissa on yrityskaappauksia ympäristöstä jos suuret puiheet "enemmän työpaikkoja kuin StX.n aikaan" saadaan edes osittain toteutettua.
  Kiitoksia, kiitoksia - ainahan sitä ensin kiitellään. Vieläkö paikallisaviisimme vinkkelikolumnisti ehtisi Raumalle töihin ? Vuoden parin päästä tukea saatetaan tarvita. Vai onko aisaparin kumpikin osapuoli jo silloin eläkkeellä.

  VastaaPoista
 45. Ukin Sanomat kaipaa näköjään ronskeja päätöksiä ja isoja rahapäätöksiä. Pienillä kymppitonneilla ei ole niin väliä. Sen voi lukea tänään lehdestä. Lehden linja tuli siis sinetöityä. Näin paikallisaviisimme vinkkelikolumnisti.

  VastaaPoista
 46. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Demokratian kannalta on sikses sitteminkin sikses tärkeää, että mahdollisessa monopoliasemassa olevaa lehteä pyörittää journalistista etiikkaa tinkimättömästi noudattava päätoimittaja. Jos näin ei ole, on parempi, etteivät hölmöimmätkään oikeamieliset lähde vahingossakaan tukemaan puolueellista julkaisua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkelikolumnisti innostui kiitoksista. Mistähän ne kiittelivät Raumalla ? Kassavirta meni ähän kauppaan ja uutta velkaa (TS:N mukaan joudutaan ottamaan) Sitä alkaa tosissaan toivoa, että ei menisi samanalaiseksi toivotaan, toivotaan - peliksi kuin U:gissa tuhansine työpaikkoineen.

   Poista
 47. Maajussille Morsian Naantalissa. Onkohan tuossa ohjelmassa kääntöpuoli. Vai ostavatko sikaa säkissä ? Vai alkaako peli vasta maatilalla.

  Valkonen sai ainakin Ukarisa mainetta. Nimi oli kahdessä- kolmessakin kulmassa

  VastaaPoista
 48. Ote ennakkotilinpäätöksestä vuodelta 2013:
  "Toimintakate (toimintatuotot - toimintakulut) heikkeni vuodesta 2012 noin
  2,2 miljoonalla eurolla eli kaupungin käyttötalouden nettomenot
  kasvoivat tämän verran. Alkuperäistä valtuuston hyväksymää talous-
  arviota tarkistettiin useaan otteeseen vuoden aikana.
  .
  .
  Kaupungin vuosikate oli -1,4 miljoonaa euroa ja tilikauden alijäämä
  4,7 miljoonaa euroa. Kaupungin tulot eivät riittäneet kattamaan
  käyttömenoja, ja investoinnit tehtiin lainarahalla.
  Kaupungin ja liikelaitosten yhteinen vuosikate oli 0,5 miljoonaa
  euroa positiivinen. Tilikauden tulos oli 4,1 miljoonaa euroa
  negatiivinen ja tilikauden alijäämä 3,7 miljoonaa euroa.
  Vuoden 2012 taseen ylijäämä riittää kattamaan vuoden 2013
  tilinpäätöksen alijäämän, ja kaupungin taseessa ei ole alijäämää.
  Erikoissairaanhoidon kustannukset voivat vielä muuttua ja heikentää
  tilannetta."

  Oma lisäys. Mistäköhän se vuoden 2012 ylijäämä kertyikään muuta kuin enin osa satamaliikelaitoksen myynnistä. Sanoisiko taas, että tällä edelleen jatkuvalla vauhdilla on odotettavissa entistä rankempia päätöksiä.
  JAa

  VastaaPoista
 49. Olet harvinaisen oikeassa JAa. Olemme lähes perimmäisten kysymysten äärellä.

  VastaaPoista
 50. Kiitos käynneistä ja viestin jätöstä! USKOKAA TAI ÄLKÄÄ SEURAAVA LIITTYY JUHAN(ei neviksen) KOMMENTTIIN:On juristeja ja juristeja, toiset aiheuttavat päämiehilleen onnistumisia ja toiset tappioita, molemmat juristit tekevät kunnon tilin:Kaas kaas kummat toivat julkiksella sektorilla? On kirvesmiehiä ja kirvesmiehiä molemmat tekevät samassa ajassa samanlaisen työn laadukkaasti, mutta toisten työstä laskutetaan tilaajaa ja kilpailuttamatta rutkasti enemmän. Arvatkaaskaa Ptricia Kaas kaas kummat toivat julkiksella sektorilla?

  VastaaPoista
 51. Kärsivällisesti vaan, kyllä se lehden päätoimittajakin vaihtuu, mikään ei ole ikuista.

  VastaaPoista
 52. Eikös se satamakauppa ole vaan lukuja.. ei kai itsellen myymästä satamasta ulkopuolista rahaa tule ? Siis se yhtiöitettiin ja siitä tuli siinä vaiheessa juridinen yksikkö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ukissa tulee kaupungille ekuja kun kaupunki myy oma omaisuuttaa itsellee.

   Poista
 53. Tässä suoraa lainausta teknisen lautakunnan(kin) jo hyväksymästä Käyttösuunnitelmasta vuodelle 2014:
  "
  PITKÄN TÄHTÄIMEN INVESTOINTIHANKKEET
  Kirjaston peruskorjaus
  Kirjaston peruskorjaustarve on selvä. Hankkeelle on mahdollista saada valtion rahoitusosuus
  edellyttäen, että tukijärjestelmät pysyvät nykyisellään. Korjauskustannuksia ja toimenpiteiden
  laatua ja määrää ei ole vielä arvioitu. Alustavat laskelmat on tarkoitus tehdä vuoden 2014
  aikana.

  Viikaisten koulun peruskorjaus
  Viikaisten koulun peruskorjauksen aloitukseen on varauduttu v. 2014 esittämällä 60 000 €
  suunnittelumäärärahaa. Seuraavina vuosina töiden aloittamiseen on esitetty 2 000 000 €
  v. 2015 ja 3 000 000 € v. 2016.
  Aiempien selvitysten mukaan peruskorjauksen hinta olisi noin 9,6 miljoonaa, mutta kun kustannustason
  nousu otetaan huomioon, kokonaiskustannukset tulevat nousemaan yli 10 miljoonaan.
  Kokonaisuudessaan peruskorjaus olisi valmis aikaisintaan 2017. Valtion avustuksen saaminen
  hankkeelle on epävarmaa.

  Uimahallin peruskorjaus
  Hankkeen laajuus tulee ratkaistavaksi hankesuunnittelun valmistuttua. Hanketta on käsitelty
  peruskorjauksena ilman laajennusta.
  Toimenpiteiden suunnittelua jatketaan vuosina 2014 ja 2015. Varsinaisten töiden aloitus olisi
  v. 2016 1 350 000 €:lla. Arvioitavissa on, että määrärahatarve on 2 000 000 € v. 2017.

  Kaupunginlahden peruskorjaus
  Kaupunginlahden peruskorjauksen tarpeen on arvioitu noin 10 vuotta siiten laaditussa selvityksessä
  olevan kiireellinen. Kustannusarvioksi on esitetty tuolloin n. 4 miljoonaa.
  Hankkeelle esitetään suunnitelmavuosille määrärahaa, jolla pystytään tekemään pieniä parannustöitä.
  Varsinaisista kunnostustöistä tulee päättää lähivuosien aikana.
  "
  Oma lisäys tähän, että mille perustetattavalle yhtiölle nämä edelliset voitaisi myydä, jotta saisimme kaunisteltua -taas- kaupungin kirjanpidon miinuksia ja plussia. Valitettavasti tästä em. listauksesta puuttuvat vielä muutamat isot ja vanhat kaupungin kontolla olevat rakennukset ja eiköhän vaan pelkät Pasklahden määrätyt reuna-alueet ole vain kunnostustarpeessa ainakin alussa.

  Matikkaharjoituksia voi tehdä vaikka täällä:
  http://pohtiva.vuodatus.net/lue/2009/05/kiinteistonhallinnan-sietamaton-halpuus
  Päivänjatkoja!
  JAa

  VastaaPoista
 54. Edelläoleviin kommentteihin "kansa saa aina sellaiset päätökset jotka se ansaitsee" ja "ovatko äänestäjät tyhmiä" vastauksena se, että Ukari antaa äänestäjille niin muunneltua totuutta, että kansa ei voi äänestää "oikein". Ihmisten pitäisi seurata kokouksia ja näitä blogeja, jotta saisivat totuudenmukaisen kuvan kaupungin asioista. Ukaria seuraamalla aukeaa kyllä se, ettei uutta vuokrakerrostaloa tarvita, asuntoja kun on koko ajan jossain vapaana.

  VastaaPoista
 55. Taas alkaa tulla silmille nämä kaupungin lukuisat rakennukset joiden korjaukset tulevat koko ajan kalliimmaksi. Kaupunki siis alkaa ottaamaan ennen näkemättömällä nopeudella isoja remonttilainoja ellei haluta rakennusten rapistuvan käsiin. Ja kuka ostaa rapistuneen rakennuksen? Jossain vaiheessa kupla alkaa puhjeta ja nyt on vaikeata myydäkkään mitään. Kuoppa syvenee ja syvenee. Mutta älkää murehtiko koska aika hoitaa. Eli verot nousee jo siksi että saadaan hoidettua kasvavien remonttilainojen menot. Palkinto taas päätäjille!

  VastaaPoista
 56. kommentaattori 9.56. En tiedä ymmärsitkö asian, mutta satamahan oli laitureineen ja kiinteistöineen ennen kaupungin omaisuutta. Nyt kupunki myi sen SATAMA OY:lle joka on kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Totta kai kun omaisuutta apportoidaan eri juridisille toimijalle, eli satamayhtiölle, kaupungin taseessa näkyy komeat luvut, ikään kuin e olisi oikeasti saatua rahaa.
  Totta kai on tarkoitus, että Satama Oy maksaa kaupungille vähitellen takaisin saamansa alueet ja kiinteistöt. Mutta se voi olla hämärässä tulevaisuudessa, jos silloinkaan. Satama Oy:n pitäisi maksaa ikään kuin peruspääoman korkoa saamastaan omaisuudesta mikä lienee useita miljoonia.
  Eipä taida satamalle olla tuotto-odotuksia...

  VastaaPoista
 57. Vakka-Suomen Sanomissa oli laaja valtuustopakina kaksine värikuvineen (Valkonen & Järvinen) Ihan mukavasti pakinoitsija käsitteli asiaa, jopa niin hyvin, että kertoi Merja Kosken tulleen toimittajien viereen "tuhisemaan ja äyskimään" - siksi kai kun piti jäävinä siirtyä paikaltaan pois.

  Minua miellytti Valkosen ja Järvisen saama huomio ; olisko siinä kansanedustajavaaleihin ehdokkaat ? Maltillisen vasemmiston selkärangattomista toheloista ei ollut mainintaa. Oli eroa pakinalla ja pakinalla. Ukarin jutussa oli vähän hälläväliä meininki, satatonnia sinne sata tänne. Vaan kun se on niin, että SE joka vasta pienistä asioista, vastaa myös suurista. Nähtäväksi jää vastaako ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkonen kansanedustajaksi? Reps!!!! Ei niillä äänimäärillä. Reps!

   Poista
 58. Sivistyspuolella ei aiota tuhlata vanhaan remonttirahaa. Pistetään vanhat laitokset kiinni ja rakennetaan Pohitullin mäelle miljoonilla uutta!
  Halpaa (vai halpamaista).

  VastaaPoista
 59. Kiitos käynneistänne ja hienosti kääntyneestä kommenttiketjusta! Ei ole Keskusta kysynyt minua kansanedustajaehdokkaaksi eikä ole moinen käynyt edes mielessä. Kaikki urakat pitäisi pistää jäihin. Ensin pitää selvittää eri toimintojen yksikköhinnat ja tämän jälkeen perehtyä mahdollisesti ilmeneviin huonon hallinnon aiheuttamiin järkyttäviin kuluihin. Kun hallinto on kunnossa saadaan samalla samalla remonttirahalla rutkasti enemmän aikaiseksi. Myös sivistyspuolen hämäryydet pitää valaista ja tehdä sen seurauksena näkyviin ilmestyvien ongelmien korjaukset. Pallo on kaupunginjohtajalla, näinköhän hän puolentoista vuoden yrittämisen jälkeen osuisi siihen!

  VastaaPoista
 60. ..."raakkui kuin vanha varis varastamansa hopealusikka suussa".. kai tuo henskelinpaukuttaja määrääkin vielä kauan kuka lähtee Kepun listoilta ehdokkaaksi. Varmaan on jonkun piiritoimikunnan jäsenkin. Äijänkäppänässä henkilöityy päätöksentekomme taso !
  Voi kunpa ihmiset näkisivät tuon ääriporvallisen puolueen läpi.

  VastaaPoista
 61. Joku raja kepunkin ehdokkaille asetetaan. Johan valtuustossa todettiin Java vajaa älyiseksi eikä hän valaa älyisten tapaan osannut kuin suuta aukoa.

  VastaaPoista
 62. Kiitos käynneistä, kommenteista ja älyanalyysista! Ei ole käynyt mielessänikään eduskuntaan änkeäminen. Kaipa minä suuta aukoessa myös äännähtelin, mutta se siitä. Kritiikki on aina arvokasta eikä ilman sitä synny keskustelua, jota paikallinen Keskusta välttää. Kannattaa perehtyä Juhan kommenttiin, pohtia sitä.

  VastaaPoista
 63. Olin minäkin siellä valtuuston kokouksessa. Enkä kuullut kenenkään sanovan ketään VAJAAÄLYISEKSI. Sitäpaiti kyse on yhdyssanasta. Forss ylensä kirjoittaa yhdyssanat erilleen.
  Tosin Järvinen taisi kommentoida Java Valkosen kommenttia sanomalla ettei se ole älyllinen

  VastaaPoista
 64. Kiitos käväisyistä ja kommentoinnista! Juuri noin Järvinen vastasi minulle. Kun vastausta vertaa kysymykseeni, niin sopi pohtia missä po. vaje piileskeli! Jos nyt rajattiin korvattavan vahingon alarajaksi 0,5% taseesta, miksi korvausraja olisi jatkossa erilainen?

  VastaaPoista
 65. Kuulin huhun että valtuustossa tyhjää äänestäneet paikallisdemarit hakisivat Javalle medianeuvoksen arvonimeä palkinnoksi valtuustotyöstä? Sen arvonimen saa kuulemma ihan vähän alle 500ooo eurolla. Oletko Java itse hankkeessa mukana? Kyselen vaan ettei sitten tule yllätyksenä itsenäisyyspäivänä. Uskottavaa, eikö.
  Linkiksi tulee nyt tämä
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/589146.html

  JAa

  VastaaPoista
 66. joo, Forss on ollut linjoilla tuon raukkamaisen kommentin aikana (Javasta). Minusta on vastenmielistä, että joidenkin valtuustokommentteja vääristellään näihin blogeihin. Mitähän Timo Järvinen sanoisi: - sanoitko Valkosta vähä-älyiseksi tai vajaaalyiseksi ?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän vastaan: en koskaan arvostele ihmistä, vaan sanomisia tai tekemisiä. Ja Java yllä muisti oikein; taisin hänen kysymyksenasettelua pitää itse asiassa sekä poleemisena että älyllisesti epärehellisenä. Mutta en Javaa, enkä ketään muuta. Siihen ei minulla ole varaa.

   Javan kysymysten kaltaista suoraa kyselyä ja avointa valtuustokeskustelua tulisi lisätä.

   TimoAJ

   Poista
 67. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eipä kiinnosta minkään sortin titteli ellei kyseessä ole esim. löylytilanne kohtainen saunamajuri tai olutlusperi. Enpä usko Hartosta moista ja Järvisen tyyliin ei kuulu sanoa ketään suoraan vajaaälyiseksi, hän pystyy tekemään sen tyylikkäin sanakääntein ikimuistoisesti.

  VastaaPoista
 68. Java -

  En ole sitä sulle tehnyt edes mutkan kautta. Tämä selvyydeksi.

  TimoAJ

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!