torstai 23. tammikuuta 2014

KATASTROFILLA ON JO TOINEN JALKA OVENRAOSSA!

Taas oikea julkaisun kukkanen läpyskässä. Kissan kokoisesti hehkutellaan kuin KUSTAVIN TYÖTTÖMYYS KASVAA. Entäpä Uudenkaupungin tilastot? Löytyy niistäkin mainista, mutta hyvin piilotettuna ja pienellä. Missä ovat meidän sadat jopa tuhannet luvatut työpaikat? Olemme hakannet miljoonia euroja, mutta se minkä luvattiin kasvavan tuhansittain kutistuu entisestään. Enää on aivan turha puhua ja varoitella mistään jäävuorista, sillä nykyisin elkein ja nykytyylillä uppoamme Mariaanien hautaan ja jäämme kauhistuttavan lohikäärmekalan kitaan!

Tutkaillessamme naapurien tilannetta, siellä asiat ovat sujuneet, tavallisen kuntalaisen näkökulmasta katsottuna, meitä paremmin ilman suuria näennäissatsauksia elinkeinoelämään. Naapurit pistivät talouden kuntoon, kun meillä jatkettiin hallihaihattelua ja menetettiin parhaista päivistä lähes 3 000 asukasta. Viimeinen signaali, joka osoittaa sen, mitä meidänkin olisi pitänyt tehdä. Siellä hallien, katulamppuälyttömyyksien ja ääliömäisten "tontonmäkien" sijaan tehtiin uusi moderni koulu, satsattiin ja satsataan liikuntapuitteisiin. Niinpä Laitilan väkiluku kasvoi työikäisillä. Mutta mistä muutti väkeä edelleen pois ja mistä Laitilaan muutti työikäisiä perheitä?

MISSÄ OVAT LUVATUT JA LEHDEN MAINOSTAMAT TUHANNET TYÖPAIKAT, KUN TOTUUS NÄYTTÄÄ TÄLTÄ:

 Tämäkö on elinkeino-osaamisen ja    yrittäjäystävällisyyden                   
 lopputulema:

Q4/2013 Uki tilasto 2013:

Aikajänne                              lokakuu         marraskuu     joulukuu

Työvoiman määrä (kpl):           7340               7340           7340
Avoimia työpaikkoja (kpl):         70                   75               50
Työttomiä työnhakijoita (kpl):    727                 759              806
Työttömyysaste (%):                 9,9                 10,3             11,0

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.UuEGx7Tkvbh

41 kommenttia:

 1. Ainakin yks seurannut Kari Koskea Raumalle, yksi lähti Turkuun ja turkulaisia varoitettiin, että mies kusettaa poliitikkoja. >NO, hän on nyt Turussa ja ilman Karia

  VastaaPoista
 2. Kari laittoi Raumallakin asiat hoitumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten? Kopioimalla Raumavetoiseksi entisen Ukin telakkakiinteistöjen tarinan eli oliko se Rauman meriteollisuuskiinteistöt? Mietin että miten ihmeessä Rauman kaupunki on parempi houkuttelemaan yrityksiä näihin halleihin kuin olisi ollut Stx, kun se sieltä kuitenkin kesällä on lähdössä? Ja mitenköhän oikeasti nuo työttömyysluvut voi olla noin päin? Löytyykö ne ihan oikeasti tuolta annetusta osoittesta niin täytyy tarkastaa.

   Poista
  2. Kyllä nyt naurattaa kun KK tekee temppujaan raumalaisten rahoilla. Mitä ihmeen intressiä STX:llä olisi ollut pitää konkkaan menneen telakan maa-aluetta itsellään? Alueelta löytyy todennäköisesti pilaantuneita maita jotka aiheuttavat omistajalle vielä melkoiset kustannukset. Ja nyt jotkut hullut menivät siitä vielä maksamaan kymmeniä miljoonia, kyllä STX:lläkin varmaan taputetaan käsiä.

   Poista
 3. Niin ain sitten. Onhan sentään kaupunginjohtaja. Tulokset äkyy yli vuoden päästä. Ainakin hänelle on annettu toiminyaedellytykset. Asiat ei missään tapauksessa ole vielä hoituneet, nyt voi tulla kovia vastoinkäymisiä, mutta "Tottahan se on, asiat on pantu hoitumaan"

  VastaaPoista
 4. No voi vittu. Tuollaiset työttömyysluvut eivät ole kovin huolestuttavia, etenkään valtakunnan tilanteessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungissa on aloittanut toimintansa täysin uusi soijatehdas ja lomautetut autonrakentajat on palanneet takasin töihin. Miten ihmeessä työttömyys voi jatkaa kasvuaan kun kaiken piti median, johtavien poliitikkojenja virkamiesten mukaan mennä toisin päin?

   Muuten tuo antamasi linkki ei toimi suoraan.

   Poista
  2. Sanoisinko, että mielenkiintoinen lähestymistapa (tämä 21.18) kasvavaan työttömyysasteeseen. Liekö tietoinen provokaatio vai kuuluuko kirjoittaja niiden arroganttien joukkoon, joiden omat takapuolet ovat istutettu tukevasti kultajakkaroihin?
   JAa

   Poista
  3. Paikallispoliitikko Aaltosen asiantunteva näkemys ilmeisesti on se, ettei Suomen yleinen talous- ja työllisyystilanne vaikuta Uudenkaupungin työllisyyteen ? Ehkä hän on myös sitä mieltä, ettei aina talvikuukausina kasvavalla kausityöttömyydellä olisi vaikutuksensa numeroihin ? Miksi muuten sitä tietoa ei mainittu, että viime vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna työttömyys on pienentynyt ?

   Jännästi joku muukin kuin paikallislehti (ei se ilmainen, R.I.P.) tuntuu jakavan tietoa valikoidusti, omien intressiensä mukaan.

   Poista
  4. Vaikuttaa toki Suomen taloustilanne! Tosin minulle tuli - myönnän- yllätyksenä se Suomitalouden vedon suuruus jo nyt Ukissa, kun isojen Ukin laitosten (auto- ja soijatehtaan) imussa pitäisi alkaa näkyä imua toisinpäin. Rakennusalalla alkaa olla jo hiljaiset kuukaudet ja kai oppilaitoksistakin on taas joulukuussa valmistunut opiskelijoita, joista osa lienee kasvattanut työttömien työnhakijoiden määrää Ukissa.
   Täytyypä tutkia noita kk-tilastoja paremmalla ajalla.
   Päivänjatkoa!
   JAa

   Poista
 5. Toki paikallisuutisten valossa, jossa luvattiin "peräti tuhansia työpaikkoja" edellä oleva uutinen vaikuttaa omituiselta. Eihän U:gissa tuollainen ole mahdollista, vai mitä Kari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vain syytellään U:gin Sanomia ja Kari Koskea. Ei kai U:gin Sanomat ole luvannut kovinkaan paljon työllistää. Ja Kari Koski on ollut jo yli vuoden positiivisemman mielialan kaupungin kaupunginjohtajana...

   Poista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyse onkin siitä, että meidän piti olla erityisasemassa: Käytimme miljoonia euroja kaupunkilaisten rahoja tämän erikoisaseman saavuttamiseksi. Meille siis myytiin jotain mitä emme saaneet - RAHAT JA PALVELUT MENI ILMAN MITÄÄN VASTIKETTA!
  Laitila sai paljon enemmän satsaamalla asukkaidensa palveluihin.

  Joka kerta kun mainitse Kosken, niin muistakaa yksi juttu: KUN ASIOISTA PÄÄTETTIIN PUHEENJOHTAJISTOSSA, HALLITUKSESSA TAI VALTUUSTOSSA, KARI KOSKELLA EI OLLUT YHTÄÄN ÄÄNTÄ! Eivät virkahenkilöt mitään päätöksiä tee; heillä ei ole siihen minkäänlaista päätösvaltaa elleivät löpsöt luottamushenkilöt anna omaansa pois!

  VastaaPoista
 7. Niinhän se menee, tai meni, Koski on loistava manipuloija, kuten Kankas Forssin blogissa sanoi, Pitäisikö J. Valkonen välllä pnna noiden päättäjien nimet näkyviin ? Siinä kai on tuo Mauri Kontukin, jolla on kai jonkinlainen koskemattomuussuojakin, mikä vuonna 1918 ei merkinnyut mitään.

  VastaaPoista
 8. POLIITIKOT SIUNAA: NÄIN SE ON:

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Ja sama meno jatkuu, muistakaa kesäinen panimohalli. Sen siunasi valtuuston enemmistö, joka huutaa koko ajan säästöjä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsokaahan, löydättekö 4.6.2012 olleen kh:n kokouspöytäkirjasta po. paninohalliin liittyvän päätöksen. Tuolloin asia sai virallisen päivänvalon.
   JAa

   Poista
  2. Bloginpitäjälle tiedoksi, rajattomasti ihailemasi Laitilan kaupunki rakensi v. 2000 sikäläiselle Wirvoitusjuomatehtaalle tehdasrakennuksen, jota sittemmin on laajennettu 2000-luvulla useita kertoja. Samoina vuosina lakkautettiin kouluja, mm. Kaariainen, Salo, Leinmäki.

   Jostain selittämättömästä syystä olivat jääneet alustuksesta pois.

   Poista
  3. Tehtiinkö sen vuoksi sitten panimopäätös että ugilaiset saavat oman virvoitusjuomatehtaansa? Tähän uuteen halliin luvattiin tulevan muistaakseni peräti kuusi uutta työpaikkaa, mutta ajankohdasta ei taidettu puhua. Nämä kuntien lupaamat työpaikat alkavat olla jo vitsi. Ukissa se on jo nähty. Saadaanko suurille panostuksille tuottoa näissä hallien rakentamisissa tai ostoissa niin se on kyllä tainnut mennä kupperkeikaksi. Työttömyyden kehitys kyllä huolestuttaa. Pakko se on sanoa.

   Poista
  4. Firmamme oli aikoinaan rakentamassa Laitilan Panimoa ja teki sitä kyllä ihan firmalle, ei kaupungille. Ja rahatkin muuten jäivät rakennuttajalta saamatta.

   Poista
  5. Tarkennetaan, eivät kaupungit tosiaankaan rakenna halleja, ei Uudessakaupungissa tai Laitilassa, rakennusliikkeet rakentavat, kunnat rahoittavat, osin tai kokonaan tai ovat muuten infran kautta mukana.

   Laitilan (panimon) sivulta lainattua:

   2000: Marraskuussa Laitilan kaupungin kanssa rakennuttamissopimus uudesta tuotantolaitoksesta.
   2006: Yhtiö maksaa rahoitussopimuksen mukaiset velkansa kaupungille 7 vuotta etuajassa.

   Ikävää, jos firmaltasi jäi saamisia, varmaan siihen oli syynsä.

   Anonyymille klo 10.52: Vitsi (huono sellainen) on se, että teitä kaikesta valittajia ja oman pesän likaajia tuntuu riittävän, tekijöitä onkin sitten vähemmän. Ei naurata, sorry.

   Poista
 10. Tulikin tuosta mieleen, että onko vielä isänmaallisia puolueita ? No Vasemmistoliitotsa irtosi kaksi edustajaa, joita pidän isänmaallisina. Forss ei heihin kuulu !!

  VastaaPoista
 11. Olen seurannut U,gin tapahtum
  ia ihan vierestä. En ihmettelisi, vaikka siellä olisi raiskaus sallittua

  VastaaPoista
 12. Mua taas on alkanut vituttamaan kun kaikki on niin saatanan köyhiä !! Täällä tekin valitatte vaikka ... ai niin, olette kuitenkin hyvin toimeentulevia, läppärit ja kaikki !

  VastaaPoista
 13. Herra varjele ukilaisia päätäjiä etteivät enää koskaan työntäisi päätään haisevaan pas...... (anteeksi) kakkakasaan

  VastaaPoista
 14. U:gissa on kuitenkin mukava olla ns. päättäjä. Kukaan ei tunnista kadulla kuka sä oot. Sen takia on helppo ollakin valtuutettu, Mitään sanomaton !
  Se on kuitenkin tavallaan pradoksaalista, koska näin pienessä kylässä luulisi, että ainakin YKSI 43:sta tunnistettaisiin edes jossain.
  Toisaalta se kertoo myö siitä ettei tämmöisä Harton ja Javan blogeja kauheasti lueta. Ne tuhannet kävijät syntyy yhden kävijän kymmenistä käyneistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsis tulla seuraamaan valtuuston istuntoja, että tunnistaisit valtuutetut. Eikä vain täällä teilata valtuutettuja. Myös he ovat ihmisiä, vikoineen kaikineen. Ja minä ainakin tunnistan kaikki valtuutetut, ovat sentään olleet vaaleissa ehdolla, siis esillä. Istuntoja olen käynyt kerran seuraamassa, kun oli minua kiinnostava asia esillä. Siitä olen samaa mieltä, että täällä käyvät ne samat ihmiset usean kerran päivässä, niin minäkin. Javalla on mielenkiintoinen tyyli kirjoittaa potaskaa värikkäästi. Saa hyvät naurut joka kerta, sentähden taas täällä.

   Poista
 15. Mistäs Ietu on moisen tilastotiedon saanut ,Jussilaltako?

  VastaaPoista
 16. Kuinka suuri luku on kauheasti? Humaanien matematiikalla ajateltuna se tuntuu todella suurelta luvulta.
  Täälläpä nämä olla tököttävät ja helposti löydettävissä.

  VastaaPoista
 17. Minun pitkäaikaisin harrastukseni on ollut herraviha. Entien panee vihaksi kunnallispamput ja kaupunginjohtajat, jotka valehtelevat, suoraan. Tämä uusi kaupunginjohtaja on saanut minussa poikkeuksellisesti aikaan positiivisia tuntemuksia. Hän ei köhkää joka paikassa ja ole suuna ja kaikentietävänä päänä sielläkin missä ei lainkaan pitäisi.

  On tuo JV:n esille ottama tilasto korutonta kertomaa näiden suurten propagandapuhieden ja lehtikirjoitusten jälkeen. Hieman pelottaa jo raumalaistenkin puolesta, kun kupunginjohtaja lupaa enemmän työpaikkoja samalle tontille kuin STX:llä oli. Ihan ite kuulin alueuutisissa hänen niin sanovan.

  Näistä blogeista sen verran, että syntyyhän siitä kävijöitä, kun "meikäläiset" moneen kertaan päivän mittaan luo näihin yhteyden - Forsiin ja Valökoseen. Luultavasti sentään 200-300 kävijää voi henkilöityäkin per blogi

  VastaaPoista
 18. Odotellaan, odotellaan24. tammikuuta 2014 klo 11.14

  Aihetta iloon
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/328045_515h.JPG

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/384217.html

  "
  Vuodesta 2014 lähtien autotehdas arvioi tarjoavansa muutamia satoja uusia työpaikkoja.
  "
  Finnproteinin toimistossa on jo tusinan verran toimihenkilöitä töissä. Noin 65 prosessityöntekijää palkataan ensi kevään aikana. Soijarakentamisen toisessa vaiheessa tulee toinen mokoma lisää työpaikkoja.Jalostamon kylkiäisenä on laskettu syntyvän noin 150-200 työpaikkaa.
  "

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/469583.html

  VastaaPoista
 19. Tämä viimeinen linkki on siinä mielessä uskomaton, että pääkirjoittaja antaa kuntalaisille kuvan, että kaupungin talous saattaa olla jopa 7 miljoonaa ylijäämäinen. Ei sitä sen kummemmin selitetä ! Toisaalta syntyy myös mielikuva, että lehden toimituksen taloustietämys on "7- päivää" lehden luokkaa. Ehkä aliarvioin nyt kyseistä juorulehteä, mutta paikallislehtemme ei nyt kyllä täytä tehtäväänsä.

  VastaaPoista
 20. yle.fi/uutiset/pakkanen_pilkkoo_puita/7045645

  VastaaPoista
 21. Historian pisin laskukausi ?24. tammikuuta 2014 klo 13.21

  Tässä kaksi linkkiä tulevan talouskehityksen arviosta. Huomioittehan, että linkin arvioja saa varmaan vähintään k.m. kaupungin kj-tasoista palkkaa arvioistaan. Hiljaiseksi vetää, vaikka ovathan ennusmerkit olleet jo ilmassa vuosia!

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288645689102.html

  http://newsroom.nordea.com/fi/blogpost/historian-pisin-laskukausi/

  JAa

  VastaaPoista
 22. Jos ei alistu ryhmätyhmyyteen siitä saa rankaistuksen.

  VastaaPoista
 23. Oletteko käyneet katsomassa sähkömittarianne kun se on pyörinyt kohta kaksi viikkoa tuplanopeudella? Kun seuraava sähkölasku kolahtaa luukusta niin sen kyllä viimeistään silloin huomaa :(

  VastaaPoista
 24. Kiitos aktiivisesta piipahtelusta ja viestityksistä!

  Tässä hiukan ajateltava ote Eija-Riitta Korholalta:

  Itse sähköenergian osuus sähkölaskussa pienenee koko ajan. Meillä se on vielä kolmannes, samoin kuin sähkön siirto ja verot. Saksassa energian hinta on loppuasiakkaan hinnasta vain viidennes. Loppu on siirtomaksuja, veroja ja tukiaismaksuja. Koko kehitys on johtamassa siihen, että nyt pohditaan tukia – tai koko markkinamallin muutosta – jotta jonkun kannattaisi pitää edes voimalaitoksia käynnissä. Niitä, jotka sitten tekisivät sähköä kun ei paista eikä tuule.

  Eurooppaan on luotu tavattoman kallis järjestelmä, joka toimii huonosti. Saksan energiakäännöstä on perusteltu harhaanjohtavasti sillä, että asiakkaat hyötyisivät. Tämä on ollut etenkin vihreiden mantra. Energiapolitiikka on saanut kansalaisten tuen, kun on väitetty, että nyt yksityiset ihmiset hyötyvät ja sähköntuottajien ”valta” tai asema heikkenee. Kokonaan on jätetty sanomatta, että hyötyjät ovat olleet rikkaita, maksajat köyhiä.

  VastaaPoista
 25. Täysin itsenäiset asiakkaat hyötyvät aina. Muita ohjaa suuret keskitetyt energiantuottajat. Mutta totta tuo on, jos olet vähänkään "verkosta" riippuvainen, olet myös vapaa-matkustaja. Paitsi, että olet investoinnut tuuli- ja aurinkosähköön, joka sekin jotain maksaa.
  Tunnen yhden sakaslaisperheen, joka on täysin omavarainen sähkön suhteen. Pitäisikö heiän ryhtyä myös tasaamaan muiden maksuja ?

  VastaaPoista
 26. http://www.greenpeace.org/finland/fi/media/blogi/korhola-ja-kaksinaismoralismin-pullarusinat/blog/31247/

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!