torstai 23. tammikuuta 2014

ALLERGIALAISESTA PUNAVIINISTÄ NUOSUMESI!

Aikoinaan kaukaisessa Allergiassa, maassa missä on meri ihan rannassa, ja sen eteläpuolella eleli pääsääntöisesti juoppoja metsäläisiä. Syvälle pinttynyt sukupolvesta toiseen jatkunut juoppous ja velttous uhkasivat koko kulmakunnan uskottavuutta ja hämärsi sen tulevaisuutta epävarmaksi. Humalassa tehdyt suunnitelmat eivät koskaan toteutuneet ja jos joku erehtyi selvinpäin sanomaan totuuden sanoja, hänet tuomittiin kännisten utopistien tekemällä yhteispäätöksellä kiusaajiksi, häiriköiksi ja kännisten ilon pilaajiksi toteamalla: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA, TÄYTYY KATSOA ETEENPÄIN JA YLI KRAPULA-AAMUN!

Valtaväestön juoppous ja laiskuus oli ajanut heidät suunnattoman passiiviseen olotilaan. Metsissään juopottelijat flegmaattisina odottivat ani harvojen selväpäisten kuljettamia ja valmistamia juopotteluannoksia. Juoppojen palvelu ja heidän haihattelupäätöstensä mukaan eläminen ja maksaminen alkoi kyllästyttää selväpäisiä. Selväpäisillä, lapsilla, vanhuuksilla tai edes sairailla ei ollut juuri mitään, sillä kaikki upposi juoppoihin ja jopa yhteistä omaisuutta myytiin sekä yhteiseen piikkiin otettiin velkaa, joka sekin upposi juoppojen metsäläisten nautintoaineisiin ja haihatteluihin.

Kerran eräs selväpäisistä sai oivalluksen: Kun me kerran maksamme ja valmistamme juomisen, niin tehdään sellaista juomista, jota ei juo Erkkikään, silloin tämä juoppojen hyysäys sekä heidän päätösten alla eläminen loppuu. Ideaa pidettiin hyvänä, ainoaksi ongelmaksi ilmeni huutava Erkin puute: Mistä me löydämme Erkin takaaman juoman varman juomattomuuden? Pienen pohtimisen jälkeen selväpäisten katseet kääntyivät kauas pohjolaan. Sieltä löytyi krossitolkulla "erkkejä", jotka voivat juoda mitä vaan ja miten paljon vaan. Niinpä selväpäiset suunnistivat Erkin etsintään ja toivat Allergiaan koko pohjolan pahimman rapajuopon Erkki Tontonmäkeläisen.

Erkin kotouttamisen jälkeen aloitettiin suunnitella juomaa, jota Erkkikään ei pystyisi juomaan. Värin osalta päädyttiin synkkään ja luontaantyöntävän maksoittuneen verenpunaiseen. Kyllähän Erkki senkin joi, mutta aina tarjotuista vaihtoehdoista viimeisenä. Pitkällisten vaiheiden ja kokeiden jälkeen juomaan hoksattiin lisätä vastahappojen happamuus ja kaiken karmeuden kitkeryys. Näin syntyi Allergian tulevaisuuden pelastanut juoma: ALLERGIALAINEN PUNAVIINI, JOTA EI JUONUT ERKKIKÄÄN!

Viimein aurinko siunasi hellien säteillään aamua, jolloin selväpäiset jakoivat juopoille haihattelijoille uutta juomaa ja kaikkien suureksi riemuksi siitä tuli menestys. Jo iltapäivällä alkoivat hakkuun äänet kuulua pitkin metsiköitä. Allergian kansa oli päässyt kerralla eroon juoppouden, taantumuksen ja passiivisuuden kiroista. Ikävä vaan, että juomisen aikana oli järki kadonnut. Siksi he hakkasivat vailla järkeä pelkän innon varassa puuta päivästä toiseen vuodesta kolmanteen ja synnyttivät innon varassa metsän paikalle valtavan hiekka-autiomaan.

Yhdellä huikalla allergialaista punaviiniä muuttui sen nauttija allergiseksi kaikelle alkoholille. Vanhat juopot pistivät jopa uskontoonsa pykälän täydestä juomattomuudesta. Ennen niin veltosta ja juoposta väestä tuli nyt äärettömän aktiivista. Juoman myötä Allergian nuoret löysivät vahvan itsetunnon ja ryhtyivät keinoja kaihtamatta vapauttamaan itseään vanhasta vallasta sekä tuhon ja katteettoman uhon orjuudesta. Niinpä kaikille koitti vapaus. Entisille juopoille ja passiiviselle tunareille nousi nyt uusi aurinko valaisemaan uuttaa aktiivista tekemisen arkea sekä huippuhienoa tulevaisuutta. Vanha sanonta: sitä tikulla silmään joka vanhoja muistaa jalostui muotoon: HARKITSE TARKKAAN TÄMÄN PÄIVÄN TEKEMISET, SILLÄ NIISSÄ ELETÄÄN JA PAHIMMILLAAN NIITÄ MAKSETAAN HUOMENNA!

Allergialainen punaviini teki tehtävänsä; sitä ei enää tarvittu, jopa sen laimeammat versiot hävisivät markkinoilta. Juoman resepti jäi talteen. Pitäisikö se ottaa käyttöön jossain paljon pohjoisemmassa, jossa riittää uskonhumalan poispyyhkimistä ynnä asioiden kuntoon saattamista?


26 kommenttia:

 1. Just. Kaikki Ukarin lukijat ymmärsivät hetkessä tuon allegorian. Käsitin kai väärin edellisen keskustluketjun loppukommentin...

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Laitoin vähän "kevennystä" väliin. Se ns. oikea alustus tulee pian!

  VastaaPoista
 3. Ei tossa muuta perustetta ollut kuin saunominen meni javan osalta valehteluksi ja piti vaihtaa sivua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kolahti karille. Tästä olet nyt valehdellut joten ala Java selitellä
   "Olen saunonut porvareiden sekä mm. kommunistien kanssa ja hauskaa on ollut ja jymy-yllätyksenä kaikille: OLEN SAUNONUT USEAMMAN KERRAN KAUPUNGINJOHTAJAN KANSSA!"

   Poista
  2. Kiitos kysymästä? Mikä tuossa ei pidä kutiaan?

   Poista
  3. Tämä että "OLEN SAUNONUT USEAMMAN KERRAN KAUPUNGINJOHTAJAN KANSSA". Valehtelet niin että korvat heiluu. Olisko aika lopettaa valehtelu kun jäit kiinni itse teosta!!!!

   Poista
  4. Kiitos Pikku-Merjalle miltei inttämisestä! Voi Mrja muru - pakko tuottaa sulle suru - toivottavasti ei nyt ala poru: Kyllä tuo kirjoittamani pitää paikkansa.

   Poista
 4. Mitä nyt taas Java on valehdellut? Mutta kahtokkeekas tätä kun kunnanjohtajaa ja hallitusta meinathan erothaa
  http://yle.fi/uutiset/harvinainen_pattitilanne_sotkamossa__erotetaanko_kunnanhallitus_kunnanjohtaja_vai_molemmat/7047996

  VastaaPoista
 5. Voe mahoton. Täälläkin
  http://yle.fi/uutiset/tilapainen_valiokunta_lavian_kunnanjohtaja_saamassa_jatkaa/7037035

  VastaaPoista
 6. http://yle.fi/uutiset/valtuutettu_perussuomalaisten_ryhma_voi_jakaantua_kouvolassa/7048709

  VastaaPoista
 7. Kutunjuustohalliasiamies23. tammikuuta 2014 klo 17.40

  Lähiruokaa tarjolla
  http://www.kokoomus.fi/uutiset/timo-heinonen-lahiruuasta-kasvua-koko-alueelle/

  VastaaPoista
 8. Muistakaa nyt kuitenkin että Kari Koski oli profeettamme.Ja miettikää kuka tuo työpaikat ja kuka vie. Siis mitä vie ? Vertek Oy ? Laitilasta junailtu.
  Jos itse istuisin naapurikaupungin vallan keskiössä, en elinkeinopolitiikan nimissä varmaan välittäisi vaikka työpaikat olisivat U:gista peräisin. Haluaisin varman kunniamerkkejä rintaani Rauman kaupunginvaltuustolta, joka epäilemättä on yhtä tyhmä kuin U:ginkin.
  Alkuun tulee ainakin paikallislehdille uutisia kuten, Työ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi Rauman kaupunginvaltuusto palkitsisi Laitilan vallan keskiössä olevia ?

   Poista
  2. Sehän on Laitlan tuleva kirkonkylä.

   Poista
 9. Elektrovalo ja Vihannes-Laitila myös "saatiin" Ukiin Laitilasta, joka on kukonaskeleen edellä.

  VastaaPoista
 10. Ensin luulin, että tässä kerrottiin Erkin Pikakiväärin syntytarina, mutta taisikin olla kyse Karillo'sta...

  VastaaPoista
 11. Kyl se teijän rakas Karinne pari yrytystä kaappaa Ukistajin, että saa meriittejä elinkeinopolitiikalleen, joka perustuu veronmaksajien rahojen täyteen hallintaan !

  VastaaPoista
 12. Juurikin näin. (mielipide 19.18, Kari KOsken elinkeinopolitiikka on silmänkääntöpolitiikka, jolla saatiin virka Raumalta. Vai onko U:gista jotain näyttöjä?
  no sulla Jussila on mahdollisuus nyt vastata - sosiaalinen medi on koetu jo sun medias veroiseks ellei jpa rehellisemmaks.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vierailemisista ja hyvistä viesteistä! Pistän seuraavassa, pian aukeavassa, alustuksessa hiukan tuoretta statistiikkaa viesteissä esittämänne tueksi!

  VastaaPoista
 14. Muista Java laittaa jotain tuhansista työpaikoista. Minua tietysti huimaa tuollaiset uutiset ja alan toivoa, että ne työapaikat täyttäisivät puolalaiset, ukrainalaiset, bulgaarit ja muut työteliäämmät kahjot. 5 ecua /tunti tai ei mitään..

  VastaaPoista
 15. Kuten edellä on kerrottu ne työpaikat ovat PIILOTYÖPAIKKOJA. - NE OVAT VAIN KOSKEN KUVITELMISSA!&

  VastaaPoista
 16. Kuten edellä on kerrottu ne työpaikat ovat PIILOTYÖPAIKKOJA. - NE OVAT VAIN KOSKEN KUVITELMISSA!&

  VastaaPoista
 17. Jos tänne kirjoittelevilla ei ole muuta sanottavaa kuin Kari Kosken mollaaminen niin minulla olisi teille ehdotus: Lakatkaa kirjoittelemasta. Kari kosken aikana tänne sentään hankittiin yrityksiä. Niin...tiedän kyllä...hutejakin tuli, mutta ainahan roiskuu kun rapataan. Tällä hetkellä tuntuu olevan vallalla mentaliteetti: "Jos me ei tee mittän niin me ei tee virhe".

  VastaaPoista
 18. ?........kuten mitä yrityksiä ? Kun tilastot kertovat totuuden eli että ne työpaikat VÄHENIVÄT ?????- Taisi olla SUURTA BLUFFIA kokoKOSKI !

  VastaaPoista
 19. Kiitos viesteistä ja vierailemisesta! Olen edellisen kanssa samaa mieltä siinä, että nyt todellakin pitäisi tehdä jotain ja olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!