perjantai 3. tammikuuta 2014

KOLHOOSIN REALISMISTA OPPIA UUDENKAUPUNGIN PÄÄTTÄJILLE!

Joululahjakirjan innoittamana tuli lueskeltua erilähteistä vuoden 1918 tapahtumia ja havaittua, että etenkin punakaartin touhuista löytyy yllättäviä yhtäläisyyksiä Uudenkaupungin viime aikojen toimintoihin. Punakaartissa piisasi intoa, uhoa ja torvisoittoa, mutta sotimisesta ei tiedetty juuri mitään. Vaikka vastapuolenkaan sotaosaamisessa ei ollut hurraamista, ei sitä vastaan pärjätty vielä onnettomammalla osaamisella. Kun vielä komppania valitsi joukostaan demokraattisesti mukavan miehen päälliköksi, ei sotaonnen suunnasta ollut epäilystä.

Meillä, eräs keskimittaa pitempi luottamushenkilö, nosti 1990-luvulla esiin virkakuntamme luovuuden rajallisuuden ja valmistelun laadun. Kun nyt tutkailemme menneiden vuosien tapahtumia ja em. luottamushenkilön sanomisia, voidaan rehellisesti todeta: O.E.D/M.O.T! Jos virkahenkilöstä on yhtä paljon hyötyä kaupungille kuin mahosta lehmästä maitokolhoosille, lienee pienen pohdinnan paikka. Onko maitokolhoosi sitä varten, että siellä voi lehmä syödä kolhoosin piikkiin ja käyskennellä kolhoosin piikkiin sananmukaisesti kuin lehmä pellossa? Vai onko lehmä osa suunnitelmatalouden tuotantokoneistoa ja sen odotetaan antavan maidon muodossa panoksensa kolhoosin tuotantotuloksiin?

Maitokolhooseissa ja varsinkin maitosovhooseissa ymmärrettiin niin mystinen asia kuin lehmän tarkoitus pilttuussa. Kolhoosien väki hoksasi sen, että lehmät täytyy lypsää ja maitoa täytyy tulla. Vaikka kuinka olisi lypsänyt mahoa lehmää ei lypsyämpäriä olisi saanut täyteen uholla, innolla tai valheilla. Entäpä meidän kaupunkimme kehitys 1990-luvulta, ovatko valmistelevat virkahenkilömme pystyneet kehittämään meidän palveluitamme, kouluverkkoa, liikuntapaikkoja, saamaan tänne uusia asukkaita keventämään verotustamme ja veroillaan edelleen parantamaan palveluita. Luvut kaupungin kehityksestä puhuvat puolestaan: Emmekö me ole oivaltaneet sitä, mitä maitokolhoosissa oivallettiin?

Ei ole mahon lehmän vika, jos se saa tuottamattomana toljottaa kolhoosin pilttuussa ja vipeltää pellossa. Jos näin käy, vika on lypsäjän tai kolhoosin isompien kihojen. Sama pätee kaupunkiorganisaatioon. Virkahenkilöt voivat töppäillä tuottamattomina ja pitää lystiä kuten lehmät pellossa konsanaan, jos luottamushenkilöt sen sallivat ja vieläpä siihen kannustavat. Ainoa selkeä ero virkahenkilöiden lehmien suhteen lienee se, että mahoilla lehmillä ei ole julkista sanaa tukenaan.

Jotta pääsisimme toiminnassamme edes kolhoosien tasolle olisi meidän kyettävä vaatia virkahenkilöiltämme sen tehtävän suorittamista, mihin heidät on palkattu ja mistä heille maksetaan. Nykyinen meno, jota voimme kutsua poliittiseksi velttoudeksi, vastuuttomuudeksi ja lähes kaikeksi muuksi kuin kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi toimimiseksi, on jatkunut kymmeniä vuosia. Kun kärkipaikoilla ja vallassa istuvat pitkälti samat tyypit kuin kymmenen vuotta sitten, lienee skeptistä odottaa muutosta heidän taholtaan. Muutokseen tarvitaan jotain muuta kuin mukavan tyypin palkkaamista plutoonan päälliköksi. Nyt tarvitaan vallan uusjakoa, osaamisen ja luovuuden kunnioittamista uusien tyyppien rekrytoinnissa.

Ainoastaan Kokoomus on ryhdistäytynyt ja yrittänyt päästä eroon kehityksen tukoksista. Ikävää on se, kun siellä vedettiin pyttyä, menivät putket tukkoon vuodeksi - lehtipaperi tukki viemärin. Muutokseen on kuitenkin yritystä ja eväitä. Näitä eväitä löytyy myös Kokoomuksen ulkopuolelta, etenkin demareista ja jopa keskustasta. Nyt realistiset, tulevaisuuteen uskovat eväät täytyisi saada, yli puoluerajojen, samaan koriin ja kaupunkimme kurssi muuttuisi paremmaksi. Jos kuitenkin edelleen jatkamme, jo kymmenet vuodet jatkuneella valtuuston enemmistön nevahaapavuorelaisten linjalla, käy meille kuin punakaartille 1918 - UHOLLA, INNOLLA JA HARHALUULOILLA HÄVITÄÄN REALISMIIN NOJAAVALLE OSAAMISELLE!

74 kommenttia:

 1. Lehmiä ei pidetä pilttuussa.
  Ankyrä

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja tarkennuksesta! Pahoittelen maalaisuuttani ja rajallista tietoa maitokolhoosien sanastosta!

  VastaaPoista
 3. "Kun vielä komppania valitsi joukostaan demokraattisesti mukavan miehen päälliköksi, ei sotaonnen suunnasta ollut epäilystä".

  Lainasin piruuttani tuon lauseen kommenttini pohjaksi. Juuri noin käy aina politiikassa, mukavin valitaan. Siis sellainen, joka hymistelee mitäänsanomattomuuksia ympäriinsä. Mutta useinmiten -, hän taitaa poliittisia "sanontoja", mutta on lahjoiltaan kaikkea muuta kuin kansalaisten edustajan kuuluisi olla,..
  Huvittaa lukea joskus täällä, että Java ei kuulu edes valtuustoon ! Tai Juha ! Kun kävin läpi nämä jotka kuuluvat, en voinut kuin hymyillä. Mitä he oikein edustavat? Sokeita sokeiden edustajina ? Mutta antakaa ukilaiset sentään arvo kaikille ihmisille, Älkääkä missään nimessä olko Uuudenkaupungin Sanomien vietävissä. Tuon pian julkisuuteen (lopultakin sain luvan) lehden toimintaperiaattesiin surullisella tavalla vihjaavan kirjoituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annatko itse arvon kaikille ihmisille? Eikö valtuutettuja lasketa?

   Poista
 4. Ihme ettei Sjölundia ole valittu mihinkään. Hän on oikein poliittisen korrektiuden ikoni täällä. Mitäänsanomaton, mutta aina mukana.

  VastaaPoista
 5. Kiukustunut kaupunkilainen3. tammikuuta 2014 klo 22.15

  Nyt alkaa sitten tuntua se että teknisellä puolella ei ole pomoa. Jos kalliit koneet on tekevinään töitä ja siitä saa urakoitsija laskuttaa kaupunkia niin mitä siitä seuraa. Sitten toisaalla pari kymmentä vanhusta jonottaa kaupungin tarjoamaa hoitopaikkaa. Heille tarjotaan eioota mutta koneurakoitsijalle löytyy kaupungilta rahaa pakollista työtäkään ei ole. Tämä on nyt esimerkkinä miten tämänkin kaupungin kukkaro vuotaa. Suosittelen että alatte pitää silmällä mitä kaupungin alueella koneet tekee ja tuntuuko se tarpeellisesta työltä ja ottakaa yhteyttä kaupungintalolle havaitsemistanne konetöistä jotka ei ole järkevän oloista työtä.

  VastaaPoista
 6. Samperi kun tulisi hässäkkä pääsis variksia ................................................................................................................................................................!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittivatko muutosmiehet kokoomusryhmän kirjoituksen lehteen ja onko lehden tilaajamäärät alkaneet pudota kun päätomittaja vetoaa paikallislehden tilaamisen puolesta että se vartioi paikallisia virkamiehiä ja poliitikkoja.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käymisistä ja viestityksistä! En tiedä Kokoomus hiippareiden jutuista mitään. Vaikka olen Vappupuheitakin kirjoitellut, en sentään läpyskän kestoavustajia ryhdy jeesaamaan. Toivottavasti Kokoomus pojkarnat eivät jatka samaa typerää omahyväistä uhoa ja haastamista, mitä ovat jo vuoden hokeneet puuttumatta mihinkään konkreettiseen - alkaa touhu muistuttaa 1918 punakaartin puuhia eli ENEMMÄN ON INTO JA UHOA KUIN ÄLYÄ!

  Jospa tulossa on joku valtakunnallinen levikintarkastus ja sen vuoksi houkutellaan ihmisiä lehdykäisen tilaajaksi. Toisaalta luulisi Suomen toiseksi parhaalla ja Kokoomuksenkin kovasti tukemalla lehdellä lukijoita piisaavan.

  VastaaPoista
 9. Nyt tuntuu jotta plokin pitäjällä sekä kuntapäättäjillä on paskat housussa ja saappaan varressakin,kun verrataan rahvaanomaisesti.

  VastaaPoista
 10. Vihdoin! Tämä tänään (US 4.1.2014) julkaistu Kokoomuksen valtuustoryhmän mielipide alkaa kieltämättä näyttää siltä kielenkäytöltä, josta vielä parisen vuotta sitten sai em. julkaisussa painetun menolipun ties minne ja mistäkin syystä. Tosin. Kielenkäyttö oli tuolloin kiusaamista, riitelyä ja sekoilua.
  Yhteenvetohavainto seuraavaksi.
  Vuosi 2013 taisi mennä osin siinä ja vallinneiden olosuhteiden realisoituessa juuri niin, että eipä tainnut löytyä yhtään merkittävää rakenteellista uudistusta Ukin kuntakonserniin pl. satama. Ja satamapäätöskin tehtiin jo v. 2012 edellisen valtuustopäättäjien valtakaudella. Perusteltua onkin kysyä, mihin tämä kunnanpito johtaa?
  Linkki:
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/579839.html

  Tommottis kansanvallan kannatusmaksua puoliosuutena edelleen maksavana totean
  JAa

  VastaaPoista
 11. Nikulalta hyvä kannanotto facebookin politiikan keskusteluryhmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja hyvä? Potaskaa, sanon minä.

   Poista
 12. niinpä, se suuri oivallus: tulot ovat menoja pienemmät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse selvyydet ei ole kaikille selvyyksiä.Kassa tyhjä ja tuhlaus jatkuu.

   Poista
 13. Toden totta kuten JAa totesi. Yhtään sellaista rakenteellista muutosta ei ole tehty kaupungin hallinnossa vuonna 2013, joista alkaa tulla heti merkittävää säästöä kaupungin tuloja suurempiin menoihin. Ketä tästä laitetaan vastuuseen tai kenelle annetaan palkinto?

  VastaaPoista
 14. Surkeaa itsestään epäselvyyksien toistamista. Tekisi jotain kun istuu hallituksessa.

  VastaaPoista
 15. Pitäisikö pohtia kannustinlisiä johtaville virkamiehille. Karikin otti 10 000 euroa, kun hoiti virkaansa.

  VastaaPoista
 16. Kiitos piipahteluista ja kommenttiosion käytöstä! Kokoomus hokee aikalailla samaa eli ei pysty vaatimaan virkahenkilöiltä konkreettisia esityksiä eikä myöskään pysty itse esittämään mitään. Ryhmämme on aina kritisoidessaan jotain esittänyt esim. aloitteiden muodossa vaihtoehtoja vallitsevalle menolle. Yleensä, viime valtuuston aikana, aloitteemme tyrmättiin käsittämättömin verukkein, mutta nykyisellä valtuustokaudella ne eivät etene lainkaan. Joten enpä pidä kokoomushiippareiden rustausta kovinkaan ratkaisuhakuisena tai rakentavana - samaa peruutuspeiliin sylkemistä kuin aikaisemminkin. Kuten Juha Aaltonen jo 2009 Naantalissa totesi: MEILLÄ ON JOHTAJUUSONGELMA!

  VastaaPoista
 17. heh-heh...mitä laki sanoo, mahtaako kannustinlisiä voida ottaa joka vuosi ? Onneksi se pitää päättää Kh:ssa. Viime valtuustokaudella meni läpi mitä tahansa, kun oli myös Kokoomuksesta KH:n puheenjohtaja. Toki nytkin on, mutta taitaa jo olla realismia päätöksenteosa...

  VastaaPoista
 18. Aaltonen taisi tuolla lausahduksella saada Kosken ensimmäisen kerran kimppuunsa, vaikka oli oikeassa.

  VastaaPoista
 19. Järvinen ja Nikula ovat jämähtäneet hokemaan samaa. Eikö Kokoomuksesta löydy muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hokemaan tarkemmin mitä? Tarkennuksia kehiin.

   Poista
 20. Itse olen Järvisen ja Nikulan kannattaja. Kyllä he mielestäni luottamushenkilöinä tekevät mitä voivat. Pitäisi vaan olla enemmän heidän kaltaisiaan.

  VastaaPoista
 21. No mitä ne on tehny?

  VastaaPoista
 22. Hajoittivat Kokoomuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika merkittäviä manipulaattoreita sitten ovatkin jos ovat 10 muun valtuustoryhmään kuuluvan pään kääntäneet. Ja kun muistetaan se, että vain yksittäinen valtuutettu on valtuutossa se ainoa juridinen toimija eikä mikään kyläyhdistys.

   Poista
 23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvinen ja Nikula keskustelevat avoimesti ja tulevat esille nimillään. Tässä olisi opittavaa valtuuston enemmistöllä. Ilmeisesti Kokoomuksen Kotkanpesän on helposti manipuloitavissa. Ennen Wala vei lähes samaa porukkaa kuin pässiä narussa, nyt he marssivat täysin päinvastaiseen suuntaan uuden johdon käskytyksestä - linjattomuutta, selkärangattomuutta vai poliittista ketteryyttä?

  VastaaPoista
 24. Walan oli parempi johtaja. Hän teki sen yksin mihin nyt tarvitaan kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki minkä ? Eihän poliitikot mitään tee, virkamiehet tekevät poliitikot siunaa tai ovat siunamatta. Olen avoimesti Valkosen kannattaja, hän vie tosikoita kuin pässiä narussa. Huvittaa tuo kolhoosialustus... se on ainakin 7000 kilometrin päässtä haettu.

   Poista
  2. Tai sadan vuoden päästä. Hänen luettua jotain saadaan siitä lukea jotain muille itsestään selvää, saadaan siitä lukea kuukausia ja vuosia.

   Poista
  3. Kas kas kas. Taas on tullut tyyppi kehiin joka käyttää sanoja kaikki ja jokainen. Onko kenties se joka ei hymyile eikä tervehdi.

   Poista
  4. Valtuustos on kaks tyyppii, ainaski, jotka ei tervehdi eikä hymyile. Toine on piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä mies, ja se toinen on ........................

   Poista
 25. Wala johti yksin Kokoomusta nyt saman porukan käskyttämiseen tarvitaan kaksi.

  VastaaPoista
 26. Itse en mielelläni katsele peruutuspeiliin, koska siitä ei juuri ole hyötyä. Sitä vastoin yritän katsoa hyvinkin pitkälle tuulilasin läpi nähdäkseni mahdolliset uhat ja vaarat. Tällä hetkellä olenkin hyvin hyvin varovainen, sillä edessä siintää vaara nimeltä Nikula & Järvinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen vaara tuo Nikula & Järvinen oikein sitten on jotta tietäisi varoa?

   Poista
 27. Aina pahemmalta kuullostaa... ettäkö yksin johti kokoomusta, viime kaudella. Oliko muut hattiwatteja. taitaa ollakin niin, että viime valtuustokaudella tehdyt mokat menevät aina vaan pienemmän porukan piikkiin.
  Käsittämätöntä ja perustelematonta Järvisen ja Nikulan arvostelua.

  VastaaPoista
 28. Kiitos vierailemisesta ja viestityksestä! Näinköhän Wala oli vain johtamisen väline ja virkahenkilöstön takuumies: Muistakaa kuinka kiusausilmoituksia lipsahti "vahingossa julkisuuteen", virkahenkilöille ikävä kirjattu virkaposti katosi, kuinka entisestä kaupunginjohtajasta tehty työpaikkailmoitus jäi, lain vastaisesti, viemättä eteenpäin, kuinka silkkaa puppua levitettiin valtakunnan ykkösmediassa, kuinka järjesteltiin kannustinlisiä, palkankorotuksia, makkarajuhlia ja kuinka ikäviä asioita pantiin pöydälle vaalien yli.

  Ei Nikulassa ja Järvisessä mitään pelättävää ole, sillä he osallistuvat INNOLLA avoimesti keskusteluun. Perehtymättömyys asioihin ja rajalliset kokemukset virkahenkilövalmistelun tasosta jarruttavat heidän mahdollisuuksiaan tehdä konkreettisia esityksiä. Myös liian voimakkaan puolueen korostamisen ja johtajuusvajeen näen heidän puutteekseen. Kritiikistä huolimatta pidän heitä valtuustomme kärkikastiin kuuluvina kaupunkimme mahdollisina pelastajina, kunhan ensin katsovat puolueen edun yli yhteistyöhakuisesti kaupungin ja sen asukkaiden etua. Kovia miehiä ovat ja jos he pelottavat niin soittakaa ja jutelkaa heidän kanssaan - viimeistään silloin havaitsette heidät älykkäiksi, keskusteleviksi ja kuunteleviksi juttukumppaneiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalien jälkeen pidit Jaana Wasamaa kaupungin pelastajana. Pieleen meni sekin kuten muutkin ounastelusi.

   Poista
  2. Kiitos muistutuksesta! Saattoi käydä juuri noin, mutta onhan tässä vielä vähän aikaa. Ihan sama kuka tai ketkä pelastaa ja mistä he tulevat, kunhan saadaan käynnistettyä järkevä ja tuloksekas yhteistyö kaupunkimme ja sen asukkaiden parhaaksi!

   Poista
 29. Onneksi sinä Java olet täydellinen.

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynneistä ja reilusti yläkanttiin arvostamisesta! En todellakaan ole täydellinen. Vaikka toimittajana olen nähnyt kuntien toimintaa tunsin tietoni ja taitoni vajaiksi, siksi annoin kunta-asioissa kokeneen sivistyspalvelujohtajan kouluttaa minut hyväksi päättäjäksi. Jos tarjolla on hallitukseen ollut Rakea tai Aaltosta tai puheenjohtajistoon Nummea, en ole pyrkinyt kokemusvajeeni vuoksi heidän paikoilleen vaan tukenut heitä valinnassa. En ole koskaan edes tyrkyttänyt itseäni esim. toimikunnan tai lautakunnan puheenjohtajaksi. Olen joskus jopa todennut: Jos minua ei olisi, olisi M Ankelo maailman huonoin valinta puheenjohtajaksi. Siispä en ole todellakaan ole täydellinen. Jos ette edellä esitettyyn usko, niin kysykää vaimolta!

  VastaaPoista
 31. Politiikka on vaikea laji, mutta kun sitä tehdään täysin härskisti se on juuri noin kuin Valkonen kirjoittaa:

  "Näinköhän Wala oli vain johtamisen väline ja virkahenkilöstön takuumies: Muistakaa kuinka kiusausilmoituksia lipsahti "vahingossa julkisuuteen", virkahenkilöille ikävä kirjattu virkaposti katosi, kuinka entisestä kaupunginjohtajasta tehty työpaikkailmoitus jäi, lain vastaisesti, viemättä eteenpäin, kuinka silkkaa puppua levitettiin valtakunnan ykkösmediassa, kuinka järjesteltiin kannustinlisiä, palkankorotuksia, makkarajuhlia ja kuinka ikäviä asioita pantiin pöydälle vaalien yli".

  Kannattaa nyt muistaa, että juuri noin se meni. Valta on siis otettavissa, se pitää vaan ottaa. Viime valtuustokaudella sen otti K.Koski. Kyläpoliitikot oli kevyttä kamaa, varsinaisia hattivatteja. Jokaista vietiin kuin laskiämpäriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja välineistä puheen ollen yksi johtotähtidemari oli sitä mieltä talouskin on vain väline.

   Poista
 32. Varsinkin Valkosta, Aaltosta ja Tähtistä. Eivät saaneet aikaan kuin uhkauksia joista mikään ei toteutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, kaupungin kannalta on paljon pahempi, että vietiin keskeisiä poliitikkoja - sen takia syntyi tämän hetken talouden tilanne Tontonmäkineen.

   Poista
 33. Niin, minullekaan ei koskaan selvinnyt miksei niistä työsuojeluvuodoista tehty rikosilmoitusta. Siis ei mitään tutkintapyyntöjä vaan rikosilmoitus.

  VastaaPoista
 34. Kiitos käynneistä ja kommenteista! On tehty tutkintapyyntöjä, mutta minä en voi oikeuslaitoksen toimintatahdille mitään! Myös jatkoa tulee pian, en vain halunnut pilata kenenkään Joulua! Eiköhän me olla oltu enemmän mihinkään johtamattomien tutkintapyyntöjen vastaavien kohteena. Aina alkuvaiheessa ne on julkaistu julmetun moisin otsikoin. Sen sijaan oikeusmanööverien tyssättyä jo tutkintaan, niistä ei ole uutisoitu mitään!

  VastaaPoista
 35. Pentti Pesäpalloilija Loimaan Kauppalasta4. tammikuuta 2014 klo 20.12

  Pieni reunahuomio. Poliisi ei tutki rikosta vaan poliisi tutkii epäiltyjä rikoksia, joten poliisille jätetty rikosilmoitus aina teknisesti tutkintapyyntö, jossa poliisi selvittää, onko rikosta mahdollisesti tapahtunut, eli onko syytä epäillä rikosta. Jos poliisi löytää todisteita tai viitteitä rikoksesta, asia etenee aikanaan syyttäjälle ja mahdollisesti myös tuomioistuimeen, joka viime kädessä päättää onko rikosta tapahtunut.

  Tutkintapyyntö vastaa ilmiantoa, missä pyynnön tekijä ilmiantaa jonkin tapauksen poliisille, mitä hän pitää rikoksena, sekä pyytää poliisia sitä tutkimaan. Jos ilmianto ei poliisin mielestä ole rikos, siitä kirjataan ns. S-ilmoitus. Jos taas ilmianto sisältää rikosen, jota ryhdytään tutkimaan, niin poliisi kirjoittaa viran puolesta siitä rikosilmoituksen, eli R-ilmoituksen.

  Vaikka kansalainen tekisi suoraan rikosilmoituksen, joka ei johtaisi mihinkään, niin väärää ilmiantoa ei tapahdu, ennen kuin poliisi ryhtyy johonkin pakkotoimenpiteeseen. Väärät ilmiannot ovat kuitenkin erittäin harvinaisia, sillä poliisi tarkistaa monta seikkaa, ennen pakkotoimenpiteeseen ryhtymistä. Ilmiannetun kunniaa se tietysti saattaa loukata, mikäli perusteeton rikosilmoitus menee hänen tietoonsa.

  Eli kaikesta, mitä maan ja kuun väliltä löytyy, voi tehdä rikosilmoituksen (siis yrittää heti tehdä R-ilmoitus) ja väittää, että se loukkaa ilmoittajan kunniaa. Viimekädessä sitten oikeus asian tutkii ja kertoo, loukkaako se vai ei, mikäli syyttäjä sen oikeuteen saakka vie ja ellei vie, niin itse omalla vastuulla vietynä.

  Myös silloin asian voi viedä oikeuteen omalla vastuulla, jos poliisi ei edes aloita tutkintaa. Riittää, kunhan asiasta on poliisin päätös. Kukaan hulluhan ei tällaiseen lähde, sillä tappio tulisi oikeudesta 100-0.

  Mitä tulee työpaikkakiusaamis-asioihin yleisellä tasolla, niin kukapa ei joskus tuntisi itseänsä töissä nurkkaan haukutuksi. Jotkut enemmän, toiset vähemmän. Hipiöitä on niin monta kuin on niiden kantajia. Joillekin nämä mediatemput olivat oiva keino saada huomio pois ongelmien keskipisteestä: kaupungin taloudesta. Mitään muuta perusteltavissa ja järjellä selitettävissä olevaa keinoa en ole tästä Uudenkaupungin tapauksesta löytänyt. Uskallan väittää, tämä asia on ollut jo jonkin aikaa stauksessa TP (tutkinta päätetty).

  VastaaPoista
 36. Tahallinen väärien tietojen antaminen on rangaistava teko.

  VastaaPoista
 37. Kiitos käynneistä ja kommentista tuulen nopealle etenijälle! Käsittääkseni tutkintapyyntöjä ei saa hyväksi käyttää esim. politiikassa. Meillä näitä on paisuteltu aina tutkintapyyntöä uutisoitaessa. Tällä uutisoinnilla on muokattu yleistämielipidettä, jotta luottamuspaikkojen jako sujuisi uutisoinnissa kriminaaleiksi julistettuja sorsien. Kun em. tutkintapyynnöstä on tullut tutkinnan lopettamispäätös, ei tästä ole uutisoitu millään tavoin. Päinvastoin tutkintapyyntöön jätetty valheellinen uutisointia pidetään hengissä ja sillä jopa vaikutetaan vaalitulokseen.

  Minua ihmetyttää Aaltosesta ja minusta reilu puolitoista vuotta sitten tehty työpaikkakiusaustutkintapyyntö. Vuosi sitten poliisi soitti minulle ja Aaltoselle tarjoten sovittelua. Molemmat vastasimme, että parempihan se on yrittää sopia. Sain tuolloin selville, että vastapuolelta ainoastaan entisen kaupunginjohtajan mahdollisesti saattaisi olla sovittelua vastaan. Tuosta soitosta on kulunut jo reilu vuosi eikä sen jälkeen ole poliisin tai syyttäjän taholta otettu minkäänlaista yhteyttä. Kuinka kauan nämä asiat pyörivät virkavallan rattaissa?

  Jos kaupunginhallitus panee tutkintapyynnön alulle uutisoiden sitä maakuntalehtiä ja Yleä myöden. Kun hallituksen jäsenet näin mustamaalaavat kahden ihmisen maineen valtakunnallisesti, on kohtuullista, että hallitus myös kohtuuajassa kertoo kaikelle kansalle ettei tutkintapyyntö johtanut mihinkään eikä kriminaaliksi äänestyksellä uutisoinnilla julistetut olleetkaan kriminaaleja vaan äärimmäisen kieron ja härskin poliittisen pelin viattomia uhreja - SAATANAN HAMPAISIIN JÄÄNEITÄ PIENIÄ VALKEITA KARITSOJA!. Kun olet neljä vuotta valheellisen panettelun, valheisiin nojaavien nimilistojen ja paikkansa pitämättömän pilkan kohteena, kaikki tämä vaikuttaa myös perheeseen ja lähipiiriin. Onko oikein, jos perättömien huhujen ja olemattomuuteen nojaavien tutkintapyyntöjen uhrina on esim.lapsia?

  VastaaPoista
 38. Onnellisten ihmisten kaupunki?

  leirinta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 39. "Onko oikein, jos perättömien huhujen ja olemattomuuteen nojaavien tutkintapyyntöjen uhrina on esim.lapsia"?


  No ei todellakan ole ? Onko se teidän juttunne yhä epäselvä sen takia, että eninen kaupunginjohtaja ei ole suostunut johonkin sovitteluun ?

  VastaaPoista
 40. Itsehän te kieltäydyitte menemästä asian selvittelytilaisuuteen. Eikös olis ollut hyvä selvittää asia heti alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kieltäydytty tapaamisesta, vaan ehdotettiin yhdessä sovittavan uudesta tapaamista!

   Poista
 41. Kuulin että Wala, Antola ja Koski eivät lue blogeja. Miten he voivat tietää sanatarkasti mitä blogeissa kirjoitellaan???? Uskotaan uskotaan.

  VastaaPoista
 42. Näin se meni eikö mennytkin Java?
  http://java666.vuodatus.net/lue/2011/03/kutsu-ja-vastaus

  VastaaPoista
 43. Millä tavoin poliisin kutsu sovitteluun oli korrektimpi?

  VastaaPoista
 44. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä! Poliisi ei sanellut tai määrännyt vaan keskusteli ja kysyi käykö sovittelu.

  VastaaPoista
 45. kaupungin työntekijä5. tammikuuta 2014 klo 10.45

  Näillä kiusaamissekoomuksilla todellakin saatiin käännetyksi huomio pois kaupungin todelliista ongelmista. Myös tuo mysteerinen Ely- keskuksen vastaus oli todella sopivasti piilossa. Sen sanomasta olisi saanut kiusallisen uutisen (jos olisi halunnut) Rauman valintaprosessin aikana..

  Mietityttää vaan, onko kaupungin työntekijät ylipäätään turvassa miltään, jos valitut työsuojeluluottamusmiehet toimivat miten kuten ja ovat kaikenlisäksi ohjailtavissa ? Tosin ohjaaja lienee nyt spekulointia.

  VastaaPoista
 46. Tuo linkki oli hyvä. En ollut ennen lukenutkaan. Täyttä asiaa ja sai kirjeen lähettäjät näyttämään sanonko miltä...?

  VastaaPoista
 47. Missä muualla Suomessa valtuutettujen tai muiden luottamusmiesten on täytynyt mennä johonkin selvittelytilaisuuteen jonkun tarkoituksellisisista syistä masinoituun selvittämistilaisuuteen ? Eiköhän kyse ollut siitä, että haluttiin näyttää kuka tätä kaupunkia vie.

  VastaaPoista
 48. Tämä alle lainattu teksti on suoraan kopioitu TimoAJ:n julkiselta Facebook-sivulta ja teksti on kokonaisuudessaan luettavissa ao. sivulta:
  "
  Meillä ei siis saa sanoa ääneen, että soijatehtaan johto kokonaisuudessaan ja iso osa työntekijöistä maksaa veronsa muihin kuntiin, Alinenkatu alkaa olla melko tyhjä kauppaliikkeistä, autotehdas vähensi toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä 75.
  Sitäkään ei tule sanoa, että uudenvuoden aattona Metso irtaantui enemmistöosakkuudestaan Valmet Automotivesta. Kaupungin elinvoimalle tärkein yhtiö ei ole enää jatkossa yhden ison osakkeenomistajan uskon ja luottamuksen varassa - se ei aina ole hyvä asia. Muitakin ongelmia meillä riittää, esim. Yardiasta saattaa olla tulossa melkoinen paukku.
  "
  Lähde:
  https://www.facebook.com/TimoJarvinenKokoomus?fref=ts

  Loppiaista!
  JAa

  VastaaPoista
 49. Älkää hyvät ihmiset uskoko Javan ja Juhan levittämään soopaan

  VastaaPoista
 50. Mihin soopaan? Asiavirheitä ja esimerkkejä -niistä soopaan verrattavista, kiitos.
  JAa

  VastaaPoista
 51. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Laitan pian uuden alustuksen!

  VastaaPoista
 52. Näin toimii onnellinen Uusikaupunkilainen kunnalispolitikko havainollisesti.

  Poika kysyi isältä: " Isä, mitenkäs tämä yhteiskuntajuttu niinkun toimii ja mitä siihen kuuluu?"
  - Isä istahti pojan viereen ja vastasi: "No,otetaanpa esimerkiksi tämä meidän perhe: Isä tuo rahan tähän yhteiiskuntaa,joten olen markkinatalous. Äitikuluttaa rahat ja päättää asioista täällä,niin hän on hallitus.
  Lastenhoitajamme on kodin ylläpitäjä,joten hänon yritys. Ajamme sinun etuja,niin sinä olet kansalainen.Pikkuveljesi on maamme tulevaisuus".
  Hetken vielä rupateltuaan päätiät isä ja poika nennä nukkumaan. Yöllä poika heräsi pikkuveljensä itkuun,sillä tälle oli tullut kakat vaippaan. Poka lähti vanhempiensa huoneeseen ja näki äidin nukkuvan sikeästi,mutta isä oli poissa.
  Poika meni lastenhoitajan oven taakse ja katsoi oven avaimenreijästä,hän näki isän siellä voimistelevan lastenhoitajan päällä.Poika sitten koputti ovea,ei vastausta,koputti uudestaan ei vastausta.
  Poika päätti mennä takaisin nukkumaan.
  Seuraavana aamuna poika meni sanomaan isälleen: "Isä,luulen,että olen ymmärtänyt tämän yhteiskunta jutun".
  Sitten isä jälleen istahti pojan vieree ja sanoi: " Hyvä! kerroppas nyt ihan omin sanoin sitten ".
  Ja poika vastasi: " Hallitus nukkuu sikeästi,niin markkinatalous panee yritystä,eikä kansalaisia huomioida ollenkaa,kun maamme tulevaisuus on kaulaansa myöten paskassa".

  VastaaPoista
 53. Hyvä vitsi pitkästä aikaa. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 54. Suomi on uusi maailmanmestari, maailmanmestari, maailmamestari. Nyt rillataan !!!!

  VastaaPoista
 55. TODELLA MAHTAVAA! JÄÄKIEKOSSA MM-KULTAA JA LENTOPALLOSSA MM-KISA PAIKKA VARMISTUI!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!