sunnuntai 12. tammikuuta 2014

ELÄMMEKÖ VIELÄKIN KUIN KARINGRADISSA?

Voisitteko kuvitella kuntaa, jossa hallituksen puheenjohtajisto on alaiselleen yhtä uskollinen kuin japanilainen kamikazelentäjä keisarille? Voisitko kuvitella kuntaa, jossa puheenjohtajisto toteuttaa yksintuumin, ilman pienintäkään aivojen käyttöä kaiken sen, mitä heidän alaisensa komentaa? Voisitko kuvitella, että kuntalaisten valitsemat puheenjohtajiston jäsenet salaavat alaisensa rankat töppäykset, jotka tekevät menestyvästä kunnasta vuodessa miljoonia velkaantuvan, valtion miljoona-apua saavaan palveluita alas ajavan tuhansia asukkaita menettäneen muuttotappio kunnan? Voitko kuvitella, että jossain on kunta, missä valtuutetut sokeasti noudattavat puolueidensa puheenjohtajistoon valitsemia luottamusmiehiä? Onneksi meillä ei ole näin, vai.....?

Seuraavassa muutama alustus Rainer Tähtisen blogista. Jokainen voi kuvitella, kuinka mukavaa ja motivoivaa on istua hallituksessa ja yrittää esittää vaihtoehtoja vallitsevalle esittelylle tai edes kysyä perusteita kyseenalaiselta tuntuvasta valmistelusta. Rainerille täytyy antaa pisteet siitä, että hän kesti tätä Karigradin hallitusta istumista KAKSI VUOTTA! 

Jokainen päätelköön itse hallituksen puheenjohtajiston selkärankaisuuden ja lehdistömme tasapuolisuuden:

"maanantai, 8. maaliskuu 2010

Peli on kovaa ja säännötöntä

Kuulin tänään, että kaupunginhallituksen puheenjohtajisto (Haapavuori, Nevavuori, Wala) olisi kokoontunut perjantaina palaveriin erottaakseen bloginpitäjän lautakuntien hallituksen edustajan paikalta. Kun ilmeisesti hallituspaikkaani eivät ole onnistuneet skippaamaan.
Ilmeisemmin syynä on kuuluminen "huonosti käyttäytyviin miehiin". Tosin erikoista asiassa on se, mikäli jollain ilveellä tällainen skenaario toteutuu, etten ole saanut yhtään varoitusta puheenjohtajistolta niin kutsutusta huonosta käytöksestä lautakunnissa.
Eli aseisiin etsitään nyt ilmeisesti isoja patruunoita.
En ole perillä koko aiheen juridisista puolista, joten sen kummemmin en asiaa vielä ole pohtinut. Toivon, että moisen "kuuleminen" on pelkkää huhua, sillä asiasta ei puheenjohtajisto ole ainakaan vielä minulle sanallakaan vihjaissut.
Mikä toisaalta ei vallitsevassa hallintokulttuurissamme ole lainkaan outoa.
Olisihan se ollut kohtuullista istua itse "syytetyn" penkillä, sillä sitä penkkiä en väistele tässä asiassa.
Hohhoijaa...
Lisäys 08.03. klo 19.40:
Sain asiasta vahvistuksen, kyllä. Näin on, eli kenttätuomioistuin on kokoontunut, eikä liene vaikea arvata asioita seuraavien, ketkä ovat kenttätuomioistuimen kokoonkerääjät. Ilmeisesti nyt kartoitetaan, kuinka moni "lautamiehistä" eli hallituksen jäsenistä tulee asettumaan erottamisen kannalle, ennen kuin asia tuodaan päätettäväksi, jos tuodaan. Ainakaan siinä tapauksessa ei tuoda, jos enemmistö on vastaan sitä.
"Salainen" kenttätuomioistuin istuu taas huomenna, jonkinlaisella kokoonpanolla, ilmeisesti ilman syytettyä.
Mielenkiinnolla odotan, koska asian osalta halutaan kuulla rikollista, joka ei edes virallisesti tiedä kenttätuomioistuimesta ja sen olemassolosta. Tosin sillä ei osalle ole mitään vaikutusta, mitä puolustuksen puheenvuoro pitäisi sisällään. Se on henkilöpolitiikkaa :)
Pitäisiköhän pummata jostain rähinäremmi ja koota joukkoja :D"Yhteiset pelisäännöt"

No niinpä niin. Istuin tiistaina kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen tiedotustilaisuudessa. Helkkarin hienoa. Nyt joutuvat mokomat ensin istumaan maanantai-illan "kyselyiässä jatkuvasti elelevän" Aaltosen kanssa, joka tietysti ikänsä puolesta kysyy juuri niitä kysymyksiä, joita EI saa kaupunginhallituksessa kysyä ja sitten tiistaina joutuu vielä puheenjohtaja kohtaamaan tiedotustilaisuudessa hyypiön, jonka poispotkimiseksi hallituksesta oli valmis raiskaamaan oman allekirjoituksensakin ja tekemään siitä täysin paskapaperin arvoisen. Monen muun allekirjoittajan lisäksi.
Tosin yhtään hallituksen edustajaa ei tällä kertaa paikalla ollut, vaan koko kertomuskavalkadin piti talousjohtajamme Takala. Siinä kun ihmettelin, miksi meidät oli kutsuttu kaupunginhallituksen kokouksen tiedotustilaisuuteen, vaikkei paikalla ole edes yhtään hallituksen edustajaa, sain vastaukseksi, että kyse oli tilinpäätösinfosta. Hetken siinä sanailimme, niin johan tilaisuuden järjestelypuolustuspuheisiin ylsi yllättäen muut paikallaolleet toimittajat. Tai sanoisinko paremminkin tiedottajat. Yhden konsernin edustajat. Heille kun paikallisesti kelpaa komeasti aina yksi puoli kolikosta ja jos muu ei auta tehdään sitten "ehkä vielä jotain hyvää tulossa" -juttuja kiillottamaan ikioman idolin kilpeä.
Niin, yhteiset pelisäännöt. Sellaisia kaavaillaan kaupungin organisaatioon. Ainakin mitä sain kuulla pykälässä, jota hallitus oli käsitellyt nimellä "Työhyvinvointi". Hienoa, erittäin hienoa. Näitä kannattaa aina peukuttaa ja liputtaa.
Vaan muuttuipa ääni kellossa kun mentiin pari pykälää eteenpäin ja kysyin miksei kaupunginvaltuutettu Jari Valkosen avoin kirje kaupunginhallitukselle, mennyt hallituksen edustajille lainkaan, vaikka hallituksen esityslistalla olikin kyseisen puolirikollisvaltuutetuksi leimatun kaksi oikaisupyyntöä aiempiin päätöksiin.
Vastaus oli yksiselitteinen; Jari Valkosen kirje EI liittynyt kyseisten pykälien käsittelyyn, vaan "päätökset tehdään esityslistan esittelyn pohjalta".
Tämä selvä.
Seuraava kysymykseni koski kuitenkin "yhteisiä pelisääntöjä". Kysyin, kuinka sitten oli mahdollista, että kaupunginhallituksen joulukuisessa kokouksessa käsiteltiin, tai siis hallituksen jäsenille jaettiin pöydälle peräti kahden henkilön tekemät kirjelmät. Molemmat rehtoreita. Nämä peräti poliisille toimitetut tutkintapyynnöt koskien herra "kiusaajan" kunnianloukkauksia selvityspyynnön tekijöitä kohtaan annettiin luettavaksi silloin, kun käsittelimme pykälänä Valkosen aloitetta toiselle näistä rehtorista annettavasta varoituksesta. Se vapaamuurari siis.
Kirjeet eivät liittyneet aiheeseen sen enempää tai vähempää kuin Valkosen kirje, mutta... Niillä ainakin saatiin hallituksen tomuosasto kauhistumaan, "poliisille tutkintapyyntö... kamalaa...". Ja niinhän se on, kamalaa, mutta niin kuin tiedämme, tutkintapyynnön voi tehdä kuka vaan ja mistä vaan. Mutta tarkoitushakuisuus olikin koko kupletin juoni...
Sanottakoon, että toisessa kirjelmässä väitettiin asian olevan JO syyttäjällä, mutta niin kuin jälkeenpäin selvisi, se ei ylittänyt EDES esitutkintakynnystä, vaan siitä tehtiin rajoitettu esitutkinta. Hohhoijaa... Eipä kaupunginhallitusta kiinnosta perättömät tekstit, mutta auta armias jos kaupunginjohtajaamme jouku vertaa kaveriin joka juuri ja juuri kykenee pyörittämään fillarindynamosta virtaa, vaikka pitäisi samalla vastata ydinvoimalan toiminnasta. Kyllä alkaa kiinnostua kaupunginhallituskin... Voinee siis tehdä johtopäätöksen, että silloin kun ollaan asioiden ytimessä, hallitus ryhtyy toimiin sen pienen tytön kivittämiseksi, joka siinä yhdessä sadussa huuteli jotain kansalle, kun keisari käveli kelteisillään pitkin valtakuntansa katuja.
Ai niin... mikä oli vastaus kysymykseen. Varsin yksiselitteinen: "Päätökset tehdään esityslistan esittelyn pohjalta." Eli en saanut vastausta kysymykseen.
Tosin, en olisi kyllä itsekään siihen osannut vastata. Mutta siksihän kysytään.
Lisäksi vastausta vaille jäi yksi kysymys. Kaupunginhallitus päätti olla ottamatta "kiusaajahengen" tekemää varoitusaloitetta käsittelyyn syystä, että (khall 20.12.:10)  "kuten liitteenä olevasta aloitteesta ilmenee siinä puututaan pelkästään kaupungin organisaatioon kuuluvien henkilöiden operatiiviseen toimintaan, josta vastaavat virkamiehet. Aloite ei liity kuntalain ja kaupunginvaltuuston työjärjestyksen edellyttämällä tavalla kaupungin toimintaan tai hallintoon".
Yllä olevan perustelun vuoksi kysyin, onko jatkossa kuntalaisten ja heidän valitsemiensa valtuutettujen turha tehdä seuraavankaltaisia aloitteita: Katujen kunnossapitoon ja muuhun kunnallistekniikkaan liittyvät asiat, lasten päivähoitoon liittyvät asiat tai peräti Kalannin keskustan yleiskaava-alueelle (joskus kun kaava valmistuu) tehtävät kaavamuutokset, vaikka kerrostalojen saaamiseksi ja niin edelleen...
Nämä kaikki asiat kuuluvat jollain tavalla "kaupungin organisaatioon kuuluvien henkilöiden operatiiviseen toimintaan..."
Arvatkaa sainko vastausta. Siis ollenkaan."

99 kommenttia:

 1. Taitaa olla nämä asiat nyt muuttuneet ainakin kuvittelen. Onkos joku politikojen poliisille toimittama asia mennyt eteenpäin. Vai onko asiat vanhentunut.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö sulla ole muuta, kuin hokea vanhoja? Jos näin on tapahtunut, niin sille ei enää voi mitään. Yritä kirjoittaa jotain uutta, rakentavaa. Onnistuuko?

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Kysehän on siitä, että asioille nimeen omaan voi tehdä jotain. Nyt on kyse isompaan asiaan liittyvästä, jonka tarkoituksena on selventää ja pedata tulevia toimia. Ja katsokaapa puheenjohtajistoa, joka esimerkissä yhtenä miehenä vainosi Rakea. Samat tyypit häärivät yhä luottamustoimissa. Jos me kolme saimme elää neljä vuotta, lehdestä toisen, perusteettoman mollauksen kohteena, on oikeus ja kohtuus pitää sekä nostaa niin tapahtunut vääryys kuin vääryyden tekijät muistissa. Tämä on semminkin sittemminkin erittäin tärkeää, kun printtilehtien levikki laskee 3% joka kuukausi ja esim. blogeissa kävijöiden määrä on kasvanut ja kasvaa räjähdysmäisesti!

   Lisäksi monet läpyskän tietojen varassa eläneet ynnä äänestäneet kaupunkilaiset lukevat nyt blogeja ensimmäisen kerran ja pääsevät niittämään tietoa totuuden pelloilta. Ei ole ainoastaan kohtuullista vaan peräti välttämätöntä tarjota kaupunkilaisille tietoa demokratian peruselementtiä. Ihmisten sieluissa piilevä synnin synkkyys ynnä itsekkyyden ja epärehellisyyden paise on tuotava julki, jotteivät nämä pahimmillaan kaupunkilaisia kymmenet vuodet häikäilemättömyydellään kurmottaneet ja kaupungin perikatoon ajaneet saa loputtomasti roikkua, kaupunkilaisten vahingoksi, vallan kahvassa.

   Parhaiten päätöksenteon ja sen tekijöiden tason voi osoittaa nostamalla esiin konkreettisia tapahtumia. Tämä on aivan toista kuin perusteettomien nimilistojen julkaisu tai totuuden vastainen syyttely kiusaajaksi, häiriköksi ja riidankylväjäksi tuomitseminen. Kun konkreettisiin tapahtumiin perustuvien tietojen lisäksi tarjotaan asioista kiinnostuneille tilaisuutta kommentoida ja sitä kautta mahdollisuutta korjata puutteita tai täydentää esitettyjä tapahtumia omilla kokemuksilla, voidaan puhua menneet korjaavasta, eteenpäin katsovasta ja rakentavasta keskustelusta!

   Poista
 2. Voi itku. Tämä on vanhojen seniilien blogi jossa ei muuta kuin muistellaan vanhoja juttuja

  VastaaPoista
 3. Rakkaat nurkkakuntalaiset, tänään luemme Rainerin evankeliumista jakeet xx:yy:zz...

  VastaaPoista
 4. Adof Valkosen on nyt selättänyt talven kaamosmasennus ja höyryt kiertää "viisauden" kehää valonnoudella.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistänne ja kommentoinnista! Yllä näette kuinka tärkeää vapaa kommentointi on. Asiaa voi perustella monella tavoin ja ainakin kahdelta puolelta. Toiset sanovat nimellään, kuinka on käynyt ja toiset antavat ymmärtää ettei saa sanoa ja ottavat nimettöminä nimellä mainitun henkilön hyökkäyksen kohteeksi. Siitä asioihin perehtymättömän on hyvä ynnätä puolet yhteen ja tuumailla: Miksi jotkut haluavat vaieta tapahtuneesta? Pitäisikö meidän säästä kouluissa ja lopettaa historian opetus, sillä SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA - TÄYTYY KATSOA ETEENPÄIN!

  VastaaPoista
 6. Koville ottaa taas poliittisille vastustajille. Vaikka ne ovat Raken tyylillä paperille pistetty niin se ei muuta tapahtuneita asioita. Nyt sitten odotellaan koska rysähtää jossain päin kaupunkia. Ostetttiin tässä isäukolle iso tabletti ja hyvin näyttää jo kosketusnäyttö toimivan näpeissä. Nämä bogitkin on jo löytynyt. Ihmeesti vaan eläkeläiset näitä vehkeitä käyttää.

  VastaaPoista
 7. Ei haluta vaieta tapahtuneista eikä unohtaa historiaa, mutta jatkuva kertaus tympäisee. Eikö sulla ole mitään näkemystä tästä ja huomisesta päivästä.

  VastaaPoista
 8. Tää on nyt nähty. Eikös pojat vaihdeta taas puoluetta.

  VastaaPoista
 9. On surullista, että kaksi viimeisintä kommentoijaa ei käsitä mitä tällä alustuksella yritetään sanoa. Verrytelkää vaikka sillä ajatuksella, että nämä ns. "vanhat seniilit" ovat yhä päättäjiemme keskiössä. Heidän kohteensa vain ovat muuttuneet.Jos kaupungin politiikassa vallitsisikin rauha ja seniileillä olisi hyvä tahto, voisivat freesimmät päättäjät ottaa kompassiinsa uuden suuntiman.

  Mutta pitkin vuotta olemme saanet kummastella kuinka yksi "Karingradin" keskeinen "joo-joo" mies rimpuilee ja kiukuttelee kuin ärsyyntynyt pikkulapsi. kauko-ohjataanko häntä ?

  Arvostan näitä Java Valkosen lähihistorian katsauksia. Sain itsekin yhteen kohtaan näkökulman, joka suorastaan ällistytti. Yleisellä tasolla olen aika lailla kärryllä ollutkin. Käsitän myös hänen viljelemänsä "nevahaapavuorelaiset" aivan uudella tasolla. Melkoisia kähmijöitä nämä ikuiset pättäjät !

  VastaaPoista
 10. Joillakin tuntuu vain olevan tuo pätemisen tarve niinkun Valkosella,sätätä täytyy moneen kertaan samat jutut. Kirjoita vaikka juttu välillä TULITIKUSTA.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailijoille ja kommentoijille! Neljä vuotta esitettiin raikkaita vaihtoehtoja tunkkaiselle ja tuhoon vievälle valmistelulle, mitään ei tapahtunut. Maaperä ei ollut hyvä ottamaan vastaan muutoksen siemeniä. Vaalit toivat uutta maata aikaisemmin ikiroutaiseen peltoon. Pellosta täytyy poistaa ensin routakohdat ja saada uudet voimat vastaanottamaan vaihtoehdon siemenet. Jos näin ei käy muodostetaan seudustamme Rauma vetoinen kuntakolhoosi!

  VastaaPoista
 12. Oletko sinä Java muita parempi, erehtymätön ja lahjomaton.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kysymästä! En todellakaan ole muita parempi eikä kukaan ole lahjomaton.

  VastaaPoista
 14. Ei U:giss tarvitse olla muita parempi, erehtymätön tai lahjomaton. Riittää kun liberaali ja salliva ja anta hyvuille ja lahjakkaille mahdollisuuden. Euripides vääntää aika hyvin Forssin blogissa...

  VastaaPoista
 15. Vitunko väliä sillä on mitä omas nettipäiväkirjas kirjoittaa ? Keneen se kalikka tas oikein kalahti ? Asianosaisiin !

  VastaaPoista
 16. Totuus kalahtaa, kun sitä ei ole tottunut lukemaan.

  VastaaPoista
 17. karingaradin yhteisö muodostui jo Sonnisen aikana. Olen joskus miettinyt, olisiko Sonnisella ollut vaihtoehtoisia näkemyksiä tälle kehitykselle mikä on vienyt lähes kolmetuhatta asukasta U:gista pois. Aina vaan puhuttiin yrittäjistä. Tuliko niitäkään merkittävästi satsauksiin verraten.
  Tämä viimeisin Soijatehdas on todellinen yritys,;hyvä että Atso Vainio oli sellaisissa asemissa, että tehdas tänne sijoittui.
  Meidän "herrat" ottivat tästä hyvästä vain kannustinplkkiot

  VastaaPoista
 18. Eetulle ja Javalla pelaa muisti. Vanhat parit luottaa kansan unohdukseen ja sekös vanhoja harmittaa. Hyvä että Euripides väänsi rautalangasta mitä haapanevavuorelaiset tarkottaa nyt minäkin hoksaan sen.

  VastaaPoista
 19. Katselin noita kommentteja, joiden ilmiselvä tarkoitus on mustamaalata ja vaientaa Valkonen. Ihmettelen ettei niissä ole mitään pointtia.. aina vaan sanotaan "vanhojen muistamisesta ". Olen tullut siihen tulokseen, että kalikka on kalahtanut - tai sitten heillä ei yksinkertaisesti ole sanan miekan taitajia. Jos nuo joihin viitatan ovat näitä välihuutajia, onko varma, että osavat edes kirjoittaa ?
  Itse ajattelen myös, että sananvapauden nimissä omassa blogissaan saa kirjoittaa mitä haluaa. Antavatko nämä uunot yhä ohjeita politiikan teossa?

  VastaaPoista
 20. Se on hyvä että Java sallii kriittiset kommentit. Toisin on toisessa nettipäiväkirjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä se sellaine nettipäiväkirja on jossa ei sallita kriittisiä kommentteja? Kerro osoite niin käyn kokeilemassa.

   Poista
  2. Klo 14.40 olet valehtelija.

   Poista
 21. Kriittinen kommentti on myös perusteltua asiaosaamista. Mutta milläs noita Tähtisenkin kokemuksia puolustelet. Itse muistan nuo kommentit jo tapahtumien aikoihin. Edelliskerralla muisteltiin sitä kuin Kh jäsentä painostettiin allekirjoittamaan paperi jota hän ei olisi saanut nähdä.
  Mitä helvetin touhua tuollainenkin on ? No sitä Karingradin aikaista.
  Raumalla on varmaan ihan eri peli, tällaisiin ei yksinkertaisesti enää pysty eikä voi eikä uskalla

  VastaaPoista
 22. Ei täällä ainakaan mitään poistettu ole, eri asia on jos Javaa toiset puolustaa. Eikö saisi?

  VastaaPoista
 23. On poistettu. Mutta Java on siitä kertonut.

  VastaaPoista
 24. Missä on poistettu? Ettekö ymmärrä Suomen kieltä.

  VastaaPoista
 25. Totta kai liian pitkälle menevät kommentit pitää poistaa...se on bloginpitäjän arvioinnista kiinni

  VastaaPoista
 26. Kiitos virailuista ja viesteistä! Joskus alkuaikoina, jolloin kommentteja oli murto-osa nykyisestä, sai niistä poistaa 3/10. Nyt en edes muista koska viimeksi poistin kommentin. Täältä ei edes pysty poistamaan kommenttia niin ettei poistosta jäisi kaikkien nähtäväksi jälkeä.

  Meillä miltei vuosikymmenet vallassa ovat istuneet samat tyypit. Sokea siunaaminen valmistelun on jyllännyt nuo vuodet ja jatkuu yhä. Muistakaa viime vuotinen panimohallin takaus, se osoittaa valtuustossa samojen aivoja säästävien pimeyden voimien poraavan edelleen reikiä kaupunkilaisten kärpäsverkkoa muistuttavaan rahakirstuun. Kuten Eetu pohtii, eiköhän kaikki karannut käsistä jo Sonnisen aikana ellei jo aikaisemminkin. Tuolloin kuntalaisten rahaa survottiin mitä mystisimpiin rahareikiin, kuten Suureen Seikkailuun.

  VastaaPoista
 27. Monet ei ehkä ymmärrä termiä VALMISTELU. Se tarkoittaa johtavan virkamiehen kokoamaa asialistaa, jossa on hänen itsensäkin suunnitelemia asioita kaupunginhallituksen päätettäväksi. Esittelijä siis "määrää" mitä kaupunginhallitus päättää. Joitakin asioita Kh voi myös olla päättämättä ja sanoa kaupunginjohtajalle, että valmistele tämä uudelleen, tai että muutetaan esitystäsi.
  kaupunginhallituksen päättämät asiat (ne jotka eivät kuulu sen toimivaltaan, kuten isot rahoituskysymykset) viedään valtuuston päätettäväksi.
  Kuten esimerkiksi joku STRATEGIA, jonka jälkeen valtuusto ei sitten sen jälkeen enää paljon muusta päätäkään.

  VastaaPoista
 28. Eikö täällä käy ketään joka ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä. Ylempänä väitettiin kriittiset kommentit poistettavan jostain toisesta nettipäiväkirjasta, EI TÄSTÄ. Nyt sitten perätään tuon osoitetta, että voisi tarkistaa tiedon paikkansa pitävyyden. Ymmärrättekö Java & opetuslapset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältä käsittääkseni kriittisiä kommentteja ole koskaan poistettu. Vain selliset, joista voi joutua käräjäoikeuten ! Sehän on jo bloginpitäjänkin etu.
   Mitä noihin opetuslapsiin tulee, luulenpa kokemukseni ja koulutukseni sinulle riittävän !
   Siinä olen sinun tasollasi, että koukutan itseäni näissä blogeiss

   Poista
 29. Et kyllä korkeaan koulutukseesi ja vankkaan kokemukseesi nähden mitään ymmärrä. EI OLE KYSYMYS TÄÄLTÄ POISTETUISTA KOMMENTEISTA.

  VastaaPoista
 30. En nyt rupea kaikkia kommentteja sinun takiasi lukemaan. Forssin blogissa lienee sama periate kuin täällä: törkeät poistetaan ! Mitähän muita blogeja kuvittelisit olevan, siis meidän käyttämiämme ? Siis täällä Ukinassa.

  VastaaPoista
 31. Kiitos vierailun vilinästä ja kommenteista! Eikö ole helpompi puhua kriittisistä kommenteista, joita ei ole poistettu, tapahtui se missä blogissa tahansa? Jokseenkin tuntuu siltä, että tuolloin syntyy laadukkaampi keskustelu ja tiedetään mistä keskustellaan kuin silloin, jos ei tiedetä kriittisestä kommentista edes sen vertaa mistä blogista se on poistettu. Luonnollisesti keskustelu voi edetä vähemmillä rajauksilla ja avartua melkoisesti, jos sen lähtökohtana oleva kriittinen kommentti on poistettu. Toisaalta kovin avarassa keskustelussa, joku osua analyysissaan kohdalleen poistetun kriittisen kommentin suhteen ja mahdollisesti jopa tietämättä sitä edes itse. Ehkäpä siis keskustelun juonteiden on parempi nojata johonkin muuhun kuin tuntemattomasta blogista poistettuun kriittiseen kommenttiin, jonka sisällöstä kukaan ei tunnu tietävän mitään.

  VastaaPoista
 32. Tässähän tämä ongelma on kun kaikki ovat kaikkien kavereita, kun on kaverien etu menee etusialle, eikä kaupunkilaisten etu.
  Ei siinä muuten mitään pahaa olisikaan, mutta tulee niin h..tin kalliiksi.
  Näennäisesti kyllä ollaan erimieltä , elikä annetaan äänestäjille sellainen kuva.
  Verratkaa esimerkiksi missä tärkeissä asioissa demarit ja kookoomus oli erimieltä viime valtuustokaudella.

  VastaaPoista
 33. Java on Järvisen ja poevareiden kaveri. Eikä se välitä kuin itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näin olisi niin ketä sitten eniten haittaisi niinku???
   Demareita, vassareita, persuja vai ketä?

   Poista
 34. Tuli katseltua Renny Harlinin elokuva. Mistähän johtuu, että pidän Harlinin kertomaa tarinaa todempana kuin venäläisten ristiriitaisia kuvauksia.?

  VastaaPoista
 35. Onko muita oireita? Pari päivää sairaslomaa on tarpeen ja vuodelepoa.
  Harlinko ryhtynyt käsikirjoittajaksi?

  VastaaPoista
 36. No oli siinä suomalainen käsikirjoittaja, jonka nimeä en nyt muista, Alanne tai joku. Uskoisin Harjolankin jonkin verran ohjaajana juttua muokkaavan, ainakin tässä tapauksessa. Elokuvat ovat usein ohjaajansa näköisiä jopa tarinaltan.

  VastaaPoista
 37. Äänestys käyttäytyminen valtuustossa ei tue sitä käsitystä, että java olisi porvareiden takuumies.
  Eikä sekään pidä paikkansa, että java vain välittäisi itsestään jos hän olisi toiminut erilailla politiikan sadalla niin hän oli isojen lihapatojen ääreesä punainen ruusu rintapielessä.

  VastaaPoista
 38. Kiitos visiiteistänne ja kommenteistanne? Toivottavasti oli hyvä elokuva! Minulla on paljon porvarikavereita, kuten muidenkin poliittisten ilmansuuntien edustajia ja perhepiiristäni löytyy demareita, joten kaverit on kavereita, ei se poliittista kantaa katso. Mitä Järviseen tulee, koen erittäin positiivisena, kun hänet mainitaan kaverikseni tai toisinpäin. Kannattaisi oppia tuntemaan ihmiset ennen kuin alkaa tekemään heistä minkäänlaisia johtopäätöksiä tai kategorioimaan ketään kaveruuden perusteella.

  Aina kun käyttää lähimmäisestään pelkkää nimeä, puhuu kokonaisesta nimen takana olevasta ihmisestä: hänen tunteiden, kokemusten, tekemisten jne. summasta. Jos ei tunne näitä kaikkia lähimmäisen piirteitä, on parempi käyttää nimen edessä edes hiukan persoonan kokonaiskuvaa rajaavaa titteliä tai puhua po. persoonan konkreettisista tekemisistä!

  VastaaPoista
 39. edessä lipi lipi, takana peto

  VastaaPoista
 40. Onko javalla yhtään tosi köyhää kaveria???
  Demari valtuutetuilla ei varmaan ole koska eivät aja köyhäin asiaa

  VastaaPoista
 41. Kuulun mielestäni Javan kavereihin. Saan eläkettä 940 euroa / netto / kk. Pieneen asuntoon tulee pieni vuokratuki. Lääkkeisiin menee aika lailla, kun sairastan pitkäaikaista tautua. Autoon ei ole varaa. Kaikki menee ruokaan ja vatteisiin yms. En tiedä olenko köyhä, kun kerran tulen toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki ja kaikki. Ja ryyppääminen se vasta kallista on.

   Poista
  2. Ei tänne muut kirjoita kuin Aaltoset ja Aadolf itse. Välillä nimimerkillä ja ja välillä nimellä.

   Poista
 42. Java todisti olevansa poevareiden kaveri. Java Alpeille kaveruudella Järvisen kanssa. Se kertoo Javan olevan poevareiden asialla.

  VastaaPoista
 43. Kukas tän reissun maksaa? Käydäänkö saunassa? Java v..li Hartoa 5 vuotta hänen tekemästään seuramatkasta. Nyt selvitetään tää matka perusteellisesti.

  VastaaPoista
 44. En tiedä kenestä Aaltosesta on kyse, minä ainakin asun Hakametsässä ja sukunimeni on ihan eri. Jos olisin joku tietty, en todella käyttäisi aina samaa nimimerkkiä

  VastaaPoista
 45. Kirjoitan minäkin tänne, myös Forssin blogiin. Kukas minä sitten olen ? Ja mitä blogikateutta nyt mahdetaan harrastaa ? Monilla on kone auki pitkin päivää, blogeissa poiketaan ellei nyt kommentoimassa vain vilkaisemassa mistä puhutaan. Haluan vaan tällä todistaa, että tämän blogin kommentoijiin voi minutkin elävänä henkilönä laskea. Sittenhän meitä on jo kai kaksi - kolme. Mistä ne 2000 kävijää päivässä tulevat, joista joku kerran puhui ? Antaako käynti aina jäljen ?

  VastaaPoista
 46. omituista juu. Joku viitsii miettiä kuka minkäkin nimimerkin takana on. Ei voi enää kahelimpaa hommaa keksiä Mitä sillä väliäkään on. Eiköst se riitä, että Forssia lukee 2000 ihmist päivässä.

  VastaaPoista
 47. Ilmoittaudun nimelläni ainakin neljänneksi tämän blogin seuraajaksi, myös kommentoijaksi. Joskus täällä on pirun hauskaa, joskus en ymmärrä juuri mitään ja silti käyn täällä melkein joka päivä. Helppoa nykyään tämän kännykän kanssa. Näitä blogeja seuraa iso joukko poliitikkoja ja virkamiehiä. Tiedän sen Mörnen kahviokeskustelusta. Mitäs muutakaan vaihtoehtoista viihdettä meille paikkakunnalta annetaan. Ukarissa on tekstaripalsta ja kaupan mainokset. Siinä se sitten onkin enää.

  VastaaPoista
 48. Olisi hauska tietää enemmän Javan ja Järvisen Alppimatkasta. Siellä taidettiin tehdä muutakin kuin juoda kahvia.

  VastaaPoista
 49. Mutta jotain se kertoo poliitikosta ja virkamiehestäkin, joka hakee Aaltosia nimimerkin takaa. Juhan tiedän, mutta eikö hän aina laita nimikirjaimensa jutun perään? Vai ei Java Valkosen blogissa kirjoita muut kuin hän itse ja Aaltoset. Mitä tällä haetaan ? Yritetäänkö vähätellä blogia ?

  Eetulle sanoisin, että ol mairiteltu, ne luuleva sua Juhaks, jonka sukunimi on Aaltoset.

  VastaaPoista
 50. Mää ole Java, muta mää kirjota salanimel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovela veto laitta tuplaW tonne väliin. Kesti kauan ennen kuin hokasin, että se oli Java tuon nimimerkin takana. Ihan selvästi hän täällä kirjoittelee, kohmeisin käsin jossain metsässä.

   Poista
 51. Kiitos käymistilasta ja vinkeistä viesteistä! Mitä lähipiirin köyhyyteen tulee, minun ei tarvitse katsoa kuin peiliin, niin pers´aukinenhan sieltä takaisin pällistelee. En ole kuullutkaan käyneeni tai olevani menossa Alpeille Järvisen kanssa. Eikä kävisi mielessänikään käydä Alpeilla kahvilla. Sen sijaan sijaan olen saunonut Järvisen kanssa, kuten Haverisen, Kankaan, Haapalan, Matti Ankelon, Salinin Laurin, Risto Ahosen, Kallisen ja jopa Juha Aaltosen kanssa.

  Olen maksanut aina ulkomaanmatkani itse, jos kyse ei ole työmatkasta. Olen niin hurmaavaa matkaseuraa ettei yksikään yksityinen ihminen tai muukaan taho ole koskaan kustantanut tai edes tarjonnut tai edes ottanut puheeksi tarjota minulle huvimatkaa! Suhteeni on toimittu aivan päinvastoin, kuten muistanette kesäisen Ruissalon reissun, jonne en päässyt millään mukaan. Olisi ollut lysti nähdä valtuustoseminaari, jonka osanottajista 2/3 on virkamiehiä ja jonne ei kelpuuteta kaikkia valtuustossa istuneita. Ehkäpä haapanevavuorelaiset voisivat antaa tälle virkahenkilöiden nuoleskelupäivälle paremman nimen: VIRKAHENKILÖIDEN YLLÄPITOINEEN KUSTANNETUT KESPÄIVÄRAHAN KUITTAUSPÄIVÄT! Tuohon jatkuvasti esiin putkahtavaan, joskin nyt hauskaksi kääntyneeseen aiheeseen, en viitsi enää osallistua.

  VastaaPoista
 52. Luin muistini virkistämiseksi alustuksen (blogi) ensimmäisen kappaleen uudellee. Kuinka totta se onkaan, seurasin itsekin joskus sitä teeskentelyä kohtalaisen läheltä. Karingrad on loistava metafora tälle kaikelle.

  VastaaPoista
 53. totinen Alppitorven soittaja13. tammikuuta 2014 klo 16.04

  Joku provosoi tuota Forssinkin logia. En usko, että hän itse nitisee jostakin häntä kohdanneesta "vääryydestä" (kahvikekkerit). Ehkä nuo Karingaradin perilliset sotkee kumpaakin blogia....

  VastaaPoista
 54. Forss istui itse Karingradin politbyrossa. Oli vähän kuin Otto-Ville Kuusinen. Ei maansa, mutta aatteensa myynyt.

  VastaaPoista
 55. Kiitos käynneistä ja osuvasta lohkaisusta! Niin hyvin leukailtu, että harmittaa, kun en itse keksinyt. Annetaan nyt leukailun olla ettei joku ala kenkkuilumielessä puhumaan Otto-Ville Forssista!

  VastaaPoista
 56. Tarkkaan ottaen: Otto Ville oli todella aatteen mies ! Mutta kaikki tiedämme mitä oli olla sydämeltään puhdas aatteessaan Stalin(gradin) aikaan. Ymmärtäen hyväksyttiin myös teloituskomppania, vaikka se kohtasi itseä.
  Karin(gradin) aikaan "kolkattiin" aatteettomia, konsensusvastarintaisia, tyhmän enemmistön demokratialla.

  VastaaPoista
 57. U:gissa on huomattavasti enemmän haluja kuin kykyjä luottamustoimiin. Pitkäaikainen, uskollinen puoluetyö palkitaan meillä kuten muillakin paikkkunnilla. Noihin kaupungin kiinteistöyhtiöihinkin on tullut asetettua luottamushenkilöitä näiltä itseltään edes kysymättä.

  Soitin yhdelle tutulle Poriin onko hän moisesta kuullut heillä päin. No ei ollut kuullut ja ihmetteli meidän käytäntöä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiden ja yhdeksän välillä onkin ollut melko hiljaista "kommenteissa". Kh:kin kokoontui samaan aikaan. Ensin ryhmiin ja sitten kokoustamaan.
   Aiemmin tänään eräs tämänkin blogin pitkäaikainen ja uskollinen fani väitti, että vain Java ja Aaltoset kommentoivat tähän blogiin. Aina saa tuollaisenkin väitteen / kommentin kirjoittaa. Bittimetsään kuitenkin meni ja pahasti!

   Olisikin warsin mielenkiintoista julkaista se statistiikka viiden vuoden "Uki-blogi-ajalta", että mistä nimipalvelimilta niin tässä kuin aiemmin vuodatus.nettiin oltiin / ollaan yhteydessä. Statistiikan graafeista näkisi etenkin ne yritykset, joilla ovat omat nettitunnukset (tyyliin jokuyritysjossain.fi). Sieltä graafeista näkisi, koska on ollut tapana tulla vaikka jostain tietystä osoitteesta -ennen vai jälkeen taukojen vai ihan työpäivän päätteeksi. Mutta kun olemme sitoutuneet samaan tiedon "pimittämiseen" kuin esim. sanomalehdetkin (jotka eivät tilaaja/osoiterekistereitään julkista) niin jääköön minun puolestani edelleen lukijaluvut 0-2000 välille päivässä. Myös kommentoinnista jää hyvä jälki lokiin ja etenkin se "mystinen" ip-numero.
   Tommottis.
   JAa

   Poista
 58. On halua enemmän kuin kykyä ja kuitenkin pitää väkisin asettaa. Mitähän halusit sanoa vai kirjoitteletko taas vaan lämpimikses?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet haluavat, toiset nimitetään tietämättään. Ne jotka eniten haluavat, eivät yleensä omaa kykyä

   Poista
 59. Kiitos viesteistä ja kommenteista! Jatketaan edellisen kommentin aiheella suoraan Yardiaan. Jospa mainitun yrityksen hallituksesta eronnut henkilö onkin tekemässä jotain ennen kuulumatonta ja kaupungissamme historiallisen edistyksellistä. Jospa kyseinen poliitikko on tullut rehellisesti siihen tulokseen, että hän ei ole parhaimmillaan tässä tehtävässä ja on valmis jättämään sen jollekin kenties pätevämmälle? Eikö tämä ole hienoa, jos joku myöntää rajallisuutensa ja pistää kaupungin ja sen asukkaiden edun oman näkyvyyden ja poliittisenkarriäärin edelle! Tästä voisi useampikin ottaa oppia, kun tutkii ensin päätöksentekonsa taakseen jättämiä hiiltyneitä ja raunioituneita jälkiä. Seuraavassa kaupungin hallituksen kokouksessa annetaan selvitys Yardian tilasta, joten sitten saadaan keskusteluun luiden lisäksi lihaa, joten mennään sinne asti ilman vihaa!

  VastaaPoista
 60. Kenenkäs blogi tää on? Aaltonen antaa tossa "asiantuntijalausunnossaan" ymmärtää että olis parempi olla kommentoimatta. Joku voi vielä uskoa ja taas blogi hiljenee. "Sitoutuneet tiedon pimittämiseen" hei haloo

  VastaaPoista
 61. Hyvä ystävä! Jos täällä alkaisi julkaista palvelinkohtaista dataa siitä, miltä yritys/kaupunki/oppilaitos- palvelimelta ja mihin kellonaikaan täälläkin blogissa käydään, niin mitäköhän siitä tulisi -kysynpä vaan. Katsopa nyt vielä uudestaan, mihin vertasin tätä "pimittämistä" (sanomalehdet). Ai niin. Tämähän on Javan blogi, mutta näin olen asian ymmärtänyt ettei täälläkään julkaisukampanjointiin lähdetä. Joten se siitä ja jotta se kävijöiden anonyymiys säilyisi edelleen.
  Esimerkkinä kuitenkin pieni näyte:
  27 kävijää klo 7-8, eniten tulleita "eräs paikka"
  92 kävijää klo 8-9, eniten tulleita "toinen paikka"
  54 kävijää klo 9-10, eniten tulleita "kolmas paikka"
  46 kävijää klo 10-11, eniten tulleita "kolmas paikka edelleen"
  71 kävijää klo 11-12, eniten tulleita "kolmas paikka edelleen jo kolmatta tuntia peräkkäin"
  65 kävijää klo 12-13, eniten tulleita "toinen paikka edelleen kuten aamulla" ..hmm. Tulevatko he töihin klo 8 ja käyvät syömässä klo 12-13 hmm....

  ;) Noin.
  JAa

  VastaaPoista
 62. Taitaa olla parasta jättää pojat leikkimään nettipoliisia keskenään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs Valkosen ystävä, ei äänestäjä14. tammikuuta 2014 klo 8.36

   Eiköhän tuo JAa ironisoinut noita aikaisempia, vainoharhaisia kommentteja, joissa epäiltiin Valkosen ja Aaltosten AINOASTAAN täällä kommentoivan. Sehän toivotonta salapoliisityötä oli, ja JA osoitti kuinka vaikeaa sellainen on. Luulla saa mitä tahansa, mutta "luuleminen" julkisesti loukkaa sellaisten yksityisyyttä', joiden nimi mainitaan.
   Mietinkin kenen intressi oli oli murehtia kuka tai ketkä täällä kommentoi. Eräs syy käsittääkseni oli ohjata keskustelua Forssin blogiin tätä areenaa vähättelemällä - tai yksinkertaisesti joku taho oli huolissaan tämän blogin "vilkkaudesta", koska se vetää aina muitakin puoleensa. Tässä kupungissa kannetaan tiettyjen tahojen puolelta suurta huolta mistä täällä puhutaan.

   Olen viimeaikoina ollut uteliaana liikkeellä ja päätynyt sellaiseenkin arvioon, että Valkosen alustukset ovat herättäneet suurta pahennusta. TERVETULOA kaikki kynnellekykenevät seuraamaan esimerkiksi kaupungin lähihistoriaa Valkosen blogiin ! Kaupungin kähmijät ovat tiivistänet rivejään, kaikki tiet vievät sosiaalidemokratian ytimeen.

   Poista
  2. Kyllä tuosta JA:n kommentista turhan helposti käsitti väärin ellei ollut seurannut koko kommenttiketjua. Yksi lause olisi riittänyt: bittimetsään meni ! Se on tiivistamisen ihmeellinen maailma. Koulumestarimainen luento vie täältä "asiakkaat", vaikka ne olisivat kuinka totta (ellei ole lukenut sitä ketjun vainoharhaista alapäätä)

   Poista
 63. Niin se on että tappelevat poliitikkomme, ukarin lehti, huonot ajat työelämässä, älypuhelinten leviäminen alakoulujen lapsille ja eläkeläisille pitää huolen siitä että näitä blogejakin tullaan lukemaan koko ajan useammin. Enkä usko pahemmin edes olevani väärässä.

  VastaaPoista
 64. Yksi edustuksellisen demokratian idioottimaisuuksista on se, että poliitikot luulevat, että he tekevät päätöksiä sen sijaan, että he vain toteuttavat kansan päätöksiä. Tästä seuraa, että poliitikot luulevat, että heillä on oikeus tehdä toisenlaisia päätöksiä kuin mitä he ovat luvanneet äänestäjilleen tekevänsä.

  VastaaPoista
 65. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Eetu on jälleen harvinaisen oikeassa. Toreille pitäisi mennä kuuntelemaan kansaa eikä puhumaan sille. Parhaan mahdollisuuden vaalilupauksista piittaamattomuudelle antaa laaduton ja puolueellinen lehdistö- MITEN KANSA OSAA VAATIA, JOS SE LUULEE ETTEI OLE MITÄÄN VAADITTAVAA!

  Jos blogissa on vaihtoehto nimettömänä esiintymiselle ja tätä vaihtoehtoa tarjotaan kommentoijille, on väärin, mikäli kommentoijia ryhdytään joidenkin taustatietojen perusteella paljastelemaan. Tuolloin blogi menettää kaiken luottamuksen ja saattaa olla oikeudellisestikin väärin paljastaa anonyymina esiintyvien henkilöiden henkilöllisyyksiä.

  VastaaPoista 66. Eetu14. tammikuuta 2014 10.38

  poliitikot luulevat, että on oikeus tehdä toisenlaisia päätöksiä kuin mitä he ovat luvanneet äänestäjilleen tekevänsä.
  Se on juuri näin mitä eetu kirjoittaa, se on monestikkin tullut osoitettua ainakin valtakunnann tasolla, muistan hyvinkin ennen eduskuntavaaleja, kun kaikki poliitikot sanoivat liikkuvaa poliisia ei tule lakkauttaa sekä tämä kuntaliitos asia pakkoliitoksia ei tule kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen nyt on laki valmis siunausta vaille.
  Meneppäs arvostelemaan politiikkoja lupausten pettämisestä mitä saat. Solvausta tai olet hankala tyyppi. Ainakin Javan ja Harton blogis saa kaikesta erimielisistä mielipiteistä valtaeliitin tekemistä paskaa silmille.

  VastaaPoista
 67. Jotenkin sitä ymmärtää U:gin poliitikkoja viime valtuustokaudella. Mitä enemmän kuulen asioita ja tarinoita kaupungin johtamistavasta, ihan ylikunnalliselta taholta JOPA, sen vakuuttuneemmaksi tulen yhden henkilön omasta halusta näyttää olevansa ylivertainen. Tuli mieleen Saksan armeija, jossa kuri oli sotaväen kuri, mutta pelon ilmapiirissä annettiin koko maan murskautua. Kiveäkään ei jätetty kiven päälle

  VastaaPoista
 68. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Edellinen oikeassa: Kaikki saa mennä ja sen mukaisia päätöksiä tehdään vaikka järki sanoo toisin. Kaikkein eniten ihmetyttää päätökset, joissa tervejärkinen viisivuotiaskin olisi toiminut toisin. Ehkä määrättyjen luottamushenkilöiden kohdalla on parempi puhua hyväksikäytetyistä hyväksyjistä kuin päättäjistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille asioille emme voi mitään, kun tyhmyys ei ole rankaistavaa peremminkin palkitsevaa ainakin lehdistö sen palkitseee kauniilla korulauseella.
   Kaupunkin asukkaille se kyllä käy kallikksi, mutta viis siitä

   Poista
 69. Valiokunta ei sitten esitä rangaistusta vuoden 2012 tilivelvollisille. Mikäs Java nyt mättää kun hieno yritys meni ihan päin pers...ttä?!?! Ei auttanut vaikka kuulemma Järvisen kanssa saunoittekin.

  VastaaPoista
 70. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Enkös jo joskus todennut kuinka tämän valiokunnan kanssa käy!

  VastaaPoista
 71. Taisi tilap. valiokunta enemmänkin selvittää sitä, pitäisikö nostaa korvauskanne tilivelvollisia vastaan. Eli vaatia vahingonkorvauksia kaupungille noista pressuhallien yms. töppäyksistä. Lopullisesti vastuuvapaudesta päättää kai seuraava valtuusto. - Rangaistukset mätkäisee käräjäoikeus mutta ei kai tässä asiassa ole tehty edes tutkintapyyntöä ? - Sellaisenkin olisi valiokunta voinut tehdä kj. Kari Koskea koskien virkavelvollisuuksiensä laiminlyönneistä, jotka valiokunta on kyllä muistiossaan selkeästi todennut.

  VastaaPoista
 72. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Näin kirjoittelin asiasta aikoinaan:
  .........
  Kosken kommentointi tämän päivän maakuntalehdessä hiukan kummeksuttaa. Hän puhuu henkilökemiastaan yhden ihmisen kanssa ja sen vaikutuksesta arviointiraporttiin, vaikka tämän yhden, henkilökemia ongelmaisen, kanssa samaa mieltä on ollut kymmenen muutakin. Ei kai tapahtumat, luvut ja totuus muutu mihinkään siitä, kuka ne sanoo, jos kaiken taustalla on totuus. Tämä osoittaa Kosken ihmeellistä tapaa personoida asiat. Samassa lehdessä Koski siirtää vastuuta mokista muille.Toisaalta Koski, saman lähteen mukaan, sanoo, ettei yrityksellä ollut rahaa maksaa vuokria, joten vuokrasopimusta ei tehty. Ihmeellinen selitys, joka johti 400 000€ tappioon kaupunkilaisille. Noinko kaupunkimme kohtelee kaikkia kaupunkilaisia, joilla on taloudellisia vaikeuksia?

  Sinänsä koko vastuuvapauden epääminen ja sen ympärillä käyty hössötys oli valiokunnan perustamisineen täysin turhaa. Kaiken tämän vesitti Kokoomuksen, Keskustan ja SDP: valtapolitiikka. Valiokuntaan valittiin entisen menon sokeita siunaajia, tilivelvollisten edusmiehiä tai täysin menneestä tietämättömiä. Näin ollen valiokunta on 4-2 tuloshakuinen eikä tule tekemään muuta kuin vaikenemaan totuudesta ja kaunistelemaan tilivelvollisten tekoja. Kukaan ei tiedä edes sitä kuka kyseisen poppoon kutsuu koolle.

  Entäpä jos valtuustoon tuodaan esitys, jonka mukaan tilivelvolliset pannaan korvaamaan tekemiään munauksia? Tämäkään ei mene läpi, se tyssää, mitä todennäköisemmin, vasemmiston ja Keskustan enemmistöön. Koko hässäkkä oli aivan turhaa ja niinpä otaksun läpyskän palstoilla tilivelvollisista tehtävän löysässä hirressä riiputettuja suuria sankareita, ketkä kestivät pahojen, kateellisten ja inhottavien luottamushenkilöiden kiusauksen. Ainoa asia millä tälle pelleilylle saadaan piste ja kunniallinen sekä oikeudenmukainen päätös on tutkintapyynnön tekeminen.

  On todella ikävää viedä asioita kaupungin ulkopuolelle ratkottavaksi ja valtakunnan julkisuuteen riepoteltavaksi. Laki kuitenkin velvoittaa toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi, joten kaupungille aiheutettua suurta vahinkoa ei voi sivuttaa vaikenemalla tai pellevaliokunnan ratkaisuun tyytymällä. "

  VastaaPoista
 73. Tiesittekö arvoisat ukilaiset päättäjät, että kaupungin toimiminen pankkina on lainavastaista. Lähemmin tutkittaessa kaupungin pankkitoiminta on kuitenkin verhottu niin hyvin, että sitä ei oikein honaa.
  Kannattaa asia tutkia. Kyse on kuitenkin veronmaksajien rahoista. En minä tätä oivaltanut, vaan sen esitti minuille ja yhdelle toiselle elinkeinoelämän ammattilainen.

  VastaaPoista
 74. Pakko se on uskoa, kun omin silmin näkee ! Eläkeläinen Forssin blogissa riemuitaan siitä, että holtittomasti kaupungin varoja käsitelleet ja huonoja pääöksiä tehneet ovat saaneet vastuuvapauden.. Eikä siinä kaikki: Asiassa veti muka Valkonen vesiperän, kun muka oli yrittänyt saada näitä poliitikkoja Järvisen kanssa. vastuuseen. Järvinen oli jossakin toimikunnassa eikä minun mielestäni ikinä panisi ensimmäistäkään poliitikkoa tässä kylässä vastuuseen mistään, ei edes ehdottaisi vastuuvapauden epäämistä. Kannattaa aina, viime kädessä muistaa, että mies on juristi ja kokoomukselainen, jolla on poliittisia päämääriä.

  No niin. Ei kukaan uskonutkaan, että poliittinen vastuu totta tarkoittaa.
  Kai se uskottava on, että tuollaisia meidän vasemmistopoliitikot on

  VastaaPoista
 75. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Katsokaa nyt ketä vasemmisto ja keskusta pisti valiokuntaan. Mitä muuta olisi voinut odottaa?

  VastaaPoista
 76. Siellä oli myös saunakaverisi, miksi kerrot vasemmiston ja keskustan siellä olleen. Toistat tuota väitettä 4-2. Valiokunta oli yksimielinen. Eikö lakimies Järvinen tunne lakia hyväksyessään edellisissä kommenteissa mainittuja laittomuuksia. Eikö valiokuntaa evästänyt Kangaskaan osannut kertoa laittomuuksista.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi tarkistaa mikä oli tilap.valiokunnan toimeksianto ennen kuin kirjoitat sinäkin Järviseen liittyvää soopaa. Ja oletko nähnyt valiokunnan raporttia jonka perusteella otat kantaa? Niinpä.

   Poista
 77. Rangaistukset mätkäisee käräjäoikeus mutta ei kai tässä asiassa ole tehty edes tutkintapyyntöä ? - Sellaisenkin olisi valiokunta voinut tehdä kj. Kari Koskea koskien virkavelvollisuuksiensä laiminlyönneistä, jotka valiokunta on kyllä muistiossaan selkeästi todennut.
  Anonyymi14. tammikuuta 2014 19.05
  ---------
  Miten Java on että onko tulossa tutkintapyyntö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä kuulunut tutkintapyynnön teko valiokunnalle, josko vaikka ovat virkavelvollisuusasiaa miettineet. Lue sinäkin valiokunnan toimeksianto.

   Poista
 78. Kiitos käymisisistä ja viesteistä! En ota asiaan enkä epäile Järvisen pätevyyttä. Olen saanut itse lakiapua asiassa ja kaikki etenee juuri kaavailun mukaan. Teen asian tiimoilta pian uuden alustuksen!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!