Tänään oli meikäläisen ensimmäinen päivä pitkästä aikaa istua toimittajan roolissa kaupunginhallituksen kokousinfossa. Pakko myöntää, mutta antoisampaa on pöydän tällä puolen.
Tosin varsin erikoinen episodi käytiin siinäkin tilaisuudessa. Ilmeisesti luontainen kykyni on aiheuttaa jossain piireissä sekavia mielentiloja. No, mielentilat ovat jokaisen omaa tuotosta ja eipä elämässä meistä kukaan pysty niin elämään, etteikö aina joku katselisi kieroon.
Kävi näet niin, että kysellessäni kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Walalta kaupunginhallituksen työpaikkakiusaamisinfoilusta, hänen puheenvuoronsa suoraan sanottuna varasti vanha tuttavani US:n toimittajana esiintyvä kultakynä, joka otti elämäntehtäväkseen kaupunginhallituksen puheenjohtajan puolustamisen.
Olipa kokemus sekin. Olisi edes antanut Walan itsensä selvittää asian. Vaan ei. Puhetta tuli kuin parhaallakin räpätädillä. Ja sellaisella paatoksella, että olisi Javakin jäänyt kakkoseksi siinä sanatulvassa.
On se merkillistä, miten toimittaja ei voi pitäytyä roolissaan. Varsinkin kun saa vielä palkkaa työstään. Piti sitten kertoa toimittajana esiintyneelle, miten toivoisin jatkossa hänen yksinkertaisesti pitävän suunsa kiinni jos toimittaja esiintyvänä kysyn jotain joltain henkilöltä suoraan.
Taas kerran oiva osoitus pyhän kolminaisuuden –johtava poliitikko-johtava virkamies-US– kestävyydestä ja yya -sopimuksesta. Tosin hallituksen puheenjohtajan olisin suonut kylmästi sanovan, että "nainen vaietkoon tässä seurakunnassa tällä kertaa, nyt puhuvat miehet keskenään".
•••••
Metkaa on ollut lueskella, miten blogien kommenttiosioissa julkaisemamme lätkä on saanut jotkin tahot (ei kovin vaikea liene arvata) huhuilemaan persulehteyden suuntaan. Eivät taida nämä kommentoijat muistaa, että samanlainen sisältöpolitiikka on lehdessä ollut myös silloin, kun olen istunut valtuustossa niin demareiden kuin kokkareiden ryhmässä.
Meikäläistä kun tuo poliittisten puolueiden puoluepolitiikka kiinnostaa yhtä paljon kuin takapuolen tarjoaminen miehelle. Eli ei paskan vertaa."