maanantai 27. tammikuuta 2014

VASTUUVAPAUS MYÖNNETTIIN!

Kun kesällä valmisteltiin  vastuuvapausjuttua, niin olipa toisenlaiset kuvitelmat lopputulemasta. Esim. nyt koko paikallinen Keskusta näytti omat perinteensä: ME PETETÄÄN AINA -  VASTUUVAPAUS KAIKILLE! Haverisen kannattamana yritin siirtää vastuuvapauspäätöstä oikeuskäsittelyn yli, vaan eipä juuri tullut kannatusta muualta . Hävisimme Nikulan Kosken kimppuun osoittamalle Kokoomuksen kostokomppanialle, joka toitotti: KOSKI VASTUUSEEN RÄTTIHALLIN MOKISTA!

Tämän jälkeen kannattamani Haverisen esitys: ei vastuuvapautta hallitukselle hävisi em. Kokoomuskomppanialle, joka taas hävisi lopussa vastuuvapauden myöntäjille! Äänestin viimeisessä äänestyksessä Haverisen kanssa tyhjää, koska mielestäni Koski oli vain esittelijä ja hallitus vastuunkantaja. Eli koko vastuuvapaushössötys ja valiokunta olivat aivan turhia: Sama meno jatkuu, vaikka muutama naama on vaihtunut.



20 kommenttia:

  1. Mutta kuinka monta valtuutettua 43:sta oli vastuuvapauden epäämisen kannalla ? Ei oikein maallikko tällä kertaa käsitä alustustasi !

    VastaaPoista
  2. Mitä mieltä olet, varmisteliko Kokoomus jollain (ainakin minulle) hämärällä tavalla selustaansa sen varalta, että tutkintapyyntö johtaa tutkintaan tai jopa rikosepäilyyn ?

    Turhuudesta: kun enemmistön äänin mennään, se on demokratiaa, vaikkei lopputulos ole oman mielen mukainen.

    VastaaPoista
  3. KYLLÄHÄN TÄMÄ OLI TIEDOSSA KUINKA SIINÄ KÄY VERONMAKSAJAT MAKSAA JA JOHTAJAT TÖRSÄÄ.
    Missähän uudessakaupungissa on kirkopuisto kun Wala esittänyt sitä seurakunnan hoitoon,en minä ainakaan vanhana ukilaisena sellaisesta ole tietoinen.Jos nimitettäisiin vaikka Koski Walapuistoksi.

    VastaaPoista
  4. Eikös valtuustokokouksen voisi pitää salaisina jos asiakirjatkin ovat kerran salaisi?

    VastaaPoista
  5. Turha kuvitella, että tutkintapyyntö enää mihinkään johtaa. Ja se tyhjää äänestäminenkin oli turhaa, vaikka Kh vastuussa olikin, se yksi virkamies teki mitä teki, ja oli aina tehnyt.
    Hallinto-oikeus olisi nyt ainoa järkevä temppu tästä valtuuston päätöksestä. Ellei sitäkään tehdä, annatte valtakirjan kaikelle, vaikka muka vastan olittekin.

    Mutta sanokaa nyt: oliko viittäkään Javan mielisiä?

    VastaaPoista
  6. Mihin vedoten hallinto-oikeuteen voitaisi mennä? Missä on tehty menettelyvirhe, jotta jonkun äänestyksen voisi saada uusiksi? Rikoslakiin ja virkamieslainsäädäntöön osin tässä pitää tarttua jos on tarve jollakin.

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Koko homma oli selvä, kun Keskusta siirtyi Demarien apupuolueena kannattamaan vastuuvapauden myöntämistä. Ilmoittivat sen jo ennen kokousta, joten periaatteessa koko kesäkuussa alkanut touhu oli pelkkää pelleilyä. Haverisen ja minun linjoilla taisi parhaillaan olla kaksi muuta meidän lisäksi. Ei tämä vaikuta mitenkään tutkintapyynnön käsittelyyn. Hallinto-oikeus on ihan ok., mutta näitä voisi välillä joku muukin toheltaa.Tämä on melkoisesti aikaa vievää ja turhauttavaa touhua joltain varavaltuutetulta. Tällaisen jälkeen on aina päällä armoton vitutus ja uneton yö; mutta eihän tuonne kukaan pakota, vapaaehtoisesti sinne änkesin ja jopa maksoin rahaakin tästä riemusta. HAVERISELLE ANNAN TÄYDEN KIITOKSEN, ILMAN HÄNTÄ TIESTÄISIN MILTÄ TUNTUISI OLLA YKSIN PIRUJEN KESKELLÄ HELVETISSÄ!

    VastaaPoista
  8. Oliko Wala Kokoomuksen kostokomppanian päällikkönä vai oliko hän demarien kanssa jo esikuntatehtävissä piirtelemässä strategisia kuvioita- nuolia eri väreillä, uusia rintamalinjoja vihollisen oletetuista sijainneista, divisioonien siirtoa pohjoisille kuntarajoille ja sen semmosia. Java kuulemma puolusteli Koskea kostokomppanian tarkka-ampujilta. Pitääkö tämä tiedustelutieto kutinsa?

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Wala oli, osittain jäävinä jokseenkin, hiljaa. En hyväksynyt Koskeen kohdistuvaa törkeää vainoa, joten taisin olla voimakkain häntä puolustava puhuja! Minusta on väärin tehdä jostain ihmisestä vainon kohdetta ja syntipukkia. Törkeintä tämä on silloin, kun asialla ovat entiset selkään taputtelijat!

    VastaaPoista
  10. Selkääntaputtelijat? Löytyy ne sitten Kokoomuksesta ne ketkä oli jo viime kaudella jos kerran Kepu ilmoitti kantansa jo ennen kokouksen alkua?

    VastaaPoista
  11. Et ole Valkonen kovin tarkkaan papereita lukenut, jos puolustat "Pressuhalimiestä". Ainoa asia mihin voi tarttua ! Kaiken muun saattaa poliittisesti antaakin anteeksi. Ja Hallinto-oikeuteen voi valittaa tästä kokouksesta sen takia, että tehtiin kaupungin asukkaiden edun vastainen päätös.
    NIkula oli täysin oikeassa.

    VastaaPoista
  12. Siis kuntalain 40§ ja tai vai 90§:n mukaan:
    "
    40 §
    Virheellinen menettely luottamustoimessa

    Jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle. Asiasta on viipymättä tehtävä rikosilmoitus, jos kysymyksessä on ilmeinen virkarikos.

    Valtuusto voi tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan. Ennen valtuuston kokousta voi pidättämisestä väliaikaisesti päättää valtuuston puheenjohtaja. Pidättämispäätös voidaan panna täytäntöön heti. (1.2.2002/81)
    "
    "
    90 § (21.12.2007/1375)
    Kunnallisvalitus

    Valtuuston ja kuntayhtymän 81 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen päätökseen sekä kunnanhallituksen, lautakunnan ja johtokunnan oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella hallinto-oikeudelta.

    Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että:

    1) päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä;

    2) päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa; tai

    3) päätös on muuten lainvastainen.

    Valittajan tulee esittää 2 momentissa tarkoitetut valituksen perusteet ennen valitusajan päättymistä
    "

    Täältä löytyy kuntalaki
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950365
    Mutta kenellä on oikeus tehdä ja mitä? Sitä voi nyt miettiä. Rikosilmoitus virkarikosepäilystäkö? Tehtiinkö se jo tutkintapyynnön yhteydessä?

    Tässä Timo A. Järvisen fb:sta suoraan:
    "menestyksellinen vah.korvaus vaatii vahingon, tuottamuksen ja niiden adekvaatin syy-yhteyden. Siis kaikki kolme, samaan aikaan.

    Yhden asiakokonaisuuden osalta entisen kj:n vastuun arviointi täyttää kaikki nuo kolme vaatimusta. Se on sitten poliittisen tarkoituksenmukaisuuden arviointia, että onko muutaman kymppitonnin vuoksi syytä ns. vetää saldoviiva vai lähteä käräjille."

    Raportissa EI tutkittu asioita rikosoikeudellisesti, sivu 4. Se ei ollut valtuuston toimeksianto eikä valiokunta voi olla esitutkintaviranomainen.

    Vanha sanonta ett jottan tarttis tehrä. Provosoitua ei parane suattas.

    VastaaPoista
  13. en tiä, mutta valtuuston eilinen päätös tuntus lainavastaiselta, koska kuntalaisten etua ei ajettu

    VastaaPoista
  14. Olet Java aika tyhmä. Koski tekee sinusta tutkintapyyntöjä, syyttää kiusauksesta ja haukkuu lehdessä ja sinä puolustat sitä.

    VastaaPoista
  15. Kaikesta tästä huolimatta jatketaan vanhaan malliin. Omakotitalojen rakennuttaminen Pyhämaahan ei tuottanut toivottua tulosta, joten yritetään sitten räpeltää pystyyn vuokrakerrostalo kaupungin parhaalle paikalle. Ettei vaan taas kävisi samoin...

    VastaaPoista
  16. Joku asia tulee kohta julkiseksi niin oliskos vaikka sitten tuo kerrostalo kuitenkin. Huhuja liikkuu taas.

    VastaaPoista
  17. Eilisessä valtuuston kokouksessa nähtiin taas kuinka rakenteellisen korruption yksi keskeinen alue toimii !

    VastaaPoista
  18. Onneksi olkoon niille päättäjille, jotka hallinnoivat kaupunkiamme v. 2008- 2012. Teitte hyvää työtä. No, aina roiskuu kun rapataan.Kaikki muut tiedossani onkin, mutta tuo kaupungin harrastama pankkitoiminta (verovaroin) lienee vielä kesken. Viimeksi se oli yli 400 000 luottotappiolla. Muutama "Hunttalan Mattikin" on ehtinyt kupilla käydä.

    VastaaPoista
  19. Tämä sisältää tuotesijoittelua28. tammikuuta 2014 klo 17.06

    Tule kuntavaaliehdokkaaksi ! Liity nyt puolueeseen !
    Rohkeasti vaan. Edellytämme noin 60 vuoden ikää, mutta nuoruus ei tässä tapauksessa ole ongelma eikä missään nimessä rasite - vanhemmat opastavat kyllä. Ajan myötä pääset "vastuullisiinkin" tehtäviin, ehkä jo viiden vuoden päästä voit olla kaupunginhallituksen jäsen ! Nöyrä ja kuuliainen asenne puoluetyössä katsotaan eduksi.Siitä kumpuaa poliittinen korrektius, joka on puoluelaitoksen kulmakivi.
    Rohkeasti vaan, kuulo ja näköaisti ei ole este, ei edes hidaste.

    yst.vast.tlk tai Ylisenkadun teatteriin. Myös Hiivattilan kanalaan Kalannissa voi ottaa yhteyttä

    VastaaPoista
  20. Kiitos käynneistä ja nasevista kommenteista! Pistin uuden alustuksen!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!